0 oy
154 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar kötü alışkanlıgi olan madde kullanan biri tanıdınız vs hocayla veyatta bı duayla bırakan varmi acaba ne bilim oluyor mu

4 Cevaplar

0 oy
(14,491 puan) tarafından
Tövbeye gidiyorlar Adıyaman'a. Etrafımda 3 kişi tövbe aldıktan sonra şuan maşallah 5 vakit namazindalar
-Reklam-
0 oy
(650 puan) tarafından
Tek başına dua ile olacak iş değil gibi canım ama denemekte fayda var.
0 oy
tarafından
41 fatiha ne niyetle okunursa biiznillah olur.
(218 puan) tarafından
alaska hanım delil nedir? Resulullahtan ya da tabiinden ya da etbaut tabiinden herhangi bir delil alabilir miyim rica etsem
tarafından
Ebu Said el Hudri'nin (ra) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir. "Rasulullah (sav) bizi 30 atlıdan müteşekkil (meydana gelen) bir müfreze (küçük askeri birlik) olarak gönderdi, araplardan bir kavmin yanına konduk ve bizi misafir etmelerini istedik. Onlar misafir etmeyi kabul etmediler.
Sonra onların efendileri (reisleri) ısırıldı. Yani onu akrep soktu, hemen bize gelerek "İçinizde akrep sokmasını okuyup iyi edecek bir kimse var mı?" Dediler. Ben de; "Evet ben varım, ancak 30 koyun almadan bu işi yapmam." Dedim. Onlar da "Biz size 30 koyun veririz." Dediler.
Ben de ona 7 kere Fatiha suresini okudum, hemen iyileşti. Koyunları aldık fakat içimize bir şüphe geldi, onun için koyunlara hiç dokunmadan Efendimiz (sav)e geldik ve hadiseyi aynen kendisine anlattık.
Bunun üzerine "Sen onun (fatihanın) Bu kadar etkili bir dua olduğunu nasıl bilebildin? O koyunları bölüşün, sizinle beraber bana da bir hisse ayırın." Buyurdu. (İbn-i mace, ticaret: 7. Buhari, İcare: 16. Fezaili'l Kuran: 9. Tıb:29. Müslim, Selam: 66. Ebu Davud, Buyu': 38. Tıb: 19. Tirmizi, tıb: 20)

Ayrıca "Fatiha, her derde devadır." (El-mütteki, Kenzül ummal: 1/557 no:2500)

"Fatihatül kitapta her derde şifa vardır." (Darimi, Fezailül kuran: 12)

41 meselesine gelince, Allahü teala tekli sayılara, bilhassa da 41 sayısına fazlasıyla önem göstermiştir. Fatiha tek sayılı da okunur ancak duaların kabulü için nasıl eşref saati diğer saatlere üstündür, 41 sayısı da diğer tekli sayılara göre üstündür. Biliyorsunuzdur.
(218 puan) tarafından
attığınız hadisleri biliyorum benim sormak istediğim 41 adet okunacağına dair bir delil var mı.. 41 sayısına Allah azze ve celle önem göstermiştire dair de delil rica edebilir miyim. yanlış anlamayın islamda ebced değerlerine göre okumakla alaklı bir şey bilmiyorum ancak bize ulaşan şeyler ile hareket edebiliyoruz. fatihanın 7 kere okunması gibi. birde gerçekten öğrenmek için soruyorum varsa bileyim diye. '41 meselesini'
tarafından
Ben ebced hesabı yapmayı bilmem ki zaten ebced ilminin kökü Hz. Ali (ra) efendimize ve ehli beyte dayanır. Ancak sayıların kudreti es geçilemez. Bunu zaten hali hazırda güçlü olan esmaül hüsnaları, ismi azam kuvvetine getirenlerin sayıları olduğunu biliriz. İsmi azam reddedilmeyen dua demektir. 4444 tefriciye gibi. Veya 41 yasin ya da namaz tesbihleri gibi. Örneğin Süleyman (as) ve Davud (as) Bu sırlara vakıflar Ancak bu bilgiler günümüze ulaşmamış. Veya Hızır (as) pek çok gizli olan şeyi biliyordu ama bunu biz bilmiyoruz. Allahın bildirdiği kimseler biliyor. Ben onlardan değilim.
41 sayısının ayet Veya hadisini bilmiyorum. Bilmemem olmadığı anlamına gelmez, yarın bir gün soruşturup bulursam haber ederim.
Bu da 3ler 5ler 7ler gibi büyük zatların neden o sayılarda toplandığını bilmemek gibi.
40 sayısının pek çok delili var, 1 olayı da Allah'a atfedilmiş ancak bunun kesin kanıtı şudur diyemem. İnşallah yarın sorar bulurum da açıkta kalmaz. Ben de iyice öğrenmiş olurum :)
(218 puan) tarafından
lütfen size zahmet bulduğunuzda atarsanız iyi olur.
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Etrafımda bir sürü içen var. Hocayla değişmez. Bizzat eşimden örnek vereyim. Kendi istemesi lazım. Kendi istedi bıraktı üç yıl önce. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 198 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Havin06 (2,551 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 106 göst.
9 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Citipiti (3,951 puan) tarafından soruldu
0 oy
53 cevap 999 göst.
9 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 430 göst.