0 oy
153 göst.
Diğer kategorisinde (388 puan) tarafından
tarafından yeniden etikenlendirildi

8 yaşına girecek hala yemek başında ben hadi ye hadi ye demesem durur öyle, mesela hadi kızım üstünü değişte dışarı çıkalım derim bidaha derim ama başka şeylere dalar tamam çocuk ama bi çok kere diyorum en son sesimi yükseltince yapıyor. Gece oldu diyelim küçük kız 3 yaşında girer yatağa yatar hiç beni aramaz, bu kızım yatağa girmemek için türlü bahaneleri vardır uykusu var ayakta uyur ama hadi hadi diye diye girer yatağa ama bizi kontrol eder ben uyudum mu diye. Bende onlar yatınca telefonu alıp içerde yarım saat takılmak istiyorum iki arada gelir niye uyumadın diye böyle ağlamaklı ağlamaklı geri yatağa girdiririm iyi geceler deriz sonra geri gelir artık ya gel ya git derim bu sefer küser ayakta bekler öyle korkuyorum diye ağlamaya başlar bilmiyorum ya hep böyleydi de benim sabır seviyem yüksekmiş demekki sürekli açıklama yaparım anlatırım ama bu aralar çekişmeye başladık iyice sabrım kalmıyor. 

Çok ağlak ve hep mutsuz el bebek gül bebek büyüttüm bunu. Küçük kızımında hiç üstüne düşmedim inanın o büyüdükçe kolaylaştı her işini hallediyor ama bu çorap giy hadi giy kıyafetini katla kızım böyle atma yerlere demekten yoruldum artık demiyorum bakayım yapacak mı 3 gün o orda durur. özellikle bana yapıyor bunu beni deniyo gibi son şeye getiyo beni sonra kızıyorum sonra pişman oluyorum falan, büyüdükçe en azından birqz düzelsin dedim ama  iyice ağlak zırlak bir şey oldu ergenliği nasıl olacak bilmiyorum 

4 Cevaplar

0 oy
(1,800 puan) tarafından

Offf ya bu benim kız bide benim aşırı bağırır ne dersem :'(

-Reklam-
0 oy
(5,402 puan) tarafından
Ayy canim benimki de suan 34 aylik dedigin gibi. El bebek gul bebek buyudu bizimki de sanirim ondan. Bende buyuyunce gider yatar uyur diyodum :( daha bu yasta uyumamak icin turlu bahaneler bulur. O uyumadan odadan cikamiyorum. Siz niye yatmiyosunuz,uyumuyosunu, der aciklama yaparim. Dus alcaz vs. Ama senin ki buyumus buyuklerin uyku saati degil falan diyebilirsin. 
(388 puan) tarafından
Evet çok üstüne düştüm hep bir masal okuyarak yattı ben uyuyana kadar yanındaydım 5 yaşına kadar hatta çevremde çok üstüne düşüyosun derlerdi bana normal gelirdi o an artık okumayı biliyo kitap seç diyorum alıyo okuyor ama inatlaşıyo benimle çok asi ergen tavırlar. İnanın ikinciyi serbest bıraktım 3 yaş olmadı tam ama çorabını ayakkabısını giyer yemeğini kendi yer uyku saati geldi mi hadi yatağa koş koş derim iyi geceler deriz öperiz döner uyur maşallah ama buna ben yedirsem hala yok demez özgür bırakmak gerekiyo en baştan çocukları ya onu anladım
(5,402 puan) tarafından
Haklisin canim. İlk cocuk tecrubesizlik oluyo. Cok ustune dusunce surekli ilgi bekliyolar. Biraz da cocugun fitratiyla alakali. Dogdugunda beri uyku sorunu vardi o sebeple hala uyumada ,uykuya dalma da sorun yasiyoruz. Bugun 3 kez su icti,3 kez tuvalete gitmek istedi sirf uyumamak icin. Ayni kitabi 3 kez okuttu. Neden oyle olmus diye soruyo bide. Bilemiyorum kendi haline biraksam denedim de zaten bizle oturur yani.
Benim annemde der cok ustune dusuyosun,her istedigini yapiyosun diye. Aslinda sinirlarizda var ama sanki bana da buyudukce yanlis yapiyomusum gibi geliyo. Ozellikle uyku sorunundan dolayi 2.cocugu dusunmuyorum.
0 oy
(4,665 puan) tarafından
Pedagog gitseniz çünkü bebekte değil artık okul çağında çocuk llerde daha da bu huyu sorun teşkil eder sorumsuz bir birey olabilir hadi hadi diye diye gün geçmez sizi yorar okul hayatı arakadaslik ilişkileri evlilik hayatına varana kadar bir çok sorun olur 
(388 puan) tarafından
Aslında gittim bide çok yavaş hareketleri var o yüzden gitmiştim birazda ama istediğimiz gibi ilgilenmedi bidaha gitmek var aklımda. Aslında dışarı da arkadaş ortamında öyle değil gözlemliyorum bana özellikle yapıyor bunu çevremdekiler de diyo. Yazın babannesinde kaldık seni küçük kız yormuyor bu yoruyor diye gözlemlemiş gerçekten öyle.
(4,665 puan) tarafından
Bence tekrar gidin kizinizla nasıl iletişim kurmanız gerektiğini ona nasıl davranmanız gerekiyor en azından sizi bilgilendirir çünkü bazen biz anneler doğru yaptigimizi düşünürken aslında çok yanlış yetiştiriyoruz
0 oy
(2,134 puan) tarafından
Benim yegenimde aynen böyle valla 12 yasında sadece o oyle kardeşlerinden kimisinde huy demekki agır hareket etmek. Cokta üstüne gitmeden bıkmadan söylemek lazım
(388 puan) tarafından
Evet hareketleri de ağır bizimkinin kaşığı ağzına götürene kadar yemek soğuyor artık.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 259 göst.
3 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,609 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 306 göst.
19 Ocak 2022 Aile kategorisinde Hlltrn (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 97 göst.
19 Ocak 2022 Aile kategorisinde Hlltrn (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 453 göst.