0 oy
265 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (453 puan) tarafından
Oğlum 1 ay sonra 3 yaşında oluyor gündüz tuvalet egitimi tamam sıkıntı yok şu an gece bezliyorum ama dışarı çıkarınca söylemiyor bana bide geçen gün 3 saat cafede kaldık 5 defa ben götürüp yaptırdım 6.yi kaçırdı altına bu kadar çok yapması normal mi evde bu kadar yapmıyor nasıl dışarıda söylemeye başlar napmam lazım sizin çocuklar nasıldı normal mi bu durum

9 Cevaplar

0 oy
(453 puan) tarafından

En İyi Cevap
1 ay sonra izine çıkacağız sehir dusina bu sorunu çözmem lazim
(5,696 puan) tarafından
gece bezlemeye devam edersen zor is. cocugun kafasi  sebze corbasina doner karmakarisik. nezaman cisimi soylucem nezaman bezime yapcam nezaman tuvalete gtcem nezaman altima koyveririm hepsi karisir kafada. bezi bi brakinca gece gunduz komple brakmak gerek
-Reklam-
0 oy
(15,293 puan) tarafından
3 saat için bu kadar fazla çişi gelmesi normal gelmedi bana. Enfeksiyon olabilir çocukta. Ben bezi gece ve gündüz ayni anda çikardim. Bezi biraktiğimin ertesi günü parka götürdüm. Binanin bahçesine gelince çişim geldi dedi ve eve kadar tutmuştu. Aslinda farkina variyorsa söylemesi gerekir artik çişim geldi diye. 
(453 puan) tarafından
Kaka gelince söylüyor idrarın söylemiyor disarda aile hekimine götürüp idrarr vermeyi düşünüyorum cnm evde ikisininde söylüyor ama
(15,293 puan) tarafından
Dişarda oyuna mi daliyor acaba. Bazen oyuna dalip birakmak istemiyorlar. Bazende ekrana dalip  onu birakmamak için söylemiyorlar.
0 oy
(2,944 puan) tarafından
İlk başlar için normal. Yani benim kızım ilk 2 hafta sürekli çişe gitti. Ama ben gece de gündüz de kestim. Daha rahat oluyor. Neden gece de çikarmiyorsun ki. 
(453 puan) tarafından
Çıkarıp denedim cnm1 hafta falan uykudan önce çişe gitmesine rağmen uyurken çok fazla yapıyordu bezledim tekrar
(2,944 puan) tarafından
Olsun öyle alışacak zaten. Çocuğun kafası karışır. Zor olan gündüz değil gece. En cok 2 haftada alışır bence hiç bekleme çıkar. Ser Alez gitsin.
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Ayy o hatayı bende yaptım gece balamayi kes artık daha önce post bile açtım hata yaptığımı anladım gece bezi kestim baya zorlandım hep altına yapıyordu her saat başı alarm kurup kaldirriyordum arada şuan kaçırıyor ama şükür alıştı biraz 

Çarşıya falan çıktığımda evden çıkmadan WC götürür öyle çıkarım dışarda rahat oluyor zorlansa mağaza WC Şi kullanıyorum öyle 
(453 puan) tarafından
Evde yaptırıp çıkarıyorum xnm durum yine Ayni
0 oy
(13,119 puan) tarafından
Ne kadar oldu öğreneli yeniyse normal kızım 28 aylık 25 ayda attık bezi şuan gayet rahat söylüyor yeni başladı söylemeye diyebilirim. Bide gece de bağlama o da kafasını karıştırır alez al o yeter canım zamanla gece de yapmaz 
0 oy
(18,515 puan) tarafından
Meyvesuyu falan çok ictiyse ondan olmuştur. Oğlum 1 bardak suyu içince 4 kez tuvalete giderdi. Mesaneleri daha küçük olduğu için azar azar yapiyolar. Tutmayı bilmiyolar daha. Ancak öğrenir.  Dışarıda oyuna dalıp altına kaçırmış olabilir. Bu da normal. Hepsi zamanla olacak şeyler 
(18,515 puan) tarafından
Gece de bezleme bu arada
0 oy
(261 puan) tarafından
Bez bırakma sürecinde yarım şekilde bırakmak çok yanlış bir süreç aslında. Öncesinde çok araştırma yaptığım için hiç böyle bir sorun yaşamadım açıkçası.  Çünkü sizin için sadece gece takılıyor olsa da cocuk için ihtiyaç durumunda hala bez takılıyor yeteri kadar altına kaçırır ve çişini soylemezse dışarıda da bez takılır.  Bez takmak hep onun işine gelecektir. Geceleri ya da aralarda bez takmak sizi hep geri itecektir. Cocugunuzun çiş tutmak için kaslarının gelismedgni dusunuyosaniz orası gelişimsel bir sorun olur siz de cozemezsiniz ama normal şartlarda 3 yaşında bir çocuk çok rahat çişini tutabilmeli ve geldiği zaman söyleyebilmeli.  Siz sanki hiç bez bırakma eğitimine başlamamış gibi baştan başlayın bu süreçte en fazla 3-4 gün altına kaçırır ama gece de bezlemeyin yatağı korumak için koruyucu kullanabilirsiniz.  Asla çişini söylemeden tuvalete götürmeyin altına kaçırsa bile " oğlum çişin mi vardı hadi tuvalete gidelim " deyip altına kaçırdıktan sonra tuvalete götürün. Siz onun yerine onun vücut fonksiyonlarni yonetirseniz asla kendi yönetemez. Zorlu bir süreç ama biraz dişinizi sıkarsanz max bir haftada atlatilabilecek bir süreç 
0 oy
(2,922 puan) tarafından
Çocuğa önce ısrarını tutmaya öğret
0 oy
(1,434 puan) tarafından
Aslında en büyük hata çocuğu gece bezleyip gündüz çıkarmak bezi çıkarıyorsak tamamen demişti doktorumuz tuvalet eğitimine başladığımızda 3 yaşında dışarı çıktığımızda biz sürekli soruyoruz 1 ayı 3 gün sonra tamamlayacağız bizde arada çok ufak kaçırmalar oluyor onun haricinde iyi durumda gecede ilk başlarda su içmeye kalktıkça kaldırıp tuvalete götürüyordum şimdi geceyi de bitirdik çişi varsa tuvallete gidiyor bizde peşine gidiyoruz

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 135 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 767 göst.
28 Mart 2024 Diğer kategorisinde Kelebek.65 (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
54 cevap 1,380 göst.
2 Mart 2024 Diğer kategorisinde Eda1 (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 60 göst.