0 oy
330 göst.
Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından
Bir aylık ikiz oğullarım var ve ilk anneliğim,çok çok zorlanıyorum birisi çok huzursuz ve gazlı hiç uymuyor gece gündüz,diğeri de bana ihtiyacı var haliyle yetişmek çok zor ve aşırı yorucu Zaman zaman oturup ağlıyorum bu durumu nasıl atlattınız, süt sağmam gerekiyor ona bile vakit bulamıyorum,şuan annem yanımda bir aydır yanındaydı ama yarın gidecek farklı şehirlerde yaşıyoruz kayınvalidem yakınımda ama oda gelecek mi yardıma kaç gün yatılı kalır bilmiyorum göreceğiz 

7 Cevaplar

0 oy
(20,307 puan) tarafından
İkiz annesi değilim ama kolaylık diliyorum inşallah zaman su gibi akar büyürler kolayca ♥️
(18 puan) tarafından
Amin canım inşallah
-Reklam-
0 oy
(2,945 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum benim de ikizlerim var bir yaşindalar. Bir kızım bir oğlum var kırkım çıkana kadar kaynanam vardı sonra gittiler annemde gelemedi rahatsizligu filan vardı uzaktı yolculuk vs yapamazdı

Ben hep tek baktım. Kızım çok gazliydi reflusu de vardı iş başa düşünce bakarsın benim eşim bir de vardiyalı calisiyordu uyku saatleri vs uzun saatler hala olmaz bizle.

Kızım ne yapsam emmedi oğlum emdi yatarak emerdi ve bir yandan kızım ağlar durmazdi ayağımla beşiği sallardim ama.maalesef emzirmeyi yarıda kesmek zorunda kalirdim..ben oğluma anne sütü +mama destekli gittim kızıma da ilk ay anne sütü +mama sonra sagamadim maalesef.

Gazlı olan kızım çok direndi çığlık cigliga ağlardı emmedi ne yapsam. Oğlumda sonra meme reddi yapmaya başladı çünkü kızım oğlumun da emmesine fırsat vermiyordu ve oğlum her istediğinde emziremiyrodum ama yine direndim 5 ay. Ve sonra artık yapamamaya başladım en güzel sağma makinesini bile aldım ama oğlum asla tutmak istemiyordu yapamadık stresle azaldı zaten bende kafamda bitirdim.

Gazları olduğu zaman uyku rutini her akşam yikardim nerdeyse ikisini de masaj yapardım bolbol yan yana yatardik anlat anlat bitmez neler yaşadım çok çaresiz hissettiğim zamanlar oldu ama hepsi gecicek bir şekilde bakıyorsun merak etme Allah büyük.. sana yardım edecek Rabbim (⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠❤ zor meşakkatli ama eşin de evdeyken bolbol seni rahatlatsin fırsat versin 
(18 puan) tarafından
Aynı şeyleri aşağı yukarı bende yaşıyorum ilk başta oğlumun biri beni emiyordu ama sütüm azaldıkça oda emmek istemiyor çünkü tanzikli gelmediği için sinirleniyor bırakıyor, ikisinide mama vermek zorundayım yetmiyor sütüm ve dediğim gibi sağmak için fırsat bile olmuyor ve bu beni daha da çok üzüyor eksik hissetiriyor sağsam bile ikisine hiç bir şekilde yetmiyor ne çıkarsa yarı yarıya pay edip veriyorum sonrasında yine mama veriyorum, gerçekten o kadar zor ki yaşayan anlar yani, uykusuz yorgun bitkin her şeyden uzak kalmış gibi hissediyorum kendim de iyi değilim bütün demir vitamin kanım hepsi düşük ve bu halde ayakta kalmayı çalıyorum evet bir gün geçer bu günler ama yaşarken hiç geçmeyecek gibi geliyor ve çok bunalıyorum
(2,945 puan) tarafından
Anlıyorum seni ama stresin seni ele gecirmesin şuan çok çok yeni annesin bunları yaşıyor olabilmen çok normal iki bebeğin dilini hir anda cozmen çok çok zor ama hep dua et insan rahatlıyor ağla dök içini rahatla. Seni çok iyi anlıyorum olduğu akdar ben oğlumu bırakacağım vakit bile ağladım sütten çünkü yapamıyordum emmeyi virakinca sağmak için oturdugumda kızım hep ağlardı yine bu döngüden çıkamadım. Destek olmadı mı bu süt işi zor destek yoksa da çocuk zorluyorsa sende en az zararla devam et yapacak birşey yok bunun için kendini suçlama sende insansın. Benm tek gogsum birde mastit oldu şişti süt çekildi oğlum o gogsumu hiç ama hiç emmedi sora tek göğüsle emzirdim hep daha sorna. Gerçekten geçiyor çok güzel zamanlaro geliyor zor mu zor yine bazen odaya geçip gene ağlarsın:) ama gülüşleri herşeyi yetiyor zaman ver kendine yardım alabilcegin kadar al ben alamadım sen alabiliyorsun al.
(18 puan) tarafından
Bugüne kadar anmem ve kız kardeşim vardı çok çok yardımcı oldular ama yarın gidecekler ve yakınımda kaynanam var bakalım yatılı gelip kalırmı bilmiyorum ama gün içinde gelip yardım ederler diye düşünüyorum bekar iki görümcem de var umudum onlar artık umuyorum yardım ederler yoksa gerçekten hiç bir şeye yetişilmiyor ne ev ne yemek nede kendine bakmaya duş vs.süt olayına gelince de gerçekten insan suçlu hissediyor ama olmayınca da zorlamaya gerek yok annelerde bi yere kadar yetebilir napalım stres stres insanı yıkıyor
(2,945 puan) tarafından
Bak çok güzel arada biri gelse tutsa uyutsa bile bu sana çok iyi gelecek bak benm hiç öyle bir şansım olmadı ama çok şükür geçti bir şekilde  hala devam ediyor bitmiyor tabiki ama birileri oldu mu stres yapma bı şekilde hallolur ben yaptım stres çünkü tektim eşim ise gideceği zaman akşamları gece ne yapacağım nasıl yapacagm der çok üzülürdüm
(18 puan) tarafından
Birde yardım eden kişilere karşı istemsiz anne iç güdüsü ile güven problemi oluyor birde onu aşabilsem keşke,tuhaf geliyor olabilir belki ama işte annelik iç güdüsü sanki kucağına alıp bakan kişi yanlış bir şey yapacak mış hissi geliyor rahat olamıyorum yada çocuğum bende uzaklaşacak gibi geliyor değişik değişik duygular işte
0 oy
(12,268 puan) tarafından
Iliz annesi degilim aralari 2.5 yas. Brn bile çok çok zorlanirken seni tahmin edebiliyorum. Soylemesi kolay diyeceksin ama gececek kuzum inanki geride kalacak bu zorlandigin gunler. Benimde hemen hemen ilk 1 sene anamdan emdigim burnumdan geldi :) şuan kucuk an 19 aylik biraz daha rahatladim. Buyuk olan okula basliycak 4 yasinda şuan. Sana şuan 3 sene uzun bi zaman gibi geliyo ama inanki geciyo hemde oyle hizli geciyoki gecmesine agliyosun bu seferde :) bende yanliz bakiyorum eşim gemide calisiyo bi gidiyo 4 5 ay yok. Geceli gunduzlu hersey bende. Market hastane pastane okul park o olmadiginda hersey bende. Ama Allah veriyo bi sekilde kolayligini iste. Mayis sonunda gitti mesela 3 ay oldu tam. 2 ay sonra gecelecek daha bekliyoruz :)
(18 puan) tarafından
Evet hiç geçmeyecek gibi geliyor o kadar yorucu yıpratıcı bir zaman ki sürekli ağlamak istiyorum kendi mi eksik hissediyorum her şeyden uzak kalmış ruhu çekilmiş gibi hissediyorum kendime bakacak vaktim bile yok yani Allah sabır versin yardımcımız olsun
0 oy
(71 puan) tarafından
Bende çok korkuyorum bundan ikiz bebeklere hamileyim üstelik benim 2 kızım daha var 3 ve 1 yaşındalar. Hepsine yetememekten çok korkuyorum ki muhtemelen yetemiycem çok üzülüyorum

Benim eşimde yok yanımda Allah büyük napıcam bilmiyorum 
(71 puan) tarafından
24 haftalığım şuan evet bir nebze de olsa kendimi öyle avutuyorum tecrübelerim ve elimde her türlü olanağım var diyorum kendimi avutuyorum :)
(18 puan) tarafından
Şuan düşünerek kendini strese sokma canım, evet acı bir gerçek çok zor ama belki senin için farklı olacak belki bebeklerin çok sakin uslu olacak inşallah da öyle olurlar,ve diğer yorumda yazdığı gibi ilk anneliği ikiz ile yaşamak gerçekten sudan çıkmış balık gibi oluyor en azından tecrüben varmış
(2,945 puan) tarafından
Bu çok önemli hicbirsey bilmeden ikiz bebek bakımı hiç kolay olmuyor çocuk büyütmenin rahatlığı var hiç olmazsa birşey olmadığında niye olmadığını biliyorsun aksi takdirde bilmece gibi oluyor cevabı günlerce cozemiyorsun
(71 puan) tarafından
İnanın günlerce ağladım öğrendiğimde kızlarıma haksızlık olacak diye hamileliği zehir ettim kendime daha yeni yeni alışıyorum desem yeridir. Eşim o zamana kadar gelirse eminim daha rahat olucam onun yokluğu da beni çok strese sokuyor tek bakacak olmam
(18 puan) tarafından
Size kesinlikle katılıyorum gerçekten bilmece çözmek gibi bir şey neye ağlıyor ne istiyor derdi ne huyu suyu ne nasıl bir bebek çözmek öğrenmek bilmece gibi
0 oy
(24 puan) tarafından
O kadar guzel anliyiramki ekiz qizlarim var sukur indi 5 yaslnda amma cox zor oldu annem uzak kayinvalidem bazen yardim ediyilordu 4 ay hic uyumadim.birine sut verende digeri agaladi kiyamadim bende agladim sutum olarken kestim sutumu Allah kolaylik versin konussam bitmez kimese anlatsamda cocukdur buyuyur gecer amma cox zor yasiyan bilir
(18 puan) tarafından
Kesinlikle öyle yaşayan bilir,bende sağıp vermeye çalışıyorum ikisine yetecek kadar çıkmıyor ve dönüşümlü olarak bi birine bi birine verirken diğerine haksızlık etmiş gibi hissediyorum çok değişik şeyler Allah yardımcımız olsun inşallah bizde o yaşlarını görürüz siz gibi
0 oy
(418 puan) tarafından
Canım postunu görünce biran kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne yinede sen çok şanslısın annen gelmiş benim hiç kimse kalmadı yanımda bı başıma mücadele ettim zaman zaman ağlama krizlerine girdim kiminle konuşsam ağlamaklı çok duygusaldim çok zorluk çektim anlatsam saatlerce yazmam lazım ama hepsi bitiyor hiç merak etme lütfen biraz sabret 5 aylık olduktan sonra onlari oyalamak onlarla oynamak artık keyif verecek sana ellerine bir oyuncak verir veya sallanan oyuncaklar koyar önüne işini yapar kendine vakit ayırırsın biraz daha sabır bu böyle kalmayacak Allah'ım güç kuvvet versin inşallah 
(18 puan) tarafından
Amin canım amin inşallah gerçekten bazen hep böyle kalacak gibi geliyor ve çok zorlanıyorum elimde değil sürekli ağlamak istiyorum
(418 puan) tarafından
Seni çok ama çok iyi anlıyorum birebir yaşadım şimdi diyorum nasıl geçmiş o günler ne çabuk geçti o dönemler geçecek hepsi bitecek. Allah bize ikiz annesi olmayı layık görmüş ne mutlu bize guvenmiş hacı nenem rahmetli çoğul bebek doğurup büyüten kadın cennetin kapısını ararlarmış derdi unutma bizim ayrıcalığımız var ;)
(18 puan) tarafından
Evet bi açıdan da öyle düşünüyorum rabbim nasip ettiyse o gücü kuvveti de verir diyorum sbaret diyorum kendime
0 oy
(1,995 puan) tarafından
İnan geçecek bu günler. Şimdi belkide dua ediyorsun bi an önce büyüsünler diye,ben öyleydim çünkü. Ama şu an bana teyzesi resimlerini atınca inan tanımakta güçlük çekiyorum. Çokkk zor ve meşakkatli evet. Büyüdükçe kavgalıda olacak ama  2 dk beraber oynamaları ve gülüşmeleri , gerçekten çok güzell. Uyutalı 10 dk oldu. 33 aylıklar ve canımızı alıyorlar. Ama hastane olayları olmayınca bakmak daha kolay. 

Nacizane tavsiyem maddi durumun varsa Ayda bir ev iş durumuna göre birini tur ,bu işlerden sebep canını sıkma

Aynı anda uyutup, bakımlarını yapmaya çalış. Böylelikle zamandan kazanırsın 

İyi bir süt sağma makinesi edin. Elektrikli olursa işin daha kısa sürer

Her ağlamalarında elin ayağa dolaşmasın. Onlar hastanede her ağlamalarında bakılmıyor . Sakince misal lavabodamısın,işini hallet çık. Benim ilk çocuk 4 buçuk yaşındayken ikizlerim doğdu. İnan herşey sıfırlandı beynimde. Annemler bile hiç daha önce çocuk büyütmüşe benzemiyorsun dedi. Hep telaş elim ayağıma dolanma. Zamanla düzen oturttum. Ve ben annem kayınvalidem bi süre bakıcıyla bu işin üstesinden gelemedim bunu da diyeyim. Çocuklarım gazlı ,reflülü ve bide Nazlı abileri + bende kanser hastasıydım. Ama inan bebeklerle tek kaldıkça o kadar insanla yapamadığım düzeni kendi başıma çokda iyi yaptım, ve bebeklerin biraz büyümesi.zamanla senin de düzenin oturacak. Ek gıdada zorlanacaksın ama dediğim gibi bu günler hep geçecek. Planlı olup buna uymaya çalışırsan hayatın daha da düzene girer. Önce kendi sağlığın. Artık kan ilacın mı var pekmezinmi. Sen iyi olmadan bebeklerde iyi olmaz. Allah kolaylık versin inşAllah 
(18 puan) tarafından
Sütüm Zaten az ikisinede yetmiyor,mama her türlü veriyorum hatta mamayı daha fazla alıyorlar, sütümü sağmam gerekiyor ona bile vakit bulamıyorum sağınca da zaten az çıkıyor bunun için bile kendimi suçlu hissediyorum bazen
(1,995 puan) tarafından
Çok iyi bildiğim duygular. Etrafındaki insanlardan yardım istemekten çekinme. Olan sütünü de böyle düşünüp zedeleme canım. Gerekirse eşinde uykusuz kalsın. Tek başına altından kalkılacak durum değil
(18 puan) tarafından
Yardımsız çok zor zaten ikisi aynı anda uynuyor acıkıyor bi yardım olmadan gerçekten çok zor,annem bir aydır yanımdaydı ama memlekete gitmek zorundaydı iki gün önce döndü, eminin aynı şehirde olsak her gün gelirdi canım anam, şuan kaynanam var sağolsun oda yardımcı oluyor,ama neden bilmiyorum sanki çocuğumun birinin bakımını başkası yapınca o çocuğuma haksızlık etmişim gibi geliyor anne çocuk bağımız güçsüz olacak mış gibi geliyor bi zarar gelecek miş gibi geliyor saçma sapan duygular içindeyim, babamız yardımcı olmaya çalışıyor,kaynanam eşime git uyu sen niye bekliyorsun gibi laflar ediyor sinir oluyorum sanki bu çocuklar sadece anneye mi ait anne nasıl uykusuzluktan deliye dönüyorsa bi kaç saat babada uykusuz kalabilir kendi evladı için
(1,995 puan) tarafından
Çok haklısın cnm. Benimkiler 33 aylık. Ki eşim çok ciddi yardımı olmamıştır bu zamana kadar. Hep demem , istemem,kızmamla olmuştur olanda. Kayınvalidem de eşime öyle diyince cinnet geçiresim geliyor. Ben wc ye bile 5 dk ayıramazken. Zamanla daha rahat edersin. Benle aynı zamanlara denk gelen Instagram da Damla Önal ve mucize dördüz vardı. Onlrdan da çok faydalandım. Eskiye nazaran çok rahatım. Sende öyle olacaksın ,biraz sabret. Dediğim gibi önce kendi sağlığına dikkat et. Onlarda + bir yorgunluk ve sinir yapar sende
(18 puan) tarafından
Evet canım kansızlık yorgunluğu çok başka bir şey dediğin gibi sinir stres daha da fazla üzerimde, kendime bi gelsem daha aktif olurum sabrediyorum inşallah güzel günler gelecek

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 211 göst.
26 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Kylgizem (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 351 göst.
12 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Senajhkl (931 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 218 göst.
8 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 254 göst.