+2 oy
329 göst.
Diğer kategorisinde (217 puan) tarafından
5 yaşında ve 2 bucuk aylik 2 oglum var kendimi cok yorgun hissediyorum rahata alismisim meger tek cocuk bakmak cok kolaymis ev isi pazar alşverişi banyoları derken kendimi gormuyorum oglum anaokuluna basladi bide alisma sürecinde okulunda onu bekliyorum bebekle bebegimda cok gazlı agliyo hep uyumaz biliyorum geçicek bu gunler de ama zorlaniyorum iste 2 çocuktan fazla olanlar nasil bakıyo ya benim yapabileceğim bisey asla değil büyük oğluma zaman ayıramıyorum bebegim sesten hemen uyaniyo agliyo bidaha uyumuyor ogluma surekli ses yapma sus diyorum ya çocuğun da rahati kaçtı düzeni bozuldu resmen kardesini cok seviyo oglum ama ona haksızlık yapmış gibi hissediyorum ondan biseyler caldim sanki of bebegimi cokkk.cook.seviyorum tabikide ona ölüŕum ben o ayrı bisey

10 Cevaplar

0 oy
(3,393 puan) tarafından
İlkin 5 yaşında aslında evde kendi oyalanmıyor mu 

Benim kızım 3 yaşına girecek 21inde kardeşi 2.5 aylık bende çok yoruluyorum az önce büyük kızım altına kaçırdı küçüğü ağlıyor kriz yapıyor uykusu geldi diye kucağımda bebek diğer kızımı yıkadım. Birde benimki hep evde senin oğlun okula başladı yine rahatlarsın bi nebze
(217 puan) tarafından
Oglum sürekli sıkıldım diyo tek basina bisey yapmak istemiyor bilerek ses yapiyo kardesi uyansin diye huyu degisti kardeşi olunca allah yardim etsin sizede zor isiniz ya:)
(3,393 puan) tarafından
Aynı benim kızım evde sıkıldım diyor yürüyüş yapmaya çıkardım daha dönüş yoluna girmeden sıkıldım diyor :) hiç memnun edemiyoruz çağın çocuklarını.
-Reklam-
0 oy
(6,214 puan) tarafından
2 çocuk varken zor derdim ama 3. Çocuğum olunca gerçekten snr anne olduğumu anladım 
(217 puan) tarafından
Allah bağışlasın isteyerek mi oldu 3. :)
(6,214 puan) tarafından
Saol cnm 3.surpriz oldu
0 oy
(66 puan) tarafından
Benim küçüğü yeni bir yaşına girdi anca öyle biraz rahatlamışim sabret canım bir yıla kadar sen hem alışır hem biraz rahatlarsın oğlunda alışır 
(217 puan) tarafından
Inşallah cok sagolun
(66 puan) tarafından
Sizde sağolun Rabbim kolaylık versin
0 oy
(3,171 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım. Tabi ki kolay değildir her şeyi mükemmel yapmaya çalışma ruhun yorulmasın. Bebe uyurken de büyüğün seveceği oyunları biraz sen oynat biraz yanında otur oynasın böyle böyle zamanla alışır. Sen sus dedikçe o ses yapar bu kelimeleri kullanmadan ses yaptığında dikkatini dağıt.  kuzenim 7 yaşındayken kardeşi olmuştu o bile kabullenememişti çok normal çocuk kıskanır zamanla geçer inşallah. 
(217 puan) tarafından
Cok sagolun inşalalh herşey güzel olur ogluma cok kızıyorum buda beni üzüyor sonra elimde olmadan sinirli bir anne oldum
(3,171 puan) tarafından
Benim tek ama ben de hırçın günlerinde benim nefes almadığım günlerde kızıyorum çok normal önemli olan bunu alışkanlık haline getirmemek her fırsatında dinlenmeye çalış eğer biri falan bakarsa
0 oy
(885 puan) tarafından
Ben 3 çocukla herşeye yetişiyorum bacımmm
(885 puan) tarafından
Çok proğramlı iş yaparım tv ızlemem, komşu arkadaş falanda olmayınca oyalayacak bişey olmuyor evimde mis gibidir
tarafından
Benimde öyle canım ama çocuklarım öncelikli oluyor istekleri mesela
(885 puan) tarafından
Benımkıler büyüdüler bırazda 12 10buvuk ve 5 yaşındalar ama ben hep böyle biriydım annem öyle titiz yetiştirmiş ki tezgahta 1 bardak olsa bile kalkacak o
tarafından
Bende öyleyim.canim.seninkiler büyükmüş benimkiler küçücük ablası
(885 puan) tarafından
Allah bağışlasın ınşalahh
0 oy
(2,944 puan) tarafından
Uzun zamandır ilk defa kızım varken temizlik yaptım. Valla canım çikti. O an 2 cocuklu anneler bu işi nasıl yapiyor diye düşündüm. 
0 oy
(1,389 puan) tarafından
Ayy sen aynı benim gibi olmussun. Cocugum okula baslayacakken bebegim 4 aylıktı. Bi de kolik bi bebekti. Hic tam anlamiyla ilgilenemedim. Ne dersine tam bakabildim ne tam ilgilenebildim. Okula getirip goturmek cok ayri stresti. Uykusuna denk gelirdi. Kim birakacak kim alacak her gün onu ayarlayabilmek. 1. Sınıf oldu  bu sefer kardesi hic ödev yaptirmadi. Kitap defter kalem neyse hep elindekini almak istiyor veriyorum yirtiyor karaliyor. Hep bi odaya mi balkona mi nereye denk gelirse gizli sakli odev yapiyordu. Hadi git oglum odevini yap diyebiliyordum Basinda bile duramiyordum en son gece yatmadan kontrol yapiyordum anca. Yemek yese gizli gizli yemesi gerekiyor yoksa hemen kardeşi onun yemegini istiyor ayni yemek aynı tabak bile koysam onlerine ille abisininkine bi el atacak. Okul yine acılıyor getirip goturmesini dusun odevini düsün yeminle bu stres beni bitiriyor zaten. En cok uzuldugum seyde bu zaten büyüğüne bazen haksizlik oluyor. Küçük aglamasin diye sus oglum, yapma oglum ,ver oglum aglamasin.kardesine bak dusmesin  falan filan ama Allahtan onlar da daha küçük olsalar bile bizi anlıyorlardir diye dusunuyorum. Her gün anlatiyorum mecburum kardesin büyüyesiye kadar.o kendi yapamiyor daha cok ilgileniyormusum gibi gelebilir ama seni de ayni büyüttüm falan ayrımcılık gibi olmadigini anlasin diye. Insallah bu gunlerde gececek biraz daha buyuyunce beraber vakit gecirince daha zevkli oluyor.
(217 puan) tarafından
Cok sagolun uzun uzun yazmışsınız icim rahatladi biraz yalnız degilmisim enazindan oglumda kardesiyle oynamak istiyo hemen  2 3 ay daha gecse biraz daha iyi.olur bence Insalalh yani allah bağışlasın evlatlarinizi da
(1,389 puan) tarafından
Amin canım cümlemizinkini. Evet beraber oynayabiliyorlar suanda.evde saklambac yakalamaca  hamurlarla falan oynuyorlar.  Beraber parka gidebiliyor dondurma yemeye falan birlikte birseyler yapabiliyoruz daha zevkli olmaya basladı ortak birlikte birseyler yapabilince.bende seneye bekliyorum. Ilk dogduyu yaz hicbiryere cikamamistik parka falan hep kayinvalidem götürdü.bu yaz cok daha güzel gecti. Insallah onumuzdeki yaz cok cok daha guzel gecer tatile denize falan gidemedik simdiden onu konusuyoruz. Guzel günler görmek nasip olur insallah hepimize.
0 oy
(14,128 puan) tarafından

2 oglum var 5 yas ve 2.5 yas su an kucuk abisinin tepesinde boyle yuvarlanip gidiyoruz:'(

0 oy
(574 puan) tarafından
Oğlum 3.5.yaşında ve ben 2. Çocuğa cesaret edemiyorum açıkcası. Tekken zor 2 tane olduğunda daha zor olur ve ilk çocuğum ihmal eder miyim diye düşünüyorum . Kardeşi de olsa iyi olur diyorum bir yandan da.. bilemiyorum rabbim evlat ile imtihan etmesin cümlemizi 
(217 puan) tarafından
Bende illa kardeşi olsun istedim hatta 2 sene.esimi.ikna.etmeye çalıştım esim hemen istemiyo du2. çocuğu  pisman degilim asla.kardes çok güzel yalniz.kalmazlar Insalalh allahim.kimsyi evladıyla imtihan etmesin amin
(574 puan) tarafından
Tek bakmak anneyi zora sokuyor. Tek büyütmesem bende 2. Çocuğu erken düşünürdüm. Ama ilk çocukta çok yıprandım. Toparlanmadan tekrar dağılmak istemiyorum. Psikolojik olarakta çok yıpranıyoruz. Rabbim sizin bu 2 çocuklu hayatınızı kolay geçirsin inşaAllah
(217 puan) tarafından
Aminn.cok sagolun
0 oy
(988 puan) tarafından
Babada yardım etmesi gere ev supursun mesela yemeğe yardım etsin falan
(217 puan) tarafından
Esim yapmaz hic bisey çocuklara bakar 5 dk agladi mi hemen beni çağırır:) işten gec geliyo bide
(988 puan) tarafından
İşte o zaman zor olur cnm. Keşke anne yakın olsa

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 705 göst.
3 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (217 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 26 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Birmucizeolsunn (112 puan) tarafından soruldu
+1 oy
47 cevap 948 göst.
6 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yesmesn (747 puan) tarafından soruldu