0 oy
410 göst.
Diğer kategorisinde (243 puan) tarafından
Kızlar barbunya yapan var mı kışlık?

10 kilo barbunya aldım. Hep ayıklayıp direk poşetleyip derin dondurucuya atardım ama bu sefer normal yemek gibi, haşlayıp havucu patatesiyle yaptım konserve haline getirdim sonra o haliyle tencerede 5er dk kaynattım, internette gördüğüm bir tarifti. Aranızda yapan var mı? Nasıl oldu?

4 Cevaplar

0 oy
(4,716 puan) tarafından

Ben çiğ atıyorum sonra fasulye gibi kaynatıyorum nasıl olcak acaba seninki merak ettim bende çok severim çok da koyarım bu arada kilosu kaç olmuş :)

(4,716 puan) tarafından
Afiyetle ye canım bereketli olsun :)
(243 puan) tarafından
Toplam 20 kilo oldu evdeki barbunya :) yarısı direk poşet yarısı kavanoz :) bereketlendi
(4,716 puan) tarafından
Kavanoz a nasıl yapıyorsun canım
(243 puan) tarafından
Barbunyayi 10 dk hasliyorum önce sonra da diger tenceremde salcayi kavuruyorum, patates ve havucu ekliyorum 2 dk karıştırıp barbunyayi, Suyunu ve tuz ekliyorum. 20 dk civarı pişiriyorum. Kavanozlara aktarıyorum.  Büyük kazan gibi tencerem var onun içine kavanozlari dizip, ağızlarını kullanılmış kavanoz ile kapatıp, kavanozlarin yarısına kadar su ekliyorum ve 5 dk o şekilde kaynatiyorum. Küçük bir tencerede de yeni aldığım kapakları kaynatiyorum. Sonra da hızlıca ağzını yeni kapak ile kapatıp tezgaha ters çevirip hemen diziyorum hava almasın diye. Soğuduktan sonra da kilerdeki kışlık dolabima diziyorum.
(4,716 puan) tarafından
Maşallah afiyetle ye canım :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tadi nasil onun ya hic. Yemedim 
(243 puan) tarafından
Kuru fasulye sever misin
tarafından
Bayilirimmm
(243 puan) tarafından
Barbunyayi iyi pişiren birine denk gelirsen buna da bayılırsın o zaman :)
tarafından
Belki bigun yerim o zmn
(243 puan) tarafından
Zeytinyağlı barbunya plaki tarifi yazarsan tarifi uygulayabilirsin ama sıcak yeme. Ilıyana kadar bekle hatta en güzeli soğuttuktan sonra yemek
0 oy
(331 puan) tarafından
Barbunyaninn b sini bile canlı görmemişim heleki hiccc yememisim kizz
(331 puan) tarafından
Allah senide güldürsün şişman diyince gülesin geldi
(331 puan) tarafından
Sağlıkla afiyetleee yiyin
(243 puan) tarafından
Zeytinyağlı barbunya plaki tarifi ile kendin pişirip yapabilirsin ama ılık ya da soğuk yemelisin, tadı iyice oturuyor
(331 puan) tarafından
Vala canım bizim yorege çok yabancı kimse kolay kolay yapmaz ancak arkadaşta tadına bakarım onlar çok yapar
(243 puan) tarafından
Bizim yöreye de yabancı, kayinvalidemden öğrendim ben de, çok güzel oluyor.
0 oy
(1,827 puan) tarafından
Bende geç çiğ atıyorum ama arkadasumın kaynanası normal yemeği pişirip soğutup oyle atıyomuş ısınınca yeni pişmiş gibi oluyo dedi arkadas sadece onu değil kuru fasulye ve nohutu da aynı sekilde yapıyomus bende denicem
(243 puan) tarafından
Ben de toplam 20 kilo aldım, 10 kilosunu poşetledim, 10 kilosunu da kaynatarak kavanoz yaptım bakalım kışın göreceğiz nasıl olduğunu :)
(1,827 puan) tarafından
Afiyetle yiyin inşallah

İlgili sorular

+2 oy
15 cevap 546 göst.
31 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Emine S (17,788 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 511 göst.
28 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde ❤️Asmin Deroş❤️ (4,759 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 478 göst.
18 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Busra2607 (504 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 170 göst.
14 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde ASIL KADIN!! (594 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,407 soru

23,693,190 cevap

311,114 kullanıcı

...