+1 oy
169 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (962 puan) tarafından
Bulgur pilavını nasıl yapıyorsunuz. 

6 Cevaplar

0 oy
(650 puan) tarafından
Bugün yapacağın bütün yemekler için post açacaksınız galiba? Keşke hepsini birden sorsaydiniz... 

Soğan biber kavuruyorum, domatesi ekleyip kavurmaya devam ediyorum, salça ekliyorum en son bulguru ekleyip kavururum. Suyunu ekler tuzunu atarım. Pişmeye yakın baharat eklerim bitti.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tereyağlı, bazen de meyane pilavı şeklinde, 1e 2 şeklinde sıcak su, bazen tavuk suyu, suyu katınca tuzu da katıyorum. Orta ateşte suyu çekene kadar, çektikten sonra 3 5 dk da kısık ateşte. Ardından peçeteyle veya temiz mutfak havlusuyla üstünü kapatıp kapağını yarım kapatıyorum, demleniyor.
0 oy
(687 puan) tarafından
Tere yağı eritiyorum içine küp küp küçük doğradım patatesleri atıyorum onlar biraz kızarınca soğan ve biber ekliyorum , sonra salça ve domates en son bulguru koyuyorum, kırmızı toz biber kara biber az kekik az kimyon katıyorum sıcak su ekliyorum. 1 bardak bulgura 2 bardak su olarak yapıyorum 
0 oy
(20,298 puan) tarafından
Etimi haşlıyorum suyuyla yapıyorum suyu kaynayınca bulguru koyuyorum ama çarşı bulguru değil yerli var burda acayip güzel sonra tereyağ yakıuorum üzerine karabiber etide pay ettikmi  miissss
0 oy
(6,666 puan) tarafından
Bulgurla yapıyorum diyip linç yiyesim var şuan ☺️☺️
0 oy
(1,605 puan) tarafından
İri bulguru bazen meyhane pilavı bazen mantarlı pilav bazen patatesli pilav olarak yapıyorum daha ince olanı zaten tel sehriyeli olarak alıyorum bazen de onu yapıyorum ama fikir olması açısından yazdım çünkü göz kararı yapıyorum pilavlarimi o yüzden net ölçü veremiyorum eksik ya da fazla ölçü soylemis olmayayim diye☺️☺️

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 140 göst.
3 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Naciyeeee (724 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 110 göst.
0 oy
5 cevap 167 göst.
14 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Vesile hakan (845 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 542 göst.

406,023 soru

12,171,272 cevap

36,637 kullanıcı

...