0 oy
84 göst.
Diğer kategorisinde (416 puan) tarafından
Kızlar çok istediğim bir şey için hacet namazı kıldim inşallah kabul olur inşallah sizdende destek istiyorm duamin kabulü için 

1 cevap

+1 oy
(886 puan) tarafından
Ettiğin duanın dua hükmünde kalması için öncelikle inşaAllah demeyi bırak. Bi iş yapmaya niyetlendiğinde inşaAllah denir çünkü, dua ederken değil. Bizim toplumumuzda öyle tuhaf bi algı var niyeyse, her duanın sonuna bi inşaAllah kelimesi yerleştirilir. Allah'ın adını anıyorum daha hızlı kabul olur mantığı var sanırım ama inşaAllah Allah dilerse anlamındadır ve yapmayı planladığımız işler için kullanılır aklında bulunsun. Duanı tamamladığında amin demelisin :) hakkında hayırlısı olur umarım, hayırlı sabahlar 
(5,655 puan) tarafından
ben garantiye alip herseye amin insallah derim farkinda olmadan:) bu ayrimi su yasimda sen yazinca idrak ettim yanliz cok tesekkur ederim .
bazen de veleddalin amin derim  haninespirisine oyle derim de  o ne anlama geliyor simdi bakicam. ben fatiha da geciyor illaki iyi biseydir velleddalin amin  diye hic merak etmeden arastirmadan ikisi birlesik bir dua sinrasi soyleniyor gibi soyluyordum .
(8,832 puan) tarafından
Hayırlısı ile demek gerekiyor
(886 puan) tarafından
Tabi ki, her zaman hayırlısıyla nasip et demek daha mantıklıdır. En azından hayırsız olmasının önüne geçilir. Duada ne kadar ayrıntı olursa o kadar iyi diye düşünüyorum bi de
(886 puan) tarafından
Uzun zamandır inşaAllah kelimesini tek başına kullanıyorum ben genelde, hani biri şunu yaparsın, bunu yaparsın yada yaparız gideriz falan dediğinde tamam yada olur demek yerine inşaAllah diyorum, ona da gıcık oluyo bazıları :D
(8,832 puan) tarafından
Ben genelde hayırlısı ise olur inşallah diyom
tarafından
Hayırla ve afiyetle demek gerekiyor aslında çünkü hakkımızda hayırlı olan her iş afiyetli olmayabilir. Afiyet demek belasızlık demektir. Ayrıca afiyet dendi mi bir hayırlı iş belalıysa bile Allah belasını kaldırır ve onu belasız bir şekilde verir.
Veleddallin amin de aslında tek başına manası kasır olan bir kelime çifti. Fatiha suresinin yarısında Allaha nasıl dua etmemiz gerektiğini öğreniyoruz, son kısımda "...İhdines sıradal müstegım. Sıradallezine en'amte aleyhim, ğayril mağdubi aleyhim veleddallin. Amin." Derken aslında "Bizi dosdoğru olan yola ilet, o öyle bir yol ki sen onu in'a.m ettiklerine (islam nimeti verdiklerine) verdin.  Ğadap ettiğin (kızdığın yahudilere) ve dalalete sapıklığa düçar olan (hristiyan) lara değil." Manasındadır.
Buradaki veleddallin dalalet manasındadır, hristiyanların İsa (as) Allahın haşa oğludur demelerine işaret eder. O yüzden veleddallin amin gibi duanın sonuna eklenilen bu kasır kelime çifti pek bir mana veya yardım ifade etmez.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 231 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Kuzey19 (416 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 196 göst.
30 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Zenit (3,491 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 686 göst.
25 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy