+1 oy
485 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar benim oğlum 2018 Kasım doğumlu veli dilekcesiyle kayıt erteleyip anasınıfı gönderecektik bundan önce zaten pürüz cikti bugün götürdüm çocuğu bıraktım 

Şimdi de müdür yardımcısı aradı diyor ki MEB sistemde bu zorunlu kayıt ertelenmez ya benim oğlum hazır değil onlar da farkında zaten ilk kez gidecek okula uff çok canım sıkıldı 

Biz bu okula göndermeden başka anaokuluna göndersek yada bu sene birinci sınıfa gitmese seneye problem olur mu? 

15 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

Son durum güncellemesi yapayım 

Çocuğu almaya gittik müdür yardımcısıyla konuştuk biz göndermeyecegiz haberiniz olsun dedik 

Sonra öğretmenle konuştuk o da bizimle aynı düşüncede çocuk hazır değil dedi 

Müdür beyle konuşup öğretmeniyle görüşüp rica ederek erteleyecegiz dediler bu süreçte çocuk anasınifa devam edecek 

Bakalım inşallah çözülür bu konu da 

Yani bir aydır sistemde sıkıntı var sürekli git gel yaptık bı kere dediler başka okula kaydı çıkmış onu da hallettik sonra hiç kaydı görünmüyor dendi onu da yapmaya çalıştık sonra ben dilekçe yazdırdım oldu demişlerdi sonra ki günlerde öyle bişey yapmamissiniz dediler 
Inanın adrese bağlı olmasa okulu değişirim yakınımda başka okul da yok mecburum biraz da buraya 
-Reklam-
+1 oy
(1,087 puan) tarafından
geçen sene anaokuluna götürmediniz mi
(1,087 puan) tarafından
1. sınıf zorunlu diye biliyorum yani rapor çıkarmadıkça sen istemesen de alırlar diye biliyorum ben. yani kanundan kaçmak gibi bişey olur bence. bi 15 gün sonra aile sosyal görevlileri ile evinize gelebilirler belli olmaz
tarafından
M.K. bak google de ve kendilerinde bı kağıt vardı orda da yazıyor bı kaç öğretmen arkadaşım da dedi Ekim Kasım Aralık olanlar veli dilekçesiyle ertelenir diye
Çocuk hazır olsa neden göndermim ki kastım yok ama daha anasınıfa gitmedi hiç
(1,087 puan) tarafından
ben seni anladım da eğer kanunen hakkın varsa zaten hiç buralarda uğraşma milli eğitime git şikayet et okulu. ha kanunen hakkın yoksa elin kolun bağlanır onu demek istiyorum. yoksa zaten hiç bir annenin çocuğuna kastı olmaz canım ona şüphemiz yok. çocuğunu en iyi sen düşünürsün
tarafından
Çocuğu almaya gittik müdür yardımcısiyla konuştuk zaten öğretmeni direk hazır değil dedi 1. Sınıf için
Müdürle öğretmenle net konuşup rica edeceklerms biz anasinifa göndermeye devam edecegiz bakalım ne olacak
(1,087 puan) tarafından
inşallah hayırlısı olur
+1 oy
(10,128 puan) tarafından
Benimkide 2019 ekim seneye birinci sınıf ama adım gibi eminim benim oğlumda seneyede hazir olmaz dili geride ztn ama genede gonderecem gerekirse kapıda oturacam 
tarafından
Yok terapiste gitmedik hiç ama doktor kontrolü oluyordu zaten kardeşi büyüyünce açıldı iyice problem etmedim bir daha gelişim olarak ufak zaten ama kendisine baksanız dersiniz tam anasinifi öğrencisi yoksa harf sayı renk vs herseyi biliyo yapabilir o konuda zekası iyi ama benim sıkıntım kendini savunmayı bilmiyo herşeyi anlamıyor daha
(7,127 puan) tarafından
Sen benmisin canım benim oğlumda geçen yıl sübyan kursuna gitti dil gelişimi gerideydi oray gitti biraz daha iyi oldu bu yılda anaokula gidiyor inşallah daha da güzel konuşmaya başlar sene ye 1. Sınıf olacak bende senin gbi dusunuyorum gerekirse okulun bahçesinde otururum tenefuste falan bakarim zaten evimde yakın gerekirse hiç gelmem okuldan bakalım hayırlısı rabbim iyi çocuklarla karsilastirsin
(10,128 puan) tarafından
Hülya canım madem sayıları renkleri vs herşeyi biliyor gönder birşey olmaz şuan birinci sınıfa giden öğrencilerin çoğu öyle ztn ufakcik dersin nasıl birinci sınıf bu ama 1 haftadan sonra alışır sende 1 hafta okulun bahçesinde gozetle öğretmenle konuş
Eymen kuşum. Bende diyorum oğlum durmazsa ağlarsa okulun bahçesinde oturacam ama eğitiminink aldiracam ne olursa olsun
tarafından
Gokefram canım valla gittik öğretmen de bizimle aynı fikirde müdür le ve öğretmenle konuşup ricayla ertelenecek dedi müdür yardımcısi bize bakalım ne olacak
(10,128 puan) tarafından
Hayırlısı olsun canım
0 oy
(7,107 puan) tarafından
2019 lar isteğe bağlı 2018 ler kesin kayıt 1. Sınıf diye biliyorum müdür yardımcısı doğru demiş raporla erteleniyor galiba oda ilerde sorun yaratabilir
tarafından
Hayır ama Ekim Kasım Aralık ertelenir yazıyor hem Google hemde kendileri söylemişti
(7,107 puan) tarafından
Ay olarak hesap edince kaç aylık
(647 puan) tarafından
Eylül dogumlular 72 aylık oluyor en son onlar zorunlu. Kasım doğumlu 70 aylık olur, zorunlu değil. Benim arkadaşım Mart dogumlu çocuğunu göndermedi raporla ki kasıma rapora bile gerek yok
(1,070 puan) tarafından
Evet erteleme hakkı var kasım ayının
(7,107 puan) tarafından
69 ay kesin kayıt 67 68 isteğe bağlı dedi bizim burdaki müdür arkadaşlar
Rapor daha sonra önüne çıkıyor ama
(647 puan) tarafından
"İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler. "Temel eğitim müdürlüğü sayfasından bilgi. 69 kesin değil, otomatik kayıt oluyor ama veli isterse sildiriyor.
(647 puan) tarafından
El kasları gelişmemiştir diye rapor alınca niye çıksın ki? Bir yıl sonra el kasları gelişimi uygundur diye tekrar rapor alınca sonrun kalmiyor. Çocuk okula kötü başlayıp hep sorunlu gitse zaten eğitim hayatı iyi olmaz. Rapordan kaçan veliler yüzünden çok düşük durumdaki çocukla okula gelip perişan oluyor
(7,107 puan) tarafından
Anladım benimki şuan kreş 2020 doğumlu kızım müdürün dediği kadar biliyorum yani ama raporun daha sonra sıkıntı olduğunu çok duydum hayırlısı
(7,107 puan) tarafından
Rapor alt yorumlarda post sahibide almam yazmış another bi sakin kaydını yapmayan ben değilim sonuçta değilmi devamsızlıktan kalıp seneye 1 e başlasa 0 hazırlıkla yine zorlanacak
(1,070 puan) tarafından
Çocuk anasınıfna da gıtmemıs benım anlamadığım geç konuşan gerıde olduğu barız ortada olan bır çocuk neden özel egıtıme, kreşe, oyun grubu vb yerlere götürüp gelişimi desteklenmez ?? Okul yasına hatta okul basladıgı aya beklenır mı böyle bır durumda ya
tarafından
Esraa dar gelirli yada orta gelirli ailenin özel kreş özel anaokuluna gönderme durumu olmaması olabiliyor değil mi ayrıca geçen sene bebeğim çok küçüktü ben bu sene gonderecegim için de iki sene üst üste gitmesini de istemedim üstelik kaç kişiye sorduysam tuvalet eğitimini tamamlamamış çocuğu almazlar dedi o yüzden geçen sene göndermedim
Benim oğlum kardeşiyle birlikte iyice açıldı bu sene
Bende bu yüzden hazır olduğunu bu sene anasınıfına gitmesi gerektiğine karar verdim
Bakın sayılarla harflerle vs problemi yok herşeyi aklında da tutar zeki de ama problem şu ki yaşıtları gözü açık bilmişler kendilerini savunuyolar motor gelişimleri yeterince gelişmiş ama benim oğlum öyle değil
Ve kayit erteleme hakkımız olduğu için ben rahat davrandım
(647 puan) tarafından
Sakin olmamı söyleyeceğiniz ne gibi bir soylemim var acaba? Yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz onun doğrusunu söylüyorum düzgün bir üslupla.
0 oy
(12,853 puan) tarafından
Peki bunu son dakkayami biraktiniz canim
tarafından
Hayır tabi ki bir aydır uğraşıyoruz
(12,853 puan) tarafından
E o zaman yapmalari lazim milliegitimle konusun bi. Kac aylik oluyo simdi
tarafından
Tam 70 aylık
Öğretmen de aynı fikirde bizimle
Bakacaklar ayarlarız dediler bekleyeceğiz artık canım
(12,853 puan) tarafından
Insallah hallolur canim
0 oy
(3,075 puan) tarafından
Doktordan rapor almayı denediniz mi oğlum Aralık doğumlu müdür zorlanır dedi bizde farkındayız zorlanacak hemen anaokuluna geri indirdik dilekçeyle 
tarafından
Yok veli dilekçesi lazım dedi o kadar onu da yaptık iki haftadır sürekli sıkıntı çıkıyor
(1,070 puan) tarafından
Canın sıkıntı falan çıkmaması lazım mıllı egıtıme sıkayet edecegını söyle korkut ne demek ertelemez ya çocuğun durumu ortada aılesı ıstemıyor kaldı kı zaten erteleme hakkın var doğduğu ay kasım 70 aylık oluyor çocuk
tarafından
Öğretmeni de aynı fikirde bizimle
Ayarlarız dediler bakalım ne olacak
0 oy
(1,035 puan) tarafından
Cnm 2019 lu olsa olurdu şimdi olmaz zaten sistemde otomatik kayıt etmiştir ki
(1,070 puan) tarafından
Rapora falan gerek yok arkadasım çocuğun doğduğu ay kasım zorunlu olanlar 72 aylık olanlar bu çocuk daha 70 aylık erteleke hakkı var ekım kasım aralık ayında doğanlar erteleme hakkına sahip
(1,035 puan) tarafından
Ama otomatik sistem kaydetmiş artık erteletme hattı için dilekçe isteniyor
tarafından
Şimdi doktor raporu diyorsunuz almak problem değil ama bu rapor da önüne engel olmasından korkuyorum çünkü çocuğum sadece pasif azıcık gelişimi geride o kadar
(1,035 puan) tarafından
Ayak uydurur cnm o hem akranları sonuçta hepsi mükemmel olmuyor
tarafından
Canım öğretmen de anasınıfa devam etmesi konusunda bizimle aynı fikirde müdür beyle öğretmenle konusup orta yol bulunacak o süreçte devam edecek anasınıfa
0 oy
(5,476 puan) tarafından
Yil olarak zaten 6 yas 1.sinif yaşı anasinifina vermezler kuzeniminde oyle oldu anasinifina almadilar 1.siniftan basladı direk 
tarafından
Ya oğlum yapamaz ki geride gelişim olarak
(5,476 puan) tarafından
1 sinifi tekrar eder canim kuzenimin cocukta yapamadi sinif kurallarina uymamis siniftan cikivermis hep tekrarladi yıli
tarafından
Valla devamsızlık tan kalırsa kalsın seneye gitsin anca
(5,476 puan) tarafından
Bence bir dene belki cocuk sasirtir seni yapar hic belli olmaz bir iki aya durumunu anlarsin zaten
tarafından
Valla canım öğretmen de aynı fikirde bizimle
Müdürle konuşup çözeceklerini söylediler bize
0 oy
(5,495 puan) tarafından
Rehberlik araştırmadan rapor aliniuo ama çocuğun önüne çıkıyor sonra benim kızımın covid dönemine denk geldi zoomdan ders işlemek istemiyordu oraya gittik çocuğunuza kötülük etmiş olursunuz birinci sınıfa gider tekrar yapar demisti
tarafından
Ben de o raporu almam zaten ilerde sıkıntı olmasın diye anlamadım bişey
(5,495 puan) tarafından
Yollayın okula olmadı sınıf tekrarı yapar rapor filan aldirma
tarafından
Valla göndermem başka anasinifa gitsin seneye de gider
0 oy
(13,385 puan) tarafından
yeğenimin özel durumu var, çözger raporu var ona rağmen anaokuluna geçiş olmadı ayı dolduğu için. neden hazır değil? gelişimsel bir problem mi var? okul müdürü ve sınıf öğretmeni yeğenim için, okula hiç gelmesin, 1 gün bile gelirse 2.sınıftan başlar. devamsızlıktan kalsın demişler 
tarafından
Valla bende göndermem eğer kalma durumu olursa olsun seneye gitsin
Evet yeni yeni tam konuşuyor zaten ufak tefek ve motor gelişimi anasınıfa uygun
(13,385 puan) tarafından
bizde rapor var sıkıntı çıkmaz dediler, siz de bir rapor için görüşün olmazsa. çocuğu okula niye göndermiyorsunuz diye devlet soruşturma açmasın.
(7,107 puan) tarafından
Başka okullarla görüşün gerekirse özel okula yazdırın yorumlardan okudum çocuk direk 1 den başlarsa oda sıkıntı anaokulu ilkokula hazırlık için önemli yani gönderip sınıfta kaldı gösterirsenizde başka türlü sorun olur sizin için
tarafından
Eşim gidiyor şimdi konuşacak gondermeyecegiz birinci sınıfa eğer kabul etmezlerse rapor alırım ederlerse anasınıfa devam eder problem cikarirlarsa başka yere göndereceğim
0 oy
(4,400 puan) tarafından
Tabi ki sorun olur, cocugunuz sinifta kalmis gibi gozukur. Suan zorunlu kayit gorundugu icin baska okula da kayit almazlar zaten. Bi sekilde imza atilmasi lazim erteleme icinde yoksa sikinti olur. Neden ertelemek istiyosunuz bilemiyorum ama suan zaten yasi olarak gozukuyor. Daha agustos ayinda halletmeniz gerekiyodu. Belki rapor vs olsa yaparlar.
tarafından
Valla eğer sınıfta kalması problem olmazsa kalsın seneye gitsin
(4,400 puan) tarafından
Baska anaokuluna kayit almazlar. 1. Sinifta kayfi varken nasil kayit ettireceksin? Ayrica neden kalmis gozuksun ki. Halledilebilir bisey bu.
tarafından
Ama biz bir aydır uğraşıyoruz canım yukarda açıklama yaptım zaten anlarsın beni de
(4,400 puan) tarafından
O zaman burda okulun bi anormalligi vsr
0 oy
tarafından
Alla alla niye öyle olduki benim oglumda kasım 2018 dogumlu okula gittik hemen kaydı silindi 
tarafından
Ben bilsem bı bir aydır uğraşıyoruz inan
tarafından
Ama sanırım bazı sistemlerde sıkıntı oluyor benim arkadasımda kaydını sildiremedi sistem hata verince silemiyorlar ama gönderme yazık cocuga zorlanır şikayet hattını ara bişiler yap ama rapor filan kesinlikle gerek yok ekim kasım ararlık dilekceyle hakkı var ertelemeye
tarafından
Valla canım gittik öğretmende aynı görüşte bizimle o da konuşacak müdür beyle ayarlarız dediler bakalım
Zaten sistem saçmaladı iyice bundan önce de başka okulda göründü dendi onu da zorla ayarladık
0 oy
tarafından
Bakın temmuz da kayıt başladı gittim Ağustos ta gel dedi o zaman gittim ayın sonuna gel dedi yine gittim ondan önce parasıni yatırdim A4 kağıdı aldım gittim dilekçe yazdım TM dedi pazartesi gel dedi gittim bu defa kaydınız başka okula çıkmış buraya nakil alın dedi onu da yaptık ettik biz bir aydır uğraşıyoruz yani  TM dedi oldu dedi bu hafta içi gelin dedi dün yine gittik TM dir çocuk gelsin dedi bugün götürdüm çocuğu bıraktım bekledim sonra eve geldim şimdi de aradı ki işte kayıt ertelenmiyor mecbur gidecek diyor yani siz olsanız nasıl tepki verirsiniz amacım eğitimcilere laf atmak değil ama benim çocuğum kesinlikle hazır değil 
0 oy
(1,677 puan) tarafından
Bi tanıdığımın cocuguda aynı sekilde oldu 1 ci sınıfa gitti gecen sene ögretmeni sınıf tekrarını istedi bu sene tekrar 1 ci sınıfa gidiyor
tarafından
Yazık değil mi ya çocuğa da
0 oy
(531 puan) tarafından
Vallahi bizde 2018 ekim bizede ne okul çıktı ne bise gecen yıl da anaokuluna gitti kızım bu sene bende cok kararsızdım çıkmayınca da ustune düşmedim 
tarafından
Okul nasıl çıkmadı e-devlet te görünmüyor mu
(531 puan) tarafından
Yok canım görünmüyor

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 415 göst.
28 Eylül 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Eslem 01 (253 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 375 göst.
1 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Bir erkek annesi (657 puan) tarafından soruldu
0 oy