0 oy
683 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,063 puan) tarafından
1 buçuk senedir öz anne babam ile konuşmuyorum.  Onları özlemiyorum bile bu bende vicdan azabı yapıyor bazen. Size kısaca yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Anne ve babamın ilişkisi hiçbir zaman sağlıklı olmadı. Her gün kavga eksik olmazdı. Babam alkoliğin tekidir. Annem de ondan boşanmadı ve her şeyi biz çocuklarına bağlayıp durdu. Ben  kendimi bildim bileli onlar için tarlada çalıştım. Bize bir takım kıyafeti bile çok görürlerdi. Babamın ağzından küfür hiç eksik olmazdı bana çok özür dileyerek orosbu bile demiştir. Anneme kızgınlığım bu kadar şeye sessiz kalmasıdır. Evde hiç huzur yoktu. Bizim için saçını süpürge etmiş, her şeye bizim için katlanmış hep öyle derdi halbuki biz öyle bir şey bile istemezdik ondan. Maddi durumumuz babam yüzünden hiçbir zaman iyi olmadı. Çocuklukta böyle şeyler yaşadım hep onlara karşı sevgi hissedemiyorum belki haksızım ama gerçek bu. Üniversiteye gittim bana maddi olarak destek çıkmadılar yaz ayında aralarda başka tarlara gidip çalışıp para biriktirirdim. Bursum vardı ama yetmezdi eve döndüğümde benden hediye beklerler diye üstelik özellikle annem. Evleneceğim adamı istemediler Kürt diye ben de onunla evlendim 1 buçuk sene önce ve o günden sonra onlarla konuşmuyorum şu an hamileyim ve bazen aklıma geliyorlar sizce bu konuda haklı bir taraf var mı

9 Cevaplar

0 oy
(1,070 puan) tarafından
Mesafe iyidir boşver hayatımın öyle bır noktasındayım ki herkesı silebilirim
(1,063 puan) tarafından
İnsan silse bile onları ara sıra aklına geliyor ya da çevredeki insanlara getiriyor
(1,070 puan) tarafından
Herkes yerinde sağ olsun de geç sen evlatları isen onlarda anne baba
(1,063 puan) tarafından
Merak etseler özleseler ararlar ben aramayacağım asla. İçimden gelmiyor onların sesini duymak bile.
-Reklam-
0 oy
(205 puan) tarafından
Mesafe canım başka çaresi yok bende evlenmdim diye 3 yıl konuşmadı benle şimdide eşimi tanımaz etmez ama hep yargılayarak konuşuyor annem bende tanımıyorsan b... Atma dedim kızdım küstü bana aman dedim valla ha var ha yok kendisi beni kendinden ızaklaştırdı
(1,063 puan) tarafından
Benimkiler de öyle kendileri uzaklaştırdılar, soğuttular yabancıdan farkları yok benim için
0 oy
(271 puan) tarafından
Anneni arayıp sormalisin bence.
(1,063 puan) tarafından
Denedim hala kocasını savunuyor o babam konuşmadan konuşmayacakmış.
(271 puan) tarafından
O zaman bosver,  onlarsız da yaşanıyor.
(1,063 puan) tarafından
Onlarsız daha mutluyum gerçekten. Küçük ailemi kurdum eşim her şey için sağolsun çok seviyor beni ne istersem, söylersem hemen yapar. Çok da güzel bir baba olacak inşAllah
(271 puan) tarafından
İnşallah bende hamileyim ilk sağlıkla gelsinler ❤️
(1,063 puan) tarafından
İnşAllah, Amin
0 oy
(1,106 puan) tarafından
İçinde evlat sevgisi olan aile zaten dayanamazdi şimdiye kadar boşver canım kendi kurduğun yuvaya bak  .Herkes aile ile bir olmak zorunda değil 
(1,063 puan) tarafından
Maalesef beni sevmiyorlarmış onu anladım. Onlar için sadece tarlada çalışan hizmetçileri yok olmuştur. Sevselerdi illa ki ararlardı.
(1,106 puan) tarafından
Boşver canım gerçekten boşver  ilerde onlar senin yoluna bakacak gelirmi arar mi diye .ben çok katiyim bu konuda ters bir hareket görsem ömürlük küserim affetmem yani
0 oy
(7,638 puan) tarafından
Herkesin illaki bır sorunu vardır   aileyi secemıyoruz malesef    benimde ailem  babam içki hariç zor bı hayatımız oldu calişmak zorunda kaldık  aile bütcesi için    ne olursa olsun  eğer  Allah'ın emirlerine uymak istiyorsan  anne baba off bile denmez    günahtır    belkide onlar senin sınavındı    bak bende ne baba ne anne  kaldı gittiler  Rabbim'e  iyi düşün olur'mu
(1,063 puan) tarafından
Tamam
0 oy
(7,543 puan) tarafından

Yarin birgun toprağını öpersin :'( pişman olursun

(1,063 puan) tarafından
Pişman olur muyum bilmiyorum ama içinde onlara karşı sevgi kalmamış maalesef kendileri yaptılar bunları
(7,543 puan) tarafından
Orası öyle ama kaybedince değerini anlıyorsun bazi şeylerin.
(1,063 puan) tarafından
Belki de...
tarafından
Peki Allah korusun diyim de bu kız ölse anne babası kıymetini anlar mı ki ? Anlaması gereken bu insan değil bence anne babası. Zaten yeterince değer vermiş fazlasıyla
(7,543 puan) tarafından
Büyükler ölüme daha çok yakın ya o yüzden öyle dedim . Mesela muge anlida annesini arayanlar oluyor vefat ettiğini duyuyorlar .mezarının başında ağlıyorlar o geliyo aklıma.
tarafından
Tabi her insan için anne baba vazgeçilmezdir. Eminim bu arkadaşım da başına öyle bişey gelse üzülür ama benim demek istediğim farklı. Yani toprak öpülecek kadar ne emekleri olmuş olabilir. Ben biraz bu konularda katı düşünüyor olabilirim. Haksızlığı kim yaparsa yapsın anne baba evlat kardeş kabullenemiyorum ve soğuyorum
.Allah kimseye yaşatmasın
(7,543 puan) tarafından
Amin inşallah.

Ama burda anlatılan olaylar hep tek taraflı oluyor .
tarafından
Doğru söylüyorsun kuzum
0 oy
(2,217 puan) tarafından
Bende sildim ailemi bosver gitsin bazen bazı şeylerin olması gerekiyor annemin son sözünden sonra bile kırılacak birsy demeden sustum ve araya kocaman kırgın bi şekilde mesafe koydum çok canım acıdı haftalarca kendime gelemedim ama mecbur kendim için yok saymam gerekiyordu şuan birazda olsa kendime geldim gelmeye çalışıyorum 
(1,063 puan) tarafından
Zarar veren kendi öz ailemiz dahi olsa uzak durmamız gerekiyor bence iyi yapmışsınız
0 oy
tarafından

Ne acı ki insan en çok ailesine güvenmek sığınmak ister. Çok üzüldüm kardeşim. Eminim ki sen bebeğine çok iyi bir anne olacaksın yaşadıklarından ders cikarmisa benziyosun. İnşallah eşin de iyi bir baba olur ve bebeğinize daha huzurlu aile ortamı sağlarsınız <3

(1,063 puan) tarafından
İnşAllah ona güzel bir aile olacağız. Asla kendi yaşadıklarımı ona yaşatmayacağım.
tarafından
İnşallah canım bebeklerimize iyi birer anne baba olalım onlarda bize hayırlı evlat olsunlar
(1,063 puan) tarafından
Amin canım
0 oy
(17,984 puan) tarafından
İnsan anne baba olunca ailesinin kıymetini daha bir anlıyor evet ama evlat sevgisini tadınca daha çokta suçluyor çünkü bence bir insanın doğurduğu çocuğu sevmemesi için hiç bir sebep yok 
(1,063 puan) tarafından
Haklısınız

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 595 göst.
27 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Lunaa (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 723 göst.
0 oy
1 cevap 219 göst.
2 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mehmetcan Emir (888 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 351 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,348 puan) tarafından soruldu

408,634 soru

12,280,022 cevap

37,860 kullanıcı

Kategoriler

...