0 oy
581 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Hocamiz beslenme listesi atti poğaça süt kuruyemiş var yarin sütu nasil koycaz bilemedim

Bide mevsim meyvesi olarak ne var kizlar hic anlamam ya :D

15 Cevaplar

0 oy
(302 puan) tarafından
Manavdan pazarda satılan şeyler işte.

Sut genelde sade sut ister öğretmenler bizimki meyveli istemezdi.
tarafından
Anladım kutu süt yani anam ne zormuş yarabbi ☺

Benim bildigim mevsim meyvesi şuan kavun karpuz üzüm incir var yarisini yemez sagolsun
(302 puan) tarafından
Yani ogretmen öyle yazıyor diye onları koymak zorunda değilsin ki elma armut falan koy. Bizde sadece çilek muz yasak herkes alamaz canları çeken olur demiş ki oğlum da meyve olarak elma çilek muz haric yemez hergun elma koyuyoruz :D
Çilek muz pahalı herkes alamaz diyen öğretmen sagolsun ceviz fındık badem tarzı şeyleri ucuz görmüş ve hergun mutlaka olacak diye belirtmiş tam trajikomik yani:Ddd
tarafından
Onlari almak degil tedarik etmek önemli şükür durum iyi alinir ama mesala suan evde kuruyemis yok ben karisik bir kilo alip icinden birgün findiklari birgun fistıklari seklinde koyarim yani napak nerden bulak hergün kuruyemis ☺
-Reklam-
0 oy
(2,469 puan) tarafından
Şu zamanlarda olan meyveler işte elma armut muz üzüm
tarafından
Evet suan tamda göbeğinde oturuyoruz bende degisik biseymi dedimdi ☺
0 oy
(6,664 puan) tarafından
Elma mandalina muz şeftali olur . Sütü Pet şişeye koyabilirsin. Hazır süt olurmu bilemem
(12,261 puan) tarafından
Bak bu cok mantikliymis ikbal. Aksi taktirde muz mesela ben koydum digerinin cani ceker. Koymam oyle meyveleri evde yesin.
(6,664 puan) tarafından
Bizim okulda öyle bisi yok  isteyen istediğini koyuyor . Hazır gıda koymayın dedi öğretmen mesela pop kek meyve suyu yerine poğaça kek kurabiye tost gibi şeyler
(12,261 puan) tarafından
Bizimde oyle hazir seyler ben zaten çok alip yedirmiyorum. Mesela çikolatali ekmek vardi dun. Ben eve surme cikolata almiyorum oekmez surdum onun yerine ekmegine arkadaslarini gorup cani cekmesin diye. Ikiside ayni renk gorunuyo sonucta. Ama çocuklarin canlari çekecek meyveleri koymayi tercih etmem. Mesela ikbalde demis ya cilek gibi. Bu benim tercihim.
(51,021 puan) tarafından
işte muz mesela pahali tutuyo calisan yada durumu olan sirasi geldiginde muz koyuyordu digerleri mandalina elma armut iste neyse ondan
(12,261 puan) tarafından
Aynen simdi diyecek olan olur hersey pahali diye. Ben evde her cesidi alip yediriyorum sukurler olsun. Ama muzun kilosuyla elmanin kilosu bir degil yani alamayan olabilir tabiki. Ki mandalina yeni cikmis şuan herkes alamaz onu
0 oy
(291 puan) tarafından
Pipetli küçük sütler var markette ondan alıp koyabilirsiniz mevsim meyvesi de erik kayısı olabilir 
tarafından
Anladim kuzum ben evde pek hazir almazdim meyve suyu süt filanda meyvede kolaymis ben daha degisik bisiler sanıyodum hep yiyo bunlari
0 oy
(6,667 puan) tarafından
Küçük sütlerden koyuyorum ben kızım sade içmez meyveli olanlardan aldım 

Meyve olarakta muz üzüm elma kavun armut bunlardan birini koyuyorum 

Yarın bizimde sandviç var peynir yemiyor neli yapsam diye düşünüyorum 
(6,667 puan) tarafından
Sandviç ekmeği aldım işte ben aslında yapacaktım evde cepli poğaça yapar içine koyarım dedim ama vaktim kalmadı yapmaya
tarafından
Bizimkide asla peynir yemiyo napcaz bakalim peynirli börek filan yazmista ancak sigara boregini yer ondada idrak etmiyo kaşar koyuyorum eriyo diye ☺
(6,667 puan) tarafından
Ah bu çocuklar ahh
(16,977 puan) tarafından
Ben bebeyle yapamam diye uğraşmadım. Poğaça kurabiye ve lavaş ekmeği yapıp attım dondurucuya. Onları da eltimin ve gorumcemin kızı yanımdaydılar yardım ettiler bana. Yoksa onları da yapamazdim
(6,667 puan) tarafından
Yapsam iyi olur ama difriz dolu ya
0 oy
(16,977 puan) tarafından
Mevsimi olan meyveler işte 
tarafından
Normalmis ben degisik bisiler sanıyodum zaten meyvenin gobegindeyiz sag sol tarla ☺
0 oy
(5,149 puan) tarafından
200 ml sut var ya ondan al mevsim meyvesi suan ne varsa elma seftali uzum evde hangi meyveden varsa
(2,504 puan) tarafından
Kız artik200 değil 180 olmuş:)))
tarafından
Anladim kuzum biz onlari yiye yiye usandikya degisik bisiler sandim ☺
(5,149 puan) tarafından
Onuda mi azaltmislar cocuklarin sutunden ne istemisler Allahım ya
(2,504 puan) tarafından
Azalmislar fiyatida artmislar
0 oy
(3,029 puan) tarafından
Mevsiminde olan meyveler .mesela kış ortası çilek koymayın dio 
tarafından
Evet hormonlu olur tabiki sagliksiz
0 oy
(1,994 puan) tarafından
Bilmediğim için soruyorum ben oğluma süt vermedim istemiyorum içmesini mesela ilerde gittiğinde meyve suyu koysam kendi yaptigimdan olurmu?
tarafından
Bende vermiyodum meyve suyunu kendim yapıyorum genelde yazsa seftali nektari erik kissa portakal sıkardím sütu oyle koycaz artik sade olanlardan alırız bende tecrübeli degilim kuzum
(6,753 puan) tarafından
Kendi yaptıgınız meyve sularını küçük matara veya şişelere koyabilirsiniz.  Hazır içmesinler derseniz.
(1,004 puan) tarafından
Bende bunu yazacaktım küçük mataralar var 250-300 ml olanlar ona evde yapılan meyve sularını yada doğal aldığınız kaynattıgınız sütten koyabilirsiniz alternatıf mesela oğlum kefir çok sever ben kefir koyarım, ayran sever ayran koyarım sandviçlerin yanına
0 oy
tarafından
Mesela şuan elma armut mor erik incir muz üzüm  vsvs yani o dönemde hangi meyveler varsa kışın kış meyveleri yazın yaz meyveleri koyulur. birkaç haftaya kadar mandalina iyice çoğalmaya başlar gelecek ay ona başlarsınız şimdi daha yeni yeni çıkıyor her çocuğun alma imkanı olmayabilir bunlara da dikkat edin tabi. Süt olarak sade kutu süt alabilirsiniz çünkü taze günlük süt saatlerce beklemez 2 3 saat beslenme çantasında durması gerekecek. Kuruyemiş olarak  çocuğunuzun kendi kendine yiyebileceği seveceği şeyler olabilir kuru meyvelerle karıştırabilirsiniz kuru üzüm vs. Bir de kuruyemiste de çok pahalı olanları koymamaya dikkat edin dün komşu çocuğun sınıfında biri kaju ve Antep fıstığı koymuş sınıfta birçok öğrencinin canı çekmiş öğretmen uyarmış ama boşa çünkü öğretmen  zaten net liste vermiş bunlari bunları alın diye yine de kafalarına göre koyanlar oluyor böyle

:( 
tarafından
Evet gerçekten anlayışlı olmali ama iste benimkide kuruyemis anca fındık fistik badem yer kaju yemiyo küçük hanim jsjsjs
0 oy
(7,639 puan) tarafından
Şeftali   armut    elma   gibi 
tarafından
Onlar zaten dolu bunların göbeğinde oturuyorum askom ☺
0 oy
(51,021 puan) tarafından
pazara gitcen hangi meyve varsa alcan işte ☺️ gidip ananas ejder meyvesi avakado alma da ☺️ sade süt istiyordu bizim ben meyveli koyuyordum
tarafından
Kiz zaten sagimiz solumuz meyve tarlasi bizim konu komsu akrabanin elma armut seftali bol biz onlara alismiz erik üzüm filanda alırız ben şimdi dedim degisikmi istiyolar acaba jsjsjs
(51,021 puan) tarafından
yok la onlar iste
0 oy
(6,753 puan) tarafından
Normal taze süt bozulmaz mı? Ben genellikle kutu süt alıyorum meyvelilerden.  Kuruyemiş te rahat yiyebilecekleri kabuklu olmayanlardan koymalısın. Ceviz ve kuru kayısı koydum ben bu hafta.   meyvede armut , elma , muz , üzüm . Mevsime uygun ve yine rahatça yiyebilecekleri. Elmayı soydum ince  kestim koydum beslenme kabına .
(1,004 puan) tarafından
Ben normal taze sütü 5 lıtre alıp kaynatıyorum soğuyunca 500 ml lık su şişelerine koyup buzluğa atıyorum
Çocuğumun beslenmesıne koyacagım gün akşamdan çıkarırım dolabın alt kısmına çözülür sabaha kadar sonra okula götürdüğü küçük mataraya doldururum soğuk olur zaten beslenme saatıne kadar 2-3 saate içilecek kıvama oda ısısına gelir oğlum soğuk ılık sever zaten sıcak asla içmez sütü :)
(6,753 puan) tarafından
Güzel olur aslında ama sınıfları çok sıcak ben bozulur diye hiç koymuyorum.  Taze sütü hiç içmez benim oğlum keşke içse. O yüzden meyveli kutu süt alıyorum .  içerse eger anlattığınız gibi deneyeceğim
0 oy
(12,261 puan) tarafından
Kutu süt alcaksin kiz kucuklerden nasil koycaksin :) mevsim meyveside elma armut uzum olabilir
0 oy
(20,299 puan) tarafından
Sütü alacaksın küçük boy mevsim meyvesi yani mevsimdeki hangi meyveler varsa onlardan koyacaksın yazın meyveleri şuan koyulur kışında ne varsa onlardan

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 335 göst.
25 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Slvr2446 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 194 göst.
0 oy
13 cevap 628 göst.
1 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,130 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 425 göst.
6 Haziran 2019 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,130 puan) tarafından soruldu