+1 oy
1,199 göst.
Diğer kategorisinde (11 puan) tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
Arkadaşlar gözyaşları içinde yazıyorum bu yazıyı size tüp bebek dışında çocuğumun olamayacağını öğrendim yumurtalık sayım aşırı derecede az özelde tedavi olmak istiyorum maddi durumum yok garantisi de yok. Ne yapacağımı şaşırdım bitkisel takviyeler kullanmaya başlayacağım. Çevremde ve genetik olarak çocuk sahibi olamayan tek kişi benim,arkadaşlarımın çocuklarıyla ilgili güzel bir şey yazdığımda kimisi direk karşılık olarak Allah sana da versin gibisinden yazıyor kimisi acıyor biraz daha ayrıntılı dua ediyor bana bu şekilde hissettiriyor belki de ben yanlış anlıyorum ama o acıma duygusunu hissediyorum inanın bir insan bunu mutlaka anlar. Üstüne basarak bu konuyu açmalar ,sormalar...Kim seviniyorsa bu sebepten Allahım sen gör diyorum ama sonra masum çocuklarına isabet eder duam diye ah bile edemiyorum..yutuyorum.. bazen kendimi bu sebepten kadın bile hissedemiyorum bu duyguyu eşime yaşatamadım diye. O kadar kötü bir psikoloji ki.. eşimle zamanında bazı problemler yaşadım bu yüzden tedavi olmak istemedim hemen iyice evliliğim otursun istedim evet oturdu eskisine göre daha iyiyiz belki de Rabbim doğru zamanı bizim daha iyi anlaştığımız bir zamanı bekliyor çocuk nasip etmek için veya geleceği tek ve en iyi bilen olduğu için bu sıkıntılar tekrarlanacak da o yüzden mi çocuğu nasip etmedi diye düşünüyorum benim hayrıma olduğunun farkındayım ama gene de üzülüyorum. Bende isterdim en başında çocuk olması için hiç zorluk çekmeden bir sabah mide bulantısı yaşayıp test yaptırıp hamileyim diyebilmeyi olmadı... nazar değdireceğimi sanmasınlar diye maşallah eksik etmiyorum çocuklarına düşünün o derece kendimi eksik hissediyorum çocuğum olmuyor diye korkarlar mı nazardan diye. Dertleşmek istedim kulun kula duası kabul olur diye duanızı istedim... Ve maalesefki çocuk sahibi hemcinslerimin yarısından fazlası çocuk sahibi olamayan birinin karşısında kendini şanslı görüyor, üstün görüyor, gururlanıyor ben yapabildim diye...şükretmekten bahsetmiyorum o apayrı. Geneli olmasada kadın kadının bu konuda da kurdu oluyor.

41 Cevaplar

0 oy
(1,169 puan) tarafından
Cnm öyle düşünme benim kuzeniminde 8 sene olmadı 8 sene sonunda 2 çocuğum var şimdi heme yumurtalıkları yarımdı bir ardasimada çocuk olma şansı yok dediler onunda 2 çocuğu var sen moralini ve inancını yüksek tut bol bol dua et birde tahlil sonuçların ne acaba biliyorsan yazar mısın bakayım 
(1,169 puan) tarafından
Cnm benim daha düşük soğan kürü kullan 21 gün kistlere falan çok iyi geliyormuş kullan banada yaz
-Reklam-
0 oy
(434 puan) tarafından
Benim görümcemin kızıda 10 senelik evli yıllardır hep tedavi gördü maddi imkanları çok olmadığı için devlet hastanesine gidip geliyordu, aşılama almak için sürekli hep bir engel çıktı 2 sene içerisinde 3 kere ameliyat oldu rahimde ve göğsünde miyom vardı Onlar alındı ameliyat sonrası tüp bebek almak için 6 ay süre verdiler ameliyattan 3 ay sonra hamile olduğunu öğrendik tüp bebek bile almadı yani Rabbim bazen beklemediğin anda nasip edebiliyor Sen de Umudumu yitirme dua et çok İnşallah bir gün sana da nasip olur ve gebe kalmadan önce bence ilk tedavi stres yapmamak Çok kafaya takmamak tabii ki insan elinde olan bir şey değil İnsan ister istemez Stres yapıyor düşünüyor Acaba hamile kalacak mıyım olacak mı diye ama düşünmemek lazım Çünkü ben de bu düşünceyle 3 seneye yakın hamile kalmadım Kürtajdan sonra kafamdan attığım ay hamile olduğumu öğrendim Rabbim inşallah Sana da en kısa zamanda bir bebek nasip eder
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(2,246 puan) tarafından
Çocuğunun olmadığını, tüp bebek gerektiğini keşke en başta kimseyle paylaşmasaydın. İnsanlar artık kötü. O yüzden bence insan çocuğu da olmasa, hasta da olsa yani ne olursa olsun kimseye söylememesi gerekiyor, en yakın arkadaşına bile. Çünkü güven olmaz. Sen ona söylersen, o gider başkasına söyler. Çocuk konusuna gelince de inşallah rabbim gönlüne göre en hayırlı zamanda hayırlı bir evlat nasip eder inşallah. Allah'tan umut kesilmez rabbim seni de tüm çocuk bekleyen kadınları da en güzel şekilde mutlu etsin çiçeklendirsin inşallah 
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(727 puan) tarafından
Canım benimde olmuyordu yıllarca olmadı çocuk hasreti çektik herkes Allah nasip etsin acirdi bana ben hiç senin gibi düşünmedim candan amin hayırla deyip geçiyordum hiç bana uzulmeleri acimlari canımı acitmadi bunlar insani duygular çocuk özlemi çeken biri olarak neler yaşadığını çok iyi anlıyorum bu yüzden yazdıklarına üzüldüm üzülürüm asıl acımasam kötü düşün uzulmezsem kötü düşün herkesin düşüncesi farklı ben böyle düşünüyorum ama üzülme sen Allah nasip etmemiss4 vardır bir hayri yada şerri belki imtihan ediliyorsun sabret dua et en hayırlısını iste böyle karamsar düşünme hatta benim çocuğum olmuyor diye kendini buna alıştır göreceksin Rabb'im hayırla nasip edecek 
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
(727 puan) tarafından
Hepimizden inşallah
0 oy
(2,951 puan) tarafından

Hiç kendini eksik hissetme , bekle elbet yaradinin bir bilgidi vardır . İlla ki zamanı gelir <3

İlk hamile kaldığım zaman hiç bir şeyden habersiz hayaller kuruyorduk. 34 haftaya geldim sabah uyandım aniden suyum geldi, doğum yaptım odaya gittim bebeğim gelmiyor telefon geldi bebek iyi değil kuveze girecek , 2 ay boyunca kuvezde kaldı hayatım kendim eşim mahvolduk neler çektik anlatsam çok uzar neyse ümitle gidip geliyoruz en sonunda gece 11 gibi telefon geldi bebeği kaybettik gelin sabah alın biz yikildik 

11 ay bekledim sezeryan olduğum için mecburdur

2.hamileligim de ayni korkuyla gecti bebegime yine bir şey olacak mı hep bu soruları sordum kendime ağladım yıprandım ve riskili geçti ilaçlarla durdu erken doğum 36 haftada doğum yaptım yine aynı şekilde 

Bu kez ameliyathane de bağırarak ağlıyordum bebeğim iyi mi sadece iyi iyi dedim doktorum odaya gittim yine telefon geldi bebek iyi değil tahmin edebiliyor musun bu korkuyu? Çok zor anlatamam o derece zor

Sezeryan olan ksii ayağa kalmaz değil mi ? Ben kendim kalktım o ağrıyla kuveze koştum kötüydü bebeğim yine 

Bu kez 14 gün kaldı kuvezde o süreçte hastanenin yanında kaldım gittim geldim yanına dua ettim her anım her saatim duaydi 

Cok şükür rabbim bu kez bağışladi yavrumu 

Sana bunu bunlari anlatmak istedim biz insanoğluyuz şey gibi düşünüyorsun değil mi çocuk olunca hersey böyle güzel olacak sen daha iyi olacaksın maalesef öyle olmuyor uff diyorsun offf diyorsun yine de memnun olmuyorsun 

Sen şu an sadece şimdi ki hayatına odaklan ye iç gez emin ol kafandan attığın anda hamile kalacaksın dualarım seninle olacak ❤️

(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(4,043 puan) tarafından
Benim de yumurtalik rezervim artik sifirlara inmisti tup bebek olduk cok sukur simdi bi kizim var. Baska embriyom bile yok o derece vahim durumdaydim. Ozel de olsa devlet karsiliyo bi miktar ilk tedaviyse eger. Arkadasim evleneli sekiz sene oldu o da ne tedaviler gordu kac kez tup bebek yaptirdi onda da rezerv düşüklüğü vardı bikac ay once kendiliginden hamile kaldigini ogrendi. Seni çok iyi anlıyorum. Ben esime bu tedavi olmazsa bosanicaz git baskasiyla evlen çocuğun olsun bile dedim. O kabul etmedi ama ben gercekten yapacaktim bunu. Rabbim isteyen dileyen evlat diye ellerini açan kimsenin kucagini bos birakmasin
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(1,285 puan) tarafından

Canım okumanı tavsiye ederim eklemeler yan oldu ama.image

image

image

(1,285 puan) tarafından
Gerçek Tıp-Aidin Salih
0 oy
(389 puan) tarafından
İsmini azam duası yapmanı tavsiye ederim 
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(2,443 puan) tarafından
Adak adayabilirsin canım 

Yada çocuklara biseyler dagit sevindir onları dua iste onlardan
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
tarafından

"Göklerin ve yerin mutlak mülkiyeti ve hâkimiyeti Allah’ındır. Dilediğini yaratır; dilediğine kız çocuklar bağışlar, dilediğine erkek çocuklar bahşeder. Yahut erkekli, kızlı, ikisinden de verir. Dilediğini de kısır bırakır. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, her şeye gücü yetendir." (Şûrâ, 49-50)

Sizin elinizde olmayan bir sebepten dolayı üzülmeniz kalbinizi yoracaktır. İbrahim (as) ve hanımı Sâre validemiz 90 yaşlarına kadar bir evlat sahibi olamadılar, sonra da (önce başka kadından İsmail (as) doğdu) Sâre validemizden İshak (as) doğdu.

İbrahim (as) kendini kısır biliyordu. Sâre validemiz de çoktan menopoza girmiş, beli bükülmüştü. Öyle bir anda bile Allahtan ümitlerini kesmediler ve evlat sahibi oldular.

Musa (as) kelimullahtır, yani Allahla konuşur. Bir kadın da gelip Musa(as)a "Benim için Rabbine sorar mısın? Bir çocuğum olacak mı?" Diye arz etti, Musa (as) da sordu. Bizatihi Allahü teala "hayır, o kimseye evlat vermeyeceğim" buyurunca Musa (as) üzülerek bunu kadına bildirdi. Düşünsenize, direkt Allahtan size yanıt var.

Derken 6 sene sonra kadın elinde bir çocukla tekrar çıkageliyor, Musa (as) çocuğun kim olduğunu sorunca kadın benim çocuğum diyor. Tabi Musa (as) bizatihi Allahtan bu kadının çocuğu olmayacağını duyduğu için şaşırıyor ve soluğu secdede alıyor. Soruyor, "Ya Rabbi, sen bu kadına çocuk vermeyeceğini söylemiştin ama kadın şimdi yanında kendi çocuğu olduğunu söylediği bir çocukla çıkıverdi karşıma, bu nedir?" Bu soruya Allahü teala şu şekilde cevap verdi. "O kadın bizatihi benden duymuş olmasına rağmen Allahın merhameti azabını geçmiştir diyerek bu 6 senede an olsun ümidini yitirmedi, ben de ona ümidi karşılığında bu bebeği ihsan ettim."

Yani Hülasa-i kelam; ümitvar olmak müminin aşıdır. Ümitsizliğe düşmeyi alimler haram saymışlardır. Bugün veya yarın, Allahın merhamet etmesiyle inşallah hayırla afiyetle çok güzel ve ahlaklı çocuklarınız olacak. Siz de O'na aitsiniz, doğacak çocuklarınız da. Dualarımdasınız.

(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(254 puan) tarafından
Verende alanda rabbim sakın ümitsizlige düşme. Vaktin annemin gitmediği doktor kalmamış. En son gittiği doktorda kadın kadın kocanın parasını boşa harcayıp durma senin çocuğun olmaz demiş. Annem üzüntüsünden babama dahil diyememis. Eskinin zamanı evlenince çocuk yapılır ya işte annemin tam 5 yıl sonra olmuş önce ablam sonra ben en son erkek kardeşim. Senin çocuğun olmayacak denilen kadının arka arkaya çocuğu olmuş. Ki senin yumurta sayın azmış sadece. Rabbim vereceği zamanı bilir. 

Ovulasyon testi al yumurtlama zamanın hangi günlere denk geliyosa değerlendir. Ama aklında ille olacak diye kendini kasma. Bilinç altında etkilendiği için olmaz. Herşeyi akışına bırak 
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Rabbım en yakın zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşallah ❤️
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(3,371 puan) tarafından

Evlendim. Eşim de varikosel varmış. Önce 1sene bekledik. Tabi laf söz canıma yetmişti. Sonra 1-2doktora gittik. Bebeğin iz olması için bi engel yok denildi. E made öyle, bizde biraz daha bekleyelim dedik. Eşim in amcasinin torununu seviyordum. Eşim in yengesi (çoçuğun baba annesi) geldi dediki üzülme, Şimdi kısırlık çoğaldı. Aklım durdu o an. Ben kısır değilim diye bildim sadece.  Sonra kaynanam falçılara gitti. Al karısı varmış bende guya. Bisürü kağıt getirdi. Eşimle bu sefer başka şeherlere doktorlara gittik. Çokça doktor, çok farklı tedaviler, yurt dışında getirtdiğimiz ilaclar, genetik testler.defalarca  Kışın karında gece 4-5de 5saatlik yola çıktı ordakı doktora gide bilmek için. Saat 10da doktor yetişdikdə, akşam 17 - 18e kadar sıra bekledim doktorun yanına gire bilmek için. Manevi ve fiziksel tükeniyorduk. Eski yöntemler denedik. Kartın kaldırma, bel çekme, bitkisel çaylar, pekmezler. Yetmedi lazere immun yükseltme diye bi tedavi denedik.  Olmadı. Aşılama yaptırdık. Tutmadı.rahim tüberkilozundan şupelendi. Tahlil temiz geldi. Tüp bebek denedik. Bu sefer eşimin ihanetini öğrendim. O stresle tüp bebek de tutmadı. Enfeksiyondan Rahmim sıvı toplanmış. Dr tüberlkiloz olma ihtimalini göze almış meğerse. Ayrılmak istedim. Hem aile yakın durmadı. Hemde eşim seviyorum ayrılma dedi. Bu sefer ağrılarım başladı. Bir doktora gittim. Cinsel enfeksiyon bulaşmış. Rahim ağzında yara oluşmuş. Dr örnek götürmek isteyince kanadı.rahim ağzı kansleri ola bilir dedi. Orda da ayrı ağladım. Şükür kanser çıkmadı.  Rahmin içine iğne yapıyordu doktor. Enfeksiyondur öyle kötü hale getirmişdi beden imi. Eşim de bende tedavi oldum. Yeni başlanğıc yapıyoruz ya sürekli. Evliliğimizi kurtarmak için. Buda bir başlanğıc. Başka şehire taşındık. Ben annemlerden uzak şehire gittim. Ama orada   ihanet öğrendim. Bu sefer eşimde boşanmaya razı oldu. Boşanalım sende istediöin hayatı yaşa dedim. Benimle evli kalarak gencliğini hayatını mahv etme. Bavulumu topladım bu sefer. 5saatlik yola otobusle çıktı annemlere geldim.   10 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Bu bebek bi hayaldi. Eşime hamile olduğumu söyledim. İnanmadı. Ertesi gün sabah erken den aradı sordu. O gün itmiş eşyaları toplamış. Akşam 5de gelmişti artık. Burdakı evimize gittik. Doktor gittim. Evet hamileydim gerçekten.  Eşim tüm sorumluluklarınl fazlasıyla yerine yetiriyordu. Ama Ben ona nereye gitdin, neden geldin sirmuyordum. Ne istesen yapıyordu. Zaten hep öyleydi. İlgisini asla eksik etmemişti. Hamileliğimde daha fazlasınl yaptı. Corabıml, ayakkabımı bile giyindirib soyunduruyordu. 9ayımız bitti. Güzel bir oğlumuz oldu. Şükürlər olsun. Bu evlilik için çok sına verdik biz. Ama kalbimmm hep buruk kalıcak. Eşim iyi bir baba. Allah razı olsun. 

Allah isteyen herkese evlat versin. 
(11 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun inşallah hep mutlu olursunuz ve sizi üzecek birşey yaşamazsınız
(3,371 puan) tarafından
Bilemeyiz imtahandan sonra bizi nasıl bi mukafat bekliyor. Bize sabır etmek düşer. Oğluma yanımda yazıyorum bu yorumu. Ve Ben emziren bi anneyim. Emziren Anne in duası kabul olur derler. İnşallah Allahım saunada evlat verir. Bu güne kadar akıttığın her damla yaş yerine 1000 kat mutluluk olarak sana geri dönsün. Amin Allahım
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun beni dualarınla mutlu ettin Allahta seni hep mutlu etsin
0 oy
(126 puan) tarafından
Kuzum kimse buna sevinmez emin ol bu konu çok özel hiç bir kadının buna şey yapacağını sanmıyorum inşallah Allah sana en yakın zamanda hayırlı evlat nasip eder 
(11 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(199 puan) tarafından
Çocuğun olmuyor diye sevinenlerin olduğunu nerden biliyorsun.?Düşmanın yoksa kimsenin böyle bir şeyle mutlu olacağını sanmıyorum senden nefret eden birileri var mı? 
0 oy
(1,277 puan) tarafından
Öncelikle bende çekiniyorum şimdi bunu yanlış anlar mısın acaba diye Allah isteyen herkese ve sanada nasip eylesin.Maşallah dediğinde karşılık olarak zaten herkes der sanada versin yaşatsın diye senin aşırı hassas olduğun bir konu olduğu için içerliyorsun ben kimsenin art niyetli olduğunu düşünmüyorum kendini çocuğa ve çocuk doğurmaya neden bu kadar endeksledin ki? Çocuğu olmayan kadın sayılmıyor mu bunlar senin bilinçaltınının yansıması inanki ve kendi kendine yapıyorsun kadınlığın amacı damızlık gibi üretip emzirmek değil.Kendine dert edinmişsin üstelik tüp bebeklede çocuk sahibi olacağın söylenmişken.
0 oy
(1,440 puan) tarafından
Eşimin en yakın arkadasinin 8senwdir olmuyordu bende yazıyordum ona üzülme vardır bı zamni diye dua ediyordum sürekli o senin gibi düşünmedi mesela hiç bana aciyorlardiye hatta seviniyordu bana dua ediyorlar diye tabi kötü niyetli sorup duranlara kızıyordu ama olumlu bakıyordu herşeye ve geçen hafta hamile olduğunu öğrendi bence umutsuzluğa kapılma herşeyin bir zamni var elbet seninde zamanın gelir kapılar sanada açılır 
(1,440 puan) tarafından
Aynı sekilde kuzenimin de 8sene olmuştu bu yıl onunda bebek doğmak üzere rabbim ol derse herşey olur kafaya takma sen
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Allah istedikten sonra her şekilde olur. Tabii ki siz tedavinizi olun, ne gerekiyorsa yapın Allah büyük. Çocuk olmaması nasıl imtihansa olması da imtihan unutmayın. 
0 oy
(1,448 puan) tarafından
Bence psikologa git öncelikle. Çünkü bu kadar stres ve düşünce içinde zaten gebe kalman çok zor. 
0 oy
(7,629 puan) tarafından
Öncelikle tek çocuğu olmayan sen değilsin  bu piskolojik baskıdan kurtul   tam 7 sene olmadı  3 düşük oldu araştırma yaptım peygamber hayatını okudum  bır çoğu çocuğu yoktu hz Muhammed s. As. Efendimiz bile  soyu tükendi  kendi kendime dedim  Rabbim en güzelini bilir dedim   kafaya takmadım   ve  Kasım  15 te  6 +3gunluk  olan oğlumla tanıştım adına mucizem diyorum (♥ω♥*)  ablası suan 4 yaşında pofidik popolum  uyuyor   umut bitmez unutma   

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 99 göst.
21 Kasım 2022 Aile kategorisinde Senbanayeterdin (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 930 göst.
12 Kasım 2019 Aile kategorisinde paşammelegim (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 391 göst.
23 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Tuba Y (893 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 317 göst.