+1 oy
686 göst.
Diğer kategorisinde (502 puan) tarafından

Psikolog okuyan kaynım bana sen temizlik hastasısın dedi. Sürekli bir yerleri temizleme gereği duyuyorsun diyor. Ama oysa ki ben sadece temiz ve düzeni seven biriyim. Ne fazlasını yaparım nede eksiğini. Temizlik görmemiş bir aileden geliyorlar. Evlendiğim zaman evleri öyle temiz değildi. Beyaz dolaplar kirden kararmıştı artık. Ben temiz yerleri seviyorum orada ruhum açılıyor. Kirli düzensiz yerler ruhumu daraltıyor. Yaklaşık 10 15 gün buradalar eve hiç makina bile atamıyorum 1 saat sonra kirletiyorlar. Hele eltim temizlik nedir bilmez defalarca dememe rağmen aynı. Kaldıkları odalar ahir gibi misafir gelince utanıyorum evin halinden. :'(ama korkularından twmizlik yapamaz oldum yaptığım zaman hastasın sen diyorlar. 

18 Cevaplar

+4 oy
(2,130 puan) tarafından

Temizlik hastası olsam sizi eve almazdım diyeceksin bunlar bunu hak ediyor:D

(502 puan) tarafından
Ay evet çok güzel cevap olur varya. Bidaha derseler bunu dıyecem mutlaka ☺
(4,145 puan) tarafından
De kiz deyince de buraya yaz icimizin yağları erisin
(2,130 puan) tarafından
De de düzenini de bozma temizle evini. Misafir o kadar uzun kalınca normal yani temizlik yapmak.
(699 puan) tarafından
İşte doğru cümle bu tam bunu yazacaktım ahahahhaah
-Reklam-
+1 oy
(1,138 puan) tarafından
Mesela günluk temizlik rutininiz nasıl?
0 oy
tarafından
Söyleyen psikolog değildi ama aynısını bana da demişlerdi. Temizlik imandandır dedim susturdum.
(502 puan) tarafından
Bende öyle dedim ama dalga geçip durdular. Çok kırıldım aslında eşime de söyledim eşim de siz kirli yaşamayı seviyorsunuz diye damla da kirli yaşamak zorunda değil demişti
tarafından
Delireceksem bu temizlikte olsun deseydin valla takma amaaannnn ne düşünürlerse düşünsünler. Harici biri gelip damlanın evi ne temiz maşallah dediği an idrak eder kaynanan
(502 puan) tarafından
Kaynanam yok canım. Benim zaten kapımın önünden bellidir evimin içi öyle takmam artık ya ne derseler desinler
tarafından
Kirli yaşantıdan rahatsız olmamak da bir hastalıktır deseydin
(4,833 puan) tarafından
Aynen ben yazacaktım siz hastasınız kirli nasıl yasayabiliyorsunuz derdim:)
0 oy
(20,224 puan) tarafından
:D hadi ordan yaa deseydin dohtor olmuşta teşhis koyuyor bak sen şunaaaa
(502 puan) tarafından
Yani okumuş adam dedim acaba gerçekten öyle miyim dedim. Sonra bir baktım ki benlik bir durum yok onlar hasta
(20,224 puan) tarafından
Her temizlik yapan hasta olurmu canım bakma sen ona evi dağınık olanın kafası dağınık derler toplamazsanda :)))))
0 oy
(11,107 puan) tarafından
temiz olmak var okbli olmak var. ikisi arasında bir sınır var. ülkemizde ise çoğu kadın okbli yani hasta
(11,107 puan) tarafından
o zaman duy duymazlıktan gel.
(502 puan) tarafından
Öyle yapacağım canım artık
(13,121 puan) tarafından
Ay galiba bu bende var özellikle mutfagimda biri bi şeyin yerini degistirmesin yani sen elleme ben yaparım derecesine geliyorum soyle karşıdan bakınca her şeyi çabucak bulayım göze hoş görünsün diye kim bilir kaç kere değişti eşyalar bilmiyorum
(11,107 puan) tarafından
birine sem hastasın demek bu kadar kolay değil, önce kişi farkına varacak bunun. hepimizin başına gelebilir çünkü nerdeyse hepimiz okbli anne tarafından büyütüldük. dediğim gibi temiz olmak başka bir şey ama elinde bez vir günde her yeri 5 kere silmek, sabun bitene kadar el yıkamak, çamaşır suyu bağımlılığı. bunlar sıkıntılı şeyler.
(13,121 puan) tarafından
Evet katılıyorum var öyle insanlar aynı işi günde milyon kere yapanlar
0 oy
(6,380 puan) tarafından
Aman banada diyorlar onlar diyor diye ben hasta mı oluyorum yani komşum bile söylüyor senin hiç mi işin bitmez iki dk otur otur diye ama napim yapmasam olmaz 
(502 puan) tarafından
Ya işte öylede dedikleri zaman sanki anormal birşey yapıyor gibi his ediyor insan
0 oy
(699 puan) tarafından
Psikolog.olmasi istediği gibi teşhis koymasını gerektirmez pislikte yaşamakta bir hastalık siz de en ağır hastasınız üstelik bir tedaviside yok deyin
(502 puan) tarafından
Söyledim de ne alaka diyorlar
0 oy
(5,267 puan) tarafından
hemşire ve psikoloji okumuş biri olarak söylüyorum. siz temizlik hastası yani okb değilsiniz. temizlik takıntılı kişi bırak 10 gün ev süpürmemeyi 1 günde 10 kez ev süpürmese rahat edemez. keyfine bak o tekrar okusun o bölümü
0 oy
(2,419 puan) tarafından

Hastalıksa hastalık temizlik gibisi mi var ohh onlar alışmış b*k içinde durmaya seninki tuhaf geliyor tabi :D

0 oy
(629 puan) tarafından
Keşke herkes benim gibi hasta olsa deseydin. 

O zaman heryer pırıl pırıl olurdu. 
0 oy
(3,298 puan) tarafından
Online mı okuyor kaynın ☺☺
0 oy
tarafından
Bence kesinlikle kendileri hasta, temizlik imandandır ne demişler evini temiz tut misafir gelir kendini temiz tut ölüm gelir. 
0 oy
(1,593 puan) tarafından
Ayy yapma kuzum sakın yapma seni böyle manipüle edip kendilerine benzetip yarın öbür gün de sana pissin temizlik bilmezsin diyecekler sen kendin gibi ol onların içinde parla kendilerinden utansinlar 
0 oy
(891 puan) tarafından
Bir psikoloğun söylemesine gerek yok mesela bende temizlik hastasıyım hemde ultra takıntılı şekilde insanın temizliği kapısının önünden belli olur der dururum valla pis diyeceklerine temizlik hastası desinler neticede kötü bi şey değil temizlik yapmak ama pis olmak iğrenç bir şey
0 oy
(4,833 puan) tarafından
Bende günluk işlerimi yapıyorum eksik bı ıs bırakmam yani neresi temizlenecekse hallederim. Kaynanam temziklik hastası diye herkese ilan ediyor. Öyle değilim tabi kirli bi yer bırakmıyorum. Ona kalsa ıyıce kirlenecek dağılacak karışacak her yer sonra temizlenecek. Ben gunluk rutin işimi yapıyorum. Özellikle misafir gelecek zamn daha çok özeniyorum her yer pırıl pırıl olacak bı yerde leke fln olmayacak. Halılarını yılda kaç kere sildim bilmem her misafir çağırmadın önce silerim koltuklar keza öyle. Esım halı yıkadı gunluk oturduğumuz beyaz halıda hiçmi sarı şu cıkmaz yok tertemız şu aktı 1 yıldır uzerindeyiz oysa. Annemden gelen bısey bu abartılı değil sadece ben daralıyorum sonrasında biriken ısı sevmiyorum daha zorlanıyorum öyle. Gün içinde hiç oturmam dün esım hala sen hasta halinle temizlik mi yapıyorsun dedi ıyıyım dedim ne yapayım seviyorum ben mutlu oluyorum
0 oy
(3,879 puan) tarafından

İnstagramda bi hesap takip ediyordum. Kadın günlük temizliğini paylaşıyor. İnsanın baktıkça kalkıp temizlik yapası geliyor. Onunki de mesela takıntı boyutu değil ama mesela bi keresinde şey demişti parke üstü pervazlar için: haftada bir temizleseniz yeter :D O sırada bikaç ayda bir temizlenen pervazlarım: :blink: Ben fazla temiz değilim galiba:D

0 oy
tarafından
Doktor demişse vardır bir bildiği.  Yabana atma derim.
0 oy
tarafından
Sizde çok pissiniz deseydin ve ayrıca bunu size demek için okul okumama da gerek yok deseydin:)

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 1,047 göst.
21 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 229 göst.
12 Aralık 2022 Diğer kategorisinde ❤Öykümİlkem❤ (3,148 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 481 göst.
0 oy
15 cevap 545 göst.
29 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu