+1 oy
1,446 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
yeniden kategorilendirildi
Arkadaşlar gözyaşları içinde yazıyorum bu yazıyı size tüp bebek dışında çocuğumun olamayacağını öğrendim yumurtalık sayım aşırı derecede az özelde tedavi olmak istiyorum maddi durumum yok garantisi de yok. Ne yapacağımı şaşırdım bitkisel takviyeler kullanmaya başlayacağım. Çevremde ve genetik olarak çocuk sahibi olamayan tek kişi benim,arkadaşlarımın çocuklarıyla ilgili güzel bir şey yazdığımda kimisi direk karşılık olarak Allah sana da versin gibisinden yazıyor kimisi acıyor biraz daha ayrıntılı dua ediyor bana bu şekilde hissettiriyor belki de ben yanlış anlıyorum ama o acıma duygusunu hissediyorum inanın bir insan bunu mutlaka anlar. Üstüne basarak bu konuyu açmalar ,sormalar...Kim seviniyorsa bu sebepten Allahım sen gör diyorum ama sonra masum çocuklarına isabet eder duam diye ah bile edemiyorum..yutuyorum.. bazen kendimi bu sebepten kadın bile hissedemiyorum bu duyguyu eşime yaşatamadım diye. O kadar kötü bir psikoloji ki.. eşimle zamanında bazı problemler yaşadım bu yüzden tedavi olmak istemedim hemen iyice evliliğim otursun istedim evet oturdu eskisine göre daha iyiyiz belki de Rabbim doğru zamanı bizim daha iyi anlaştığımız bir zamanı bekliyor çocuk nasip etmek için veya geleceği tek ve en iyi bilen olduğu için bu sıkıntılar tekrarlanacak da o yüzden mi çocuğu nasip etmedi diye düşünüyorum benim hayrıma olduğunun farkındayım ama gene de üzülüyorum. Bende isterdim en başında çocuk olması için hiç zorluk çekmeden bir sabah mide bulantısı yaşayıp test yaptırıp hamileyim diyebilmeyi olmadı... nazar değdireceğimi sanmasınlar diye maşallah eksik etmiyorum çocuklarına düşünün o derece kendimi eksik hissediyorum çocuğum olmuyor diye korkarlar mı nazardan diye. Dertleşmek istedim kulun kula duası kabul olur diye duanızı istedim... Ve maalesefki çocuk sahibi hemcinslerimin yarısından fazlası çocuk sahibi olamayan birinin karşısında kendini şanslı görüyor, üstün görüyor, gururlanıyor ben yapabildim diye...şükretmekten bahsetmiyorum o apayrı. Geneli olmasada kadın kadının bu konuda da kurdu oluyor.

41 Cevaplar

+5 oy
(4,870 puan) tarafından
Anlattigin olayda hiç mi hiç olumsuz birşey yok kimse senin çocuğun olmadığı için sevinmiyor sen böyle hissetmek istediğin için böyle hissediyorsun doktor çocuğun olmayacak dememiş tüp bebek tedavisi ile çocuğun olabilir demiş  Allah isteyen anne baba olmayı hak eden herksin kucağını doldurdursun 
(1,716 puan) tarafından
Bunu böyle söylemek çok kolay bizzat o yolda olduğum için biliyorum insanların tavrı gerçekten farklı oluyor birde alıngan olduğun zaman daha da bir ağır geliyor mesela birine hayırlı olsun bebeğin olmuş dediğin zaman Allah sana da nasip etsin demesi evet çok güzel bir dua ama hemen bir insanın morali bozuluyor mutlu bir anda o cümleyi hemen sıkıştiriyorlar araya
(1,136 puan) tarafından
Allah sanada nasip etsin demek beddua degilki sahada sevinmesi lazım bana dua ediyor bunu demeyenden korkucaksın asıl
-Reklam-
+2 oy
(3,405 puan) tarafından
Rabbim büyük canım benim inşallah tez zamanda nasip olacak. Sülalemde son zamanlarda en az 5 6 çift tüp bebek yaptırdı 3 4 akrabamin durumu yok en az 4 5 senedir çocukları olmuyor. Evet onlara da pat diye soran densizler var. Asla kimseye sormam, ustelemem de. 6 ay sadece olmadı benim ki her şey normaldi birileri sordukca sanki küfür ediyorlardı. Sanki hep olmayacak gibi geliyor insana. Ama Rabbim büyük en yakın zamanda hayırlısını ve sagliklisini nasip etsin inşallah. Hamileyimmmm diye postun nasip olur inşallah ❤️
(6,123 puan) tarafından
aynn bencede sorulmamasi lazim . kimene belki istemiyor yapmiyor bilemezsin ki. ama kimisi de merak eder sorar  bu sevinmek demek degil. yada aciyarak bakmak allah senada nasip etsin demek bence iyi niyetli seyler bunlar bence. yani atiyorum engelli bir insana da bakip allah yardimcisi olsun denir acinir evet vunku normal disi ama kimse o kisinin eksikligini yuzune vurmak amacli acima duygusuna girmez bence. hem kendi haline sukreder hemde o kisi icin de dua edip empati yapar.  cchunolmayan kisiye de iyi niyetle dua temenni rabbim sanada veersin ins denir bunda kotu bisey yok bnce. aa senin cchunda olmuyor sana nasip olmuyor  sen bilmessinki vah bah tuh tuh diye ezikledigini sanan dusuncesizler bence onlar kotu niyetlidir sevinen
(3,405 puan) tarafından
Çok haklısın bacım. Zaten insanın ses tonundan bile belli niyeti gerçekten. Biz evlenirken aileler dışında pek isteyen yoktu bu evliliği o yüzden niyetleri belliydi çoğunun. Hepsine düşünmüyorum şu an dedim zaten 6 ay ben istemedim 6 ay da olmadı tam 1 sene dolunca Rabbim nasip etti. İsteyen herkese de nasip etsin inşallah
tarafından
Allah razı olsun
+1 oy
(2,168 puan) tarafından
Canım bence sen çok hassas davranıyorsun ve bazı şeyleri yanlış anlayıp yorumlayıp kendini boş yere strese sokuyorsun. Ne var ki Allah sana da nasip etsin demelerinde. Amin de geç. Ben de tüp bebek annesiyim ikinci denememizde kızımı kucağıma aldım hiç böyle düşüncelere girmedim. Ha biz de sorun esimdeydi ama olsun sonuç aynı normal yollardan çocuk sahibi olamadık. Bir de niye özel de tedavi görmek istiyorsun ki illa maddi durumun el vermiyorken . Ben üniversite hastanesinde gördüm tedavimi çok da memnumdum. Orda da ücret ödüyorsun ama En azından 1/3 ini ödemiş oluyorsun. 
0 oy
(4,533 puan) tarafından
Çevremde tüp bebekle çocuk sahibi olan o kadar çok çift var ki, kimisinde ilkinde tuttu kimisinde ikinci denemede. Hiç üzülme, Allah sana da nasip etsin kısa sürede. Stres yapmamaya çalış, bu hormonlarımızı ve süreçlerimizi çok etkiliyor çünkü. 
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(8,010 puan) tarafından
Evet seni anlıyorum.  Bazı kadınlar gözüne sokuyor hemcinslerinin.  

Tupbebekle çocuk sahibi olan çok kişi tanıyorum. Allah sanada nasip etsin inşallah 
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Bebegının olması herşeyin çözümü olmayacak canım. Yerinde olsam o kaygıyı yaşayacagıma kendimi üzeceğime. Eşime bu bizim bir imtihanımız Allah verir ya da vermez. Biz hayatımızı yaşayalım. Allahın mucizesi cok beklemediğimiz bir anda gelir derim. Çünkü iki kez tecrübe ettim bunu. İlk kızıma sekizinci denemede gebe kaldım. Artık vazgecmiştim eşim gitsin bakılsın demiştim. O ay gebe kaldım şimdi beş yasında. Ikıncı 35 haftalık karnımda. Onu da beklemediğim zaman aldım haberini. Arkadaslarında emınım olmuyo diye sevinmiyolardır. Sadece üzülüyor olabilirler bu da normal cunku her anne anne olmayanı dusunur
0 oy
(1,954 puan) tarafından
Canım anne olaarak ben de dua ederim aklıma geldikçe. Allahım kimsenin kucağini boş birakma diye. Bu konuda hassas olduğun için yanlış anlıyor olabilir misin acaba. Benim de ilk bebegim 9 ay sonra falan oldu. Instagram'da Dr mehmet fatih karslı ürünleri kullandım. Sağlıklı beslenin ve kilo verdim o şekilde oldu 
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(12,316 puan) tarafından

Tedavisiz banada olmaz dediler ama hiç beklemedigim anda oldu Allah'a sığın her ezan vakti ezan bitene kadar dua ettim ramazandi ezan bitene kadar dua ettim ettim bayramdan sonra da hamile olduğumu öğrendim Allah yar ve yardımcın olsun canım ❤️ ❤️ 

tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(436 puan) tarafından
İnstagram da birgebeningunlugu sayfasına bir göz at derim. Senin gibi olup çoook hamile kalan var bi dene istersen canım. 
0 oy
(709 puan) tarafından
Canim benim pardonda neden acinacak halde olasin veya eksik veya kadin olmayasinki? Kadinlik bir tek anne olmakla olsaydi o kadar cocuk sokaklarda olmazdi demi? Benim ablamin 8 ayil sonra tup bebekle cocugu oldu aradan 2 yil gecmeden normal yolla bi bebegi daha oldu hic kendini uzme miralini yuksek tut  guzel bir dr arastir rabbim buyuktur kuzum hicte acinilacak bir halde degilsin duani eksik etme rabbim en kisa surede kucagini dolduracak  ben buna inaniyorum
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(285 puan) tarafından
Kac yıllık.evlisin canım 
(285 puan) tarafından
Sorun neymis peki neden tüp bebek önerdi doktor
0 oy
(166 puan) tarafından
Bu durumu yaşayan tek kadın değilsin canım asla üzülme tevekkül et, vardır rabbimin bildiği, inan ki çevrem de çok örnek var, tüp bebek olsun, aşılama olsun, hiç çocuğun olamaz diyip de çocuğu olanları duydum o yüzden inanç çok önemli canım sen önce olacağına inan, dualarım seninle güzel kadın <3
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(2,948 puan) tarafından

Çocuk olmayınca hassaslasiyorsun ve herşey bu konu üzerine dönüyor gibi hissediyoruz. Ben yaşadım yıllarca ama tıp çok ilerledi böyle kendini hemen salma pes etme o ne dedi bu ne dedi bı kenara bırakmaya çalış ve yola koyul. Eğer eşine guveniyorsan kafa kafaya verip evet bı bu engelleri kaldırmaya çalışacağız bir vesile arayacağız biz buna varız diyorsan yola koyul. Yumurta sayın az ise zamanin çokta yok demektir gerçekleri konuşalım. Bu zamanı değerlendir sen elinden geleni yap gerisi takdir ilahi bazen gayret dua yerine geçer çünkü Allah'a siginiyorsun ve zorluklarla gogus gerip ya bismillah diyorsun imkanın olduğu müddetçe pişman olmamak için denemeye basla iyi bı doktor bul tavsiyesini al. Hiç olmazsa yumurta toplat. Bak yine doğal surecte olursa olur bnm tanıdığım vardı tüp bebek denedi yumurtası az sora doğal kaldı.

Ne güzel bı evlat sahibi olman için bir yol var sevin normal olmuyorsa da olmaz tedavi ile olsun ne olacak? Garantici düşünme hicbirseyin garantisi yok hamile kalsan doğacak mi garantisi yok hayat böyle bı tarafi belirsiz. Bunu Allah bilir sen gayret et. Bir gün kucağına aldığinda hepsi geçecek.

Tez vakitte sağlıkla nasip olsun yıllar sora iki evladım oldu çok şükür dua gayret sabır (⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠❤
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(1,434 puan) tarafından
Kuru incir ye bol bol yunurtaliklari çalıştırıyor, kabak çekirdeği, badem
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(10,084 puan) tarafından
Canım benim anlıyorum seni ama belki dua etmeleri kötü niyetten değildir bende çocuğu olsun isteyene Rabbim nasip etsin derim ama valla başka niyetten değil gerçekten olsun diye ederim duayı..

Kızım doğduğu zmn bizim komsununda çocuğu olmuyirfu bana geçmiş olsuna hayırlı olsuna geldi birkaç tane komşum vardı ben bebeğimi alıp hepsinin içinde çocuğu olmayanın kucağına verdim ve Rabbim seneye bu vakit kendi bebeğini böyle kucağına almayı nasip etsin dedim. Acaba oda yanlış anlamış mi diye düşündüm sen böyle yazınca 
(10,084 puan) tarafından
Yoo komşum sizin gibi düşünmedi hata çok mutlu oldu amin dedi sevdi hiçte bence sen fazla takmissin kafana yapma canım rabbim nasip eder elbet herşeyin bir zamanı var
0 oy
(301 puan) tarafından
Canım başt hayırlısı ile sağlıcakla sende kucağına alırsın İnşallah . İmtihan dünyası Allah'ın verdiğide vermediğide imtihan. Bazılarının çocuğu oluyor Allah onla imtihan ediyor hayırlısı ne ise o olsun. Ama sen hassas olduğun için yanlış anlıyor olabilirsin yoksa kimse çocuğun olmasın istemez benimde tanıdığım birisi var yeni doğum yaptım bana yazdı bende darısı sana olsun inşallah dedim her aklıma geldiğinde dua ederim kötü niyetle yazmıyorum ki dua ediyorum aksine . Sende kendini eksik hissetme kadınlık bunla olmuyor çünkü doğurup doğurup sokağa atanlar kadın mı yani Allah'a tevekkül et duanı et tüp bebekle hamile kalan çok kişi var 
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(18,200 puan) tarafından
Çaren tüp bebekse tüp bebekle anne olursun yumurta rezervi azlığı erken menopoz başlangıcı ile ablam tüp bebek yaptırdı. Açıkçası çocuk muhabbeti dönüyorsa Allah sana da nasip etsin demeleri kötü bir şey değil ki 
0 oy
(14,850 puan) tarafından
Yazıyı okurken o kadar üzüldüm ki :( Rabbım isteyen herkese nasip etsin inşAllah. Arkadaşlarının Bir yanlışta olduğunu keşke görseler 
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(540 puan) tarafından
Hiç umudunu kaybetme canım inşallah olur hakkında hayırlısı ne ise öncelikle onu iste önemli olan hayırlı bir evlat olsun. 

Kendini bu şekilde psikolojik olarak sıkıntı haline sokma rahat akışına bırak stres seni daha da kötü etkileyebilir unutma her doğuran anne olmuyor annelik duygusu içinden gelir insanın bebeği olmuş birinden daha çok duygu vardır sende belki de bebeklere çocuklara karşı kimseyi de kafaya takma çocuk yapmak bir marifet değil ilerde yaşlandığı zaman bakanım olsun diye yapıyor kimi kimi bebek sevelim diye kimi eşi için kimi de sağlıklı olmasına rağmen tercih etmiyor. Benim teyzemin de çocuğu olmuyor eşi ile kedi sahiplendiler hiç kafaya takmıyor belli olmaz bir anda bir mucize olur Allah'tan ümit kesilmez 
tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(106 puan) tarafından
Canım kuranı kerim okumasını biliyorsan Meryem suresi başla hayırlı evlat niyetine.Benim de olmuyordu ortada sebeb yokken bi ablanın tavsiyesiyle başladım inan 5 aya kalmadı hamile kaldım.Hergun 1 kere oku kısa zamanda hayırlı haber alırsın inslah
(106 puan) tarafından
Öyle düşünme canım kendini Allaha teslim et bak  her gün başla bu süreyi okumaya inanarak oku hemen sonuç alacaksın.Yeter ki Rabbimdrn isteyelim onun için imkansız hiçbir şey yoktur

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 105 göst.
21 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Senbanayeterdin (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 957 göst.
12 Kasım 2019 Aile & Aşk kategorisinde paşammelegim (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 323 göst.
31 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hlyaa_96 (569 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 462 göst.
22 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde irmikmoms (456 puan) tarafından soruldu

410,136 soru

12,331,921 cevap

39,245 kullanıcı

Kategoriler

...