0 oy
1,038 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,588 puan) tarafından

Oğlum Kasım 2021 doğumlu ama kreşe vermeyi düşünmüyorum. Seneye de düşünmüyorum :D Tatildeyiz ve linç yiyorum resmen, okullar açıldı sen neden tatildesin diye, sanırsın okul yaşı geldi de çocuğu devletten kaçırıyorum :D Kasımlı olduğu için zaten 2028'de ilkokula vermeyi düşünüyorum, şimdiden kreşe versem 4 sene okul öncesi travma sebebi ya. Siz verdiniz mi özellikle 2021 Eylül ve sonrası doğanlar? 

39 Cevaplar

0 oy
(4,522 puan) tarafından

Bence verene de vermeyene de kimse öyle laf etmesin sana demiyorum da o yorumlar herkes çok iyi biliyor :D ben de vermek istiyordum ama seneye erteledim eylül doğumlu benimki de inşallah dini eğitimli bi kreşe gidecek bakıcınız varmış ne güzel ben de bi oyun arkadaşı olsun isterdim belki de öyle biri denk gelir☺️ 

-Reklam-
0 oy
(845 puan) tarafından
2021 şubat doğumlu vermedim ama imkanım olsa vermek isterdim sosyalleşmesi konuşmasının açılması için. Evde o kadar da kaliteli zaman geçiremiyoruz en azından orda arkadaşları ile güzel şeyler öğrenir 
0 oy
tarafından
Benim oglumda ekim 2021 dogumlu seneye degil ondan sonraki sene ancak veririm 
(3,588 puan) tarafından
Aynı düşünüyoruz, ben de bir aksilik olmazsa erkenden mesaiye başlatmayı düşünmüyorum.
0 oy
(2,415 puan) tarafından
2021 Ocak doğumlu daha bende vermedim herkes bana da soruyor vermedin mi diye. Herkes vermiş ben kalmışım gibi 
(3,588 puan) tarafından
Aynı muameleyi gördüm yazlıkta :D Önemli bir şey kaçırmışım gibilerdi
0 oy
(29,596 puan) tarafından

Kızım 2019 doğumlu oda bir gün ile 2019 yoksa 2020 ben bile anaokuluna düşünmüyorm bir sene daha zaten bu çocuk ömrü boyunca okuyacak şimdiden çocuğu sık boğaz etmeye gerek yok çocukluğunu yaşasın bu dönemler onun için en önemli en güzel dönemler erken yaşta okul mantıklı değil 

(3,588 puan) tarafından
Kesinlikle. Gelişimi yeterince iyi çok şükür
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Kasım 2021 doğumlu 3 haftadır gidiyor bakıcı sorunumuz olduğu için kreşe verdim yoksa 3 buçuk 4 yaşında gitsin isterdim şimdilik iyi gidiyor bakalım 
(3,588 puan) tarafından
Kaçında doğdu Kasımın? Bizimki 9. Bakıcımız var bizim de o yüzden şu an iyi bizim düzen. İnşallah sizinki de çok güzel devam eder
(3,002 puan) tarafından
15 Kasım doğumlu :)
0 oy
(14,230 puan) tarafından
Kızın 2022mayis doğumlu bu sene yaş tutmadı ama seneye vercem ben 2 saat de olsa gitsin sosyallessin istiyorum
0 oy
(3,231 puan) tarafından
25 Ocak 21 doğumlu kreşe vermek istiyorm çok sıkılıyor yaşıtları yok ama ne yazık ki yaş sınırı 4 olduğu için almıyorlar 
(3,588 puan) tarafından
Nerede yaşıyorsunuz ki 4 yaş sınırı var
(3,231 puan) tarafından
İlcedeyim canm küçük bir yer ana okulu ve Kur'an kursunun kreşi var yaş sınırı 4 48 52 aylık alıyorlae
0 oy
(1,293 puan) tarafından
Kız ne çabuk benim bebem 2019 doğumlu daha yeni verdim kreşe
0 oy
(5,427 puan) tarafından
Eylül 2021 doğumlu seneye vereceğiz kreşe :)
0 oy
(384 puan) tarafından
2021 Nisan doğumlu 3.5 yaş şu an ama 4 yaş anaokulu grubuna verdim çalıştığım okulda daha küçüğü yoktu diye.Çalışmasaydım da verirdim çocuğa kattığı çok şey var.
0 oy
tarafından
2021 ocak doğumlu kızım . Ağustos ayında yazdırdım canm kreşe gidiyor şuan çok şükür alıştı . Neredeyse 4 yaşına giricek benm kızın sizin oğlunuz daha 3 yaşında bile değil kulak asmayın kimseye nasıl istiyorsanız öyle yapın annesi sizsiniz en doğrusunu siz bilirsiniz ❤️ çalışmaya başlamasaydım eğer bende vermezdim . Kızıma bakıcak kimsede yok ne ananesi nede babannesi bakmadı mecbur kreşe verdik biz
0 oy
(699 puan) tarafından
Biz düşünüyorduk ikinci olcak diye anam aylık 5 bin ihtiyaçlariistedikleri 20 bini bulcak yok dedik kalsin
0 oy
(452 puan) tarafından
2021 Ekim doğumlu vermedim canım bu sene. Seneye diye düşünüyorum da bilemedim
0 oy
(4,339 puan) tarafından

Okul bulsam vericem. Daha doğrusu belediye kreşlerine bile mesafeli bi yerde yaşıyoruz arabamız da yok buraya yakın da açılmadı. Veremiyoruz yani. Şu an 4 yaşında. Yakında kardeşi olacak. Çok da oyun istiyor benden. Bi yere başlasaydı iyiydi:dizzy:

0 oy
(140 puan) tarafından

Hayır vermedim ana okulu yaşı gelince gider sonra 1. Sinif zaten uzunca bir öğretim hayatı olacak fazlasına gerek yok

Saatlik oyun atölyeleri vs arada olabilir ama ben çok küçük yaşta gonderemem
0 oy
(787 puan) tarafından
2021 Kasım doğumlu çocuğum yarım gün gönderiyorum kreşe tabiki bende küçük yaşta vermek istemem ama çevremde hiç kimse yok hiç çocuk yok benim çocuğum kimle oynayacak nereye kadar benimle oynayacak paylaşmayı bilmiyor yaşıtları ile oynamayı bilmiyor aşırı hırçın bı çocuk oldu ben o yüzden verdim bende yetemedigimi düşünüyorum artık kreş çocuğum için iyi olcak diye düşünüyorum 
(3,588 puan) tarafından
Böyle durumlar için gerekli olabilir evet. Ben de 2026'da yarım gün verebilirim.
0 oy
(2,955 puan) tarafından
2020 doğumlu yiğenim bu sene kreşe başladı. Seneye ana sınıfına gidecek, sonraki sene birinci sınıfa. Sizinki seneye kreşe gidebilir o yüzden. 
0 oy
(645 puan) tarafından
Eylül 2021 doğumlu ve çalıştığım için verdim yarim gün anaokuluna. Bakıcı ile de sıkılıyordu, etrafımızda da hiç çocuk yok. Bu hafta 2. haftası ve öğretmeni sınıfta çok mutlu diyor. Beni düşündüren tek şey kisin hastaliklar. Tam gün ağır gelir, yorulur diye sabahtan öğlene kadar evde bakıcı ile durup öğleden sonra okula gidiyor. Çalışmasam da 3 yaşta değil 4 ve 5 yaşta 2 sene gonderirdim. Okul öncesi eğitim askeriye gibi bir yer değil ki çocuk için zaten ömür boyu gidecek geç gitsin algısı var anlamadım. Çocuğuna yüklediği herhangi bir ağırlık yok, aksine yaşıtlarıyla vakit geçirmesi çok iyi oluyor kendi adıma. İsteyen verir istemeyen vermez, verenlere de çocuğa travma yaşatıyor algısı ile yaklaşılmasıni yanlış buluyorum. 
(3,588 puan) tarafından
Travma gibi düşünmüyorum. Sadece çok uzun buluyorum 2 sene kreş 1 sene anaokulu süresini. Eğer çocuğun düzeni iyiyse ve gelişimsel olarak okul ihtiyacı yoksa 3 yaş erken.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 187 göst.
2 Mart 2025 Diğer kategorisinde Ocakk (278 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 185 göst.
11 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,699 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 89 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 702 göst.