+2 oy
188 göst.
Diğer kategorisinde (95 puan) tarafından
Cok kararsızım versem mi meme reddi olur mu vicdan azabı sanki oluyor

16 Cevaplar

0 oy
(496 puan) tarafından
Öyle bır döngü kı. Emzık verıyorsun rahatlasın dıye sonra alıskanlıgını bıraktırmak ıcın günlerce ezıyet cekıyorsun :) 
(2,614 puan) tarafından
Kızım 3 aylıkken bakkaldan 10 liraya emzik alıp denedim.Öylece verdim ağzına.Tutuş o tutuş su an 14 aylık hâlâ bakkal emzigiyle devam :D
(1,594 puan) tarafından
Casperiye kıyamam kız valla sen bensin emmeyince emmiyo maalesef bende çok isterdim emsin ama ne yaptıysam olmadı

Canlar : çocuk zayıflamıyo valla öyle bişey yok eltimin kızı da oğlu da emdi iki yaşına kadar tosun gibiler maşallah çok da kolay bıraktırdı yaani sorun olmadı ona
(95 puan) tarafından
Nasil birakac canim bende vermek istiyorum aklımı karıştırıyorlar
(5,543 puan) tarafından
bi basladinda hele birakacagi zamani ozaman dusunursn. bi kuzenim emzigin icine cay copu doktu ucundan kesip. ici kirlenmis yikansada cikmiyo dedi tiksindi cck brakti muptezeldi 3 buvuk yasta biraktirdi. doger kuzenim anasinifina gdiodu cck 4 bucuk yas gizli sakli emiodu okula yaklasinca elini kapatiodu agzina utaniodu arkadaslari gormesin diye muptezeldi . o da oyle uyanarak brakti vazgecti. bi emeydi hayirlisiyla omrumun 2 senesi tukenmeden ilk 48 aylik farz eziyet doneminin yarisini emzik kurtarirdi enerjim son ikinci yariya kalirdi ama ilk 2 seneden zaten tukeniyor insan emzik vermezse bebege:)
(1,594 puan) tarafından
Benim elti emziği yırtıp içine çay üzüm çekirdeği gibi şeyler koydu aaa bak pis olmuş ee ee ler gelmis artık bu emilmez annem dedi bir defa da bıraktı çocuk
-Reklam-
0 oy
(1,490 puan) tarafından
Bende vermicem emzik diyordum. Ama kızım kolik gibi aralıksız 4 5 saat ağlıyordu verdim emzik pişman değilim yoksa günah çocuğa çok ağlıyordu 
(95 puan) tarafından
Bnm oğlumda ağlıyordu vermedim gece gündüz aglardi
0 oy
(390 puan) tarafından
Valla çok denedim tutsun diye türlü türlü şekil şekil aldım tutmadı emzik rahatlık bence.. Emzik tutmadı memeyi emzik gibi kullandı :) 
(95 puan) tarafından
Yani emzik kullananlar nasıl pişman mı çocuğa yazık mi çok taktım kafama
(390 puan) tarafından
Valla arkadaşınla aynı hafta doğum yaptık o çok rahattı. Ağlayınca veriyordu ağzına.. Bizim ki de beni emzik yapmıştı. Bıraktırma aşamasında bi tık zorlandı tabii ama 2 yıl rahattı
(95 puan) tarafından
Nasılsın bırakıyor acaba
(390 puan) tarafından
Nasıl bırakılıyor demek istedin sanırım. Arkadaşım emziğin ucunu kesmişti o şekilde de emmeye devam etmişti. En sonunda göstermedi vermedi. Uykuya geçişte zorlandıgını söylemişti ama alışıyorlar bi kaç güne
0 oy
(3,797 puan) tarafından
Ben ilk doğumda hastaneye götürdüm. Daha bebek memeyi tutmayı öğrenemeden emziği tuttu. O yönden yanlış yaptık. Memeye tam alışmadan vermemek lazım. Neyse sonra bi şekilde memeye de alıştı. 1 yaşında bıraktırdım sonra emziği. Doğru mu yaptım yanlış mı onu da bilmiyorum, kayboldu dedim çünkü. Bu doğumda en azından memeye iyice alışmadan vermek istemiyorum. Sonrasında inşallah çok bağımlı olmaz da kendi isteğiyle bi yaş olmadan bırakır. Eltimin çocuklari öyle oldu. 
(95 puan) tarafından
1 yaşında nasıl  biriktirdin cnm
(3,797 puan) tarafından
Bigün aniden kaldırdım, sakladım yani. Kayboldu dedim. Hiç çıkarmadım. 2-3 gün aradı uyumakta zorlandı ama alıştı. Aslında bu şekilde bıraktırmak da iyi değilmiş ama yaptım bi kere.
0 oy
(16,235 puan) tarafından
Oğlum çok aglak aglak bir çocuk değildi ben vermedim hatta bunun için kaynanam ve eşimle de çatıştım ama yeğenim çok emzik bağımlısı idi sürekli emzik takip ederdi ablam bende bir alıştırmaya uğraşacağım bir de bıraktırmaya mı ne gerek var dedim alıştırmadım bence gerekte olmadı 
0 oy
(177 puan) tarafından
Benim oğlana doğduğu gün verdim iyiki de vermişim çok agliyodu ilk zamanlar ha tutmayabilirdi de ama tuttu şu an 20 aylık 2 -3 ay önce kendi bıraktı istemedi 
(95 puan) tarafından
Hayirlisi cnm biraz kafaya takıyorum kaynanagilde karışıyor
(177 puan) tarafından
Yani en iyisini kendin bilirsin canım annesi sensin
0 oy
(3,872 puan) tarafından
Ben hiç vermedim ikinci bebegim de oldu ona da ver diyenler oldu vermeyi düşünmüyorum 
0 oy
tarafından
Niye pişmanlık olsun verdim pişman olmadım şükür zamanı gelince bıraktırırsın. Tabi benim bebek çok uzun süre tutmadı emziği o ayrı dertte 
(95 puan) tarafından
Niye tutmadım cnm
tarafından
Emziği istemedi işte başta tutturmakta zorlandık yatarken falan çok zor oluyordu sonra bi şekilde bıraktırdık.
0 oy
(5,329 puan) tarafından
2 bebegimde almadı tutmadı yani
0 oy
(1,427 puan) tarafından
Emzik bence pismanlik degil. Ben  oglum 2.5 aylik iken ise baslayacagim icin emzik biberon alistirdik. Oglum suan 25 aylik iki tane emzigi kendi.yirtti disleri ile dediki ben bunlari.yirttim buyudum suan da 10 gundur emzik istemiyor
0 oy
(766 puan) tarafından
Benim kıızm çok aglıyordu uyumaya falan geçerken uyumuyordu 4 aylıkken alışti ama normalde hiç emmez ama uykuya geçerken veriyorum 
0 oy
(10,687 puan) tarafından
göğüs ucu yarası oldu diye verdim istemeye istemeye

bir video görmüştüm, emzik bıraktırmayla ilgili şimdi emzikler 0-6 ay ve 6-18 ay. diyordu ki videoda 6ay bitince büyük emzik verme küçük emzikle devam et, o zaman bırakır. 7 - 7.5 aylıktı emziği veriyordum atıyordu ağzından. bem de yok ettim ve emzikten kurtuldum 13.5 aylık çok rahatım
(95 puan) tarafından
Sağol cnm bilgin için
0 oy
(3,206 puan) tarafından
Rahatlıktı bizde susturucu gibi kullandık ama fazla aklı ermeden vaz geçirmen gerek ben 1 yaşında biraktirdim 
(95 puan) tarafından
Bırakınca zor oluyor mu cnm nsil bıraktirdin
(3,206 puan) tarafından
Dişleri ile ucunu kopartmıştı hemen yedek emzikleri sakladım kopuk emziği de birlikte cöpe attık bay bay yaptık bizde başka emzik yok dedim cekmeceleri aradı bulamadı gulmeye başladı her istediğinde dişin koparttı ya unuttun mu dedim 1 haftada unuttu ama ağlamaları çoğalmıştı o dönem
0 oy
(2,254 puan) tarafından
Verebilirsiniz ama 1 yaşına girmeden bıraktırın. Sonrasında asla bırakmak istemiyorlar
(95 puan) tarafından
Nasıl bıraktıricaz cnm
(2,254 puan) tarafından
Vermeyeceksin direkt. Ben öyle yaptım 11 aylıktı, sabah kalktım attım emziği, 3 gün mızmızlandı unuttu sonra
0 oy
(286 puan) tarafından
Zamanında biraktirirsaniz pişmanlık.degil kolaylık ilkde oğlum tutmadı dört aylikken tuttu yaşına gelince bırakırdım kızımda üç aylikken verdim oğluma göre sakın bir bebekdi sekiz aylikken birakdim bence bir yaşı geçmemeli geçince bağımlılık gibi oluyor bence 
0 oy
(3,732 puan) tarafından
Emzik olayı vallahi her bebekte bir olmuyor.Ben verdim 8. Aylıkken ek gida ile meme reddi ile emzirme bitti.Gunduz hiç emzik almazdı gece emzik verirdim o da uykuya dalinca atardi.Asi zamani haric sakinlestirmek icin hic vermedim.Simdi 3.5 yaşında emzigide bu yaz bıraktı  emzik yatağında kendi bıraktı, ama yatağında uyku arkadaşının yanında,  çünkü o bebekmis.Bu arada zaten dislemekten patlak bir emzik, emilecek bir halide yok :)) 

Ama her çocuk bir değil, kiminde de ciddi bağımlılık sebebi.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 247 göst.
0 oy
9 cevap 190 göst.
8 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 211 göst.
30 Kasım 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Havin06 (2,454 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 359 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu

401,989 soru

12,034,304 cevap

36,262 kullanıcı

...