+2 oy
1,530 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar hamile olduğum için iş yapamıyorum. Yardımcı tutmayı düşünüyoruz, ben yatılı kalsın diyorum eşim her gün gelip gitsin ben eve gelene kadar gitmiş olsun rahat etmem diyor. Evinde yardımcıyla kalıp rahat eden var mı siz olsanız ne yaparsınız, Çünkü doğumdan sonra da yatıya kalması daha mantıklı

48 Cevaplar

0 oy
(491 puan) tarafından
Hayırlı olsun canım kusura bakma ama sen safmisin yatılı ne demek bu zamanda kime guveniyorsun eşin gelmeden gitsin eşin haklı bu konuda nasıl rahat edeceksiniz yabancı biri evde varken
-Reklam-
0 oy
(7,255 puan) tarafından
Evimi b.k götürsün ama yine de yatılı istemem geliyorsa haftada bir gelsin temizliğini yapsın gitsin hiç mi kimsen yok yardıma gelecek iki doğum yaptım ikisinde de her işimi kendim yaptım ikincisi riskliydi arada görümcelerim geldi temizledi arada eşim ve ikinci doğumdan sonra ağır bı ameliyat geçirdim duzelmeden tek kaldım iki çocukla (normalde kayınvalidemlerle kalıyorum kendisi yaşlı) yine kimseyi istemedim çünkü kimseye güven yok bu en yakının bile olsa 
tarafından
Ailen biri gelip yapınca ben kendimi daha çok rahatsız hissederim..
(7,255 puan) tarafından
Böyle bir durumda ailen gelmicekte kim gelecek canım bende yabancı birinin yanında rahat edemem
0 oy
(14,034 puan) tarafından
Hayır mantıklı değil ben evde yabancı ile rahat edemem adam da haklı
0 oy
(21,857 puan) tarafından
Ben ilk defa böyle bişey duyuyorum gerek varmı yatılı olmasına eşine güveniyo olsan bile eğer genç bi bayansa ki şimdiki olgunlarda azmış ateşle barut yan yana durmaz bence
tarafından
Eşime sonsuz güveniyorum nerde olursa olsun kimle olursa olsun fikri kaymaz
(21,857 puan) tarafından
Şeytan bu belli olmaz kanına girerse görürsün kemalim yapmazı
tarafından
Valla güldüm kemalim yapmaza :)) yok yok canım ben eminim
(21,857 puan) tarafından
:))) peki canım hadi inşallah
0 oy
(4,457 puan) tarafından
İmkanın varsa yatılı al dene. Cocugun oluncaya kadar hem güvenilir mi filan anlarsin. Ben doğumdan bi saat once dip köşe supurdum doğurduktan sonra da iki tepsi baklava açtım (!) diyenlere de bakma herkes bir olmak zorunda degilll.
tarafından
Bende kürtajdan 2 hafta sonra büyük temizliği tek başıma yapmıştım nisan ayında halıları balkonda soğuk suyla yıkamıştım.. Yapmasam düşünmekten çıldırırdım.. İş yapmasına yaparım herkes evinin işini yapabilir ama şu an yapabilecek durumda değilim.
(4,457 puan) tarafından
Canim sen iyice arastir orta yaslara yakin ama talimat verebilecegin birini bul simdiden. Cunku belki anlasamiycaksin temizligini begenmiyceksin belki geveze biri olacak binbir turlu insan var. Ona gore guvenirsen doğumdan sonra da iste sen iki saat isleri birak cocuga bak ben bi cikip gelicem diyebilirsin.
0 oy
(485 puan) tarafından
Hamileliginiz yatarak mi geçiyor yani hiçbir iş yapamayacak durumda mısınız? Baska çocuğunuz yoksa yatarak gecen bir hamilelik değilse devamlı yardimciya gerek var mı? Haftada 1 gün gelip evi silip süpürge yetmez mi? Maddi durumunuz cok iyiyse elbette devamlı olsun ama yatılı istemezdim ben
tarafından
Maddiyatla alakalı değil. Normal şartlarda durumum çok daha iyi olsa bile tutmazdım.. Yatarak geçiriyorum, düşük riski görünmüyor ama takatim yok, mide bulantım geçmedi..
(485 puan) tarafından
O zaman sabah gelsin kahvaltını hazırlasın evi derleyip toparlasin akşam yemeğini yapsın gitsin yatılı istemendeki amacı anlayamadim
0 oy
(850 puan) tarafından
Bence eşin haklı gelip gitmesi daha iyi 
0 oy
(439 puan) tarafından
Vallaha canım bende sen gibi iki kaybim oldu oğlana hamileydim doktora gittim hiç sorun yok dedi her işimi kendim yaptım 6 metrelik eski kalın halıyı kendi basina silktin 14 bidrumla 15 katlı binayı yıkadım 2 kamyon odun çektim ev işi ufak tefek işler harif
(439 puan) tarafından
Ben beni bildikten sonra kim kimi demiş çokta umrumda değil benim artık biliyon mu  iyiki ayrılmışim iyiki bu eşimle evlenmisim
tarafından
Aynen öyle canım
(439 puan) tarafından
Canım sana tavsiyem güçlü bir anne ol evladına temizlik kalabilir ama ben eşimin yanına asla başka yaşlı veya geç kadın getirmem
tarafından
Eşim diş hekimi asistanı da kadın, hem de çok hoş bir kadın. Eşimi sürekli korumaya alamam ki. Ona sonsuz güveniyorum
(439 puan) tarafından
Canım alamazsın kimse alamaz bende güvenirim evime sonsuz ama sabah gelsin akşam gitsin kim olursa olsun mesela ben evde rahat olmayı severim eşimde bende
0 oy
(2,547 puan) tarafından
  • Boşver bacım yatılıyı..BurasiDünya... Nolca bellimi..bak ben iki doğum yapdim ertesi gün dikişlerim sürte sütte yemek yapdım evi toplamaya uğraşdım bebeklerime yetmeye ugrasdim sorada Allah'ım ben hep kimsesizim diye çok ağladım.en azından bak birini tutmaya gücün yetiyormus esin haklı gelip gidsin evin mahremiyet alanın rahat rahat takilirsin iyi yapar gider bak bendaha kötü durumlardaydım.hem kimseye o kadar güvenilmez...
0 oy
tarafından
Canım yatılı izin verme ya hırsız çıkarsa ya kocana göz dikerse.Bunlar hep olan şeyler 
tarafından
Zaten güven duymadığım birini almam. Eşimin arkadaşlarının önereceği birini alırım.
tarafından
Sen bilirsin canım biz ne desek boş yasayacak olan sensin
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Benimde iki kaybim oldu 10 haftaya gelmeden kalbi duruyordu karnımda .kan pıhtılaşması varmış kan sulandırıcı kullandım 9 ay boyu. 5.haftaliktan doğuma kadar sezeryan masasında dahil kustum.gunde 4 bulantı hapı alarak hergun midem bulanarak geçirdim hamileligimi .Çalışıyordum üstelik 37.haftaya kadar .okulda midem bulandında lavaboya hiç yetisemezdim odamdaki çöp kovasına direk. Rezil bir şekilde hamilelik geçti .mecbur çalıştık yani .Bu süreçte eşim evdeki günlük temizlik işlerini yaptı .yemek falan basit şeyler yaptı .ben çoğu zaman tost kahvaltı yapabiliyorsam yemek yedim .haftalık temizliğe kadın geliyordu bir kere .Ablam gelmek istedi kabul etmedim .ben iş güç için evin içinde kimseyi istemem kendi düzenim kendi sakinligimi severim .Eğer çalışmıyorsan ne kadar sorun olabilirki yatarsin dinlenirsin temizlik için haftada 3 gün bayan gelsin sabahtan akşama 5 6 tencere yemek yapsın sana zaten yeter inanki hergun gelmesine bile gerek yok ne iş olacakki evde o kadar başka çocuk da yoksa.kafin boş boş oturacak.eger yalıda villada oturmuyorsan kadına yaptıracak iş bulamazsin .zaten yatılı çok da uygun değil senin bulantilarin geçer belki akşamları eşinle basbasa olacaksın samimi olacaksın başka kadın varken olurmu hiç .
0 oy
(21,703 puan) tarafından
Olumlu bakmıyorum. Evimde yabancı istemem. 
tarafından
Anladım Canım
0 oy
(765 puan) tarafından
Gündüzlü yarduncı ev işini yemeği ütüyü zaten yapar. Gece kalmasına ne gerek var ki?
tarafından
Canım bir çok yorumda söylemişim aslında. Kocam sabah namazına camiye gidiyor. Akşam naöasına da camiye gidip yatsıya kadar kalıyor. Ben dolabı açıp bir şey yiyemiyorum. Sürekli baş dönmem oluyor korkuyorum
0 oy
(619 puan) tarafından
Ayy ne guzel yaaa maşallah boylr hayatlar d Va r cok guzel ben fikrimi soyleyim yatili asla dusunmezdim esin dogru soyluyor fazlasi var eksigi yok bana gore... Sabah 8 aks ** 6ya kadar herseyi dort dortlukyapar giderbence alacagin yardimci haftada 3 gun gelse yeter aralarda gelmedigi gunler icin pogaca borek manti türü seyler yapar o gelmediginde esin onlari yer pratik olur para bolsa gelsin hergun miss
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Ben yatılı istemezdim şahsen günlük gelip gidebiliyorsa iyi 
0 oy
(29,801 puan) tarafından

Yani ne denilir şimdi bilemiyorum heralde siz çok rahatsıziniz tek aklıma o geliyor 

tarafından
Hayır rahat değilim ama eşime sonsuz güveniyorum. Yapar her türlü yapar. Ona bakarsan kocam diş hekimi hastaların ağzına giriyor. Asistanı da kadın. Her hastasında da numarası var. Ama ben kocamdan asla şüphem olmaz.
(29,801 puan) tarafından
Onla bu bir değil ama ki siz hamilesiniz ve lohusa sürecine gireceksiniz herşeyi geç tamamen yanlış birşey
0 oy
tarafından
Yardımcı banada saçma geldi 3 cu çocuğuma hamileyim hiç te zorlanmadim öyle saçma geldi bana yani yemeğini yapamyrmusun ki yada evin işini eşinle yaprsn gereksz
tarafından
Hayır yapamıyorum
0 oy
(455 puan) tarafından
Asla yatılı almazdım ben zaten rahat da etmezdim. Ailelerimiz gelip bizde kaldığında bile eşimle rahat edemiyoruz biz bir yabancıyla hiç edemeyiz. Kayıpların varmış üzüldüm ama sakınan göze çöp de batar. Hamilelik yorgunluğu değil de seninki psikolojik bir yorgunluk bence bunun için dr destek alabilirsin. Düşük riskin yok diye düşünüp yazıyorum bunu. Ailemden uzaktayım 33 aylık kızım var 34 haftalık hamileyim her işimi kendim görüyorum zor oluyor evet ama günlere bölüyorum şuan cam perde vs herşeyi koca göbeğimle yapıyorum :) Ayrıca normal doğum düşünüyorsan sürekli yatmak doğuma yakın seni zora sokabilir. Mide bulantıların devam ediyormuş bunun için ilaç isteyebilirsin doktorundan veya yanında çubuk kraker falan bırak o bastırınca buzdolabından aparatif yiyebilirsin hemen hemen hepimiz benzer yollardan geçiyoruz. Hiç yapamıyorum dersen de haftanın 3 günü kadın alabilirsin yemek temizlik ütü çamaşır halleder. Dönem kötü bunu sadece eşinle ilgili kısmını söylemiyorum sonuçta özelinize girecek yabancı bir kişi olacak belki kıskançlığı vs  olacak zarar verecek. insan artık birinci derece akrabasına güvenmiyor. Umarım güzelce atlatırsınız sürecinizi ve sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Umarım destek alın dediğim için kırılmamışsınızdır bana ben sadece herkesten farklı bir şekilde düşündüm sonuçta kayıplar hele de evlat kayıpları insanı psikolojik olarak derinden sarsan durumlar.
tarafından
Hayır kırılmadım bir çok konuda da hak verdim. Bir kısmının psikolojik olduğunu biliyorum ama ilk 2 gebeliğimde böyle değildim o yüzden yorgunlukta var. 9 aylık evliyim 3. Gebeliğim
(455 puan) tarafından
Her hamilelik bir olmuyor tabi ki mesela ben kızıma hamileyken asla hamile gibi hissetmiyordum. Ama şuan oĝlumda çok zorlandım mide bulantılarım vs oluyordu ve ben o dönem kızım başka şehirde eğitim görüyor diye haftanın 3 günü git gel yapıyordum kucağımda 15 kilo kızım diğer elimde valiz ordan oraya koşuyordum ilk öğrendiğim günden 24.haftama kadar. Çok zordu ama sorumluluklarım da vardı. Her insanın psikolojik olarak kaldırabildiği durumlar farklı ruhunuz yorgun olduğu için bedeniniz de yorgun.
0 oy
(729 puan) tarafından
Ortam bozuldu. Binbir türlü olaylar var. Yemek yapamıyorum, eşimi düşündüğümden derken eşinden olma. 
tarafından
Bir çok kişi buna benzer şeyler yazmış. Üzülüyorum. Çünkü eşim asla öyle biri değil.
Konu eşimin rahat edememesi
0 oy
(675 puan) tarafından
Bence gerek yok hadi günlük için bi abla gelir temizler ütüler gider ama yatılı ters bana göre ya iki çocuğum var hersey 4/4 lük değil ama hiç yatılı bir abla düşünmedim ki günlük işler için bile abla hic seslemedim o toplara girmeye gerek yok eşe güvensizlikten değil ama insan oğlu çiğ süt emmiş sonucta 

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 155 göst.
0 oy
1 cevap 57 göst.
+3 oy
27 cevap 998 göst.
5 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Esmanr (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 120 göst.

Kategoriler

1,452,140 soru