0 oy
415 göst.
Diğer kategorisinde (254 puan) tarafından
Kızlar barbunya yapan var mı kışlık?

10 kilo barbunya aldım. Hep ayıklayıp direk poşetleyip derin dondurucuya atardım ama bu sefer normal yemek gibi, haşlayıp havucu patatesiyle yaptım konserve haline getirdim sonra o haliyle tencerede 5er dk kaynattım, internette gördüğüm bir tarifti. Aranızda yapan var mı? Nasıl oldu?

4 Cevaplar

0 oy
(4,924 puan) tarafından

Ben çiğ atıyorum sonra fasulye gibi kaynatıyorum nasıl olcak acaba seninki merak ettim bende çok severim çok da koyarım bu arada kilosu kaç olmuş :)

(254 puan) tarafından
Kilosu 100 ama 10 kilo alınca 80 diye yazıyordu, kışlık alacağım için 10 kilo aldım.
(4,924 puan) tarafından
Ayiklayinca azcik bı şey kalmıştır o :D çok severim de çok da pahalı anam ya
(254 puan) tarafından
Ben basaksehirde organik pazardan aldım, kilosu normal pazarda 60 liraymış annem söyledi. 10 kilo 3 poşet ediyor dolu dolu ama açıklayınca 1 poşetin yarısından biraz fazlası oldu. Küçük buzdolabı poşetine 6 tane oldu
(4,924 puan) tarafından
Afiyetle ye canım bereketli olsun :)
(254 puan) tarafından
Toplam 20 kilo oldu evdeki barbunya :) yarısı direk poşet yarısı kavanoz :) bereketlendi
(4,924 puan) tarafından
Kavanoz a nasıl yapıyorsun canım
(254 puan) tarafından
Barbunyayi 10 dk hasliyorum önce sonra da diger tenceremde salcayi kavuruyorum, patates ve havucu ekliyorum 2 dk karıştırıp barbunyayi, Suyunu ve tuz ekliyorum. 20 dk civarı pişiriyorum. Kavanozlara aktarıyorum.  Büyük kazan gibi tencerem var onun içine kavanozlari dizip, ağızlarını kullanılmış kavanoz ile kapatıp, kavanozlarin yarısına kadar su ekliyorum ve 5 dk o şekilde kaynatiyorum. Küçük bir tencerede de yeni aldığım kapakları kaynatiyorum. Sonra da hızlıca ağzını yeni kapak ile kapatıp tezgaha ters çevirip hemen diziyorum hava almasın diye. Soğuduktan sonra da kilerdeki kışlık dolabima diziyorum.
(4,924 puan) tarafından
Maşallah afiyetle ye canım :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tadi nasil onun ya hic. Yemedim 
(254 puan) tarafından
Kuru fasulye sever misin
tarafından
Bayilirimmm
(254 puan) tarafından
Barbunyayi iyi pişiren birine denk gelirsen buna da bayılırsın o zaman :)
tarafından
Belki bigun yerim o zmn
(254 puan) tarafından
Zeytinyağlı barbunya plaki tarifi yazarsan tarifi uygulayabilirsin ama sıcak yeme. Ilıyana kadar bekle hatta en güzeli soğuttuktan sonra yemek
0 oy
(331 puan) tarafından
Barbunyaninn b sini bile canlı görmemişim heleki hiccc yememisim kizz
(331 puan) tarafından
Allah senide güldürsün şişman diyince gülesin geldi
(331 puan) tarafından
Sağlıkla afiyetleee yiyin
(254 puan) tarafından
Zeytinyağlı barbunya plaki tarifi ile kendin pişirip yapabilirsin ama ılık ya da soğuk yemelisin, tadı iyice oturuyor
(331 puan) tarafından
Vala canım bizim yorege çok yabancı kimse kolay kolay yapmaz ancak arkadaşta tadına bakarım onlar çok yapar
(254 puan) tarafından
Bizim yöreye de yabancı, kayinvalidemden öğrendim ben de, çok güzel oluyor.
0 oy
(1,832 puan) tarafından
Bende geç çiğ atıyorum ama arkadasumın kaynanası normal yemeği pişirip soğutup oyle atıyomuş ısınınca yeni pişmiş gibi oluyo dedi arkadas sadece onu değil kuru fasulye ve nohutu da aynı sekilde yapıyomus bende denicem
(254 puan) tarafından
Ben de toplam 20 kilo aldım, 10 kilosunu poşetledim, 10 kilosunu da kaynatarak kavanoz yaptım bakalım kışın göreceğiz nasıl olduğunu :)
(1,832 puan) tarafından
Afiyetle yiyin inşallah

İlgili sorular

+2 oy
15 cevap 548 göst.
31 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Emine S (17,844 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 517 göst.
28 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde ❤️Asmin Deroş❤️ (4,759 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 482 göst.
18 Ağustos 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Busra2607 (504 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 170 göst.
14 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde ASIL KADIN!! (594 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,444,262 soru

23,731,291 cevap

313,527 kullanıcı

...