+1 oy
231 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (162 puan) tarafından
Anne olmadan önce ki zamanları çok özlüyorum bazen çok yorgun düşüyorum ağlıyorum çünkü yalnızlık desteksizlik yorarken ikinciye Hamile olmak dahada zor oldu endişe kaygı duymadan düşünmeden yaşamayı özlüyorum bazen iyiki varlar yokluklarını aratmadı Rabbim ama bu konu çok başka benim gibi olan var mı hisseden dertleşelim 

11 Cevaplar

0 oy
(1,893 puan) tarafından
Şuan bir de hamilesin canım..

Hamilelik psikolojisi daha çok yıpratır yorar insanı

Keyfini çıkar 

Güzel düşünmeye çalış..

Allah yardımcın olsun . Hayırlı sağlıklı bir beben olsun inşallah.
(162 puan) tarafından
Evet hamilelik piskolojisi beni çok yoruyor Amin inşallah
-Reklam-
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Bende öyleydim nm 1.5 yaş var aralarinda 28 yaşındayım biri 4.5 diğeri 3 yaşında çok zordu inan ama şuan biraz rahatladim çok şükür geçeceğini bil kendini rahatlat
(162 puan) tarafından
Bende 30 yaşındayım hiç bitmicek gibi hissediyorum inşallah geçicek
(1,267 puan) tarafından
Geçer tabi ben ilk çocuğumda 24 yaşındaydım o 9 aylıkken 2. Ye hamile kaldım 25 yaşımda diğeri doğdu çok zordu yine senin yaşın daha iyi belki daha çok kaldirirsin benim için zordu
(162 puan) tarafından
Canım insanlar 30 unda yeni evleniyor artık biz düğünlere gidiyoruz Hala eşimin arkadaşlarına  ben 26 yaşında anne oldum ilkine yine erken geliyor bana bu zamana göre yaşa bakmıyor birazda kaldırma durumu
(1,267 puan) tarafından
Tabi psikolojinin yaşla alakası yok doğru diyorsun ama ben n azından hani insan çevresinden falan bazı tecrübeler almıştır benim en son evlenen arkadaşlarım ben 23 tr evlendim onlar 25 26 da falan yaşında yine illa verdiği tecrübe oluyor
0 oy
(2,768 puan) tarafından
Çocukların arasında fazla yaş olmasıda iyi değil , ilki 10 yaşında ikinci 7 yaşında üçüncü de 1 aylık oldu. 7 Yil aradan sonra bende zorlandım,  çünkü gece uykularım düzenliydi gündüz her işimi yapıyordum. Şuan öyle değil :( Allah kolaylık versin hepimize 
0 oy
tarafından

Özlüyor insan tabi o sorumluluk olmayan günleri. Yemeğiydi ateşiydi kakasıydı ilacıydı v.s düşün düşün herşey omuzlarında koca bi yük gibi. bazen bu herşeyi tastamam yapmaya çalışmakla meşgul olurken bakıp diyorum ne ara büyüdü bu kadar her saniyem yanında olsa sevsem oynasam da sanki bişiyleri kaçırıyor hissi de oluyo. Karmaşık duygular. Desteksiz olmak çok zor ya duş almak bile lüks haline geldi yemek yemeyi bile unutuyorum özellikle son zamanlarda :wassat:  2 çocukla Allah yardımcın olsun benim gözüm çok korkuyor bebeğim küçük daha ama bazen düşünüyorum ama ilerisi için bile cesaretim yok

0 oy
(77 puan) tarafından
Sadece ve sadece 5 yıl önceki hayatımı ve beni özlüyorum eski kendimi özlüyorum nasıl bu hale geldim diye kendime üzülmekten kahroluyorum her gece her gün..nasıl ne yaptimda lanet olasi o imzayı atıp hayatımı kararttım diye kendimi paraliyorum..
0 oy
(236 puan) tarafından
birkaç yıl sonra biras büyüdüklerinde rahata kavuşacağız..
0 oy
(3,396 puan) tarafından
70 günlük bebemle gurbette ailelerle senelerce zor görüşürüz. Ah bacım ah zor vallahi ama geçecek inşallah 
0 oy
(420 puan) tarafından

Bir ikiz annesi olarak konuya şöyle bir giriş yapayım:D

Bende zaman zaman yoruluyorum bitkin olduğum zamanlarım çok oluyor ama sonra onlara bir bakıyorum aman olsun canları sağolsun elbet büyüyecekler diyip o anın tadını çıkarıyorum birde eşim bana çok destek oluyor genelde o daha çok ilgilenir onlarla oynar yemek yedirir falan buda benim yükümü hafifletiyor. Allah bütün annelere sabır güç kuvvet versin inşallah annelik zor maraton.

0 oy
(6,921 puan) tarafından
Hepsi geçecek hepsi geçiyor sakince arkana yaslan ve anın tadını çıkar ikinci 6aylik zor ama elbette bir gün daha kolay olacak herşey geçecek kendimi böyle motive ediyorm
0 oy
(403 puan) tarafından

Evet anne olmadan önce bir yere mi gidecem giyinip çıkıyoduk, bugün parka gitmek için üstümü giydim hemen eşarp yaptım kızların birini giydirdim diğerine hadi giyin çıkalım diyorum kıyafeti beğenmedi ev bir anda karıştı toplamaya çalışıyorum bir yandan küçüğün çişi geldi, ezan okundu namaz kılacam ev toplanmadı diğeri kıyafeti seçemedi mız mızlanıyor, dışarı çıkamadık resmen ya şaka gibi geri çıkardım üstümü çay koydum kızlara birer dondurma yaptım. Aklıma da geldi vay be dedim resmen dışarı çıkmadım önceden kafama göre çıkıyodum şimdi ha diyince çıkılmıyormuş :) olsun sağlık olsun 

0 oy
(1,375 puan) tarafından

Olmaz mı canım dolu :'( üçüncüye bile ikna olmuş delirmek üzere bi zavallıyımm.  Allah canlarını sağ etsin tabii ama çok zormuş. Bi de dediğin gibi destek olan olmadığı gibi, dert yanmaya bile tahammülleri yok. Annemi ne zaman arasam beni susturur "çocuk öyle olur" diye. Sanki ben bilmiyorum çocuğun öyle olduğunu. Kaynana ayrı dert. "Seninkiler akıllı, sen bi de görümceni gör"der. Halbuki benimkiler daha küçükler. Yani anlayan yok. Destek olmak bi yana. İnsana bi dert de onlar veriyor. 

İlk kızım şimdi 6 yaşında. Tuvalete alıştırırken beni hiç yormamış meğerse. Sadece geceleri yatağa çiş yapardı o da çok sürmedi. Ama 3 yaşındaki oğlum, haziran ayından beri uğraştırıyor. Çok afedersin evde işemedik, s*çmadkk yer bırakmadı. Ben de şuan lohusa lohusa onun pislikleri ile uğraşıyorum. Kokudan duramıyorum. İnadına tuvalete yapmıyor halıya yapıyor, kanepeye yapıyor. Bi de kardeşi olunca iyice agresifleşti. Ablasına sataşıyor. Kafa göz dalıyor. Bugün kızımın gözüne koca kalın kitap fırlattı gözünün altı kanadı kuzumun. Ne yapsak güzellikten de anlamıyor. Kızmadan da anlamıyor. O kadar zor ki. Allah hayırlısını versin. Kız çocuk ve erkek çocuk arasında dağlar kadar fark varmış. Yenidoğanım da erkek.. hayırlısı.. şöyle tertemiz evi olanlara özeniyorum nasıl beceriyorlar maşallah. Benim evi kelimenin tam anlamıyla b*k götürüyor. Düzelecek mi bu bebe, şu inadını kırıp tuvaletin yolunu tutacak mı bir gün.. çok merak ediyorum. Hep dua ediyorum ve herkesten dua istiyorum. Eşimi uyutmuyor kafasına yumruk atıyor uyudukça. Eşim işe çoğu zaman uykusuz gidiyor. Allah yardım etsin çok zormuş çok. 

(6 puan) tarafından
Aaa kendimi dinledim sanki bende üç çocıkla tek başıma desteksiz yaşam savaşı veriyorum
(1,375 puan) tarafından
Allah hepimizin yardımcısı olsun canımm annelik çok zormuş :( daha doğrusu desteksiz olmak :(

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 288 göst.
5 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 328 göst.
27 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 537 göst.
30 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (4,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 268 göst.
24 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Fatmaaaa33 (292 puan) tarafından soruldu

409,978 soru

12,326,449 cevap

39,105 kullanıcı

Kategoriler

...