0 oy
735 göst.
Diğer kategorisinde (454 puan) tarafından
Hanımlar kendime perine masajı yapıyorum 2 gündür sonrasında gusül gerekir mi? Birde her gün masaj yapmak zararlı olur mu? 39 haftalığım

14 Cevaplar

+2 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Hanefi fıkhına göre; Ağız, burun, vajina, makat denilen menfez-i tabi (doğal yollardan) bir şey girmesi durumu orucu bozar ancak guslü bozmaz. Vajinal muayene de bu kural üzerinden değerlendirilir.

Eğer muayene esnasında parmak veya makine olsun fark etmez, ilaç, jel veya sıvı bir şey dahil olacaksa oruç bozulur, cinsel doyuma ulaşmadıkça (boşalmadıkça) Gusül bozulmaz.

Ancak gerek parmak, gerek makine olsun muayene esnasında ilaç, sıvı veya jel gibi bir şey girmezse, bu durum orucu da (eğer boşalmadıysa) guslü de bozmaz.

İster kadın, ister erkek olsun (kadın hastalıklarında erkek doktor haramdır) muayeneden sonra Gusül gerektirmez.

Bu hükme bakarak perine masajı için de şunu söyleyebiliriz. Ön ve arka yoldan birisine parmak veya başka bir cismi sokmak, cinsel doyuma ulaşıp boşalmadıkça guslü gerektirmez. Parmağın erkek parmağı ile kadın parmağı olması arasında bir fark yoktur.

Hüküm; Cinsel doyuma ulaşmadıkça gusül gerekmez.
-Reklam-
+3 oy
(5,920 puan) tarafından

Ben niye bu kadar cahilim perine masajı ne ne için yapılıyor :D

(454 puan) tarafından
Perine masajı kesisiz  normal doğum olması için vajinaya yapılıyor zeytinyağı ile :)
(5,381 puan) tarafından
İlk defa duyuyorum ha . Zaten 2 sezeryan oldum.  :))
(5,545 puan) tarafından
allah cezani kiz hicmi duymamistin:) hahah:)
(5,381 puan) tarafından
Arastirmadim duymadım.  Zaten benlik bisi değilmiş:))
(577 puan) tarafından
Vajina ve popo arasında kalan ince er dokusuna masaj yapmak kolay doğum olmasını sağlıyor ve çok etkili
+1 oy
(18,270 puan) tarafından
Her gün yap dostum. Doğuma kadar. Banaviki doğumda da hiç kesi atmadilar. Bunun sayesinde oldu bence
0 oy
(7,559 puan) tarafından
Değişik duygular içine girmiyorsan neden alasın :) sehvetlenmek gerekir bunun için . Ne şekilde yapıyorsun tam bilmiyorum ama tatmin olmak için yapıp etkilenmiyorsun sonuçta 
(454 puan) tarafından
Yok kız ne şehveti zar zor yapıyorum zaten :D
0 oy
(710 puan) tarafından
O degilde uyku sersemi bayanin nickini cünübet diye okumama ne dersiniz :)) yuhhh ohaaaa cusssss e acigim 
0 oy
(86 puan) tarafından
Cok özür dilerim ilk kez duydum bu ne mesajı ? 
(9,472 puan) tarafından
Perine vajına içini esnetmek için yapılan bir masajdır. Dogum kolay olsun diye
(86 puan) tarafından
İlk defa duydum ve sanırım ben geride kalmışım (: keske bilseydim De bende yapsaydım dogumum son anda sezeryan alındım 14 kat cıktım günde 5 kere ilişki önerdi Dr sınır yok açılma olur dedi günde iki üç kere ilişkiye girin dedi neler yaptık spor yaptım eyilip kalktım estetik sporlar yaptım ana bunlara rağmen 1 cm açılma oldu sadece
(454 puan) tarafından
Olmayınca olmuyor benim ilki de normal oldu ama kesi oldu bunda olmasın diye yapmaya başladım.
(4,779 puan) tarafından
Bana doktorum dogum esnasında yaptı müdahale etmedi karnıma fln. Kesısız dıkıssız cok rahat dogum oldu. Cok ıyı bir teknik
0 oy
(454 puan) tarafından

Soru sordum ama bakıyorum sonrasını bırak masajı bile bilen çok çıkmadı :D

(11,879 puan) tarafından
Yav az arastirma yapilsa keşke biseyler icin :)
0 oy
(10,689 puan) tarafından
tahrik olmuyorsan bence gerektirmez 
0 oy
(16,108 puan) tarafından
Hayır gerektirmez zaten vajina içine çok girmiyorsun 
0 oy
(199 puan) tarafından
Alabiliyrsan al emin değilim. Ben bir defa yaptım abdest aldım. Gerekmiyorsa da sünnet sevabı alırsın 
0 oy
(273 puan) tarafından
Günde 5 dk kadar yapabilirsiniz. Ya da iki üç günde bir. Son aydaysanız düzenli yapın. 
0 oy
(1,324 puan) tarafından
İçinde şüphe kalıyorsa al canım önce masajını yaparsın sonra hem sıcak suya oturursun etkisi artar surda zaten az kalmış her gün yapsan faydalı olur bence 
0 oy
(536 puan) tarafından
Gebe okulunda ebe tavsiye etmişti ama bn cesaret edemdm onada yapmadım doğumu kolaylatiriyormus galiba gusül gerekiyor diye biliyorum
0 oy
(745 puan) tarafından
Canım gusül gerektirmez diye biliyorum ama ben yine de gusül aliyordum:)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 87 göst.
20 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ercaneymen (637 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 442 göst.
12 Mart 2024 Aile kategorisinde Kurdele (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 446 göst.
6 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Emir112021 (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 116 göst.