0 oy
490 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (18,721 puan) tarafından
4 yaşında oğlum. Okula başlayacak bu hafta. Ama tuvalet temizliğini tam yapamıyor eli yetmiyor. Çişini kendi yapar. Ama diğer türlü Yapmaya çalışsa da olmuyor. Sizin çocuklar ne durumda. 

19 Cevaplar

0 oy
(6,495 puan) tarafından
Tam olarak anlattığın gibi 
(18,721 puan) tarafından
Demek ki normal bizimki de
-Reklam-
0 oy
(168 puan) tarafından
Aynı durumdayız. Bu yüzden kreşe de gönderemedim bu sene. Çünkü okul kesin şart koştu, kendi temizliğini yapamıyorsa göndermeyin dedi.
(18,721 puan) tarafından
Yaptığı kadar artık. Eve geldiğinde ustunu basini değiştiririm zaten. Kendince yapmaya çalışıyor ama tam olmuyor.
0 oy
tarafından
Evdeki klozette eli yetismiyordur ama okul tuvaletleri çocukların boyuna göre ayarlı olduğu için alistirmasini orda yapabilirsin
(18,721 puan) tarafından
Okulda bı deneyelim o zaman
0 oy
(2,995 puan) tarafından
Benim oğlum 5 yaşında siliyor ama.ister istemez pis kalıyor gücü yetmiyor eve geldiğinde hergun banyo yaptırıyorum 
(18,721 puan) tarafından
Biz de öyle yapcaz mecbur
0 oy
(14,678 puan) tarafından
Bazen çok temiz yapıyor bazen hiç yapamıyor çişte sorun yok 
(18,721 puan) tarafından
Demek ki normalmiş. Rahatladim
0 oy
(7,717 puan) tarafından
Çişini temizliyor ama büyük abdestte zorlanıyor onu ıslak mendille yaptırıyorum sonra diğer türlü öğrenir artık. 
(18,721 puan) tarafından
Ben de hem tuvalet kağıdı hem ıslak mendille yaptırıyorum. Ama tam yapamıyor
(7,717 puan) tarafından
Aynen canım ben de öyle öğretiyorum ama hemen olacak gibi değil biraz sabretmemiz gerekecek.
(18,721 puan) tarafından
Olsun ya zamanla öğrenirler. Ben acaba benimki mi yapamiyo diye sorayım dedim. Demek ki bu yaşta hepsi böyle .
(7,717 puan) tarafından
Yok canım gördüğün gibi genel olarak böylelermiş.
0 oy
(4,139 puan) tarafından
Normal canım 8 yaşında kız kardeşim yapamıyor hala daha çok küçük ıslak mendille silmeyi öğretebilirsin bi nebze rahat olur
(18,721 puan) tarafından
Tamam dostum çok sağol ☺️
0 oy
(3,870 puan) tarafından
Bnm oğlan Eylül'ün son haftası 4 yaş olacak çişini hiç haberimiz olmadan bile tuvalette falan gidiyor afedersiniz başka türlüde yapıyor bitince sesleniyor anne bez getir diye o konuda kendisi temizleyemiyor bende onu yaotirmaya çalışıyorum ama zor görünüyor biraz 
(18,721 puan) tarafından
Ödülle işi halledebilirsin. Cisi hallediyo bizimki seninki de yapar yakında.
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Benimki de ıslak mendille temizleniyor ama tam olmuyor tabi o zaman da bana sesleniyor. Bakalım okulda ne yapacak 
(18,721 puan) tarafından
Benimki de bana sesleniyodu. Ben de okulda kendin yapacaksın alış dedim. Ama baktım olmuyo. O da bazen seslenmez oldu. Hallettigini zannediyo minnosum ☺️.  Sen nasılsın yarın bizi veli toplantısına çağırdılar. Çok heyecanlıyım ahdhshshd
(3,568 puan) tarafından
Dün de bizi gruba eklediler toplantı olacakmış ama ne zaman henüz demedi. Biz de heyecanlıyız bakalım benim doğumla çakışmazsa iyi olacak
(18,721 puan) tarafından
Çalışmayacak Allah'ın izniyle merak etme ☺️
0 oy
(3,935 puan) tarafından
Ben ogluma taharette yikamayi sonra silmeyi ogretmistim. Zaten akan suyla baya temizleniyo kurulamis oluyodu sonrasinda. 6 yasinda hala oyle yapiyo.
(314 puan) tarafından
Masallah en iyisi başta öğretmek galiba
0 oy
(1,379 puan) tarafından
Eline islak mendil verirsem siliyor yoksa beni bekliyor yapmami benimkide kreşe baslayacak bu hafta nasil olacak napicaz bende bilmiyorum eve gelince degistirecegim artik üstünü 

Bide bizde komple soyunma gibi bi dert var tuvaleti gelince altini komple cikariyor asil bu dusunduruyor beni
(18,721 puan) tarafından
O iş zor ya. O huyundan vazgecirmen lazım. Benim dayım kuzenim hala oyleler. Zor olur ileride
0 oy
(6,456 puan) tarafından

5 yaşında oğlum okulda sadece çişe gidiyor büyük tuvaletinş yapmıyor evdede ben temizliyorum

Normalde ıslak mendil kullanıyorum ama bu aralar klozetin suyunu açıyorum yıkıyor sonra kuruluyorum. 
Ama kendisi yapamıyor
(18,721 puan) tarafından
Ben de açıyorum suyu. Ama kendi acamiyor. Neyse zamanı var demek ki
0 oy
(348 puan) tarafından
Benimki beni veya duvarı tutarak açıyor musluğu ins okuldada açar 
(18,721 puan) tarafından
Oo iyi maşallah ☺️
0 oy
(3,361 puan) tarafından
Tam anlamıyla yapamıyor dilemeye calisiyor ama tam temizlendi diyemem
0 oy
(5,688 puan) tarafından
4 yaş 3 aylık kızım yapamıyor canım ben temizliyorum. Eli yetişmiyor denedim ama.
(18,721 puan) tarafından
Aynı durumdayiz ☺️
0 oy
(2,745 puan) tarafından
5 yas hala ayni
(18,721 puan) tarafından
Ne zaman öğrenirler acep
0 oy
(462 puan) tarafından
Ben geçen sene okula yazdırdıktan sonra alıştırdım. 4 yaşındaydı. Yapabildiği kadar yapıyordu okuldan gelince ben kontrol ediyordum temizliyordum. Okulda taharet alıyordu evde öğrettim bak ben böyle yapıyorum sende okulda böyle yapacaksın diye ama tabii tam anlamıyla bizim temizlediğimiz gibi olmuyordu. Bazen iç çamaşırında görüyordum değiştirip temizliyordum. 
(18,721 puan) tarafından
Yavaş yavaş öğrenir artık bizimki de. Uğrasa uğraşa
0 oy
(261 puan) tarafından
Bizim de geçen sene 4 yaşında anaokuluna başlayınca tüm yaz popo silmeyi pantolon çekmeyi ogretmistim.  Peçeteyle olmuyor bir kere pis kalıyor kasindiriyor.  Islak mendille alistirdim ben. Eli yetişiyor sıkıntı yok da. Öğrenene kadar baya pis bir dönem gecirdik e çünkü öğrensin diye peşine ben de silmiyodum ki beceremiyorm demesin diye her kakadan sonra bir bahaneyle banyoya sokuyodum onu. Bir de kaka temizlesin öğrensin ama muhakkak ellerini de çok iyi yıkamayı ogretmelisin ellerini yıkarken 20 ye kadar mesela say köpükle öyle durula de . Yoksa bir sabun tutup hemen yıkıyorlar 
(18,721 puan) tarafından
Ahaha çok iyi fikirmis. Peki önden mi eli daha iyi yetişiyor arkadan uzatınca mi.
(261 puan) tarafından
Ben önden denetmedim arkadan yetismeyi öğrettim ama bir süre sonra tuvalete tek gidip gelmeye basladgnda farkettim ki tuvaletten kalkıp yere çömelip elini önden sokup silmeye başlamış demekki öyle daha rahat ediyor diye sesimi çıkartmadm valla :)
(18,721 puan) tarafından
Kendi yolunu bulmuş demek ki ☺️
0 oy
(1,858 puan) tarafından
Bende oğlumu o yaştayken anaokuluna vermiştim temizliğini yapamıyordu 4.5 yaşındaydı. Sırf o yüzden çişini yapıp büyük tuvaleti gelsede yapmazdı. Şuan 5.5 yaşında 1 aydır falan öğrendi temizliyor. Pek sevmiyor bana sen sil diyor ama silmiyorum
(18,721 puan) tarafından
Alışsın kendi ☺️

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 457 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 449 göst.
19 Aralık 2020 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 387 göst.
3 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Annemnerdeeee (1,856 puan) tarafından soruldu