0 oy
152 göst.
Diğer kategorisinde (1,696 puan) tarafından
Kizlar seker yüklemesi sonucu gebelik sekerri çıktı.tokluk şekerim yüksek çıkıyor. Diyetisyene gittim.  Yaptığım diyetle doymak mümkün değil. O şekilde bile yapınca sınırda çıkıyor. Günde 6 kere evde kan ölçümü yapiyorum.açım.  3 ay nasıl geçecek böyle. Diyetle kontrol altına aldım 3 gündür. Ekmek yarım tam buğday tost ekmeği. Onu 1 dilime  bile  çıkarsam sonuç yüksek geliyor.  Canım çok sıkkın.  Ağzım öyle acı ki. 10 günde 1.5 kilo verdim. 

Rabbım kimseye yaşatmasın. Bebeğim sağlıkla gelsin de yeter ki katlanırım. Böyle bir süreçten geçen var mi?? 

5 Cevaplar

0 oy
(7,637 puan) tarafından
Şeker sadece yemek le değil stres le çıkar  kafaya takma   
(1,696 puan) tarafından
Haklısın cnm :(
-Reklam-
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Gebelik şekeri bende de çıkmıştı bebeğimin suyu fazlaydı diyetisyene yönlendirdiler ama ben gitmemiştim stres yapma benim hamileliğimde öyle çok sıkıntılar çıktı ki bu bana göre aralarında en hafifiydi o yüzden belki hiç stres yapmamıştım ama yediklerime çok dikkat etmiştim ekmek, pilav, un ve şekerli ürünleri kesmiştim 70 kiloyla hamile kalmıştım 74 kiloyla doğuma girmiştim işe yaramıştı bir sıkıntı da olmadı çok şükür
(1,696 puan) tarafından
Hiç tam buğday ekmeği bile yemedin  mi peki? Diyetisyen kahvaltima yarım dilim ekmek koydu. Onu 1 dilime çıkarınca bile öyle fazla çıkıyor ki şekerim. Cidden sok oluyorum. Birde dogum sonrası düzeldi mi sekerin. Bebegin de  de sende de sıkıntı yok demi cnm?
(4,405 puan) tarafından
Tam buğday ekmeği alıyordum ama yiyemiyordum midem almıyordu o yüzden yumurta haşlar yerdim güzel tok tutardı beni. Öğlen salata çorba vs yerdim akşam da yine bir kase çorba içerdim yanında hafif şeyler yerdim ekmeksiz tavuk et falan ve gece mutlaka yatmadan soda içerdim iyi gelirdi. Doğum sonrası hiç bakmadım şekerime aslında baktırmam gerekiyor ama fırsat bulamadım. Bebeğim de sıkıntı yok çok şükür kilosu önden gidiyordu ama 3200 doğdu bende senin gibi son 3 ay kala öğrendim gebelik şekerini yaptığım diyet işe yaradı bence bebeğim normal kiloda doğdu ama diyet yapmasaydım haftası ve kilosu çok önde gidiyordu
0 oy
(432 puan) tarafından
İlk zamanlar insan doymuyor gibi geliyor ama sonraısnda alışıyorsun. Benim de açlık şekerim yüksek çıkıyordu. Ters yani. Acıktıkça şekerim yükseliyordu. Stres yapma düzene girecektir ve insan doyuyor o diyet menülerle de ama vücut bi kaç gün zorlanıyor. Sabrın sonu selamet
(432 puan) tarafından
Kilo ekstra vermedim canım ama kendi kilo alımım durdu. Örneğin kontrole gidince bebek 500 gram aldıysa bende 400.500 gram alıyordum.  doğumdan sonra şeker kalıcı olmadı. Bebeğim de kilo problemi olmadı.
(1,696 puan) tarafından
Çok şükür cnm..darısı bana inşallah. Rabbım şu 3 ayı sağlıkla anlatmamız nasip etsin
(432 puan) tarafından
Amin canım sağlıkla kucağına al inşallah stres yapma. Diyetine uy bi kaç gün sonra alışıyorsun. Ben bi kaç günden sonra ekmeği tamamen kaldırmıştım. Balık ye tok tutar ceviz kaju badem ara öğütlerini atlama.. En önemlisi stres yapmaaa bebeğin herşeyi hisseder. Hayırlı geceler
(1,696 puan) tarafından
İnşallah cnm . Hiç ekmek tuketmedin öyle mi? Yani mesela Hiç ekmek yemeden örneğin bir sebze yemeğini doyana kadar yedin mi.
(432 puan) tarafından
Yani porsiyonluk yedim normalde tabağa ne kadar koyuyorsam o kadar yedim tuz yerine baharatlarla tatlandırdım
0 oy
(4,223 puan) tarafından
Benim de gebelik sekerim vardi. Salataliga dadanmistim. Hem mide yanmama iyi geliyodu. Hem tok tutuyodu gece filan yiyodum. Ekmek çavdar ekmegi yiyodum. Pilav yiyeceksem basmati pirinci. Bol su bi de. Allah yardimcin olsun canim
(1,696 puan) tarafından
Pilav hiç yok cnm. Sağol cnm 11 hafta kaldı zaman hemen geçsin sağlıkla bu süreç bitsin insallah
0 oy
(1,695 puan) tarafından

Canim bebek icin oldugunu bilince insanin canı ceksede dayaniyor. Ben 69kilo ile hamile kalmistim dogumdan sonra 62kiloydum :)

Kahvaltida zeytin ve tuzlu peynir yeme .

Yedigin seylerin sade olmasina dikkat et yağdan undan sekerden uzak dur. 

Karbonhidrati kisitla protein ve sögüş sebze ye

Bide bana sey demisti diyetisten ana yemegin yaninda ya corba ya pilav ya ekmek ye ücü birarada olmasin dedi .

Arada kacamaklar yaptim bende onemli olan bugun yedim butun gun yiyim olmasin. Bi ögün sekerini yukselticek sey yedin diger ogunler mutlaka dengele. Tabi her zaman yeme

Bide dogumdan sonra acisini cikarircasina benim gibi yiyip 10kilo alma

(1,696 puan) tarafından
Peki seker olduğunu öğrendikten sonra diyetle hamileyken kilo verdin mi? Yani 62 kiloya diyetle mi düştün. Yok cnm pirinç çorba da yasak. Doğumdan sonra dikkat edilemez inşallah yeter ki seker bende de kalıcı olmasın
(1,695 puan) tarafından
Yok 69la hamileydim 73le doguma gittim.
Ben ekstra insulin kullandim bide.  

Kalici olmaz merak etme dedigim gibi dogumdan sonra da kendine dikkat et. Arada 3aylik sekerine baktir doktor zaten kalici mi degil mi belirler.

Bizim ailede genetik seker olldugu icin benim degerler hep sinirda cikiyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 144 göst.
22 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2 melek annesiii (243 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 216 göst.
23 Ocak 2023 Aile kategorisinde Ozgul406 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 122 göst.
3 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mks (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 221 göst.
17 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Kayra04 (95 puan) tarafından soruldu

406,303 soru

12,181,864 cevap

36,682 kullanıcı