+1 oy
588 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
İnsanların algılamadigi birşey var. Şöyle anlatayim ;

Doğum 2 çeşittir vajinal doğum ve sezaryen doğum.

Normal doğum algısı nedir ? İnsanlar bunu yanlış anlıyorlar. 

Bence kişinin ve bebeğinin sağlığına hangi doğum şekli uygunsa Normal doğum o'dur. Benim çatı darlığım ve bel fıtığım var. Ve bebeğim makrozomik bebekti ( tosun bebek) doktorum bana bebeğimin kilosundan kaynaklı vajinal doğum yapamayacağımı söyledi. ( Devlet hastanesi) Bende sezaryen doğumu kabul ettim. Ve doğumdan yaklaşık 5 saat sonrasında ayaklandim. Diğer insanlardan bile daha dinç ve hareketliydim. Sezaryen zor bir ameliyat, bunu yaşayan kadın nasıl yarım olabilir?  Çok şükür bebeğim sağlıklı ve ben Sezaryen olduğum için çok mutluyum. Doktorum benim ve bebeğim için en doğrusunu düşündü ve önerdi bende ona güvendim. Şimdi bu doğum şekli benim normalim olmuyor mu? Bende bana göre normal doğum yaptım.

Yani işin kabacasi ( affınıza sığınarak söylüyorum) bir yerimi zorla yırttirip suni sancilar alıp üstüne bebeğimi strese sokup sonrasinda doğum yaparken bebeğime bir zarar gelseydi ama topluma göre (NORMAL) DOGUM yapmis olsaydım daha mj iyi olurdu ? 

Etraftan Sezaryen olunca kendini kestirmissin, işin kolayina kaçmışsin, Sezaryen olmak yarımlik gibi sözler duymak çok kırıcı 

20 Cevaplar

+5 oy
tarafından

En İyi Cevap

image

hshshhshsjjsjsj..d.d.d.
tarafından
:⁠-⁠D:⁠-⁠D:⁠-⁠D:⁠-⁠D:⁠-⁠D Allah iyiliğini versin
tarafından
.d.d.d.d.d.d
-Reklam-
+8 oy
(4,495 puan) tarafından
Normal doğum denirken kastedilen, fizyolojik veya anatomik olarak insanoğlunun binlerce yıldır neslini devam ettirme biçimi. Normal veya vajinal doğum olarak geçer adı. Bilimsel adı da böyledir. (İngilizce versiyonu doğal doğum olarak geçer genelde, almancada normal doğum yine türkçedeki gibi) Siz bunu kabul etmiyor olabilirsiniz ama bu algı politikası değil. Burada kast edilen sezaryen doğum anormaldir değil ki. Doktorum bize her zaman sağlıklı iki birey lazım doğumlarda (anne ve bebek), o yüzden doğum şeklinin bir önemi yok benim için diyordu. Sezaryen konusundaki bu bahsettiğin yarım anne, kolaya kaçmışsın gibi saçma yorumlar genelde eskilerin bakış açısı zaten. Şimdiki nesil bu tarz kafada değil benim gözlemlediğim. Bana kalırsa isimlerin değişmesi bir şey değiştirmez kafalar değişmedikçe. Kim hangi doğum şekline daha uygunsa onu tercih etmeli zaten. 
(1,127 puan) tarafından
Güzel bir yorum :)
tarafından
Terim olarak doğal daha uygun gibi geldi bana. Teşekkürler canım yorumun çok güzel
+6 oy
(19,496 puan) tarafından
Şimdi sen de sezeryan doğum yaptım diye normal doğumu gömmüssün gibi geldi bana. Yok bı tarafını yirtmalar bebeği strese sokmalar şeklinde ifade etmişsin hatta. 

Yani nasıl sağlıklı bir şekilde gerceklesecekse öyle olsun doğum. Valla keyfi olarak sezeryan olana da saygım var. Normal dogurana da. Bana ne kim nasıl dünyaya getirmiş. Anne Bebek sağlıklı mı ben ona bakarım . Sen de öyle konuşan birileri varsa cevaplarını ver. 

Ama ben diyemem valla vajinal doğum diye kusura bakma. 

Sezeryan da normal doğum değil ayrıca. Binlerce yıldır kadınlar normal doğum yapıyor. Binlerce yıldır olan bişeyin artık normali budur. Sezeryanin tarihi surda kaç yıllık ki. Bilmiyorum ama yüzlerce yıldır değildir heralde diye tahmin ediyorum.  Ama bulandan Allah razı olsun. Bir sürü anne ve bebeğin hayatı kurtuldu. 
(6,664 puan) tarafından
Bi tarafını yırtma bebeği strese sokmak ne 1 buçuk ay önce doğum yaptım heryerim sağlam bebeğimde şükür sağlıklı sezeryanı öveyim derken normali gömmüş arkadaş
Ayrıca şu sezeryana yarım insan lafını ilk defa burada duydum kendi çevremde asla duymadım iki ablam sezeryanlı kimse öylr bişey demiyor insanlar bebeğin ve annenin sağlığına bakar
Hiçkimseden öyle bişey duymadım
tarafından
Yoo gömme filan yapmadım insanların algısından bahsettim sadece. Yoksa bende çok istiyordum hatta son haftama kadar vajinal doğum olarak ilerliyoduk. Nasip böyleymiş iyi ki de böyle olmuş çok şükür saglikliyiz
(19,496 puan) tarafından
Ben de duymadım hiç. Ama vardır öyle patavatsizlar illa ki .
+1 oy
(17,916 puan) tarafından
Normal doğum denmesinin de bir sebebi var eskiden insanlar kendi kendine bile yapabiliyormus ( doğada hayvanlar hala yapıyor) kesisiz ameliyatsız  olması sonrasında hemen normal yaşantısına devam edebildiğin için adına normal diyorlar ama bu durum senin doğumunu anormal yapmıyor senin etrafındakiler fazla cahil olduğu için bunu algılayamıyorlarsa bu onların sorunu 
tarafından
İşte bende ondan bahsediyorum :) sezaryen oldum normal hayatıma kısa sürede devam ettim ee bende normal olmuyor muyum. Ben biraz daha doğal terimini beğendim yani normal anormal değil de doğal daha iyi anlatıyor sanki
(17,916 puan) tarafından
Zihniyet değişmedikten sonra kelime değişse ne olur ki birine doğal diyen öbürüne yapay der o zihniyette
tarafından
O da doğru canım haklısın
+1 oy
(3,122 puan) tarafından
Sadece başlığa cevap veriyorum, aile büyüklerine vajinal doğum mu diyorsunuz biz bu kadar rahat degiliz aman bırakın kim ne desin bunun derdine Mi düşelim bide 
(142 puan) tarafından
+++++++++
tarafından
Ayıp bişey değil ki kuzu denilebilir yani normal doğum yaptım diyince de herkesin kafasında aynı şey canlaniyo :))
0 oy
(551 puan) tarafından
Normal doğum yaptım Dr her ihtimale karşı kesik attı 18 tane felan dikişim oldu ozaman bende yarım oldum. Bilmiyorlar ki ne saçmalasınlar
tarafından
Saçma dimi. Aslında demek istediğim çok farklı. Soru başlığımi değiştirdim. Sen vajinal yol ile doğumunu yapmışsın ve doktorun sana uygun olarak kesi yapmış bu senin normalin canım. Sana uygun olan bu
(551 puan) tarafından
Bende doğum başlamıştı beni arayıp teselli ettileri laflara bak "sen sezeryan olma kilolusun yaran iglesmez kapanmaz vs.." cahille bir olmayacaksin he diyip geçeceksin canım
tarafından
Kız ben lafımı hiç esirgemem. çat söylerim sonradan içimi yiyeceğine onların canı sıkılsın :))
0 oy
(5,334 puan) tarafından
Normal diye sanci cektim kanamam oldu atesim cikti nabzi dustu bebegin sezeryana alindim sezeryanda pihtilasma problemim var benim durmaz kanamam normal sekilde 2kan taktilar 7saat sonra odaya ciktim hadi yarim anne kolaya kacmissin denisn bana da cok demislerdi 
tarafından
Hepsini kınıyorum. Sen ve bebeğin sağlıkliysa en önemlisi bu. Keşke toplum bunu algiliyabilse
0 oy
(318 puan) tarafından
Bunu diyenler halt etmiş milletin dediğine takılmayın lütfen ben 35 haftalık hamileyken sancım başladı açılmam ilerlemedi suni sancı verildi gece 22.00 da sabah 12.000 kadar sancım olmasına rağmen doğum gerçekleşmedi gebelik şekerim vardı ve bebek risk altındaydı sezeryanı kabul ettik iyiki de kabul ettik şeker vurmuştu bebeğime 13 gün ayrı kaldım evladımdan küvezde kaldı çocuk doğmazsa ne yapacaksın ha keyfi sezeryana da karşı değilim isterim yaparım kimseyi ilgilendirmez benim annem 11 çocuk doğurdu en sondaki doğmasına sezeryan oldu kadın bile sezeryanın ağrısı çok kötü kızım iyimisin diyip duruyordu normal doğumda hemen ayağa kalkarken sezeryanda 1 hafta ancak tam doğrulabiliyorsun milletin dediğine takılmayın lütfen lafınızı da esirgemeyin
tarafından
Asla esirgemem. Siz size uygun olanı kabul etmişsiniz. Yani sizin normaliniz bu. Annenizde o an ki durumu sezaryene müsade etmiş o da normal.
(7,714 puan) tarafından
Anneniz neden sezaryen oldu özel değilse merak ettim o kadar doğumdan sonra bağlatmak için falan mı
(318 puan) tarafından
Son olan çocuk ters dönmemiş birde doğmaya niyeti yok gibiydi:D annem hesaplamada 9 ay 10 günü çoktan geçmişti diyordu bulundukları yerde doktor yokuş öyle başka memlekete gitmiş öyle seseryana alınmış en küçüğümüz 28 yaşında
0 oy
(4,096 puan) tarafından

Sezaryen doğumum normal doğumumdan daha az dikişim vardı :D ikli normal dedikleri doğum şekliydi 40 dikiş vardı :D 2. De sancı çekerken kordon dolandı acil sezaryene alındım. Kısaca dediğiniz gibi sağlık belirliyor şekli

tarafından
Kesinlikleee. Sağlık sıhhat olsun da nasıl olduğu önemli değil
0 oy
(96 puan) tarafından
Benim de kuzenim sancı çekti suni de verdiler olmadı sezeryana aldılar. Bir diğer kuzenim ise 3 doğum üçüsüde sezeryan çünkü onun ki keyfiydi istemedi hiç vajinal doğum yapmayı birçoğumuzun vardır çevrede böyle tanıdığı diyenlerde böyle örnekler yüzünden söylüyorlardır.sırf affedersiniz ama vajinal genişlik eski görünümü kaybolmasın diye sezeryan olan da var.mesela benimde sezeryana cesaretim yok o yüzden herkes etrafında gördükleriyle yorum yapıyor tabi boşboğazlık yapan lar da o kadar çok..bence iki çeşit doğumda çok zor Rabbım herkesin doğumunu kolay etsin
tarafından
Amin kuzu aminn. Saygı duymak lazım. Herkes kendi bedeninden ve bebeğinden sorumludur. kim neyi nasıl yapmış kime ne :)
0 oy
(1,970 puan) tarafından
Bu saçma algı cahil insanda var yani her ikiside doğum sonuçta acı cekiyorsun normal biraz çabuk ayaklanirsin sezeryan biraz dikisten ağrılı olur ona bakılırsa sezeryan normalle kiyaslansa sezeryan daha zor 

Kimse keyfinden birşey istemez bebek sağlığı anne sağlığı için doktor ne onerse odur
tarafından
Tabii ki de aynen öyle sonuçta bir ameliyat geçiriyorsun Ama bu da bir doğum şekli ama ne bileyim çok şükür çok güzel geçirdim herhalde biraz olumluluğumun faydalarını gördüm
0 oy
(3,843 puan) tarafından
Kızımı normal doğum yani vajinal doğum yaptım 1 hafta sancj çektim 3 tane dikisim var. O gece ayağa kalktım çocuğumu da emzirdim altını da aldım . Sonra miyomum vardı ve büyüdü açık miyom ameliyatı oldum 1 buçuk ay önce bildiğin sezeryan gibi rahim üzeri kesik yani bı nevi çocuksuz sezeryan oldum . 3 gece hastanede yattim zor geçti neden zor geçti 2 saat sürdü ve diren torbası (pis kan torbası ) vardı o yüzden .Evet insanlar çok cahil ikisi de bir operasyon ve bı can dünyaya getiriyorsun ameliyatı olunca 3,gün iyiydim sadece dikiş yerimde sızlama vardı ama 3 gece hastanede yattım o 3 gün ölüm gibiydi ki benim ağrı eşiğim kuvvetlidir. Ve şimdi tekrar anne olabilirsem ki ( hamile kalmak için oldum ameilyat) sezeryan olcam mecbur . Ama insanlara bu söyledim mi aa dogurursun normal birini doğurdun da 2 mi doğuramican  diyor. Bilmeden herkes herşeyi konuşuyor arkadaş  doktorlar boşa okumuyor herhalde doktorum eğer 5 yıldan önce hamile kalırsan yapamazsın normal doğum dedi .

Yani bı nevi ikisini de görmüş oldum sezeryan bildiğin ameliyat insanlar diyor kolaya kaçıyorlar şimdiler diye ama hiç de kolay değil karpuz gibi kendini yardirmak 
tarafından
Üzüldüm kuzum ama sevindim de tekrardan hamile kalabileceğin için bir şey yapmışsın Allah gönlüne göre versin inşallah sağlığınız neye el veriyorsa en sağlıklı şekilde o olsun
(3,843 puan) tarafından
İnşaallah canım çok şükür er geç anne olacağım ya ona da şükür
0 oy
(7,714 puan) tarafından
Bebeğin kaç kilo doğdu ?
(7,714 puan) tarafından
Ben 3710 gram doğurdum ik dk da çıktı ama bana o an hissettirdiği 2 sene falandı. (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) Zor ya candan can ayrılıyor iki türlüsü de sıkıntı en iyisi baba olmak sıfır acı
tarafından
Maşallah canimm ben hiç yasamadim ki sancı ne bilmiyorum. 40. Haftaya kadar da bekletti doktor belki sancı açılma olur da doğuma giderim diye. Yok bişey olmadı. O arada benim kız iyice büyüyünce doktor sezaryen dedi. Gerçi doktorumu o kadar seviyorum ki ne dese onu yapardım o kadar iyidi sağolsun.
Kız onlar da lohusalık yaşıyor ya valla bak. Biz yaşadık yani bilimsel kanıtlanmış babaların da hormonları değişiyormuş o kadar yabana atmayalım su garibanlari :))
(7,714 puan) tarafından
Sanciyi cekseydin hiç öyle demezdin sanırım :) ben ilkini 37+2 de doğum yaptım iki gün evimde normal sancı hastane de ise 12 saat şiddetli olanı çektim sancı girine kadar eşim horluyordu ben ağlamaya başlayınca gözunu açıp nefes al ver diyordu elimi tutuyordu ben rahatlayinca foss tekrar uyuyordu (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) doğuma girsin zorluğunu görsün dedim ama benimkiler çatala cikmamla gelmesi bir oldu adam da zannediyor ki doğum çok kolay (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) bir de utanmadan ben hep parasını veririm özele sen yeter ki doğur diyor sanki parası acısını alıyor
İkinci veledim de 40+2 de geldi
tarafından
Anlık olsa da ne çok çektin dimi ya. Çatal oldum olası bana korkunç geliyodu muayenelerimi hep sedyede oldum. geçen başka doktora gitmek zorunda kaldım kontrole. Çatala çıkartti aslında daha kolaymış yani amacı o zaten. Bilmiyorum bı daha hamile kalır mıyım kalırsam sancı çeker miyim :)) nasip ya
(7,714 puan) tarafından
Öyle canım ama bende sezaryenden çok korkuyorum yine olsa yine sanciyi göze alırım da daha istemiyorum şuan için iki tane kızım var bana yetiyor hatta büyüğü sağ olsun arttırıyor bile (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)
Çatal korkum yok ben sadece utanıyorum ister istemez. İlk kızım için 2 seneye yakın bekledim 10-15 kere belki daha fazla çıktım o zimbirtiya :/
0 oy
(7,714 puan) tarafından
https://www.instagram.com/reel/C_H5wmuiwCT/?igsh=d3owbjRqZnBodGxt

Karşıma çıkan video (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)
tarafından
Hahshshshsh Allah iyiliğini versin. Bizimki de kul yapısı fermuar haha .d.d.d
0 oy
(531 puan) tarafından
Offf bitmedi şu normal sezeryan kavgası.   

Bende sezeryan oldum.  İlk önce insanlara sezeryan oldum diyince ah vah diye acidilar.  Ne alaka ne alaka acınacak durumdamiyim ben ah vah diyorsunuz.  Dedim.  Bu arada normalide gördük.    Sezeryan bin kat daha iyidi
tarafından
Bizde şey mi yapsak ki vajinal doğum yaptım diyenlere ayy olsun üzülme Allah seni böyle yaratmış .d .d
tarafından
Bide bebeğimin cinsiyeti belli olunca karşı binada teyze sordu cinsiyeti ne diye. Kızım olacak teyze dedim. Olsun olsun üzülme oğlan da olur dedi. Kız olduğunu öğrenince zil takıp oynamadigimjz kalmıştı. Algılar pek değişmiyor. Ama yeni nesilden umitliyim. Çok akıllı parlak zekaları var
(531 puan) tarafından
Sjsjsjs     oyle yapalım.   
O an deseydin ya.  Üzüldüğümü nerden çıkardın?  Ben bazı cahil insanlar gibi kız erkek ayrımı yapmiyorum.   Deseydin.  
Bende umutluyum ama malasef onun gibilerin elinde büyüyen çocuklarda aynı fikirde olabiliyor.  
Benimde bi tane oğlum var daha öncede bir oğlum vardı vefat etti.  Kv bi tane daha oğlunuz olsa vs vs esimde bende aynı anda kız istiyoruz dedik.  Daha sözümüzü bitirmeden hayir hayir erkek erkek diye başını sallıyor.  Sanami sorucaz desen olurda işte saygıdan susuyorum.
tarafından
Biliyorum canım senin eski postuna denk gelmiştim basın sağolsun rabbim bebeğine güzel ömürler versin. Çok sevinmistim o zaman yorumlastigimizda senin adına işte insanlar onu algılamıyor ki kız erkek ne fark eder hayırlı sağlıklı düzgün insanlar olsunlar da
(531 puan) tarafından
Çok amin teşekkür ederim.   İnsallah senin kizinada uzun güzel ömrü olsun
0 oy
(2,244 puan) tarafından

Ben de normal doğum demiyorum. Benimki normal de diğer annelerinki anormal mi? Vajinal doğum deyince de sanki ooo seks demişim gibi bakıyorlar ahdlglhahaaha :)) Vajinanın bir tıp terimi olduğuna alışması zor toplumun :D

tarafından
Ayhs çok güldüm ya o kadar doğru demişsin ki sanki ayıp bişey deniliyo. Penise pipi denilince utanmıyor da tıp terimi vajina denilince utanıyorlar .d
0 oy
(1,265 puan) tarafından
Kız nediyorsun Allah aşkına yıllar önce sezeryanmı vardı Rabbim en doğru bunu uyhun görmüş sence zararlı olacak olsaydı en ufak bir noktadan bile farklı secenekte olmqzmiydi insnalar onceden 10 12 çocuğu normal yapıp hepsini çatır çatır doğurdu en güzelini rabbim bilir oda normal doğum sen biraz kendini kandirmaya çalışıyorsun pr. Doktorlar bile sezeryanin çok arttığını bunun normal olmadığını bir ameliyat olduğunu söylüyor nromal dogum yapmak rahmi ve vücudu yeniliyor ve dediğim gibi rabbim kulu için en iyisini bilir demeki oda normal doğum Muş biyerlerimi yirtmadan falan diyorsun ne saçma yani 2 normal yaptim 2 dikiş var yırtık denmez bile yani şimdiki doktorlar kolaya kaçıyor net.
(142 puan) tarafından
Çok haklısın sağlık durumu açısından tamam sezaryen yani eskiden ölü bebekte çokmus bu durumda olabilir ama diğer türlü normal dogumun yerini sağlık açısından hiç biri tutamaz bende normal dogum yaptım dikiş izi genişleme vs hiçbiri yok hatta estetik dikiş deniliyor  sonrasında hiç iz kalmıyor birde yukarıda bir arkadaş sezaryen zor normal doğumda ne var gibi demiş
Canının son eşiğine gelip te canından can çıkmayınca çok rahat söylemiş
(1,265 puan) tarafından
Ölüme ecel olarak bakıp tevekkül ederseniz sorun kalmaz cnm
(1,265 puan) tarafından
Benim babanem ananem hep çok doğurmuş ölüm yok şimdide var çok kürtaj dikkat edersen çünkü rabbim ömür vermemiş
tarafından
Aşkım ben karşıyım demiyorum ki terimler yanlış kullanılıyor diyorum
(1,265 puan) tarafından
Ama cnm adı üzerinde normali bu çünkü bundan atıyorum 150 200 yıl önce sezeryan yoktu mesela biz kendiliğinden gerçekleşen şeylere doğal ederiz dimi doğal afetler mesela rabbimin kurduğu düzene buda rabbimin doğal olarak insanlara verdiği bir durum bunun dışına çıkan durumlara doğal yada normal denmez malesef doğal normal dışı durumlar olarak adlandırılır
0 oy
(1,127 puan) tarafından
Kesinlikle haklısınız. Size katılıyorum. Ben vajinal doğum yapmak istiyorum. Allah kısmet ederse her an bebişimiz gelebilir. Sezaryen istememe sebebim o anı tamamıyla yaşayıp hafızama kazımak istiyorum. O kadar uzun ve zorlu bir süreçti ki hemen oldu bittiye gelsin istemiyorum. Tabii ki doğum esnasında bana veya bebeğime herhangi bir sıktıntı olacaksa sezaryen olmak daha mantıklı.

Bende şunu anlamıyorum. Bebek aynı bebek, anne aynı anne. Bebeğin çıkış şekliyle ikisinde değişmiş olmuyor. İnsanlardaki bu algıyı inşallah bizler yıkacağız :) 
tarafından
Hayırlısı olsun hakkında sağlıklı olan ne ise bebeğin ve senin için o olsun. Ben de çok isterdim sancı yaşamayı İnan ki çok merak ediyorum ama nasip değilmiş hiç yaşamadım. Yaşamak için de çok fırsatım vardı 40 haftaya kadar bekledim olmadı :))
(1,127 puan) tarafından
Bende bekliyorum bakalım bana kısmet olur mu? Allah razı olsun
0 oy
(338 puan) tarafından
Etrafımda böyle lüzumsuz zır cahil insanlar olmadığı için kendimi şanslı hissettim :) ilk defa duydum "yarım anne" lafını. Herhalde etrafımdakilerin çoğu sezaryen ile bebeğini kucağına aldığı için bizim için zaten normalleşmiş
(4,495 puan) tarafından
Aynen öyle 4 ablam da kendi istekleri dahilinde sezaryen oldular, kimse de yadırgamadı. Bu saçma yorumları yapan kafalara bir de vajina desen aboooo :))) ahlaksız olursun.
tarafından
Mecburi olur Kendi isteği olur bu bir bir tercih meselesi de olabilir zorunlu da olabilir kimsenin yargılamaya karışmaya hakkı yok. Her ikisi de doğum çeşitlisi sonuçta. Ama çok duydum kızlar be ;) taktım mı takmadım laflarını verdim oturtturdum çok mutluyum .d
(338 puan) tarafından
rlm çok güldüm yorumuna :))) haklısın ahlaksız oluruz :)) YaseminDefne en iyisini yapmışsın hak ettikleri yerde yapıştır lafı bir daha çıkmıyor yılan dilleri :))
tarafından
Tabiki vermek lazım hamileliğimin bir döneminde bide doğum yaptığım ilk zamanlar biraz mala bağladim ben. Biri bişey diyo eş tarafı kendi tarafım fark etmez susuyordum sonra oturup ağlıyodum. Eşim bı silkeledi beni kendine gel sen bu değilsin ver cevaplarını dedi. Bı kendime geldim ki ben. Adamın hoşuna gidiyo birine lafı yapistirinca. O zamanlar ki ezik halim içler acisiydi hormonlardan .d
(338 puan) tarafından
Ah canım ya kıyamam, annelik sakinliği huzuru gelmiştir ondan. Eşine helal olsun ezdirmemiş seni. İnsanları kırmayı sevmem ama beni kırmaya çalışanın da payını veririm. Çok şükür sen de içine atmayı bırakmışsın
0 oy
(3,603 puan) tarafından
Şimdi canım bir yerini yırtıp suni sancı alsaydın ve bebeğe bir şey olsaydı bu da normal doğum değildi birine söylerken normal doğum yaptım diyince anlıyor nasıl doğum yaptığını biri sorduğunda vajinal doğum diyemiyoruz ki normal doğum diyince anlıyor bu arada bende normal doğum yaptım ama benim bebeğimde bir sıkıntı çıktı ve her doktor senin sezeryana alinman lazımdı dedi sezeryanda bir doğum şekli bazıları insanların tercihi bazıları mecburi oluyor bu doktorun tercihi çevredeki ler de kendilerince saçma saçma konuşuyorlar iki doğumda doktora hangisi uygunsa  o olur 
tarafından
Diğer arkadaşlar birkaç terimden bahsetmiş Doğal olan demek daha çok hoşuma gitti mesela normal demek hoşuma gitmiyor. Vajinal Doğum yapsaydım gururla da söylerdim şimdi Sezaryen oldum utanacak bir şey yok bence
(3,603 puan) tarafından
Yani utanılacak bir şey hiç birinde Yok ama soran kişilere vajinal doğum demek saçma geliyor ki ister istemez utaniliyor yani ama kimsenin bir şey demeye hakkı yok ikisindede canından can gidiyor

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 110 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Su misali (226 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 394 göst.
19 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mervebykdg (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 425 göst.
0 oy
4 cevap 107 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Eso9090 (221 puan) tarafından soruldu

408,406 soru

12,270,215 cevap

37,573 kullanıcı

Kategoriler

...