0 oy
731 göst.
Diğer kategorisinde (360 puan) tarafından
Kızlar 37+5 günlük hamileyim cuma günü doğum yapacağım Allah'ın izniyle ama benle birlikte kuzenimin karısı da hamileydi 2 hafta vardı aramızda benden sonra oda doğum yapacaktı beraber büyütücez falan diyorduk ama ne yazık ki geçen hafta bebeği karnında ölmüş 2 gün olmuş hareketlerini farketmemiş kızıda zehirlemiş bayılınca hastaneye götürmüşler öyle bilinmiş öldüğü  doğum yaptırmışlar kız 3 4 gün yoğun bakımda yattı şimdi eve çıkarmışlar duyunca bende çok kötü oldum kendi beneğimmiş gibi korktum hatta o korkuyla kanamam oldu hastanede kaldım falan neyse şimdi çevremdekiler baskı yapıyo baş sağlığına git ona iyi gelirsin diye ama Allah korusun şuan o kızın yerinde olsam hamile birini görmek istemezdim gibi geliyo insan yaşamayınca bilmiyo gidersem sanki ona nispet yapıyo gibi hisseder diye korkuyorum o yüzden de gitmek istemiyorum kuzenimi aradım baş sağlığı diledim gelmek isterim ablam ama beni görmek iyi gelmez belki tuğçeye o yüzden gelemedim diye açıklamamı yaptım kuzenimde aynı fikirde ama bu çevremdekiler beni sinir ediyor siz olsanız gidermiydiniz 

26 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Takdiri İlahi. Ama açıkçası ben gidemezdim, telefonla arardım. Empati yaparak düşünüyorum ben bebeğimi doğuma az bi süre kalmışken kaybetsem karşımda gerçekten hamile birini görmek istemem, hatta kimseyi görmek teselli duymak istemem. bu ne bana iyi gelir ne de hamile olan kişiye.. tabii ki senin suçun yok Allahtan gelen bir şey nihayetinde isyan etmek olmaz. Ama yine de sadece telefonla arardım..
(360 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum o yüzden gitmek istemiyorum kuzenimi aradım baş sağlığı diledim durumu açıkladım o da aynı fikirde ama bu akrabalar delirtiyo ben ona iyi gelmem ki şuan aksine daha kötü olur çünki oh ne güzel birlikte büyütücez diye hayal kuruyoduk ama onun hayalleri yarım kaldı bu durumda nasıl iyi gelirim ki ben ona ama anlamıyorlar işte
-Reklam-
0 oy
(1,054 puan) tarafından
Yani senin suçun değil tabi bence ara önce nabız yokla sona git
(360 puan) tarafından
Kuzenimle konuştum oda benle aynı fikirde
(1,054 puan) tarafından
Ozamqn gitme
(360 puan) tarafından
Öyle yapıcam zaten kim ne derse desin gidip zarar vermekten iyidir
0 oy
(4,122 puan) tarafından
Ben olsam ben de gitmezdim. Haftan küçük olsa göze batmaz da koca karınlı biri eskileri hatırlatır bana daha çok üzülürdüm.

Ya da şöyle yapabilirsin. Karnının dikkat çekmeyeceği bi kıyafet giyersin. Az durursun. Kısa bi başka sağlığı. Kendi hamileliğinden bahsetmekten ya da onunkiyle ilgili soru sormaktan kaçınırsın. Yardım edilecek bi iş var mı falan dersin. Acır gibi de durma daha çok üzülür. Böyle de olabilir aslında.
(360 puan) tarafından
İnan gidip yanında olmayı çok isterdim ama birlikte büyütücez diye hayal kuruyoduk şimdi onun hayalleri yarım kaldı nasıl iyi gelirim ki ben ona bide ne kadar bol giysemde karnım belli yani
(4,122 puan) tarafından
O zaman gitme canım. Ama telefonda söylemeyi de unutma.
(360 puan) tarafından
Yok konuştum zaten canım kuzenimde aynı fikirde ama bu akrabalar delirtiyo insanı hem ona iyi gelmicem hem kendim kötü olucam biliyorum bben duyunca korkuyla kanamam oldu hastanede kaldım 1 gün
0 oy
(1,480 puan) tarafından
Bence gitme.Arayabilirsin ama gitme
(360 puan) tarafından
Bende öyle yaptım kuzenimi aradım baş sağlığı diledim durumu açıkladım o da aynı fikirde zaten
0 oy
(10,172 puan) tarafından
Rabbim ona sabır versin demek ki yiyecek emeği yokmuş ama bencede kesinlikle gitme seni görmek ona iyi gelmeyebilir heleki eside aynı fikirdeyse şuan kadın yıkılmış pskolojisi bozulmuş durumdadır seni görmek belki ona iyi gelmeyebilir 
(360 puan) tarafından
Aynen öyle çünkü birlikte büyütücez diye hayal kuruyoduk şimdi onun hayalleri yarım kaldı nasıl iyi gelirim ki ben ona
0 oy
tarafından
Ben olsaydım gitmezdim tlfn ile gorusurdum ve asla hamileliği dile getirmeden baş sağlığı dileyip kaptırdım sen ona ağır gelirsin şuan 
(360 puan) tarafından
Aynen öyle canım aradım zaten telefonla kuzenimde aynı fikirde bide biz birlikte büyütücez diye hayal kuruyoduk şimdi onun hayalleri yarım kaldı nasıl iyi gelirim ki ben ona
tarafından
Çok zor bende 3 aylık karnında kaybettim o 3 ay bile bana çok ağır geldi değil 8 aylık çok zor Rabbim sabrını arttırsın
(360 puan) tarafından
Amin canım inşallah sağolasın
0 oy
(166 puan) tarafından
Valla bnde olsam gitmezdim canım rabbim kimsenin başına vermesin çok zor bir durum.
(360 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(649 puan) tarafından
Ben normalde de zaten bu ortamlara girebilen biri değilim. Bir bebek öldüğünde hiç gidemezdim sanırım.
(360 puan) tarafından
Yani ben duyduğumda hastanelik oldum zaten hem gittiğimde kendim kötü olucam hemde o kızcağıza iyi gelmicem aksine daha kötü olacak o yüzden gitmek istemiyorum
0 oy
tarafından
Ya saçmalamasinlar duyduğunda hastanelik olmuşsun gittikten sonra daha kötü olrusan bunun hesabını kim verecek kaldı ki kadında eminim şuan seninorsya gitmeni psikolojik olarakta kaldiramayabilir 
(360 puan) tarafından
Aynen öyle canım ama baskı yapıyorlar iyi gelirsin diye biz birlikte büyütücez diye hayal kuruyoduk şimdi onun hayalleri yarım kaldı nasıl iyi gelirim ki ben ona anlamıyolar işte
0 oy
(20,639 puan) tarafından
Böyle bi durumda ara sadece canım 
(360 puan) tarafından
Kuzenimi aradım canım baş sağlığı diledim durumu açıkladım o da aynı fikirde zaten ama bu akrabalar delirtiyo insanı
0 oy
tarafından
Tavsiye etmem çok yeniyse benzerini yaşadım kuzenim düşük yaptı teyzemde ameliyatda olmuştu geçmiş olsuna gittik kuzenim yoktu bebeğimi fln verdim  yanlış anlamasın diye sevemedi bile kadın bizimki de bu bı kadar olcaktı diye söyledi hep gittiğime de pişman oldum ( kötü anlamda değil) daha çok üzülüyolar yani 
(360 puan) tarafından
Aynen öyle canım hem kendim için hem onun için iyi olmayacak ben duyduğumda korkuyla kanamam oldu hastanede kaldım görsem daha kötü olucam bide hep hayal kuruyoduk birlikte büyütücez diye nasıl gidebilirim ki
tarafından
Yaa insan çok etkileniyo bende çok etkilenmiştim hiç riske de atma kendini. çevreyi de boşver zaten herşeye konuşurlar
(360 puan) tarafından
Aynen öyle canım çok etkiliyo birde telefonda söylediler ağlayamadım bile sadece hıçkırık hıçkırığa sesim çıkmadı kendi bebeğimmiş gibi korktum Allah'tan eşim evdeydi 2 3 saat geçmeden kanamam oldu ben böyle olduysam o kızı düşünemiyorum bile
0 oy
tarafından
Gidemezdim herhalde . Mesaj atardım 
(360 puan) tarafından
Bende gitmicem canım biliyorum hem ona iyi gelmeyecek hem bana
0 oy
(3,025 puan) tarafından
Kuzenini aradın bence karısınıda ara baş sağlığı dile 
(360 puan) tarafından
Arıcam da ne diyeceğimi bilmiyorum çok çekiniyorum bi kaç gün daha geçsin diye bekliyorum açıkçası şuan çok taze acısı
0 oy
(164 puan) tarafından
Bence gitme sakın ben olsam deliririm 
(360 puan) tarafından
Gitmicem canım biliyorum hem ona iyi gelmeyecek hem bana
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Empati kuruyorum ben gelmeni istemezdim çünkü beraber anılar hayaller kurmuşsunuz bir kaç haftaya doğum yapacaksın seni görünce aklıma o hayaller gelirdi iyice kötü olurdum bende düşük yaptım haftam erken olmasına rağmen arayıp nasılsın bu hamile şu hamile birde hamile birini görünce çok kötü oluyordum psikolojim iyice gitmişti şuan düşünüyorum hele hele tam nerdeyse doğum zamanı olan bir olay herhalde kendimi kaybederdim üzüntüden siz gereğini yapmıssınız zaten en güzelini yapmıssınız siz doğum yapıbca kendini hazır hissedince yanınıza gelir zaten ozaman tekrar açıklamanızı yaparsınız 
(360 puan) tarafından
Aynen öyle canım bende istemezdim gelmesini ben cuma günü doğum yapacağım onu bile duyunca üzülecek diye içim burkuluyo 2 hafta sonra da o doğum yapacaktı kuzenimi aradım ama onu arayamadım biraz daha zaman geçsin diye bekliyorum zor ama kendini toparlasın biraz dediğin gibi onada yaparım açıklamamı
(2,385 puan) tarafından
Aynen öyle zaten kuzeninize söylemissiniz bu yüzden aramadım diye onlarda hak vermiş dersin yani ben zaten aradım söyledim iki tarafta böyle sağlıklı olacağını düşündüğü için arayamadım dersin seninde önünde doğum var sende lütfen stres yapma canım şuan seninde morale ihtiyacın var Allah bir avaz'da kurtarsın ama şuan seni üzebilecek stres yaptıracak şeyleri düşünmemeye çalış hayat malesef sende can taşıyorsun şuan bebişin morale ihtiyacı var
(360 puan) tarafından
Amin canım inan neden olduğunu bile soramadım nasıl onun beni görmek istemeyeceği gibi bende nedenini bilmek istemiyorum çünkü duyunca bile kanamadan hastaneye yattım ve hep ya benim bebeğimede olursa diye korkuyorum biraz zaman geçsin zor ama acısı biraz hafiflesin onada yaparım açıklamamı
(2,385 puan) tarafından
Zaten canım bunu sormak hem seni hem onu etkiler sen korkarsın oda bu soruya başka anlamlar yükle bilir zaten atlatmaya başladıkça kendisi açılacaktır sana
(360 puan) tarafından
Aynen öyle biraz zaman geçsin yaparım açıklamamı inşallah
0 oy
tarafından
Böyle bir konuda ne yapacağımı bilemezdim açıkçası. Rabbim yardımcın olsun
(360 puan) tarafından
Amin canım gitmicem çünkü birlikte büyütücez diye hayal kuruyoduk şimdi onun hayalleri yarım kaldı nasıl iyi gelirim ki ben ona gitsem hem ona iyi gelmeyecek hem bana
0 oy
(1,649 puan) tarafından
Çok üzücü birşey canım ben ve ablamda aynı dönemlerde hamile kaldık bi arkadaşımız vardı onunda yıllardır bebeği olmuyordu bizden sonra hamile kaldı düşük yaptı ablamda bende çok üzüldük kız yanımıza geliyordu ama biz yinede üzülüp utanıyorduk zor bir durum 
(360 puan) tarafından
Aynen öyle canım çok zor bir durum insan ne yapacağını bilemiyor
0 oy
tarafından
Ben olsam bende gormek istemezdim hamile birini 
(360 puan) tarafından
Bende aynı fikirdeyim o yüzden gitmicem gitsem hem ona iyi gelmeyecek hem bana biraz toparladım yaparım açıklamamı
0 oy
(3,279 puan) tarafından
Benimle aynı durumu yaşamışın.benimde kuzenimin karnında öldü bebeği 41 hafta bitmiş 42 haftaya girmiş doktor sorumsuzluğu yüzünden ölmüş bende 38 haftalık hamileydim herşeyimizi beraber alırdık konuşurduk sürekli beraber büyüyecekler die. Onu duyunca bende kötü oldum kasılmam başladı . Ama ben gitmeyi boşver aramadım bile ne dicem arasam onun o anda kimseyle konuşmak istemediğini az çok tahmin ettim ..benim doğumum oldu 40 ım çıktı sonra görüşmeye başladık oda biraz iyi olmuştu . 
(360 puan) tarafından
Evet gidemiyorum kendimi onun yerine koyuyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum kuzenimi aradım ama kendisiyle konuşamadım biraz toparlansın ondan sonra giderim yada ararım yaparım açıklamamı
(3,279 puan) tarafından
Bencede canım kendini toparlasın önce sonra git. Benim kuzenim 40 ı çıktı tekrar hamile kaldı unutmam için tek çare bu dedi .sonra daha iyi düzeldi . Tabi doktorlar bekle daha çok erken desede dinlemedi . Şükür Rabbim in izniyle sağlıklı bir evladı doğdu
(360 puan) tarafından
Çok şükür rabbim acılarını göstermesin
0 oy
(2,082 puan) tarafından
Benim bebeğim doğumdan sonra vefat etti hiç eve getiremedim ama aynı dönem hamile olduğum kimseyi görmek istemiyordum en yakınımı canım kanım olsun bana iyi gelmiyordu. Bence gitme. Bebeğini evde bırakıp gelmişti mesela biri çok durmadı bebek uyanır diye saatlerce ağladım gidip bebeğini kucaklicak yasayamadigim her duygu geldi aklıma. kıskanmak değil çok farklı çok değişik bi duygu. yarim kalmış tüm duygularımı başkasının yaşamasını izlemek
(360 puan) tarafından
Canımm tüm kalbimle sarılıyorum sana rabbim sabırlar versin gerçekten çok zor bir durum gitmicem canım gidersem biliyorum ne bana iyi gelecek ne ona biraz acısı hafiflesin ondan sonra ararım açıklamamı yaparım
(2,082 puan) tarafından
Eşine açıklama yapman bile yeter inan yerinde olsam çiçek sepetinden bi çiçek falan yollarım nota sadece iyiki varsın gibisine. Rabbim düşmanıma bile vermesin o acıyı onada çokça sabır versin insallah
(360 puan) tarafından
İyi fikir canım hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 182 göst.
22 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 123 göst.
+1 oy
1 cevap 66 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde PEFEKEGE (272 puan) tarafından soruldu
0 oy