0 oy
120 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (353 puan) tarafından
Hanımlar iyi akşamlar. Güzel bir dondurmalı irmik helvası tarifi biliyor musunuz? Yani ölçü ne kullanıyorsunuz nyt  Elif ATALAR tarifi ya çok tatlı geliyor şekeri azaltsam çok tatsız oluyor çokda severim ama bi ağız tadıma göre tarif bulamadım şimdiden teşekkür ederim

2 Cevaplar

0 oy
(1,657 puan) tarafından

Helvacı hellodan almak:D bunu ben de bulamadım ama Ben cıvık seviyorum annem güzel yapar ama o da yapmıyor yıllardır:)

(353 puan) tarafından
Kendisini tanımıyorum ama keşke tarif verse :D bende cıvık sevmem çok kuruda olmasın ama az tane tane kalcak bana da
-Reklam-
0 oy
(6,331 puan) tarafından

Ben çok güzel yaparım yapınca abimlerde gelir o yüzden fazla yaparım

3 su bardağı irmiği sıvıyağda kavuruyorum yağını göz kararı :) 
1 buçuk su bardağı şekeri ekliyorum karıştırıyorum 
2 su bardağı süt ve 1 su bardağı da su ekliyorum 
(353 puan) tarafından
3 su bardağı ne kadar irmik oluyor biliyor musun. Ben bir paketten yapıyorum her denememde. 1 paketten fazlaysa aldırayım eşime. Hamile değilim ama resmen aşerdim :D teşekkür ederim tarif için bu arada
(6,331 puan) tarafından
Canım sanırım bir paket 3 su bardağı ediyor. İki kişiyseniz 3 bardak fazla gelebilir. Yarı yarıya yapabilirsin
1 buçuk bardak irmik 1 bardaktan 2 parmak eksik şeker 1 bardak süt yarım bardakta su olarak yapabilirsin
Islak seviyosan suyunu az fazla yapabilirsin ama biz böyle seviyoruz
Helva sıcakken dondurmayla servis et
Ortasına koy çok güzel oluyor
(6,331 puan) tarafından
1 bardak irmiğe 1 bardak süt mantığıyla yapıyorum sadece süt değilde su karışımıyla
(353 puan) tarafından
Bebeğimi uyutayım hemen deneyeceğim çok teşekkür ediyorum:) inşAllah aradığım tarif budur hep yaparım :))
(6,331 puan) tarafından
İnşallah canım. Ben tariflere bakarak değilde deneyerek buldum doğru ölçüleri.
Daha doprusu herkesin damak zevki aynı değil bazı insanlar çok şekerli yada daha kuru sever ben sevdiğim kıvamda yapıyorum o yüzden tarif bu. Hatta biraz rengini kapalı seviyorum
(353 puan) tarafından
Açık ara yaptıklarının en iyisiydi teşekkür ediyorum:) gerçekten çok beğendim:)
(6,331 puan) tarafından
Afiyet olsun beğenmene sevindim:)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 202 göst.
22 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 128 göst.
2 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Kralice177 (481 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 102 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde İlla (1,193 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 362 göst.
13 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__ (741 puan) tarafından soruldu

401,088 soru

12,003,888 cevap

36,188 kullanıcı

...