+2 oy
877 göst.
Aile kategorisinde (1,087 puan) tarafından
Kızlar ben fotoğraf çekme sosyal medya kısaca telefonla ilgili biriyim bu yüzden iPhone gerçekten çok istiyodum ama ev borcu araba borcu derken lafını etmedim şükür borçlar bitti  rahatladık eşim bana erkenden doğum hediyesi olarak iPhone 15 Pro Max almış çoook sevindim  sırf çok istiyorum diye ama bi taraftan da 85 bin verdi diye de içten içe üzülüyorum tabi ona bişey demedim sizce  saçma mı düşünüyorum bir kere geliyoruz dünyaya her şeyimiz var nolacak olsun diyorum bi taraftan almasaydı keşke çok para diyorum

37 Cevaplar

+11 oy
(9,980 puan) tarafından
Bi telefona 85 milyar verecek kadar bu hayati sevmiyorum ayrica israf olarak goruyorum israf haramdir 
(1,087 puan) tarafından
Ama canım o mantıkta düşünürsek  tuşlu telefon dışında hepsi israfa girer
(199 puan) tarafından
Ne alakası var canım 10 binlik telefonla aynı işlevi görüyor. Kamerasını da abartmayın ortalama makul bir telefonla aynı kalıtede. İpone kullanmayacağın, kullanamayacağın bazı özelliklere sahip ki kalan özellikleri normal telefonlarla aynı. Hatta dezavantajı var diğer telefonlarla blotut gıbı bglantı kutulmuyor aksesuralarını kullanamıyorsun. Evet gereksiz bir harcama ama olsun almış sonuçta adam. Bence hiç ağzını açma. Sana da yaranamıyorım gıbı bir cümle kullanır. Olabildiğince memnun takıl
(496 puan) tarafından
Herşeye katılıyorum ben olsam o parayı vermem ama ınsanların agzına sakız olmuş Bluetooth abı hangı devırdeyız arsız bela mı gonderıyoruz Bluetooth yanı nerde kullanıyorsun şuan mesela??? :) o yüzden onu öne surmeyın artık :) ayrıca kamerası ıyı ve harıka olsun bende vermem o kadar para :)
(16,259 puan) tarafından
Tam olarak bunu yazmaya gelmiştim 85 milyar versem kırılır başına bir şey gelir bir yerde unuturum diye evde bırakırım:)
(638 puan) tarafından
İsraf getir o parayı Gazze'ye yollayalım desen kesinlikle vermezsiniz
(199 puan) tarafından
Akıllı saat ve kablosuz kulaklık bağlantısında kullanıyoruz. Ayrıca uygulama üzeründen fotograf çözünürlükleri düştüğü için blotout üzerinden veri aktarımı yapıyoruz (bazen) konu bu mu?
(496 puan) tarafından
85 bını ona veren gitsin aydın akıllı saatle aydın Bluetooth kulaklıgı alsın zaten :) yok konu o degıl yukar da da swnın her dedıgıne katılıyorum dedım. Ama Bluetooth insanlara agzında dıye dedım
(1,087 puan) tarafından
Tahirbebek canım eşimin aldığı telefonla akıllı saatime de kablosuz kulaklığımada  hatta android telefenla da bluetooth bağlantısı kurabiliyorum  anlamadım niye olmuyo dedinki
(199 puan) tarafından
Apple aksesuarlarına baglanabliyor evet. Ayrıca ne çabuk test ettınız de andoid telefonla baglantı kurabiliyorum diyorsunuz?
(1,087 puan) tarafından
Yoo benim kulaklığım falan apple değil eşimin telide android yani test etmek zor olmadı. Ben olan bişey söyledim niye bu kadar sinirlendin ki
-Reklam-
+3 oy
(8,639 puan) tarafından
Ya niye bana bir telefona 85 bin lira vermek çok saçma geliyor yaaa

Güle güle kullan ama borcunuz vs yoksa ve seviyorsan neden olmasin
(5,545 puan) tarafından
bende. ogu zaman korka korka veriyorum.:) eski samsungumj veriyorum genelde yada kirik bi ipad var onu.
(5,091 puan) tarafından
Geçen diyor ki doğum günü hediyen hazır iPhone 16 çıkıyor diyor. Benim telefon ile pek alakam yok. O parayı ben başka şeyler alırım yazık
(8,639 puan) tarafından
Kız her doğum gününde hep telefon tadı kaçar beee
(5,091 puan) tarafından
Kaçtı zaten benim için özel değil kolaya kaçma işte.
(2,658 puan) tarafından
Ben yurt dışındayım haliyle burada uygun eşim 2 gün önce aldı. Bana da 16 si çıkınca alacağım sana dedi ama istemedim hem daha telefonum yeni sayılır hem acelesi yok diye. Ama hayırlı olsun canım. Yani durum varsa ve sürekli degistirilmiyorsa verilebilir diye düşünüyorum ücreti için
+2 oy
(5,471 puan) tarafından
İphone 15 den çok daha iyi fotoğraf kalitesine sahip telefonlar var malesef :(
(5,091 puan) tarafından
Ve bütün uygulamaları ücretli ben sevmiyorum
(5,091 puan) tarafından
Canım 72 li aldım daha bitmez ki, aklımdasın :)
(5,471 puan) tarafından
Kız dur kadının ocağına incir ağacı dikeceksin :D
(5,091 puan) tarafından
Hahaha benim kız tuvalet eğitimi için hazır ama ben biraz yavaştan alıyorum :)))
(5,091 puan) tarafından
Sorun değil canım. Bez alınca atarım fişi
+2 oy
(2,316 puan) tarafından
Kendi adıma konuşuyorum bir telefona o kadar para vermem , birkaç kişiden duydum telefonu kullandıkça fotoları çok kötü çekiyormuş ve hemen ısınıyormuş
(1,087 puan) tarafından
Aslında bende vermem ama eşim vermiş. Hep içimde ukteydi yeğenlerimin falan var çok özenirim
+1 oy
(7,629 puan) tarafından
Alt tarafı telefon  gereksiz hele ki bu zaman'da  
(1,087 puan) tarafından
Evet aslında bi tarafım öyle diyo bi tarafımda zaten her şeyimiz var biriktirdiğimiz parayı napıcaz diyo
(7,629 puan) tarafından
İllaki bir şey yapmak gerekmiyor  allah korusun hastalık olur  çocuk var diyorsun bı ihtiyacı olur başımıza ne geleceği bellimi herşey 1 gecede yok olur öyle düşünme bır birikimin yap
(1,087 puan) tarafından
Yok canım birikimimiz var şükür  yani o konularda sıkıntı yok ben sadece pahalı geldi diye diyorum
(7,629 puan) tarafından
O zaman tadını çıkarın ne diyim   güle güle kullan
+1 oy
(434 puan) tarafından
Almış artık eşin güle güle kullan ,benim eşimde iphone 15 promax aldı 1 sene olcak aldığı zaman 35 bine aldı sonra batuma gidip 20 bine açtırdı şarjı telefon kabı derken 60 bini buldu,şimdide sana alayım dedi ama istemedim ne gerek var sürekli çocukların elinde telefon dedim ben şahsen o kadar para telefona vermem onun yerine bilezik al takayım dedim geçen hafta gittik 4 tane ajda bilezik aldım 40 gram 106 bine en azından altının adı var :) 
(2,250 puan) tarafından
Ahhaha sen benmisin
(434 puan) tarafından
Sendemi öylesin :)
0 oy
(5,379 puan) tarafından
Ben istemem  bi düşürürsem ekranı kırılır üzülürüm.  
(1,087 puan) tarafından
Kız vallahi bende onu düşünüyordum kırarsam çaldırırsam çok üzülürüm
(5,379 puan) tarafından
Ona göre kullan işte.  Sanki yük gibi geliyor insana .
0 oy
(2,513 puan) tarafından
Yani o kadar pahalı telefon kullanmaya kıyamam kız elimden düşer falan yazık olur☺hele bıde çocuk varsa  daha kötü maddı durumun iyiyse güle güle kullan canım 
(1,087 puan) tarafından
İnanki onu düşünüyorum korkuyorum kullanmaya vallahi eski telefonum ucuz bişeydi kafam rahattı
0 oy
(635 puan) tarafından
Hayırlı olsun tatlım güle güle kullan borcunuz yoksa eviniz varsa düzeniniz kuruluysa zaten parayı hani derler ya mezara mi goturuceksin gibisinden insan tabikide içinde kalanı alır eşinde ne güzel seni mutlu etmek için parasına bakmadan almış bazı eşler var çok pahalli ne gerek var derler içinde ukte kalacaginda elinde kullan :))
(1,087 puan) tarafından
Sağol canım Allah razı olsun daha güzeli senin olsun. Ne yalan söyleyim sırf ben istiyorum diye o kadar paraya kıyıp bana almış kendine de alabilirdi bunu görmek beni çok mutlu etti
(635 puan) tarafından
Bende mesela telefon yerine doğum hediyesi olarak 5 i bur arada istemiştim aldirttim ;)))
0 oy
tarafından
Allah başka dert vermesin. Hayırlı olsun
(1,087 puan) tarafından
Amiiin cümlemize
0 oy
(617 puan) tarafından
artik almis adam ne diyceksin geri de veremez aldirmadan dogum hediyesi ne istesem deseydin o telefonun ederi heralde suan 30 gram altin mi ediyor ne 30 gramlik bilezik iste derdim hos masallah diyelim herseyiniz varmis borcunuz yokmus da ne biliyim bir telefona o kadar para vermezdim de verdimezdim de yani ben altinciyim :) yuzuk olur kunye olur goruntude hafif parada agir hersey guzel :) gulr gule kullN telefonunu
(1,087 puan) tarafından
Ben takı takmayı hiç sevmem. Zaten altından doğum hediyesi kesinlikle istemiyodum illaki bozduruyordur harcanıyo bi değeri kıymeti kalmıyo misal 200 gr altın mehir verildi hop yine eve arabaya gitti yani o yüzden altın benim için yatırım asla hediye değil. Teşekkür ederim Allah razı olsun
0 oy
(14,490 puan) tarafından
Herkes imkanı dahilinde kuzum,

Eğer gelirden fazla gider olup denge sasmadiysa güle güle kullan ♥️

Allah daha çok nasip etsin ♥️
(1,087 puan) tarafından
Yok çok şükür bizi maddi olarak etkilemedi  Allah razı daha güzel her şeyi damada nasip etsin
(14,490 puan) tarafından
Amin canım teşekkür ederim.
Güzel haberler al inşallah yeni telefonunla :)
0 oy
(5,939 puan) tarafından
Artık alındığına ve açıldığına göre yapacağın bişey yok ben vermezdim o telefona o parayı sırf adı için 
(1,087 puan) tarafından
Adı olur mu kız ben çok seviyorum işte  herkesin ilgi alanı farklı benimkide böyle
0 oy
tarafından
iPhone altın kadar yatırımdir 3 sene sonrada olsa değer kaybetmez satılırken 
(1,087 puan) tarafından
Eşimde öyle diyo  sen yıllarca kullanacaksın ama değer kaybetmeyecek satmak isteyince çok iyi fiyata satacaksın Buda bi yatırım diyo
tarafından
O zmn kendine niye dert ediyosun :))
0 oy
(904 puan) tarafından
Bir telefona bende 85 bin vermem durumum ne kadarda iyi olsa ekranı kırılsa düşse bsey olsa masrafı çok olur üzülürüm onun yerine altın alır koyardım köşeye ama hayırlı olsun canm
(1,087 puan) tarafından
Neyse ki onların sigortasını yaptırmış ahaha
0 oy
(2,239 puan) tarafından

iPhone kullanmış biri olarak ileride pişman olacaksın :D ömrü kısa tek iyi yanı satarken zararının az olması

(1,087 puan) tarafından
Yaa öyle deme çevremde yıllardır kullanıp memnun olan çok var inşallah bende öyle olurum ahaha
(2,239 puan) tarafından
Çevremde kullananlarda sadece adından kullanıyor bataryaları 1 yıl olmadan öldü hep
0 oy
(2,250 puan) tarafından
Açıkçası istesem eşim alır alıyorda  ama ben telefonu ucuz severim hani işimi görsün yeterli diye açıkçası o parayı ben çocuklarıma harcarım 
(1,087 puan) tarafından
Valla çocuğa harcananın haddi hesabı yok  canım daha geçen 7 bine bisiklet aldık yani her şeyin en iyisini kullanıyo
0 oy
(1,324 puan) tarafından
Herkesin gideri gelirine göredir canım maddi durumun müsaitse eşin seni mutlu etmiş boşver tadını çıkar
(1,087 puan) tarafından
Yaaa demi gerçekten çok haklısın o para bana harcanmasa başka şeye yine harcanacaktı
0 oy
(11,879 puan) tarafından
Bana israf geliyo ya. Esim yuksek maas aliyo borcumizda yok evimiz arabamiz var. Evlenmeden aldigim telefonu kullaniyorum hala 7 sene oldu. Esimde bana gelirken amerikadan aliyim sana diyo iphone ben istemiyorum hayatta o kadar para veremem bi telefona. Onu cocuklarima yatirim yaparim valla. Tercih meselesi tabi bana gereksiz geliyo
(1,087 puan) tarafından
Canım bende evlendiğimde alınan ucuz telefonu kullanıyodum bugüne kadar tek masrafım bu oldu bi yönden de hakettim diyorum çocuk zaten paşalar gibi yaşıyo daha ne yatırım yapalım
(11,879 puan) tarafından
Bizimkilerde paşalar gibi yasiyo :)) benim esim dolarla maas aliyo. Ama ben onlara biseyler birakmak istiyorum ona yatirim yapiyorum :)
0 oy
(483 puan) tarafından
Hep içinde varmış almak ne güzel sahip oldun maddi durumunuzda iyiyimiş bence düşüncelere girme güle güle kullan canım
(1,087 puan) tarafından
Sağol canım Allah razı olsun çok haklısın alınmasaydı hep ukte olarak kalacaktı içimde herkesin beklentisi başka tabi

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,303 göst.
3 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,620 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 341 göst.
5 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Prensesp (8,369 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 615 göst.
27 Ocak 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
19 cevap 797 göst.