Ebu Said el Hudri'nin (ra) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir. "Rasulullah (sav) bizi 30 atlıdan müteşekkil (meydana gelen) bir müfreze (küçük askeri birlik) olarak gönderdi, araplardan bir kavmin yanına konduk ve bizi misafir etmelerini istedik. Onlar misafir etmeyi kabul etmediler.
Sonra onların efendileri (reisleri) ısırıldı. Yani onu akrep soktu, hemen bize gelerek "İçinizde akrep sokmasını okuyup iyi edecek bir kimse var mı?" Dediler. Ben de; "Evet ben varım, ancak 30 koyun almadan bu işi yapmam." Dedim. Onlar da "Biz size 30 koyun veririz." Dediler.
Ben de ona 7 kere Fatiha suresini okudum, hemen iyileşti. Koyunları aldık fakat içimize bir şüphe geldi, onun için koyunlara hiç dokunmadan Efendimiz (sav)e geldik ve hadiseyi aynen kendisine anlattık.
Bunun üzerine "Sen onun (fatihanın) Bu kadar etkili bir dua olduğunu nasıl bilebildin? O koyunları bölüşün, sizinle beraber bana da bir hisse ayırın." Buyurdu. (İbn-i mace, ticaret: 7. Buhari, İcare: 16. Fezaili'l Kuran: 9. Tıb:29. Müslim, Selam: 66. Ebu Davud, Buyu': 38. Tıb: 19. Tirmizi, tıb: 20)
Ayrıca "Fatiha, her derde devadır." (El-mütteki, Kenzül ummal: 1/557 no:2500)
"Fatihatül kitapta her derde şifa vardır." (Darimi, Fezailül kuran: 12)
41 meselesine gelince, Allahü teala tekli sayılara, bilhassa da 41 sayısına fazlasıyla önem göstermiştir. Fatiha tek sayılı da okunur ancak duaların kabulü için nasıl eşref saati diğer saatlere üstündür, 41 sayısı da diğer tekli sayılara göre üstündür. Biliyorsunuzdur.