0 oy
707 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,291 puan) tarafından
Kizlar herkes bunu diyor dinde zorlama yoktur diyor ama ben bi hocadan duydum dinde zorlanma yoktur dedi ve bencede dogru bu lafin dogrusu hangisi sizce ulkede hersey ozluk adi altinda cirkinlesiyor igrenclesiyor midem bulaniyo artik gercekten halbuki islam gibi bir dini yasamak varken 

18 Cevaplar

+2 oy
(8,061 puan) tarafından

En İyi Cevap
Bakara suresi 256. Ayet araştırılabilir kimseyi İslam a zorlamayın çünkü doğruluk sapıklıktan ayrılmıştır. Sizin dininiz size benim dinim bana demektir. 

Yani bu kelime İslam ın emir ve yasakları için değil bizzat İslam dinine girip girmemek için var olan bir ayet lakin dinde zorlama yok namaz kılmayım,oruç tutmayım ,tesettüre girmeyim ama ben müslümanım dindede zorlama yok demek değil İslam'ı yaşıyorsan Müslümanım diyorsan bunları yapmakla yükümlüsün 
(4,594 puan) tarafından
Aynen ben de yazacaktım. Dediğiniz gibi farklı yönlere çekip işini değiştirip kolaylaştırmaya çalışanlar oluyor maalesef.
(8,061 puan) tarafından
Allah kelamı oraya buraya çekilecek işine geldiği gibi yoğurulacak bişey değil
-Reklam-
+1 oy
(2,095 puan) tarafından
Yanlış bilgi vermek istemem lakin din seçmede zorlama yoktur. Herkesin hür iradesi vardır herkesin aklı vardır. Doğru tektir. 

Fakat dine girmiş olduğun vakit Alllah ınn emir ve yasaklarına uymak zorundayız. 

Pantolon kadınlara günahtır

Açık saç günahtır

Şirk en büyük günahtır .

Bunlar Allah ınn emirleridir. Karşı gelen bana yazmasın. Haşa Allah a sorsun ... 

Bunlara eğer müslümansak İslam dinindeysek yapmak zorundayız, zorunluyuz
0 oy
(270 puan) tarafından

Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.

0 oy
(7,477 puan) tarafından
Müslüman olmayana evet zorlama yoktur.
(2,095 puan) tarafından
Heehh aynen öyle. Çoğu insan bunu anlamıyor. İslam dinine girdiysen müslümansan emir ve yasaklara uymak ZORUNDASIN
0 oy
(2,092 puan) tarafından
Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir BAKARA SURESİ 256.AYET
0 oy
(258 puan) tarafından

yanlış anlamayın Kur'ân okumuyor musunuz hiç? 

"Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır.” (Bakara,256) 

bu bir laf değil ayettir. dinde zorlama yoktur yani hak ve batıl birbirinden iyice ayırt edilmiştir isteyen doğru yolu seçer isteyen sapıtır gider. 

0 oy
(7,631 puan) tarafından
 Bir atasözü derki her koyun kendi bacağından asılır yani    kötü yolda olanı dinî görevi bilmeyen yapmayanı uyarabılır  İslam'ı anlatabilirsiniz fakat yapıp yapmamak kişi'ye kalmiştır  kısacası  zorlama yok dâvet ve doğruluk vardir
(270 puan) tarafından
Gozdeh hanım konunun sakallı ile veyahut sokakta sizi kimin uyulması ile ne alakası var, konuşmak için konuşuyorsunuz belliki. Dilimle uyaryorum  sizi Allah'in ayetini karşı geliyorsunuz,  zira benzer yorum yaparsanız da yorumu okuyup Allah hidayet versin diyeceğim,  size karışıyorum ve şu an telkinde bulunuyorum ,buyurun karışlayin alnımı yada adalet karşısında hesap verdirin Allah'in adaleti şaşmaz.
(270 puan) tarafından
Alaska çok teşekkürler yazdıklarınız için.
tarafından
Alaska her şeyi özetlemiş zaten sagolsun
(4,295 puan) tarafından
Bencede her koyun kendi bacagindan asilir Zhflrk çok doğru birsey yazmış anlatmaya çalıştığı biz Türklerin atasözleri sözlüğünde yer alan anlamı :herkes kendi davranışlarından sorumludur, herkes hatasının cezasını kendisi çeker. Olan ve bu anlamda kullanılan bir atasözüdur.Ve bu anlamda kullanilir.
Hikayesinde karşı cevap vermek için kokusu tüm mahalleyi sarar vs denir ve farklı bir bakış açısı ile anlamı değiştirmeden karsı cevap olarak  yorumlanmasidir..
Arkadaşımızda tam olarak bu manada kullanmış.Atasozu anlamında kişi nihai kararı kendi verir zorlayamazsiniz demiş.Uyarirsiniz ,söylersiniz vs
Dinimizde de Müslüman Müslümanı güzel ahlak ,erdemli davranışlar,doğru ve iyi olanı anlatma anlamında tavsiyelerde bulunabilir
Musluman olmayanı İslama davet etme ,dinimizi anlatma tavsiye etme vardır çok da doğrudur.
Ama nihai sonuçta herkes kendi günah ve sevaplarindan sorumludur.Babanin oğluna faydası yoktur.Hepimiz sonuçta  Yüce Allaha geri döndüğümüzde kendi hesabımızı vereceğiz. Kul ile Allah arasındadır dilediğini affeder dilediğini affetmez.Cunku herseyi bilen işitendir neyi niçin yaptığımızı ya da yapmadığımızi bizzat kendimizden daha iyi bilir.
(4,295 puan) tarafından
Aklıma gelmişken bana dokunmayan yılan  bin yaşasın atasözümüzde okudunuz sekilde değil insanların çıkarları uğruna neler yapabileceklerini anlatan bir atasözudür. Haksızlıklar karşında kendi menfi değerini düşünen insanlar için kullanılır, dilsiz şeytan anlamında gibi düşünebilirsiniz.
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Müslüman olmayana zorlama yoktur davet vardır sadece birde Müslüman olana zorlama vardır namaz oruc vs. Bunlar kişi Müslüman ise yapması gereken ibadetlerdir yapılmiyorsa hesabı verilir.
0 oy
tarafından
Dinde zorlama gavura yoktur Müslüman olmasi icin. Ama.musluman olana zorlama vardir
0 oy
tarafından
dışarıda gördüğün insanların hepsinin Müslüman olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun 
0 oy
(172 puan) tarafından
Dini seçme konusunda zorlama yoktur. İstediği dini tercih eder ama sonuçlarına da katlanır. Çünkü kalpten inanmak gerekir iman edebilmek için dışı Müslüman kalbi farklı bir şeye meylederse bı anlamı yok 
0 oy
(1,471 puan) tarafından
Eğer doğru olan dinde zorlanmak yok ise o zaman dinde zorlama var anlamına geliyor? 
0 oy
(52,697 puan) tarafından
musluman ol diye zorlama yok aslinda herkes istediği dini secmekte ozgur

muslumansan da onun kurallarına uymak zorundasin simdi zorlama yok adi altinda çoğu farz ve sunnetler uygulanmiyo aslinda islamin belli basli kuralları var ona uymak zorundayız 
0 oy
tarafından
Müslüman değilse onu Müslüman olmaya zorlayamazsın ama muslumansa zorlama vardır. Cübbeli hocanın sohbeti var hatta. Müslümansan eğer namazı da kilacaksn orucu da tutacaksn farzları da yerine getireceksin diyr
0 oy
tarafından
Bir insan bir şirkete girip girmemek konusunda nasıl özgürse, İslama girip girmemek konusunda da özgürdür. Bunda zorlama yoktur.

Ancak şirkete girmeyi seçen, içindeki sorumlulukları nasıl reddedemiyor ve "beni bu işi yapmaya zorlamayın" diyemiyorsa, İslama giren ve elhamdülillah müslümanım diyen bir fert de "dinde zorlama yoktur" lafını kullanıp farz ve vaciplerden kaçamaz.
0 oy
(4,295 puan) tarafından

Allaha ulaşmanın bir sürü yolu var ama sonuç tek.Bana göre zorlanmada ,zorlama da yok. Zorlanan da insan zorlayanda.İstedigine, istediği kadar ilim,fikir ,düşünce,sevgi hosgoru ,korku,hırs,öfke kıskançlık,zorbalık hatta bilim aklınıza her ne geliyorsa Yüce Allah verir,  bunu nasil kullanacaginda (olumlu/olumsuz dengeli ,yada uçlarda )senin kaderinde gizlidir..

Yaratilan her canlıyı yaratandan ötürü sevmek lazım ve her birimizin birbirimize yansıma olduğunu unutmadan hiç birseyin tesadüfi olduğunu düşünmeden bu hayatı birbirimize ailemize çevremize yaşadığımız topluma  güzelleştirerek yaşamak lazım diye düşünüyorum yoksa neden burdayız ve bir sınavdayız.Ustelik kelebek etkisi gibi birinin yaptigi birsey yada bir olay  kmlerce uzak da hic alakasi olmayan birini yada bir toplumu etkilesin ki  birbirimize bagliyiz..Bazen hatalarımızla ders alır ders veririz bazen iyiliklerimizle ama hep bir öğrenme,  anlama çabası içinde olmalı kabule gecmeli dengede kalmayiz..Akledip ,bol bol okumalı birbirimize hayatı kolaylaştırmaya, anlamaya çalışmalıyız diye düşünüyorum ben.
0 oy
tarafından
Dinde zorlama yoktur Allah tercihi kuluna bırakmıştır kim kötülüğü ve inkarı seçerse kendi aleyhinedir, kim ki iman eder uygun yaşarsa kendi lehinedir. Yani tercih senin diyor 
0 oy
tarafından
Dinde zorlama yok ( müslüman olmaya zorlamak yok ) onun haricinde farzlarimiz var onları yerine getirmek zorundayız çünkü farz . Bu şekilde zorlama var tabiki . Rabbim bizleri yolundan ayırmasın 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 269 göst.
23 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 396 göst.
28 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 565 göst.
22 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Busra63 (221 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 84 göst.