0 oy
1,615 göst.
Diğer kategorisinde (167 puan) tarafından
Kızlar oğlum 11 aylık ayın 9 unda 1 yaş dicek,  ama maalesef son 10 gündür rahatsız, rota virüsü tespiti konuldu, çok iğrenç bir hastalık, yüksek ateş ishal, halsizlik.

1 haftadır acillerde, polikinliklerde sürünüyorum, ama çözüm yok sürekli sıvı takviyesi, sıvı takviyesi diyip duruyorlar, yahu yapıyorum ama ishalini kesen hiç bir şey yok, probiyotim vermeye çalışıyorum ama hiç içmiyor, 10 dkka da bir kaka yapıyor, resmen 10 gün içinde yavrum gözümün önünde eridi çok zayıfladı, sürekli uyumak istiyor başını koyacak yer arıyor halsizlikten.  

Başına gelen varmı Kızlar nolur bir şey söyleyin, ya bunun bir çözümü olmalı, içim gidiyor ben dayanamıyorum onun o haline nolur dua edin nolurrr.

21 Cevaplar

+1 oy
(101 puan) tarafından
Reflor şase al eczaneden neden yatış verilmedi çok ciddi bir durum 
(167 puan) tarafından
Bizde denflor kullaniyorz ama çok içmiyor maalesef, oda çözüm sağlamıyor ishaline.
(101 puan) tarafından
Suya kat ver leblebi yedir bol bol
(167 puan) tarafından
Ewt canım suya katıyorum, leblebi veremem 11 aylık çünkü, toz yapıp vermeye çalişsam bile, biraz sıkıntı olabilir cesaret edemem.
-Reklam-
+1 oy
(86 puan) tarafından

image

biride bu ama diyeti cok cok etkili 
0 oy
tarafından
4 tane probiyotik verin üst üste enterogermina kids probiyotik her gün iyileşene kadar o zaman düzelir tedavisi yüksek doz probiyotik 
(167 puan) tarafından
Nerden alabilirim peki 11 aylık bebeğe uygun mudur
tarafından
Eczaneden temin edebilirsin  uygun yenidoğandan itibaren kullanilabilir
0 oy
(5,655 puan) tarafından

allh blasini gersin o hastaligin . gecen sene oglum 1 bu uk yas kuzum 7 yasken olduk . ekim kasim aralik uc ay kisir dongu reamen iyilesemedik esime bana annemlere de gecti kusma ishal. uc ay kabus gibiydi hastalik ustalik yaninda ne kendime bakabildim ne bise . ev mev batti. surekli kusmuk temizliyordum yemek yapmaya bile frsat bulamiyordum 8 kilo aldim resmen uc ayda. bir sene oldu hala veremedim. cocuklarin cektigi sefillik zaten ap ayri bisey ben oyle esim ise gfemiodu resmen. allahtan isimiz rahat evden hallediyordu uc ay iyilesemedik surekli hastalikla bogustuk

sizede cok gecmis olsun
(5,655 puan) tarafından
probiyitik ishal icin. kusma icin de motulijm ve motis kullandik kusmayi engelliyor
0 oy
(398 puan) tarafından
Biz de olduk rota virüsü kızıma aşı yaptırmıştım ikinci gün ayaklandı normal hayatına döndü. Benim çok uzun sürdü o kadar illet ki su bile mide bulantısı yapıyordu 

Hiç bir şey yemeden gezdim evde.

En sonunda entrogermina içtim 

Kefir... Muhakkak kefir. Çocuğun da sade içmiyorsa orman meyveli al

Kefir beni ayağa kaldırdi. 

Çok geçmiş olsun şifa diliyorum 
0 oy
(976 puan) tarafından
Aşı yaptırmadiniz mi?
(167 puan) tarafından
Hayır maalesef ki yaptırmadım, özel aşıya giriyor diye çok araştırmadım, çok pişmanlığını yaşıyorum böyle bir illet olduğunu bilsem 1 dkka durmaz yaptırırdım, şimdi bile yaptirma imkanı olsa ne olursa olsun yaptirirdim ama 8. Ay da sönmüş.
(976 puan) tarafından
3 aydan sonra yaptırılmıyor canım
(167 puan) tarafından
Ewt o yüzden şuan da hiç yaptırma şansmz yok, en geç 8 diye duymuştum ama oda geçti ztn 1 yaş dicek çünkü
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun biz de geçirdik malesef 5 yaşında kızım 1 hafta acilde surunduk aynı sizin gibi çocuğum mahvoldu eridi gitti şu içse çıkarıyordu besleyemedik yatış yapıldı mecbur 2 gün hastanede yattı hemen toparladı şükür çok kötü bir hastalık rabbim kimseye yaşatmasın 
(167 puan) tarafından
Canım Ben şimdi tekrar hastaneye geldim halsizliğini ve ishalini kesemediğimi söyledim İstersen yatış yapalım dedi Ben de düşüneyim dedim canım sence yatırmak çözüm mü yatirinca ne yapıyorlar
(1,309 puan) tarafından
Serum veriyorlar 5 tane kadar yemişti benim kızım, ona uygun besin veriyorlar bi su yapıyorsun içine bişey katiyorsun hep onu içiyor etki ediyor yani biz yatış yapmasak duzelmezdi bence kabul et
(167 puan) tarafından
Tm canm teşekkür ederim, çevremde bu hastalığı yaşan kimse yok bnde O yüzden kimseye soramıyorum ne yapmalıyım nasıl bir süreç izlemeliyim diye tek çareyi burada buldum sana güveniyorum canım o yüzden kabul edeceğim
(1,309 puan) tarafından
İnşallah hemen atlatır canım Allah kimseyi bu hastalığa düşürmesin benim 5 aylık bebeğim vardı emiyordu o yüzden annem kaldı kızımla hastanede çok zordu çok geçmiş olsun tekrardan zaten bizimde yaşayali çok olmadı 3 ay önce oldu malesef keşke daha erken olsaydı küçüğe aşısını yaptırırdım hemen başa gelmeyince bilinmiyor keşke o aşılı olsaydı kısmet
(167 puan) tarafından
Allah razı olsun canm teşekkür ederim
0 oy
(239 puan) tarafından
Canm az bişey yoğurda renflor ekle yedir patates hasla yedir yağsız bir iki gün versen renflor keser
0 oy
(5,319 puan) tarafından
Su ile icmiyorsa probiyotik yoğurt mevyesuyu hatta bize mama iciyorsa icine katip verin dediler ancak onunla ayağa kalkar benim iki cocugumda ayni zamanda oldu evde 3 4 gunde atlattilar asisizlardi
0 oy
(2,977 puan) tarafından
Kefir ver canım bizde yeni atlattık ama 3 gün yattık hastanede 
(167 puan) tarafından
Ben de şimdi tekrar hastaneye geldim istersen yatış yapalım dedi, sence yatış yaptirmak çözüm mü canım yatırınca ne yapıyorlar
(2,977 puan) tarafından
Kesinlikle yatın orda tedavi süreci daha iyi ilaç veriyorlar serumla sıvı kaybı için
(167 puan) tarafından
Ewt dün gece yatırdılar, sıvı ve ilaç veriyorlar sürekli
(2,977 puan) tarafından
Zor bir süreç biz surekli Çubuk kraker ayran yedik
0 oy
(250 puan) tarafından
Aşı yaptirmadiniz mi çocuk doktoruna gittiyseniz eğer yatış vermesi lazım bana da çocuk doktoru demişti aşısı olanlar evde atlatıyor ama olmayanlar  atlatamiyor yatış veriyoruz diye iyi bir çocuk doktoruna götürün daha fazla çekmesin entogermina kids ve zinco kullanmıştım ishali olduğu zaman bide beslenmesine çok dikkat etmek gerekiyor çok çok geçmiş olsun
(167 puan) tarafından
Teşekkür ederim canm, günlerdir hastanedeydim Bugün de hastanedeyim yatış verecekler Çok korkuyorum o da perişan olacak Ben de perişan olacağım ama en azından ishali kesilirse çok daha iyi olur resmen Çocuk gözümün önünde Eridi zayıfladı
(250 puan) tarafından
Korkma canım hastanede yatması onun için daha iyi 4 gün benin kizim da yattı kanında enfeksiyon vardı hastane de en azından serum takıyorlar ateşini sürekli kontrol ediyorlar ishali de iki günde kesilir bu zamana kadar nasıl yatirmamislar şaşırdım bizim burda hemen yatış veriyorlar doktor kendisi söyledi bana da denk gelmişti hatta 2 yaş altını yoğun bakıma alıyorlar
(167 puan) tarafından
Ayyyy Allah'm koru senn benim de oğlumun kanında mikrop çıktı, ona rağmen adam akıllı tedavi uygulamadılar 10 gün olmuş daha yeni yatış veriyorlar
(250 puan) tarafından
Ben bide buranın hastanesini beğenmiyorum daha kötü yerler de varmış çocuk o kadar çekmiş yazık ya bizler bile hastalığı kaldıramıyoruz hangi sehirdesin canım merak ettim
(167 puan) tarafından
Adanadaym maalesef canım,  günlerdir devlet hastanesine gidyordum polikinlik olsun acil olsun, ya de dedim son kez yine götüreyim şimdi acile, anlattım durmu yatış yapalım istersen diyor ya dedim çözüm olacaksa yapalım, ağladım resmen çocuğum gözümün önünde zayıfladı kaç günde, tmm dedi yatışını yapalım, bnde o hastanenin bazı imkanlarını beğenmediğim için şimdi şehir hastanesine getirdim, aynı durumları anlatacağım burda yatış yapmasını isteyeceğim, umarım ters bir doktora gelmem dayanamıyorum artık yemin edrim yaa. Sen hangi şehirdesn canm.
(250 puan) tarafından
Yakınmışız Kayserinin ilcesindeyim bende eşim Adanalı çok iyi anlıyorum seni şehir hastanesi biraz daha iyi ilgilenir diye düşünüyorum ülkemiz de hastane çok ama doktor sıkıntımız var bizim burda acilde ilgilenmiyorlar bile 40 derece ateşle gittim şurup verdi gönderdi sanki evde vermesini bilmiyorum tekrar gittim farklı doktor tavırları bı değişik serum takalım dediler çocuğumu delik deşik ettiler o ağladı ben ağladım güçlü durmaya çalış canım aklında bulunsun özel de olsa yaptır aşılarını gerçekten çok önemli menenjit aşısı var bak onu da yaptır çocuk doktoruyla görüş ne zaman yapılması gerektiğini anlatır
(167 puan) tarafından
Bnde aslen sivaslıyım adana ya gelin geldim :)
Maalesef ki şehir hastanesi daha iyi diye götürdum canım kan aldı sıvı kaybı sınırda demesine rağmen bana yer yok yatiramam dedi sabaha kadar boş boş gözlem odasında bekletecekti perişan edecekti, o kadar kalabalık dünya kadar hastalık ya sabır dedim yatış veren hastaneye tekrar geldim doktor da kapının önündeydi direkt tanıdı yapalım mı yatışınızı dedi yapım hocam dedik şimdi 2 defa serum taktılar, tek oda verdiler, inşallah iyi olacak canm dua et :(
(250 puan) tarafından
Valla ben burda çıldırdım ya korkma hastanede yatması onun için daha iyi tez zamanda iyileşir İnşaAllah Rabb'im şifasını versin
(167 puan) tarafından
Sağol canm Allah razı olsun
(250 puan) tarafından
Bide canım yorumlar da kefir demişler ama bana doktor kefir inek sütü meyve suyu gibi içecekleri ishali varken verme daha çok artırır dedi o yüzden sende zorlama
(167 puan) tarafından
Tm canım şansa dün biraz zoraki verdim ama madem öyle yapıyor vermeyeyim.
(250 puan) tarafından
Yok yok verme sen bol bol emzirmeye çalış tekrardan geçmiş olsun dualarım seninle
(167 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(250 puan) tarafından
Canım nasıl oldu bebiş merak ettim
(167 puan) tarafından
Çok şükür 2 gündür daha iyi canım, birazdan doktorumuz konturele gelir, Allah nasip ederse taburcu olurz büyük ihtimalle, sorduğun için çok teşekkür ederim.
(250 puan) tarafından
Çok sevindim canım insaAllah taburcu da olursunuz en kısa zamanda
(167 puan) tarafından
Sağol canım çok şükür taburcu olduk, atlattı sonunda.
(250 puan) tarafından
Çok şükür canım kurtulmuş
0 oy
(313 puan) tarafından
Benim gorumcemin oğluna doktor pirinç hasla onu yedir sürekli demişti iki kaşık bile olsa sürekli ver demişti aklımda bu kalmış cnm eğer emziriyorsan bu süreçte bol bol emzir antibiyotik vermeyin ishal tekikler demişti bunlar tek aklımda birde yoğurt vardı Rabbim şifa versin 
0 oy
(86 puan) tarafından

Toto virüsü 1 hafta sürdü ihhali için tek işe yarayan surup bu oldu 9 aylıkken kullandık sende yazdır bunu 100 100 ikinci güne ishali Geciyor ve hastalığı iyilesiyor 

image

(167 puan) tarafından
Teşekkür ederim canımm
(86 puan) tarafından
Oglum rota virüsü oldunuz anladım an bunu eczaneden alıyorum artık ishali tık anında kesiyor cok sükür pişik oluyordu ishal oldunuz içim cız ediyordu
(167 puan) tarafından
Aklımda bulunsun canım teşekkür ederim
0 oy
(680 puan) tarafından
Probiyotik bir bardak suya konulup içiliyor denildi bize ya da yoğurda imkanı yok iciremedim bebeğime çözümü bir kaşık suya atıp karıştırıp macun gibi yedirdim onuda istemedi ama ağzina kaşıkla zorlada olsa verince içti üstünede su içirdim.mis.Allah şifa versin 
(167 puan) tarafından
İnanki yaptım canım içmedi zoraki içerdim kefir olsun probiyotik olsun ama banamısın demedi bu illet mecbur bu gece yatış verdiler
(680 puan) tarafından
Aşi olmuş muyduu
(167 puan) tarafından
Hyr maalesef, ilk çocuğum olduğu için bu konu da pek bilgim yoktu, diğer aşılarını yaptiriyorum düzenli olarak ama, bu özel aşılar konusunda kimse bilgilendimredi bni, bnde bilmiyordum of :(
(680 puan) tarafından
Sağlık olsun insAllah iyi olur
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Cnm başıma gelmedi ama serum falan takmıyorlarmı birde ishal ilacı vermedilermi elme pilav yoğurt ver 
(167 puan) tarafından
Bu gece yatış verdiler canm
0 oy
(1,567 puan) tarafından
17 günlüktü rota olduğunda. 3 500 doğan çocuğum 2500 lere kadar düştü. Elimde ölüyor bu çocuk dedim. Bacağını kaldirdigim an kaka yapıyordu ama sadece su fışkırıyordu resmen. 2 doktora götürdüm anlamadilar. Sonra benim abime foto attım o anladı rota olduğunu. Hemen acile götür serum taksinlar dedi. Çocukta serum takmaya damar bulamadılar. Doktorlar rota olduğunu anlayana kadar çocuğum rotayı atlattı zaten. Siz küçükken rota aşısı yaptirmadiniz mı? Bol bol emiyorsa emzirin. Emmiyorsa da mama verin sürekli. Perişan oldu ama 15 güne falan geçiyor ilacı yok canim 
(167 puan) tarafından
İlk çocuğum olduğu için, aşı konusunda pek bir bilgim yoktu canım kimse de bilgilendirmedi, bnde araştirmadım, böyle Bir illet olduğunu bilsem yaptirmazmiydim tabii ki yaptirirdim
(1,567 puan) tarafından
Benim de yaptırmaya fırsatım olmamıştı canım. Şimdi bağışıklık kazandı artık. Doktor bundan sonra yaptirmana gerek yok dedi. Ama anne yüreği perişan oluyor benimki o kadar kucucuktu ki elimde kalmıştı resmen :(
(167 puan) tarafından
Rabbim sana bağışlasın inşallah canım bir çeken bilir birde Allah:(
0 oy
(282 puan) tarafından
Geçmiş olsun kuzum zamanında beni kızımda geçirdi rota virüsü çok kötüydü günde 15 tane bez değiştiriyorum reflor bile fayda etmiyordu en son serum verdiler kızıma toparlandı çok zor bi durum acile gidersen konus yatış versinler yada serum taksınşar iyi geliyor 
(167 puan) tarafından
Allah razı olsun canım çok şükür 10. Günün sonunda yatış verdi reziller, 10 gün boyunca ne çekti bnm yavrum, nasıl zayıfladı ya
0 oy
(466 puan) tarafından
Cnm çok geçmiş olsun benimde tüm cocuklarim yakalandi ikisini acilen yatırdılar 5 gün yatık hastanede başka türlü çözümü çok zor sürekli antibiyotik ve serom verdiler sıvı kaybına dikat et olmadı başka hastane goster rabbim açıl şifa versin
0 oy
(466 puan) tarafından
Bide bı ilaç var 350 TL toz içecek o çok çok iyi ilk iciste kesiyor tadida guzl suua katılıyor iki çeşit verdiler biri tuzlu suya katiliyor onu hiç bir çocuğum içmedi ama o dedim ilaç 350 TL olanı içtiler içinde 4 adet şase var adı maflor ilacın ismi şimdi enabizdan senin için baktım bu ilacı al çok çok iyi dua edersin insallah
(167 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım, dün gece yatış verdiler, hem sıvı takviyesi hemde şase ilaç veriyorlar bnde suyuna katıp vermeye çalışıyorum ama dediğin gibi içmiyor tadını beğenmiyor, olmadı bir danışayım hemşireye ya da doktora ona göre ondan alarm bnde Çok sağol
(466 puan) tarafından
Allah şifa versin insallh canim
0 oy
(235 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun benim 1bucuk yaşındayken oğlum yakalandı Rota virüsüne çok kötü ishal kusma ateş mafolmuştu sürekli acillerdeydik sonra yatış verildi 3gun serum iğneler ben ayriyeten probiyotik yoğurt muz haşlanmış patates ezip veriyordum bol hazır su iciriyordm bide doktor maflor tozu önerdi onuda yoğurta karıştirp veriyrdm çok şükür iyi olmuştu
(167 puan) tarafından
Bizi de dün gece yatırdılar canım, inşallah iyi olacak dua edin
(235 puan) tarafından
Tez vakitte iyileşip evinize dönersiniz inşallah Rabbim şifalar versin canım geçmiş olsun&
(167 puan) tarafından
Allah razı olsun canım sagol

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 97 göst.
0 oy
7 cevap 219 göst.
0 oy
7 cevap 262 göst.
0 oy
15 cevap 163 göst.
10 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde MinnieMouse (1,748 puan) tarafından soruldu

403,381 soru

12,083,048 cevap

36,360 kullanıcı

...