0 oy
530 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,370 puan) tarafından
Bilen bilir. Ben 3sene bebek istedim olmadı. Çeşitli doktorlar, tedaviler, tutmayan 2aşılamam, tutmayan  1tüp bebek denemem oldu. Tam geçen sene bu günler de hamile kaldım.  Oğlum 3aylık.  Sezeryan doğum. Ve Ben evlat sevgisinden çıldırıyorum.

Yine bebek istiyorum.  Yaşımız 27-28. 30 olmadan ikinci çoçuğu yapıyım diyorum. 

Kafamı karıştıran:  hamileliğimde bademciklerim beni çok zorlamııştı. Onu ameliyatla aldırmam lazım. Şu an süt veriyorum diyede ameliyat olamam.  Belim de ağrıyor ara-ara hafiften hafiften. Ve benim toplam tüm dişlerimi yaptırmam lazım. Süt verdiyim için o da bekliyor. En önəmlisi sezeryan yeri çokmu zorla? 

Yani bunları bir hamilelik sürecim+ emzirmem kadar erteleye bilirmiyim? Ay bide nasip kısmet. Benim istememleyse de değil. Allah ne zaman verirse. 

32 Cevaplar

+1 oy
(530 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Canim benide bilirsin bebegim dün 6 aylık oldu.  Bende ilk adetimi yeni gördüm.   2. Bekliyorum.  

Bende olursa çok sevinirim.  Benimde çok zor oldu.  Suanlik korunuyoruz ama içimden acaba mi diyorum.    Ben hamile kalmayı sonra doğurup hastanede yatmayı falan çokk bekledim istedim.  Doyamadım.  Bende  sezeryan oldum.  Dr da tanıdığım.   Bir sorun olmaz çogu kişi 1 sene sonra ikinci sezeryanini oluyorlar. Dedi.  Hakkımızda hayırlısı bakalım.  Sen adet oldunmu
(301 puan) tarafından
2. İstemeniz anladım da hastanede yatmayı niye istediniz
(530 puan) tarafından
Ben ilk bebegim kuvezde kaldı ve vefat etti.  O an oda arkadaşlarım da falan bebegi yanindayi. Bende çok istemiştim o ilk anı ilk yanında uyutmayı ilgilenmeyi falan.   O yuzden
(3,370 puan) tarafından
Ben doğumun tam 39gününde adet görmüşdüm. Kanama sanmıştım. Sonrakı aylarda da baktım aynı günler de kanama oldu. Tamam adetmiş dedim. 3cü adetimi gördüm Ben. Bu ay belimi ve dişlərimi hall etsem. Bademciklerimi de gösterem doktor ne derse ona göre yol alırım.
Ay kuzum bu günlere şükürlər olsun. Annelik hayal etdiyim dugunun bin kat güzeli.
(530 puan) tarafından
Bende 38. Ci gunu adet oldum.  Sonra 6 aya kadar hiç olmadım.   Evet çok şükür canim
(3,370 puan) tarafından
Postumda baksana canımm
-Reklam-
+4 oy
(5,991 puan) tarafından

3 aylik mi:) anam bacim sen yurek falan mi yedin  yad lihusa sendromundan dolayi inthat ermek ocin mi bu kendine eziyet arama caban otenazi falan yaptirsan daha mantikli.:)  kendini hic mi sevmiyor deger vermiyorsun kendi canina bedenine psikljin3.:)daha bismillah. bi farz olan 6 aylik donemi atlat bi 12 aylik sunneti gec . bi 24 aylik son sunneti gec. en son bitir vacip falan et 4 yas et hele bi. evlat sevgini evladina ver iste:) zaten 3 aydan sonra bebek bebek oluyor. suanana kadar gece gunduz uyuyor bebek yok gibi boseydo . anyayi konyayi iki ay sonra gosterecek.:)

(3,370 puan) tarafından
Hahaha  son cumlen muthiş
+2 oy
(7,720 puan) tarafından
Ne kadar şanslısın 3 aylık bebeğin var ve tekrar bebek istiyorsun demek ki seni zorlamayan bir bebek ama diş sancıları başladığında eminim uzun süre istemeyeceksin. Ayrıca normal doğum yapsan neyse de sezeryan yarasını kolay mı sandın 7 kat kesiliyorsun doktor sana 2 yıl düşünme diye uyarı yapmadı mı? 
(3,187 puan) tarafından
2 yıl diye bir şey yokmuş aslında bende öyle biliyordum ama ilk bebeğim sezeryan doğdu, vefat etti. İyi bir doktora gittim. 6 ay beklesen yeterli toparlar ameliyat dedi. 2 yıl dememizin sebebi diğer çocuğun bakımı için dedi. Değişik geldi ama doğrusunu öğrenmiş olduk:)
+1 oy
(673 puan) tarafından

Benimkilerin arasında 18 ay  var canım ufak 14 aylık oldu bile zaman geçiyor zorluğu çok oldu ama şükür azaldı ben hamile kalmak istemiyoruö çok büyük konuştum o ay hamile kalmıştım :D ama iyiki olmuş şuan 29 yalşındayım benim için daha iyi oldu :) 

+1 oy
(1,265 puan) tarafından
Kız 27 28 30 olunca ne oluyor Bismillahirrahmanirrahim daha 3 aylık bence çok pişman olursun 
+1 oy
(122 puan) tarafından
İki yıl kesinlikle vucüt dinlenmeli ileride çıkar acısı 30 dan önce doğurayım derken 40 tan sonra vucüt ta sağlık problemleri çıkarsa 60 yaşında gibi yaşarsın sen naptın yaştan aralıktan çocuk mu yapılır kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman yap çocuğu önemli olan iyi yetiştirmek yaş aralığı yada annenin yaşının Bi önemi yokki 
+1 oy
(20,454 puan) tarafından
Sakin ol sakin :) hele oğluşun büyüsün yine yaparsın 
0 oy
(12,616 puan) tarafından
sezaryen olmuşsun canım, doğumdan sonra 2 sene beklemen senin için iyi olur 
0 oy
(923 puan) tarafından
Yani zorluklari olur canım tabi ama beraber ikiz gibi büyürler bide hamile kalma sürecin var kısa mi uzun mu serecek onuda hesaplamak lazım sezeryan doğum için üstünden bı kaç sene geçmesi gerektiğini biliyorum 
0 oy
(217 puan) tarafından
Cokk.erken bence 2 çocukla yıpranırsın çocuk bakmak kolay degil benim 5 yas ve 2 buçuk aylik oğullarım ben bile zorlaniyorum bazen bebegim gazli çünkü bence bekle 
0 oy
(6,240 puan) tarafından

19 yaşında ilk çocuğum oldu 2 yaşındayken ikincisi doğdu normal doğum 

Bence sizin tedavi ile falan oluyorsa bnm size görüşüm ikinci çocuğu yapın ama bebeğiniz için daha çok erken enazindan 1 yaşında olmasını bekleyin derim ztn hamile olsan o zmn bile o 2 yaşındyken doğurursun ikisini beraber büyütursun o inşallah 
0 oy
(1,101 puan) tarafından
En az 2 yıl beklemen gerek 3 ay çok kısa bı sure 
0 oy
(14,744 puan) tarafından
tabiki biraz bekle cok kucuk daha 
0 oy
(2,818 puan) tarafından
1 kac sene beklemen lazim sezeryan olduysan
0 oy
tarafından
Bu konuda şahsi bi tecrübem yok, benim ilk gebeliğm bu. Görümcem ilkini sezaryen olup ikinciye ilki 3 aylıkken hamile kalmış, bebeklerin arasında bir yaş var. Öncelikle bunun kolay olacağını kimse söyleyemez, erken olduğu zaten gün gibi ortada. Ama gel gör ki istiyosan ve kaldırabileceğine inanıyosan, destek olacak birileri de varsa hayatında biz ne desek boş olacaktır. şimdi şöyle de bi gerçek var ki, korunmayı bıraktığın an hamile kalacağının bi garantisi yok, ama kalmayacağının da bi garantisi yok :) hakkınızda hayırlısı olsun umarım
0 oy
(717 puan) tarafından
Kesinlikle çok erken.İki çoçuklu hayat zor.Tek çoçuk uyuyunca dinlenebiliyorsun ama iki çoçuk olunca işler değişiyor.Birbirlerini uyutamayabiliyorlar vs.Bir de çoçuğun hareketli değil zorlanmaman normal hele yürümeye başlayınca işler farklılaşıyor.Yaşın daha genç en azındam 1.5 yaş olsun çoçuğun sen de toparlanır dişlerini filan yaptırırsın o ara.Dişler önemli baktırmazsan tamamen gidebilirler.
0 oy
(5,501 puan) tarafından
Canim saglik sorunlarin varmis once onlari hallet. Ayrica ilk bebeginin sana en cok ihtiyaci oldugu donemde 2.olursa ikinizde cok zorlanirsiniz. 

Ben ilk cocugumu 30 da dogurdum. Sen de 31 de falan dogursan bi sorun olmaz yani. 
0 oy
(17,914 puan) tarafından
Doktorunda bir bildiği var ki iki sene bekle diyor bende çok seviyorum ama oğlum üç yaşına geldi hala bebek gibi kucağıma alırım koynumda uyuturum ilkini sevmeye doyamadım da ikinci olsa oğluma zamanım yeter mi korkum var bence bütün bunları düşünmelisin
0 oy
(881 puan) tarafından
Oğlum 26 aylık 3 aylık hamileyim ben bile acele mi ettik diyip duruyorum bazen. Normal doğum olmasına rağmen. Eşimin kuzeni kızı 7 aylıkken istemeden hamile kaldı şu an 4 aylık karnım çok ağrıyor patlayacak gibi hissediyorum bazen diyor. Doktor da demiş zaten keşke en azından 1 2 sene bekleseydin tehlikeli olacak senin için diye. Ayrıca bebeğin daha dünyanın farkında değil bir hareketlensin bir emeklesin yürüsün sen o zaman gör yorgunluğu çocuk bakmayı :) hem bebeğine de yazık en ilgiye ihtiyacı olacağı zamanları kardeşiyle geçireceksin ona yetmeyeceksin belki. O yüzden en azından 1 2 sene bekle derim yaşın da genç daha canım Allah gönlünüze göre versin 
0 oy
(5,965 puan) tarafından
Bebek çok küçük kiizim 4 yaşında 7 aylık hamileyim ama kızım yaramazdi baş edemiyordum bide maddiyat durumundan dolayı bende 26 yaşındayım bir iki ay kaldı dogumuma sen bilirsin hayrlisi olsun ama bebeğin küçük dyer çocuk olunca o ilgsisiz kalır bari suten kestir. Snra yine sizin karariniz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 100 göst.
1 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde mr (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,139 göst.
20 Nisan 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 500 göst.
16 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 164 göst.