Depozito bir kira bedeli dersek 11 bin TL + Nakliye 12 bin TL = 23 bin TL. Abonelik taşımak ücretli mi bilmiyorum , hadi 2 3 bin TL de ıvır zıvır gitti diyelim. Badana olmadığını düşünelim. 25, 26 bin TL masraf olur.
Sizin kiranızdan 3 bin TL daha ucuz ama 25-26 bin TL masrafı aylara bölersek, 9 ay boyunca yine 13 bin TL vermişsiniz gibi bir şey ortaya çıkıyor. Sizin kârınız sadece 3 aylık oluyor. (3*3=9 bin TL daha az kira vermiş oluyorsunuz.) Böyle düşününce çok mantıklı değil. Ancak şöyle bir durum var, şuanki eviniz 13 binden seneye kaç bin TL'ye zam olur ? 11 bin TL olan ev, bir sonraki senesinde kaç bin TL zam olur ? Aynı oranda zam olacaksa 11 bin TL olan eve tasinmak mantıklı ama paragöz bir insan ise belki şimdiki evinizden daha çok zam yapılan bir eve de dönüşebilir.
Günümüzde aylık 1000-2000 TL kâr elde etmek bile bir açığı kapatır oldu. Ekonomi gerçekten kötü. O yüzden eşinizi de anlıyorum. Yeni ev sahibi seneye tutup 20 bin TL derse de çok bir şey fark etmez işte. Bilemedim.