+3 oy
937 göst.
Diğer kategorisinde (8,511 puan) tarafından

Ben hep özen gösterdim çorbası ana yemeği pilavı ara sıcağı tatlısı çayı kahvesi meyvesi ama gittiğim yerlerde asla bu özen gösterilmiyor bizde çorba bir kültürdür çorbasız yemeğe başlanmaz eşimin tarafı çorba ne bilmez çocuk var diye kimseyi cagiramiyorum bebeğin büyüdü artık bize şu meşhur sofralarından kur demeye başladılar ama bana özenmeyen evlerine gittiğim zaman dolap ağzına kadar dolu olmasına rağmen 2 kap yemekle gecistiren çayı boş veren insanlara da bişey yapasim gelmiyor değersiz hissediyorum kendimi eşimde uğraşma o kadar 2 gün kendine gelemiyorsun sana kim ne yapıyorsa öyle karşılık ver dedi herşey yeme içme değil ama insan biraz özen bekliyor görsellik bekliyor yanlış mı düşünüyorum bu konuda sizce siz nasıl misafir agirlarsiniz ?

45 Cevaplar

+1 oy
(6,239 puan) tarafından

Doğrusun da herkes senin gibi becerikli değildir.  Maddiyat  da önemli :)

(8,511 puan) tarafından
Beceriklilik değil ki bu özen ve eşimden 2 katı fazla maaş alan insanlar durumu kötü olan daha çok hazırlık yapıyor olan yapmıyor bu seferde kendimi enayi gibi hissediyorum
(6,239 puan) tarafından
Veren el alan elden üstündür bosver . Sen yedirmeye devam et . Bazı kadınlar tembel
(8,511 puan) tarafından
Tembellik değil aşkom evindeki bitmesin diye
(6,239 puan) tarafından
Cimrinin yemegi zehirdir comertin yemegi şifadır demişler.
-Reklam-
0 oy
(487 puan) tarafından
Ablam öyleydi eşi tarafı hazır yemek isterlerdi çorba ne kelime ablamda sultan sofrası kurardı sonra dedi ki bende yapmıyorum onlar gelince arıyor lahmacun sipariş ediyor ohh diyor bunlar böyle anlıyor 
(487 puan) tarafından
Ablam gibi yapın gelince önlerine bi lahmacun bi ayran yeter
(8,511 puan) tarafından
Öyle yapcam artık ya da günlük menü:/
(487 puan) tarafından
Zaten hamilesin söyle rahatsızım
(8,511 puan) tarafından
Hamile değilim canım kızım 7.5 aylık
(487 puan) tarafından
Allah bağışlasın sen dediğimi yap bak artık ellerini çekecekler senden full hazır yada basit yemek
0 oy
(477 puan) tarafından
Eşin doğru söylüyor canım. Sana geldilerse öyle git onlara. Alıştırmissin demek ki artık senden hep beklerler. Bebeğim küçük yapamıyorum de 
(8,511 puan) tarafından
Bekliyorlar benim annem de böyleydi ben böyle gördüm ama artık kusura bakmasınlar
(477 puan) tarafından
İstediğine yap canm
0 oy
(11,262 puan) tarafından
herkesin kendi kültürü buna bir şey diyemem sne de içinden geldiği gibi yapıyorsun. 

çorbaya gelirsek bizde de çorba olmazsa olmaz değildir. soğuk kış günlerinde tüketiriz. yazın hiç çorba yapmayız. bebeğime bile yapmadım  
(8,511 puan) tarafından
Yazında soğuk corbalarimiz vardır. Sorsan çok geniş sofraları yemekleri şöyle güzel böyle meşhur ben yaz girdiğinden beri kime gitsem bulgur pilavı salata bulgur pilavı cacık bu nasıl yemek
(11,262 puan) tarafından
soğuk çorba da yapmam, cacık en fazla ama ben meze severim. çeşit çeşit meze yaparım, sofrayı kurarım çorba yapmam sadece ha kış mevsimindeysek yaparım. sıcak yerde yaşadığımızdan çorba kültürü yok buralarda. çevremde de yok o yüzden garip gelmiyor.
ha özene gelirsek ben severim yapmayı, ama 1 olur 2 olur benzer özen yoksa kişiye göre yaparım artık
(8,511 puan) tarafından
Bende mezeleri çok yaparım çokta severim bana o özen yok bende senin yaptığın gibi yapcam artık
0 oy
(6,473 puan) tarafından
Misafiri önce Allah rızası için ağırlarım bu yüzden fazla fazla yaparım nasibini yer zaten evine gittiğimde 2. Ye  kuruttuğu çayı demleyene bile hizmetimi etmişliğim var 
(8,511 puan) tarafından
Bizede evde yenmeyen porsumus salataliklardan cacık yapmışlardı o kadar tiksindim ki cacık yiyemiyorum
0 oy
(308 puan) tarafından
Misafir bereketiyle gelir ben misafir perverligini gösteririm herkes kendine yakışanı yapar zaten bu demek olmuyor herşeyi önlerine serin ben misafirliğe gitsem önüme altın kuzu serseler suratı 10 karissa ben o kuzudan keyif almam 
(8,511 puan) tarafından
Surat yapmam asla ne var ne yok yensin icilsin isterim ama kimse benim gibi olmuyor evinde herşeyi var ama sana layık görmüyor ya da cimri bilemedim
(308 puan) tarafından
Haklısın canım sende ona göre kıymet ver artik
0 oy
(2,207 puan) tarafından
Gerektiği kadar yaparım ve kişiye göre yemek yapmaya çalışırım amann oda olsun şuda olsun bu eksik olmasın demem ne gerekiyorsa o şekilde yaparım 
(8,511 puan) tarafından
Sana çeşit çeşit yemek yapana da misafir menüsü bile olmayan yemekleri yapmazsın heralde dimi
(2,207 puan) tarafından
Misafir menüsü olmayan yemekleri yapmam daha ağır daha görünüşlü yemek yaparım orası ayrı ama çeşit çeşit yemekler yapmam onu demek istedim..
0 oy
(1,413 puan) tarafından
Yaparım, evimde ne varsa tabi oyoe ara sıcağını cart curt bilmem vallaa
(8,511 puan) tarafından
Bende öyleyim ama tatlım çayım kahvem meyvem herşeyim olur yoksa alırım ama evinde olan yapmıyor mesela bebek görmeye gittim bir kaç gün önce benim kızım 7.5 aylık dolapta dondurma gördü ananesi alıştirdi görünce istedi onu bile koymadılar eşim gitti dışardan aldı ve ben bu insanlara hep çok güzel sofralar kurdum kendime kızıyorum
(1,413 puan) tarafından
Ohhoo onları bende yapiomm canm
0 oy
(2,287 puan) tarafından
Kusura bakan kusura baksın, ne yaparlarsa aynı karşılığı veririm. Sonuçta kimse enayi değil. O değer vermeyecek kıçını kaldırıp umursamayacak, ben de sofrayı donatıp yorgunluktan biticem.. gerçekten akıl işi değil. 
(8,511 puan) tarafından
Ben kendime yakışanı yapıyorum derdim kim ne yaparsa kendine diye düşünürdüm ama artık kim ne yaparsa öyle karşılık alır kendimi enayi gibi hissediyorum
(2,287 puan) tarafından
Valla canım net söyleyeyim ben kendime yakışanı yapayım diye bu devir de daha düşünülmüyor. Çünkü bu kez insanlar sa.lak yerine koyuyor, daha fazla nasıl kullansam, daha fazla nasıl üstüne binsem diye bakıyorlar. Maalesef bu devir de herşey kılı kılına karşılıklı olmak zorunda. Yoksa üzülen, üstüne binilen, saf yerine koyulan olursun
0 oy
(660 puan) tarafından
Sen ben olabilir misin acaba ? Çayın yanına tatlisina kadar kendim yaparım mutfakla uğraşmayı çok seviyorum 
(8,511 puan) tarafından
Bende öyleyim lokum bile yapardım kız kahvenin yanına sonra baktım ki 2 kap yemek boş çay dedim sen sala.kmisin şimdide çocuk büyüdü biraz eskisii kadar yormuyor misafirliğe gelmek istiyorlar ama kusura bakmasınlae
0 oy
(4,845 puan) tarafından
Bende aynı senin gibiyim asırı özenirim. Esımde bana kızar. Sadece sofram değil evimde 4 4 luk olmalı. Benim yaptığım kişilerde bu sefer özenli yapmaya çalışıyor esım yine kızıyor insanlar da telas yapıyor iyi agirlayabilmek için :) olsun ben böyle rahat ediyorum
(8,511 puan) tarafından
Bende öyle ama karşımdakiler benim kadar cömert degil
(4,845 puan) tarafından
Çok abartma sende o zmn kendini yorma canm
0 oy
tarafından
Bende senin gibiyim kendimi gördüm çocuklar küçük artık yapmak iştemiyom hem eşimde yapma diyor 
(8,511 puan) tarafından
Haketmeyene yapmayacaksin
tarafından
Artık şöyle düşünüyo bence bana gelecekler gelmeden haber verin herşey dört dörtlük yapıyorlar benden öyle görüyorlar sofram bile beyaz örtüsü servisi
Mis gibi ara sıcağı mezesi ana yemeği içeceği tatlısı herşeyin ben hazır ederim
0 oy
(4,565 puan) tarafından
Ben yemek yapmayı çok seviyorum.misafir geleceği zaman da ayrı özeniyorum inan bana da şu yapılmıyor demem çünkü ben seviyorum sevdiğim için yapıyorum bazı insanlara makarna yapmak bile yük oluyor mutfak sevmiyor anlıyorum o yüzden beklentiye girmem 
(8,511 puan) tarafından
Beklentim ozenilmesi sadece
0 oy
(8,511 puan) tarafından
.........................
0 oy
(789 puan) tarafından
Elimden gelenin en iyisini yaparım. Evim temiz derli toplu olmalı, yemekse çorba ana yemek 3 çeşit meze/salata, yemeğine göre pilav makarna ana yemeğin yanına bir ara sıcak yaparım. Tatlı yaparım. Ben çay sofrası seviyorum gerçi. Seninki gibi bir durumla karşılaşsam ben evime çağırmam muhtemelen ya. Onların yaptığını yapmak da içime sinmez. Ama illa geleceklerse günlük yemek yapar geçerim. 
(8,511 puan) tarafından
Bende öyle yapayım diyorum artık
(789 puan) tarafından
Öyle birşey ki, içine de sinmiyor insanın.
0 oy
(771 puan) tarafından
Valla misafir olmadımida tatlisiz boreksiz günümüz yok misafir geldimide çayını tatlisini meyvesini kuruyemisini çiğ köftesini eksik koymam
(8,511 puan) tarafından
Bizimde öyle buzluk doludur öyle şeylerle fazla fazla yaparım ama insanlar olduğu halde yedirmek istemiyor bu tuhaf geliyor geçen bir yere gittik 2 çeşit yemek ayran salata bile yok ortada yemek çok acıydı yiyemedim çocuğuma yedirecek bişey bulamadım bana geldiklerinde ben öyle yapmıyorum
(771 puan) tarafından
Ben öyle bir muameleyle karşılaştığım eve birdaha adım atmıyorum benim evime gelirsede eskisi gibi davranmiyorum herkes ederi kadar gerektiğinden fazla değer rezili vezir eder
0 oy
(1,477 puan) tarafından
Bende senin gibiyim neyim var neyim yok dökerim yesinler icsinler hizmetimde kusur olmasin diye. Sofralara sığmaz yemeklerin tatlılarım falan hep fazla çeşitli olur ama ben gittiğimde asla özen göstermezler şok oluyorum bide bunları gorumcelerime yapıyorum eşimin tarafı iyi ağırlayamiyo ama kendi abime gitsem yengemde ben gibi her şeyi yapar döker kültür meselesi bence alışmışlar buna
(8,511 puan) tarafından
Ee o zaman senden de öyle sofra beklememeleri lazım bekliyorlar birini davet etsem kaynana da peşlerine bitiyor yemeyi seviyorlar yedirmeyi  nooo
(1,477 puan) tarafından
Kız sorma yapmayınca da ben kendimi kötü hissediyorum kendi ailemizde böyle yetiştik
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Ben de elimden geldiği kadar sizin gibi yapmaya çalışıyorum ve gördüğüm muamele de aynı oluyor. Ama her seferinde yine de aynı şeyleri yapıyorum. Sanki biri eksik olsa içim rahat etmeyecek. 
(8,511 puan) tarafından
Bende öyleyim ama artık yapmam
0 oy
(2,474 puan) tarafından

Kim de ne görürsem aynısını yaparım kimse kusura bakmasın :D

(8,511 puan) tarafından
Kısasa kısas aynen ✓
(2,474 puan) tarafından
Öyle bacım yeni gelinken çok yaptım da millet kıymet mi biliyor:D
(8,511 puan) tarafından
Ben 3 ay kaynanaya baktım 2 aylık gelindim 10 15 kilo aldılar her akşam tatlısina varıncaya kadar eksik etmedim ama ben hasta oldum sizin evde dedi manda b.ku gibi yerinden kalkmadi işeme zicma dışında dizlerinde kireçlenme oldu bende baktım her yerde konuşuyor gelini hasta etmiş oldu adı bidaha gelmeyin o zaman dedim
(2,474 puan) tarafından
Nankör insanla uğraşmak zor bende baktım hamileydim dizlerinden ameliyat oldu 4 ay baktım iş gordurmedim.ama kötü ben oldum boşanma eşiğinden döndüm onun yüzünden
0 oy
(2,235 puan) tarafından
Daha bugün ben de bunu düşündüm biliyor musun. Bu sıralar kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum her şeyi gerçekten Allah'ın rızasını gözeterek yapmaya çalışıyorum ve özellikle gıybetten uzak durmaya çalışıyorum o yüzden şimdi kimler üzerinden ne için bunu düşündüğümü yazmayacağım ama Allah için sen içine sinecek şekilde hazırla sofranı bence. Sevabı alan sensin sonuçta bu her şeye değer. Onlar sana dünyada senin kurduğun gibi güzel sofralar kurmuyor olabilir ama Allah bunun karşılığını sana tahmin edemeyeceğimiz güzellikte nimetlerle verecektir oradaki sofranı düşün ❤️
(8,511 puan) tarafından
Teşekkür ederim güzel yorumun için çok haklısın ❤️

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 204 göst.
20 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,256 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 770 göst.
0 oy
8 cevap 197 göst.
0 oy
22 cevap 702 göst.