+2 oy
203 göst.
Diğer kategorisinde (1,378 puan) tarafından
Kızlar Ağustos ayında 8 binden 14 bine kira zamlandı ve 750 TL'de aidat ödüyoruz apartmanda bayağı sıkıntılı eşim de apartmandan çıkalım diyor buradaki kiralarda genel olarak fiyatlar da 11-12 civarında ben eşime kalalım seneye Çıkalım diyorum o da bana seneye daha pahalıya çıkarız diyor her şey daha da zamlı olur diyor neyse bir ev bulduk 2+1 adam 11.000 söyledi biz de çıkalım dedik ama bilmiyorum mantıklı gelmiyor bana aidatı bir türlü kirası ayrı depozito da istiyor Aynı fiyatta ve nakliye parası da 12000 istediler bizden bilmiyorum çıksak mı çıkmasak mı kalsam bir ders kalmasak ayrı bir dert eşimin söylediği çok mantıklı geliyor seneye her şey pahalanır doğru ama adam da çıkarırsa ya da daha pahalıya oturtturursa aynı şu anda oturduğum gibi tekrar çıkmak durumunda kalmak da beni korkutuyor oturup bu sene seneye çıkalım diyorum şimdi oturursak seneye daha az zam yapar bir anda seneye çıkarsak daha pahallıya ev buluruz eşim dedi O yüzden size danışmak istedim siz olsanız benim yerimde ne yapardınız kızlar?

5 Cevaplar

0 oy
(601 puan) tarafından
Yani canım biraz daha uygun biseyler aramaya çalışın ama nakliyeyi göz önünde bulundurun bide şuan ki eviniz kaç oda kaç salon onu degerlendirin nakliye tutup 20 bin verip 2+1 eve tasinmakta çok saçma bence sigabilcek mısınız 
(1,378 puan) tarafından
Nakliyeyi 12 bine bulduk canım ama içime sinmiyor hiç sanki seneye çıksak daha iyi gibi en ucuz kira şuan 10-12 bin bizede adam 11 yaparım dedi evimizi nakliyeciye 2+1 ev dedik tamam abla asansör olsada olmasada 12 bin dedi evde de eşim diyor seneye daha ucuza otururuz adamda devletin verdiği eyvallah dedi ama enflasyonuda düşünmek lazım dedi bende devletin verdiği neyse odur dedim sizinde maaşa zam geliyor dedi bende buraya boşa gelmedik kimse birşey alıp etmeyecekse niye doğudayız dedim haklısınız dedi gelip bakın eve ona göre net konuşalim dedi tamam dedim kapattım ama bilmiyorum sanki devletin dediğinden bir tık fazla vericek gibi geldi bana
(601 puan) tarafından
Doğu'da birde o kadar kira 2+1 yere çok fazla bence biraz daha araştırın canım kardeşim Bitlis'te evi çok güzel yeni bina 3+1 emniyetin karşısı 6 bin e oturuyor biraz araştırın hemen tamam demeyin ilanlara bakmak yerine mahalle mahalle gezin kiralar dusmeye başladı canım
-Reklam-
0 oy
(702 puan) tarafından
Cnm bn şu konudan bahsedeyim eşin diyor ya seneye daha pahalı çıkarız diye. Bak bn geçen sene 10 dan girdim senemiz doldu arıyor 15 yapcaz dedi. Çevrenizdeki fiyatları biliyorsunuz dedi. Eşin gibi düşünürsek bzmde 12,13 fln olmalı. Ama sanki ilk giriyormuşuz gibi tarife uyguluyor ev sahibi. Devlet o belirledigi oranıda kaldırdı ya millet kafasına göre artık. Yani eger sizede byle biri denk gelirse boşuna nakliye vermiş olursunuz 
(1,378 puan) tarafından
Adamda tefe tüfe oranı yazıcaz dedi ama enflasyon neyi gösterirse aşırı olmdan sizde kötü olmayın bizde diyerek konuyu geçiştirdi kalıcaz canım büyük ihtimalle seneyede neyse fiyatı verir çıkarız ya diğer sene adam çıkın derse ben ona tahammül edemem 1 sene içinde 2 kez taşınıcam küçücük bebekle kimsede artık Allah korkusuda kalmamış
0 oy
(24 puan) tarafından
Depozito bir kira bedeli dersek 11 bin TL + Nakliye 12 bin TL = 23 bin TL. Abonelik taşımak ücretli mi bilmiyorum , hadi 2 3 bin TL de ıvır zıvır gitti diyelim. Badana olmadığını düşünelim. 25, 26 bin TL masraf olur.

Sizin kiranızdan 3 bin TL daha ucuz ama 25-26 bin TL masrafı aylara bölersek, 9 ay boyunca yine 13 bin TL vermişsiniz gibi bir şey ortaya çıkıyor. Sizin kârınız sadece 3 aylık oluyor. (3*3=9 bin TL daha az kira vermiş oluyorsunuz.) Böyle düşününce çok mantıklı değil. Ancak şöyle bir durum var, şuanki eviniz 13 binden seneye kaç bin TL'ye zam olur ? 11 bin TL olan ev, bir sonraki senesinde kaç bin TL zam olur ? Aynı oranda zam olacaksa 11 bin TL olan eve tasinmak mantıklı ama paragöz bir insan ise belki şimdiki evinizden daha çok zam yapılan bir eve de dönüşebilir. 

Günümüzde aylık 1000-2000 TL kâr elde etmek bile bir açığı kapatır oldu. Ekonomi gerçekten kötü. O yüzden eşinizi de anlıyorum. Yeni ev sahibi seneye tutup 20 bin TL derse de çok bir şey fark etmez işte. Bilemedim.
0 oy
tarafından
Tayinciyseniz ne kadar kalacağınız bağlı uzunsa ne kadar erken o kadar iyi atıyorum bi seneyse çekilir
0 oy
(861 puan) tarafından
Nakliyeyi 12 bine halledebiliyosanız gene iyi. Şayet taşınıcaksanız öncesinde ev sahibiyle yapacağınız sözleşmeye yıllık zam oranıyla ilgili madde ekletin, en fazla yüzde şu kadar zam yapılacak şeklinde aklında bulunsun

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 1,229 göst.
26 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Mer-ve35 (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 227 göst.
9 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 229 göst.
4 Mart 2022 Diğer kategorisinde Nesli-birand (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 193 göst.