+1 oy
355 göst.
Diğer kategorisinde (35 puan) tarafından
Merhaba hanımlar büyük bir markete başvurmuştum yarın gel görüşelim diye aradılar. Şok bim a101 zor olur diye büyük market istiyordum. Ama daha önce çalışmadım bilmiyorum. Sizce görüşmeye gitsem mi? Kasiyerlik zor mu yapabilir miyim? Yapamazsam filan diye düşünmeye başladım olumsuz yorum çok var kasiyerlik hakkinda bilemedim

14 Cevaplar

0 oy
(650 puan) tarafından
Açık falan çıkarsa kasadan bazı marketler çalışanlardan kesiyorlar, riskli iyice araştırmak lazım.
(9,174 puan) tarafından
Bazıları degl tüm marketler kesiyor
(35 puan) tarafından
Alışana kadar kessinler sıkıntı değil de insanlarla uğraşmak zor psikolojin bozulur filan diyolar abartiyolar mi
(9,174 puan) tarafından
Abartiyorlar
(35 puan) tarafından
Agzina saglik ya valla sinirlerim bozuldu
(5,833 puan) tarafından
yokbe ne piskljin bUlcak heryer ayni . bende bankada kasiyerdim a101 den himden hicbir farki yok . hatta banka kasasi dahada igrenc bir yer. bagdat cad suadiyede zenginlerin oldugu yerdeydim. 1000 dolar euroi bozdurup caddede o gunluk alisvwris hasligini isteyen kokonalar ve kapicilarla muhattaptik . yada ben paramla herseyi alirim ama zamanimi alamam diyen zeNgin kopek kilpacino insanlarla. kapicilardan bile azar yiyoduk. market kasiyerligi daha iyidir bip bip bip urunlwri gec tamam . aldigin vercegin para zaten ekran hesaplio. bankada sen kendin  hesapliyosunn. 2+2 dort ettigini bilsen bile hesap makinasinda tuslayip o 4 u gormen kesin emin olman lazim. kasa acigi olursa yda sahte para çakarlarsa kendin cebinden koyyosun para. mutabakat yapilir her gun oglen ve aksam kasanin tam tutmasi lazim. oara fazla ciksa da aoeun ekaik cikaada sorun. markette bukadar detay yoktur. zaten cigu kisi temazsip zip bip bip diye geciyor kredi karttan paraya cogu zaman gerek bile yok
-Reklam-
0 oy
(51,052 puan) tarafından
ben yapmadim ama bana gore zor
0 oy
(9,174 puan) tarafından
Mopas ve ozkuruslarda çalıştım büyük market olarak birde a101de

Keşke hep mopas veya ozkuruslarda kalaydim
(35 puan) tarafından
Bu gross marketler varya onlardan biri. Sizce alışır mıyım çok kotulediler cevrem tedirgin oldum
(9,174 puan) tarafından
Keşke eşim izin verse bir dakika durmam :)
Ben severdim kasayı alışmak da basit çünkü herseyi makina yapıyor sen sadece para üstünü söylediği miktarı verecen kart lar önceden biz yapıyorduk pos makinasina smdi otomatik geçiyor çok kolay valla kariyerli yapamayan hiçbir işi yapamaz zaten
(35 puan) tarafından
Katılıyorum bu kadar zor ve yıpratıcı olmamali ya deneyip göreceğim insallah dua edin de hemencik alisayim
(9,174 puan) tarafından
Ben kasayı severdim kolay ve eglenceli
0 oy
tarafından
Ben 101 de calistim hem kasa hem reyona bakiyordum mal gelince mal aciyordum buyuk markette bu 3 ise bakmazsin saniyorum ama insanlarla ugrasmak zaten en buyük sıkıntı insanin ayarını bozuyorlar o kadar degisik insan varki eger ustesinden gelirim derseniz zor olmaz ama zamanlada alısiyor insan 
(35 puan) tarafından
Alışırsam insanları takmam kasiyerlik eğlenceli geliyor alışırsam seveceğim gibi ama o kadar kotulediler ki heves filan kalmadi
(9,174 puan) tarafından
101 lerde ugrasiyon insanlarla büyük marketlerde yok öyle insanlarla pek uğraşmaya hemen müdür vs iniyor sahaya
0 oy
(1,467 puan) tarafından
 5 yıl özel sektörde çalıştım tilki olup kendi i ezdirmezsen kaytarirsan senden iyisi yok ama gariban olup senide ezmeye çalışan olursa sabretemezsin  bunu çok garibanlik çekmiş biri olarak söylüyorum kasiyerlik yapcana fabrikaya gir daha iyi ve canım 
(35 puan) tarafından
Bu zamanda her sektörde öyle ki kamuda olsan bile sessiz göreni eziyorlar o yüzden insan oyleyse bile zıttı gibi davranmali ki kopeksi insanlar saldirmasin:)))
(1,467 puan) tarafından
Hayat tecrübesi diyelim biz ona memur olsan bu dairede kafa dengin yok rest cekersin ama özel sktorde öyle rest cekemezsin kimisi cocu için kimi aile gecindirir kimide evlenene kadar çalışayım der zordur özel sektör yaşını bilmiyorum ama hayat bazı şeyleri erken öğretti bizs
(5,833 puan) tarafından
ay ayni banka sistemini tarif ettin . kndini ezdirtmezsen kolay.
0 oy
(2,895 puan) tarafından
Canım eğer sadece kasada olacaksan iyi 

Sadece hesap kitaba çok dikkat etmen gerekiyor 

Kasiyerligin bi zorlugu kafan dalarsa yorgun olursan yada bi anlık dalginligina gelirse açığın çıkar parayı ya eksik ya fazla verirsin 

Bi de bazı cins müşterilerle uğraşmak zor oluyor heleki laftan anlamiyorsa
0 oy
(997 puan) tarafından
Arkadaşlarım felan calsti A 101de bimde çok zor dedi açık çıkıyor para maaşından gidiyor sayımları oluyor gece aslnda eglenceli bı tarafdan da diyorlardı ama zorda
0 oy
(4,405 puan) tarafından
7 yıl Migros'ta çalıştım 2 yıl kasiyerlik yaptım sonra danışma personeli ve büro görevlisi oldum. Ama o 2 yıl gerçekten çok yıprandım. Hala aklıma geldikçe nasıl dayanmışım derim. Bizde ne olursa olsun daima müşteri haklıydı ve müşteriler bunu bildiği için çok hadsizleşiyorlardı olabiliyorsan reyon görevlisi olmanı tavsiye ederim
(35 puan) tarafından
Reyon görevlisi de beden gücü gerektiriyor diye istemiyorum palet cekme taşıma filan birsz da minnoş bir yapım olduğu için çok yorulurum gibi yaa
0 oy
(216 puan) tarafından
2 aya yakın çalıştım sanırım bekarken. çok eğlenceli ve kısa sürede öğrendim hemen. sadece kasada açık çıkarmamaya çalışın. insanlardan bahsetmiyorum bile.. size yürüyenler mi dersiniz marketin kendi çalışanları ile sorunlar mı dersiniz.. bunları da göz önünde bulundurun ona göre hareket edin 
0 oy
(13,442 puan) tarafından

Sadece kasiyerlikse zor değil açık vermemeye dikkat etmelisin. Ama kasiyer diye alıp müşteri olmadığında sana amelelik yaptiracaklarsa zor  :)

(A101 de çalıştım ben büyük marketler nasıl işler bilmiyorum)

0 oy
(4,050 puan) tarafından

Sadece kasada duracaksan zorluğu yok 

0 oy
(1,869 puan) tarafından
4 yıl çalıştım a101 de. Dediğin gbi büyük markette işin belli kasiyersen kasadasın reyondaysan reyoncusun a101 bim öyle değil sevkiyatta sende düzende sende kasada sende temizlikte sende vs vs. Tabiki kolay değil her cinsten insan var sinirden ağlamışlığımda var müşteri kovmuşluğumda iyki Ailem böyle insanlar değil diye şükretmişliğimde. Mağaza müdür oldum kasaya bakmıyordum üst müdürlerin derdiyle uğraşmak uykularımı kaçırırdı genel olarak marketçilik stres içeriyo sabır gerektiriyor. İşten çıktım taşındığım için hala arayan mesaj atan müşteriler var çok sevdiğim anlaştığım insanlarda oldu. Sen büyük markete girmekle iyi yapmışsın ama dediğim gbi işin belli olur alışınca zorluğu azalıcak korkma dene şansını. Bende pazartesi günü part time başlıycam reyon toparlamak için 
0 oy
(5,896 puan) tarafından
Onur markette iki aya yakın zor bela dayandım her akşam acigim çıkardı millet kuyruğa gryordu hadi bir kasa daha açın dye dyer kasiyerlerle çok şımarık olunca hep ezdiler beni para üstü verme falan yalandan ayy paramı vermedin çabuk ver falan saçma müşteriler kafayı yemiştim daha tobe ettim daha istemem ben herhalde
0 oy
tarafından
Kasiyerlik zor canım. Yıllarca yaptım. Ama yaptığın yere göre de değişir bu durum. Sok a101 hiç tavsiye etmem. Başvurularda eleman kasiyer personel vs aranıyor yazıyorlar ama Türkçe meali eşşek arıyoruz, Amele arıyoruz. 

Eğer çalışmak istersen bim, migros gibi daha kurumsal yerde calismani tavsiye ederim 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 137 göst.
8 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Aze ak (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 251 göst.
23 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Mehmetcan Emir (888 puan) tarafından soruldu

406,262 soru

12,180,586 cevap

36,677 kullanıcı

...