0 oy
140 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (309 puan) tarafından
Merhaba hanımlar iki ay oldu SGK işe gireli Bebek dusunuyoruz nasip olursa ikinciyi, böyle birşey duyan oldu mu sorum başlıkta 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benm arkadaşım calsiyorsunuz ikinci çocuğunda doğum olana kadar para yatmsti 
(309 puan) tarafından
Nereye başvurmak gerekiyo acaba biliyo musunuz ?
(713 puan) tarafından
Rapor parasından bahsediyorsunuzdur. O devletin teşvik uygulaması daha başlamadı. Ama sizin için 3 yıl içinde geriye dönük 600 gün primniz varsa (400e düşmüş olabilir) ve 4 ay kesintisiz aynı iş yerinde çalışıyorsanız (rapor almadan önceki 4 ay) 32.haftada çalışmak istiyorsanız çalışabilir raporu alıyorsunuz en geç 37.haftada çalışamaz raporu alıyorsunuz doğum olana kadar rapor paranızı alıyorsunuz. Eğer 32.haftada çalışamaz raporu alırsanız doğuma kadar para alıyorsunuz. 37.haftada alırsanız almadiginiz günler doğumdan sonraya sarkiyor
(713 puan) tarafından
İster aylık ister biriktirip alabiliyorsunuz. işverenin izle konusursunuz raporunuzu aylık onaylarsa aylık alırsınız. Toplu onaylarsa toplu alırsınız
(309 puan) tarafından
Ben iki ay oldu girdim işe ve iki aydır düzenli yattı sigortam, hiçbir şekilde faydalanamiyorum yani dimi
(713 puan) tarafından
Pardon canım issizlikle karıştırdım. Doğum raporundan önce 1 yıl içinde 180 gün prim yatmış olması lazım bu da doğuma kadar dolar zaten yararlanirsin büyük ihtimalle
-Reklam-
0 oy
(1,086 puan) tarafından
Boş mezar bulsanız gireceksiniz herhalde.  Devletin verdiği parays güvenip çocuk mu yapılır
(713 puan) tarafından
Zaten yapmış çocuğu. Neden guvenip yapsın ki? Ayrıca hakkı varsa alacak size ne oldu?
(309 puan) tarafından
Vallahi böyle saçmalık yok cocugumuz olabilir  ve çalışıyorum neden faydalanmayayim hakkım olandan şaka gibi
(713 puan) tarafından
Bence devlet bu konuda pasif bile. Çalışan annelere daha çok destek vermeli
(309 puan) tarafından
Evet her halimize çok şükür ama çocuk olunca ihtiyaçlar artiyo hele birde emziremiyorsa.. rabbim yardımcısi olsun tüm yardıma muhtaçların.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 123 göst.
6 Mayıs 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Pakize333 (2,603 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 566 göst.
31 Mart 2023 Diğer kategorisinde HASRETiM160121 (2,298 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 440 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Melekkk34 (6,857 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 960 göst.
28 Mart 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,715 puan) tarafından soruldu

411,406 soru

12,384,230 cevap

43,409 kullanıcı