0 oy
128 göst.
Diğer kategorisinde (1,410 puan) tarafından
30 aylık olmasına sayılı gün kaldı hala bezle dolanıyoruz evde gündüz hiç emzik almaz ama gece hep ağlayarak uyur emzik almazsa hatta kendisini yırtarak ağlar emzik emzik diyerek vermesekte uyumuyor bari emzik öyle böyle keserim diye düşündüm beni anlıyor ama sanki anlamıyor gibi hadi gel çişe gidelim diyorum tuvalete gitmek istemiyor banyoya götürüyorum banyoda suyu açıyorum otur hadi çiş yapalım diyince oturmuyor öyle ayakta suyla oynuyor sadece  neyse anlatıyorum güzel güzel bak çişi beze yapmayalım kocaman kız olduk bırakmamız lazım çişin gelince söyle dedim bezi çıkardım mutfağa gittim geldim üstüne işemiş bak bak diyor bana üstünü değiştirdim gelince söyle çiş de ben seni götürürüm dedim hayır yok yok diyip ağlıyor  anlamıyor heralde diye düşünüyorum 2 gün oldu daha başlayalı ama tık yok tuvalet isteği de yok hadi bi dene diyorum sana çikolata alıcam ıhh diyor biraz zorlamış gibi yapıp bırakıyor dahada yapmıyor napıcam ben böyle napmam lazım sadece 2 günde değil daha öncesinden de arada tuvalete götürürdüm lazımlık var asla oturmaz bebeğini oturtturur bak çiş yapıyor hadi sende yap derdim bilmiyorum ya acaba çokmu erken ya da napmam gerekiyor kızlar bilenler bana akıl verebilir.mi?

4 Cevaplar

0 oy
(7,018 puan) tarafından
Hazır olan çocuk en fazla 1 haftada alışıyor zaten dönem dönem gerileme yaşanıyor sadece. Bence zorlamayın çocukta inatlaşma ve bağırsak sorunlarına yol açabiliyor. Sizin için daha zor olur. Yada bi pedagogdan yardım alın.
(1,410 puan) tarafından
Yani mutlaka öğrenirmi diyorsun canım yavaş yavaş devammı etmeliyim yoksa o değil emzik konusunda da böyleyiz gündüz asla elini sürmez ama gecede uyuyamaz emziksiz
(7,018 puan) tarafından
Bi kaç gün daha dene olmuyorsa çocuğu zorlama bence canım. Emziğin ucunu kesmeyi denedin mi hiç?
-Reklam-
0 oy
(7,606 puan) tarafından
Benimki 27 aylık bugün başladım 2 kez tuvalete 5 kez altına yaptı. Ama pes etmicem inşallah alışırlar bir an önce. Seneye bıraksam 3 yaşını geçmiş olacak havalar ısınana kadar. 
(1,410 puan) tarafından
Bende zorluyorum zorlamadan olmuyor çünkü ama aşırı yıpratıcı ya bide anlıyormu anlamıyormu mevzusu bitiriyor beni inşallah iki bebişte öğrenir biran önce
0 oy
(841 puan) tarafından
Ben kızıma 20 aylıkken alistirdim 1 haftada alıştı 10 dakka da bir tuvalete götürdüm sürekli sürekli götürünce aklına yerlesiyor zamanla çünkü altina kaçırdığı zamanlarda oldu bana gelip tuvaletini söylüyordu ama bir ortamda oyun oynasın hemen altına ederdi ben olduğu ortamda olmasam ilk başlar böyle bı kaç defa sıkıntı yaşadım bide yaşı kucuktu zaten ondan sonra şuan 25 aylık ve bazen kendi gidip yapıyor bazen beni çağırıyor ben götürüyorum kesinlikle altına yapmıyor 1 yaşında oğlum var hatta diyor bak anne kardeşim altına yapıyor ben yapmıyorum ben bez takmıyorum diyor ben aklliyim diyor :))
0 oy
(5,384 puan) tarafından
Anlamiyorsa zorlama ben 39 aylikken alıştırdım oğlumu 2.gün çişini öğrendi soylemeye başladı kaçırmıyordu altina ama gel gelelim buyuk tuvaletini 3 ay altina yaptı ve ara ara yine yapıyor. Çişini 2.gün ogrenmeseydi kesinlikle nez takardım ama zor bir surec sabir lazim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 84 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Melek12 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 150 göst.
0 oy
3 cevap 132 göst.
0 oy
16 cevap 231 göst.
16 Mart 2022 Aile kategorisinde Aybukee (1,288 puan) tarafından soruldu

406,511 soru