0 oy
676 göst.
Diğer kategorisinde (1,622 puan) tarafından
Kendimi atacam camdan aşağı gerçekten sinirlerim hat safada buna sebep veren de benim 8 yasindai oğlum okullar açılıyor ve biz hâlâ ödev yapıyoruz abartmıyorum yapmamak için elinden geleni yapıyor tuvaletten çıkmıyor karnı acikiyor kalbi sıkışıyor. Kendimi sıkmaktan bı şey olacak cidden dayanamıyorum bazen diyorum ki keşke çocuk yapmasaydim. 3. Sınıfa geçti hâlâ kitap okumuyor odev yaparken kavga gürültü ile okula giderken kavga gürültü hep hasta numarası. Buz yiyor diyor ki hasta olurum da okula gitmem.gercekten abartmıyorum eşimle aramız bozuluyor bu ödev yüzünden 

20 Cevaplar

+2 oy
(576 puan) tarafından
Oğlun için arkadaşlara artı bir yorum yapamicam. Ama post başlığına istinaden birşey demek istiyorum. Hiç bir zaman Allah'ım bana sabır ver dememeliymişiz, Allah'ım iyilik, sağlık, afiyet ver demeliymişiz. Çünkü sabır istedikçe Allah önce sabredecek şeyleri başımıza verir sonra da sabrı verirmiş. Bunu yeni öğrendim, öğrendiğimden beri de uyguluyorum. hayatımın biraz daha iyi yönde gitmeye başladığını farkettim.
(4,904 puan) tarafından
Sabır o işin devamı demek yani aynı şekilde ilerlesin manasında. Allah im bana esenlik ver demek daha iyi. Esenlik o işin bitmesi manasında ben hep öyle derim. Çok şükür hallolur ferahlık gelir
(2,205 puan) tarafından
Evet onu bende gördüm,ama her namazda Allahim sabır ver diyorum, yanlış mı yapıyorum
(4,904 puan) tarafından
Bu dediklerimi demeye çalış cnm benm kızımda öyle seni anlıyorum cok uzerıne gitme biraz rahat bırak. Ders saatini birlikte ayarlayın eğlence saatini de ayarlayın. Eğer surayı bitirirsen sonrasında dondurma yiyebiliriz yada birlikte dışarı çıkabiliriz diyebilirsin. Sakın olmaya çalış ama senin stresin geçmesn
(1,622 puan) tarafından
Nende ilk defa duydum teşekkürler bilgi için.cok da.hosuma gitti gerçekten. Tutuyorum kendimi sıkıyorum kendimi modem ağrıyor artık
-Reklam-
+1 oy
(1,667 puan) tarafından
Bırak ilgilenme hiç ne istiyorsa onu yapsın bir süre ödevlerini yapmasın öğretmeninden azar işitsin ilgilenme belki de inadına yapıyor belli olmaz ama zorla bir yere kadar tahmin edebiliyorum seni kardeşime birinci sınıfa giderken bir hafta ben ders yaptırayım dedim abartmıyorum bir haftada midem çatlayacak gibi oldu ders saati gelince beni bir kasılmak tutuyordu boynum midem taş gibi oluyordu sana zarar yaani biraz bırak bakalım peşini arkadaşları içinde mahcup olunca belki kendi yapmak ister 
(1,622 puan) tarafından
Anlatıyorum o şekilde bak diyorum herkes yaptı çoktan bitirdi utanmicak misin hiç öğretmenin neler dicek sana diyorum bilmem ne umrumda değil bı şey olmaz bana diyor.
(1,667 puan) tarafından
Öyle mi paşama bak sen yaa madem ona bişey olmaz bırak bakalım nasıl olmuyormuş ay güvene bak sen minik serseri ya. Sana güveniyor hayatım bırak bir peşini daha küçük o bikac ay geride kalsa bişey olmaz sanırım iyi bilmiyorum o yüzden öyle dedim sen kesinlikle bırak ilgilenme dersleri ile o kafasına dank edip gelip senden yardım isteyene kadar. ödevlerine yardım etmeyi bırak onun arkadaşlarından geri kalmasına rezil olmasına kadar ondan çok düşünen bir annesinin olduğunun gayet farkında canım sorumluluk alsin biraz senin için de zor biliyorum şuan senin gibi düşünemiyor bu yüzden bu kadar üzerine düşüyorsun ama ya çok sert bir dil ve tavırla ödevlerini yapana kadar istediği hiç bir şey yapmasına izin verme yada hepten bırak bakalım bide öyle dene bir ay gerçekten bu çocukların şu istikrarı başka bir konuda olsa varya yeminle bu yaşlarda bunlardan koca adamlar çıkar
+1 oy
tarafından
Eşinle konuş önce, aranızı bozduğunu söylüyosun, tahminimce sen üstüne gidiyorsun diye oluyo olan ve çocuk babadan yüz buluyo
(1,622 puan) tarafından
Eşim asla yüz vermiyor o benden daha katı ben ısrar.ettikce.yap diye oğlum da yapmayınca bana kızıyor bana birakmiyosun ben zor bela yaptiracam diyor bende öyle olsun istemiyorum ses yükseliyor bilmem ne
tarafından
Senin tekniğinin işe yaramadığı ortada, bırak da babası müdahale etsin o zaman. Çocuk psikolojisini düşünmekten hiçbirimizde psikoloji denen bişey kalmadı, travma yaratmayalım derken kendi travmalarımızı artırmaktan başka bişey yapmıyoruz
+1 oy
(775 puan) tarafından
Okulunu değiştirme imakaniniz varmı yada öğretmenini biseyler yanlış gitmiş bence suçlamak yerine sebebini bulmak önemli 
(1,622 puan) tarafından
Soruyoruz sadece çok sıkılıyorum okulda.disarida oyun oynamak istiyorum diyor o kadar
0 oy
(87 puan) tarafından
Rehber öğretmeninden sınıf öğretmeninden destek al canım onlar bize göre daha iyi bir yöntem belirler
(1,622 puan) tarafından
Ya geçen sene sınıf öğretmeniyle konustuk bı şeyler denedik ama olması etki etmedi. Kendisi aile danışmanı aynı zamanda.
0 oy
(3,749 puan) tarafından
Canım onu okuldam soğutan bir şey mi oldu 
(1,622 puan) tarafından
Bı şey yaşanmadı aslında ne öğretmeninden ne arkadaşlarından hepcbi isteksizlik hep bı zorluk resmen tehdit ederek ödev yapıyor o da yarım yamalak
(3,749 puan) tarafından
Bir şey onu iter sevmez yani ya arkadaşlarından kaynaklı yada ogretmeninden yada dersten sıkılıyor sevmediği bir ders
(1,622 puan) tarafından
Sıkılıyorum dinlemek istemiyorum diyor
0 oy
(1,504 puan) tarafından
Off çok sıkıntılı şey okul Allah sabır versin oğlum küçük okula gitmiyor ama giderse nasıl olır diye düşünüyorum bazen zor 
(1,622 puan) tarafından
İnşallah kolaylıkla geçer okul serüveniniz çok zor.cunku
0 oy
(2,930 puan) tarafından
Çok zor bir durum gerçekten. Sebebi neymiş neden sevmiyormuş alıp karşına konuştunmu canım belki istemediği birşey olmuştur okulda oda bahane ederek birşey yapmak istemez. Anlamın kızıda 1.sınıfta böyleydi ödev yaptırırken kadın ağlıyordu resmen çekmeyen bilmez 
(1,622 puan) tarafından
Cidden agliyorum boğazım acıyor kendimi sıkmaktan modem ağrıyor okullar açılıyor yandım diyorum resmen. Konuştuk ama sadece sıkılıyorum diyor aklı dışarda hep hel oynasın bisiklete binsin sokakta dursun hep ona gore
0 oy
tarafından
Ceza ödül sistemi uygulayın sorumluluklarini ögrenmesi icin odevi vs yapmadigi zaman ceza yaptigi zamanda aferin vs tebrik seklinde önce sozlü odüller daha sonra sorumluluga gore küçük ödüller olarak 
(1,622 puan) tarafından
Yaptık ev sevdiklerini aldım elinden bize kabul ettgini soyledi ödev yapmiyim yeter ki dedi
0 oy
(10,124 puan) tarafından
O kdr olmasada bendede onun kız versiyonu var oda 8 yaşında ağlama zirlma sürekli zorla okuma ödev yapma 
(1,622 puan) tarafından
Ağlamaz ama yapmaz da.  Tatil kitabı alın dedi öğretmen onu almadim düşün yapmicak çünkü 2 tane kitabı okumadı daha
0 oy
(1,752 puan) tarafından

7. Sınıfa geçtik aynı benim oğlan da böyle en başındada böyleydi hâlâ aynı okula gitmemek için bahaneler gidince hasta numarası yapıp ögretmeni ne beni aratıyor gel beni al karnım ağrıyo cart curt diye ödev yapmaz kitap okumaz tek bildiği şey şeytanlık yapsa sokakta akşama kadar oynasa sabahları okula kaldırmak için 45 dk dil dökerim en son yataktan sürükleyerek banyoya sokarım zor bela öyle zor ki ne yollar denedim ama yok içinde yok çocugun taaa ilk başta anasınıfına başladıgında gitmek istemezdi ağlardı okula sınıfına bıraktım bir gün anasınıfında kaçma girişiminde bulundu neler neler okumuycak belli liseye gidincede kaçacak okuldan en iyisi meslek okuluna gönderip meslek sahibi yapmayı düşünüyorum en azından çalışsın aylak aylak gezecegine ;)

(1,622 puan) tarafından
Valla okumayani okutmaya gerek yok boşuna maddi manevi masraf biz dil döküyoruz onların asla umrunda değil.
0 oy
(4,533 puan) tarafından

Amacım asla yargılamak değil bende anneyim ama bunun suçu senin 3 aydir evde çocuklar böyle bir şey varsa destek de alabilirdin şimdiye iyi kötü çoktan bitirmiş olmaliydi 

(1,622 puan) tarafından
Yapmadı işte yaptiramadik. Çoğunlukla evde değildik zaten gittiği yerde zaten yapmaz bildiğim için yanıma bile almadım.destek nerden nasıl alicam öğretmeniyle geçen sene bı şeyler denedik olmadı öğretmeni aile danışmanı aynı zamanda
(4,533 puan) tarafından
Çocuk psikiyatrisi ile görüşeceksiniz cnm
(1,622 puan) tarafından
Bı araştırıp iyi bı doktorla görüşebilirim evet. Ama ona dezavantaj olmasın ileride psikiyatri ya gittiği için
0 oy
(4,883 puan) tarafından
Benim oğlum daha çok küçük okul çağında değil ama etrafımda ki okul çağı annelerjnin ortak sorunu bence yeğenim de öyle eşimin yeğeni de böyle arkadaşın çocuğu da böyle ödev yapmamak için kendini paraliyorlar hastayim ateşim var diyordu okulun kapısından girene kadar Allah kolaylık versin görüyorum ablamı zor
(1,622 puan) tarafından
Gerçekten çok zor Allah yardım etsin hepimize. Okullar başlıyor diye kasılıyorum resmen
0 oy
(720 puan) tarafından
Ödevini yapmasın bırakın bence zorlamayın. Sorumluluğu alması gerekiyor yapmamasinin sonuçlarına katlansin. Bizler zamanında başımızda bekleyenimiz mi vardı ödev yaptiranniz mi vardı öyle öyle sorumluluk almayı öğrendik tabi ki fazla salmamamk lazım ama bu kadar baskıyla da bı sonuca ulaşılmaz hem siz hem çocuk strese giriyorsunuz.
0 oy
(617 puan) tarafından
Kiz anaaaa gunah sana bende senin gibi oldum daha 2. Sinifa yeni gecti gecen sene sinir krizi geçirdim yaza aldigimiz setin sayfasini acmadi geven kitao okuttum unuttumu diye baktim sorun yok şakir şakır okuyor matematik unutmus ellemedim yapmiyormusun yapma cocugum kalk :) valla yoksa ben sinir hastasi tansiyon hastasi falan olcaktim boyle birsey yok bu nasil bir stres simdi 2. Sinifa basladiginda da sakin kalıcam insallah geven seneki gibi kendimi kasmiycam yapmıyor sevmiyor cocuk napayim çocuğumu hirpalayim buyudukce ilgisini ceken derslerde basarisini saglayacak elbet üzerine tabiki duserom ama yapmak istemediginde birakma karari aldim ne o uzulsun ne ben
0 oy
(13,606 puan) tarafından
Pedagog ya da oyun terapisine gidin peki dersleri nasıl
0 oy
(20,029 puan) tarafından
Bazı çocuklar ne yaoarsan yap olmuyo. Ödev okul onlara göre olmuyor. İşin çok zor. Kendini akademik anlamda geliştirmek.istemeyecek muhtemelen. Başka ilgi alanları sevdiği biseyler bulmanız lazım. Ve o alanda kendini geliştirsin. Ama günlük olarak programınızı çok iyi yapmalısınız. Her gün aynı programla ilerlersen biraz daha kolay olur. Pedagog desteği de öneririm. 
0 oy
(984 puan) tarafından
Bu yaşta çocuğa sizden yardım istemedikçe ödev yaptırmayın bunu bir öğretmen olarak söylüyorum sorumluluk sahibi olması için öğretmeninden laf yemesi kötü not alması arkadaşları içinde kötü hissetmesi gerekiyorsa öyle olsun ama böyle yaparsanız asla sorumluluk almaz bırakın sizinle son ödevini yapsın yatırırken de söyleyin bu son kez seninle ödev yapışın kendi anne yardım eder misin demedikçe seninle ödev yapmam öğretmenin kızarsa da yapmadığını söylerim sen bilirsin deyip konuyu kapatın bazen bazı şeyleri anlatmakla değil yaşayarak öğrenmeleri gerekiyor gerekirse öğretmenine de bilgi verin o da ona göre tepki verir size yardımcı olur hem siz daha az stres olursunuz hem çocuğunuz sorumluluklarını öğrenir 
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Öğretmenlerden destek al cnm pedagoga götür ve sabır isteme kolaylık iste 
0 oy
(1,288 puan) tarafından
Aynen yigenimi tarif ettin 3. Sinif hala ne odev yapar ne okumasi duzgun okula giderken sorun cikarmaz 1. Sinifta ogretmeni anladi yigenimde ogrenme guclugu varmis 1. Sinifta farketti ogretmeni ozel egitimede gidiyo

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 981 göst.
18 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 946 göst.
15 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
19 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Karars8z (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 465 göst.