+1 oy
1,568 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (143 puan) tarafından
Kızlar bugun 22 gün oldu eşim vefat edeli acımı yaşama imkanim bile bu kadar bana ne yapacağım konusunda fikir verin lütfen.ne yapacağım nereye gideceğim kimde kalacağım??

1.Ailem diyo bizimle köye gel(ailem köyde yaşıyor)kızın da bizim bir kızımız olur kendine bir düzen kurarsın sonra yeniden evlenirsin diyo erkek kardeşlerim.Akrabalarım arayip ailene git kimse sana merhamet etmez diyo.Babam iyi bir baba ama her lafa her dolduruşa gelecek bir adam sabahta kahveye gitmiş kim ne demisse aramış kaynınla evlen derseler kabul et falan diyo baba nasil.olur ya sacmalama kimsenin oyle bir niyeti yok diyom oda ne yapacan o zaman onlarin icinde diyo.Köye gidersem daha mutlu olacam ailemin yaninda huzurlu olacağim kardeslerim olacak ama akrabalar asla izin vermeyecekler tekrar evlenme baskilari olacak.Kızım 3 yaşında köye onu tıkmak istemiyorum hicbir imkani olmayacak.ailem maddi olarakda orta seviyede

2.Eşimin ailesiyle kalırsam kayinoederim sana bir ev yakinimda alirim yanimda kalirsin oglumun emanetini berebar buyuturuz dedi.(Bir dul kadın oldugunu farkina vararak benim sozumden cikmayarak).Kayinpederim normaldede benle bir odada yanliz kalmazdi benden birsey istemezdi.Şimdide cenaze işlerimleri icin bile benle tek arabaya binmemek icin kaynanami getirirdi.oğlumun 4 ay10 gün nikahli eşisin dedi(yani sonra mahremi olacagimi ima etti) Onlarla kalirsam asla aile hayatlarina alisamadim benim ailem daha canlı eylenceli bunlar daha sakin sessiz kavgada etmezdik ama pek içli dışlıda değildik.Onlarla kalırsam kizima her imkanı saglarlar kizim hicbirseyden eksik kalmaz.Eşimin iş yerindeki en yetkili kişi yaşin gwnc sana bir iş ayarlarız orda çalisirsin kendi hazır hisedince kizini buyutursun dedi.Eşimin aileside tamam dedi(ama sonra maaş baglanirsa ihtiyacin olmazsa calismazsin dediler).maddi olarak üst seviyedeler

İşin özeti her şekilde hayatım bir cıkmaza girecek.Duygusal olarak ailem dusunsemde mantik olarak eşimin ailesi en dogru karar olacak

Şimdi sizdende fikir bekliyorum ne yapmaliyim ben

46 Cevaplar

0 oy
(15 puan) tarafından
Kaynperderin dediğini dinle bence eşinin iş yerinde çalışmaya baslayabilirsn ama onlara çok yakın ev tutma her isinede karıştırmazsn şu saatte girildi çıkıldı lafları işte haftasonu ne yapıldı falan zamanla da herkes alisir buna kızın kreşe gitmek isterse gider zaten hem kızın akrabalardan da kopmaz eşinin ailesine de gider istersen ne zaman istersen de kendi ailene gidip kafa da dinlemek istersin ikinci eşi de zamn gösterir bence canım kendi ayaklarınin üzerinde tam olarak durduktan sonra eksikliği hissedersen kendine göre birni bulursan kimse kinamaz eşsiz de olmuyo ama önce kendi düzenini gerçekten kurman lazim
(143 puan) tarafından
Tek korkum kayinpederimin tutumları asla ne yapacağından emin değilim.Öyle elimden geleni yapacagim ama bende %80 kayınpederimin ailesiyle kalmak istiyorum
(15 puan) tarafından
Normalde onlara karşı nasıl bı insansın mesela dediğin dedk mi inat birimisn öyleysen çekinirler biraz zaten degilsende öyle ol bence özel hayatına müdahale edilmesine izin verme eşin vefat etti diye senin hayatınn da bitmedi ama kimse karışmaya hakkı yok bı yere kadar
(143 puan) tarafından
Kızken cok dedigim dediktim ailem bu konuda şikayetciydi eşimin ailsine oyle olmadim hastalik surecide olunca ne derseler yapan biriydim malesef onlara karsi cok sessiizm
-Reklam-
0 oy
(3,630 puan) tarafından
İki tarafta mantıklı değil kayınpederinin o benim oğlumun bilem 4 ay su kadar günlük eşisin demeside yanlış yani ne demek sen bana mahrem degilsine getirmek hiç guvenli bulmuyorum böyle bir şeyi yani ne olursa olsun sonuçta seni kızı gibi görmeli ayrı ev tutabilir ama ben ne dersem o yapılacak ta olmaz yani 

Babana gelince o çok çok başka düşünüyor o hiç olmaz

Erkek kardeşlerinde biraz kal sonra evlen demiş hiç biri mantıklı değil canım burda kendi başına bir hayat kursan ne bilim iş güç çocuğa bir kreş olur bir şey olur uzaktan yardım etsin madem oğlumun emaneti diyor 
0 oy
(969 puan) tarafından
Eşinin ailesi bi ev alsınlar eşindeden maaş falan olur sende çalışırsın iyi olur köyde çocuğun için zor olur
0 oy
(20,549 puan) tarafından
Tek çocuk varmış bu bi avantaj kendi ayakların üzerinde dur bence kimsenin yanına gitme 
0 oy
(2,192 puan) tarafından
Sörf eğlenceli diye böyle şartlarda kendi ailemi seçmem asla ne biçim laflar kayninla evlen falan daha kocanın mezarindaki çiçekler solmamistir. 

Eşimin ailesi eğer dediğin gibiyse onlarla kalırdım 
0 oy
(7,638 puan) tarafından
Başin sağolsun öncelik le yaşın kaç bilmiyorum ama   kımseyle değil kendi evinde  oturma şanşin yokmu her halükarda  emir altında olacak hsyatın çok özur diliyorum ama hayatında biri olsmıcak    ben bunlara hazırım bır tek kızım var diyorsan  eşinin ailesi derım   yok ben evlene bilirim diyorsan ailen   Hayır kızımla yeni bir hayat dersen evinde kal
(143 puan) tarafından
28 yaşındayım.kiradaydık biz evimiz yok ama para biriktirmiştik iştende gelecek var alacaklar.
(747 puan) tarafından
Eşin vefat etmeden para biriktiyse o ikinizin cnm sonuçta niye kayınpederin ev alıyor gibi oluyor?
Anlattıklarından kayınpederingilin yanında mantıklı geliyor. Ama onlarda herşeyine karışır. Eve giriş çıkışın işe gitsen birine selam dahi versen yanlış anlarlar.  Velhasıl sonuçta sen onlar için elsin. Yaşında genç ilerde karşına biri çıkabilir lütfen yanlış anlama. Ailende hmn seni biriyle evlendirecek gibi duruyor. Çok zor bi durum ya :( başın sagolsun rabbim sabırlar versin hakkında hayırlısı olsun.
(143 puan) tarafından
Amin amin .bizim paramiz ama kayonpederim degisik biri onunla asla zıt gidemem gidersem kaybederim herkes o alacak diyo bende evwt deyip kabul ediyom ondan burayada oyle yazdim
0 oy
(2,394 puan) tarafından
İkisini de kabul etme evet başında iyi davranırlar sonra herkes o acıyı unutur el olursun olan yine sana ve kızına olur eşinin maaşı falan kalmıştır illa evinde var diye biliyorum kurulu düzenini bozma ev borcunu falan küçük küçük öde yine yanında kim olmak istiosa olsun ama kurulu düzenini bozmaa 

Evlenmeye gelince simdi değil açıkçası evlenme de kizinla büyüyün biliyorum tek olmaz ama kızının geleceği için biseyler feda et tekrar iyi bir adam bulabilir misin bulamaz mısın bilemezsin şuan kendi düzenini yolunu çiz derim
(143 puan) tarafından
Malesef ev daha almamiştik ama birikimimiz vardi iştende gelecek biraz alacaklar.Aynen işte benim demek istediğim o kizim onlara aliştikca onlarda kaldikca ben artik el olacam bwlki bi odada tek yaşamaya mahkum edilecem cunku eşimin ailesi buna musait bi bunyede
(2,394 puan) tarafından
Allah sana yar ve yardımcın olsun bazen aklıma geliyorsun cnm dua ediyorum senin için biraz daha dur bakalım Allah bir kapıyı kapar ötekini açar
(143 puan) tarafından
Aminn amin Allah rqzi olsun ben durmuşum ama millet durmuyo.Rabbim bana kızıma merhamet etsin
(2,394 puan) tarafından
Aminnnn inşallah cnm :(
0 oy
(175 puan) tarafından

Başın sağolsun canm Allah mekanını cennet eylesin.

Daha eşinin toprağı kurumadan baban köylünün dolduruşuyla onlara hadlerini bildirip susturmak yerine sana kayninla evlenmeni isterlerse evlen diyor bu daha yolun başı ilerki zamanda  eminim köyde laf söz oluyor orda burda gezme diyecek seni evlendirmek için baskı yapacak . Ya kayınbabanlarla kal yada iki taraftan da uzak dur
(143 puan) tarafından
Allah razi olsun.Şimdilik eşimin ailesi benim icin daha mantikli
0 oy
(3,510 puan) tarafından
Kayınpederin baştan söylemiş dul bir kadın olarak benim sözümden çıkmayarak diye. Sana şu an iyi niyetli gelebilir ama hem ev hem yanlarında olman iyice söz hakkı olduklarını hissettirecek. Kendi istediğini yine yaşayamayacaksın. Yorumda sessizim demişsin. Onlara da bu benim hayatım diyebileceksen kal Ailene net şekilde şu an evlenmeyi düşünmüyorum vb kararlarını söyleyerek gidebilirsin. Eş ailene de gidersin sürekli kızına da destek olurlar. Eşinden maaş bağlanacaksa ailenin evinde kalmak yeter onların size yardım etmesine gerek kalmaz maddi olarak. 
(143 puan) tarafından
Aileme yine cemkiriyorum bagiriyorum babam oyke deyince bir suru bagirdim cagirdim ama kayinoedrime m.al kesiliyorum sesim cikmiyor asla ne derseler tamam diyorum.baglanacak inşAllah
(3,510 puan) tarafından
Bu senin için çok sıkıntı olur canım. İnşallah hayırlı olanı seçersin ama şuan gözüne iyi görünmesin mesela bi iki seneye sen evlenecek olsan hayat bu sonuçta ne yapacaklar nasıl davranacaklar. Sen dışarı çıkıp gezmek istesen ne diyecekler. Aileye her şey söylenebilir bak sende diyorsun köy mahrumiyet bölgesi değildir aksine daha sosyal oluyor insanlar zamanla susturursunuz herkesi birikim varmış araba alırsın kızınla gezersin. Cevaplarına da baktım bence her şey ev falan değil sadece maddiyatla kızını mutlu edemezsin senin de mutlu olman lazım
(143 puan) tarafından
Bende farkindayim çok zor bir durum o yuzden azicik susup zaman diyom ama kimse susmuyo lanet olasicalar
0 oy
(2,011 puan) tarafından
Düşününce kayınpederini dinle kendini biraz toparlayan kadr madi imkan olarak da sonra baktın olmuyor kızını alıp kendi hayatını kurrarsin ama şuanlik peder ne derse dinle ailene gidersen evlen derler olan çocuğuna da olur 
(143 puan) tarafından
Aynen hakkımı alayim sonrada azicik zaman
0 oy
tarafından
Basın sagolsun 

Bence kayinpederin dediğini yap 

Zamanla bir işe girersin kızına kaynanan bakar gecinir gidersin baktın toparlandjn kendine herkesten bağımsız yeni bir hayat kurarsin
(143 puan) tarafından
Allah rqzi olsun
tarafından
Yorumları okudumda
Maaş baglancakmis
Kızında artk hemen hemen kreş yaşında
Ve birikiminiz varmış bence sen kendine 1+1 bir ev al zaten eşyaların var sonuç olarak evin var şuan
Kurulu düzen
Bağlanan maaşla gecinirsun baktın olmuyor çalışırsın
(143 puan) tarafından
Öyle yapacagim bakalim ev falan bakacaklar 40ni bekleyecekler şimdi annem evimde yanimda annemde gitmek zorunda onlarda bize gel sonra hal ederiz diyorlar kardeslerim kesinlikle olmaz omrunu bir odada gecirmene izin vermeyecez başta kabul etme diyolar
0 oy
tarafından
Ben oyumu kesinlikle kızının geleceği için kayınpederden yana kullanıyorum. 
(143 puan) tarafından
Sagolasin diklate alacagim
0 oy
tarafından
Rabbim size güc kuvvet versin ama bu durumda en mantikli olan sey cocugunla kendin ayri evde kalmak kayninla evlen algidi aşiri sacma o senin bi nevi abin sonucta kayinpeder tarafina geleck olursak da tamam tavirlari suanlik iyi ama bi durum sonra belki degisecekler ve sen rahat edemezsin ileride o cocuk buyuyecek edecek o yuzden sana maddi destekde bulunsunlar bir sure bulunabilirlerse daha sonra cocugunuz belli bi yasa gelince siz girip calisirsiniz 
(143 puan) tarafından
Dua edin benim icin zor bir ikilem
0 oy
(238 puan) tarafından
Bana kaynınla evlenırsın diyen bir ailenin yanında asla durmam kendi canım kanımda olsa ne yani namusumu koruyamayacakmıyım ben biriyle evlenmeme gerek mi var kaynım nedemek ! Çalış ayakların üstünde  dur cocugunada mis gibi bak kimseye muhtac olmadan 
(143 puan) tarafından
Bir kelimeyle silecek degilim babamı ama tabiki dediği şeyide unutmayacam.Dua edin bana
0 oy
(587 puan) tarafından
Başınız sağolsun öncelikle ben böyle bir durumda kayinbabanin ev almasını isterdim eşten kalan maaş felan olursa da onu da alir çocuğumu kreşe verip çalışmayı düşünürdüm. Köy de çalışma imkanı yok ailenin bir nevi ev işlerini felan sen halletmek zorunda kalacaksın ben dışarda çalışmayı tercih ederdim
(143 puan) tarafından
Allah razı olsun
Annemde o fikirde evde bizim işimizi yapacağına burda kendi paran için çalış diyo bir sesinle yanında olurum ama burda bir şansini dene diyo
(587 puan) tarafından
Anneniz de destek oluyorsa bence böyle yapın en azından denemiş olursunuz yapamazsanız geri köye gidebilirsiniz
(143 puan) tarafından
Yani babama anneme(annem babamin sozunden cikmaz aman tadim kacmasin hesabı hakkıni yemiyim degistiremeyorda zaten)cok guvenmesemde erkek kardeslerime guveniyorum bir lafimla dunyayi karsilarina alırlar.kız kardeşim ablamda öyle yani

Tesekkur ederim
0 oy
(446 puan) tarafından
Bence kayınoederının  sunduğu imkanlar daha güzel ev alacam çocuğuna bakacam dıyor onlar çocuğunun üst baş ne lazımsa alırlar  senın mutfak masrafın fln bıle olmaz herseyı yaparlar  ama babanlar bır süre sonra senı yok gıbı görür  evlen dıye baskı kurar gıder 2 -3 çocuklu dul bır adamla  evlenirsin hayatın  kayar  kayınoederınin ımkanlarını tercıh et   namusunla  güzelce yaşa  ne zaman canın sıkıldı evını kıtle gıt baban gıle kal kaç ay dıyorsan zaten kımse sana   nıye babana gıdıyon demez emın ol o gıttgn zamanda dahi  beben sen onlar gene bır mühlet sonra yük olacaksın  ve 2 boğaz bakmayak dıye dedıkodu olmasın diye habire görücü gelır  ben sana diyim kayınpederi seç yalnız bı evde yaşamak istemem dıyosan da elbet kafana uyan bırı vardır kuzen abla yenge vs gelıp sende kalsınlar gene sırayla  senın şuan sevgıye şefkate degıl mantıga ıhtıyacın var  ben memur oldum ne güzel ohh mis maasın var ama para bıle beni mutlu etmedı şefkat sevgı ılgı aradım gıttım dünyanın en yakısıklı erkegıyle evlendım gece gündüz kavga edıyorum sımdıde   ama mantıklı düşünseydım bu kadar şefkat ıstegım olmasaydı daha doğru bırını alırdım hata ettım  sende mantıgıla hareket et  köye gıdıp tıkılma dedıgım gb ora annen gıl ıstedıgun zaman gene gıt  bi kayınpedere sorumluluk yükle sana bıraz baksınlar  olmadı gene gıdersın 
(143 puan) tarafından
Tesekkur ederim dikkate alacagim
0 oy
(417 puan) tarafından
Esinin ailesi derim kesinlikle
(143 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
(1,125 puan) tarafından
Çocuğunuz vé kendi hayatınız için mantıklı olan ne ise ona karar verin 
(143 puan) tarafından
İnşAllah dua edin
0 oy
tarafından
Benim anlamadigim neden iki secenegin var ve bu seceneklerin hic birinde senin soz hakkin yok ya anya ya konya ya siyah ya beyaz bizi secersen bu korallar digerini secersen oteki kurallar bu bi sacmalik kac yasinda kadinsin kendi duzenini kurabilirsin esini kaybeden ilk kadin sen degilsin son da olmayacaksin kendine bi ev tutsan kizinla sana yetecek kadar esyan vsrdir zaten evliliginden onlari kullanirsin calisabilecek durumdsysan calisirsin cocugun kucukse imkanin yoksa devlet artik kimsryi ortada birakmiyo sosyal yardimlasmalara basvurabilirsin senin ailen kizina torununa esinin ailesi oglunun emaneti ve torununa da destek olmali bence ki esini kaybetsen de iman nikahinda kayinbaba bosansanda kayinbaban olarak kaliyo olene kadar gelinisin destek olmalari lazim olmuyolarsa da devlet var basvur biseyler yap sen kimsenin boyundurugu altinda kalmak zorunda degilsin 
(143 puan) tarafından
Öyle kolay olmuyo demsi kolay
0 oy
(879 puan) tarafından
eşinin ailesi daha mantıklı bana kalırsa. 
(143 puan) tarafından
Sagol

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 91 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,021 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 366 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Dilankaya (998 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 434 göst.
15 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Hifanurun annesi (1,295 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 296 göst.
11 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Evramm (469 puan) tarafından soruldu

409,924 soru

12,324,796 cevap

39,070 kullanıcı

Kategoriler

...