0 oy
133 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,859 puan) tarafından
Kızlar iyi geceler öncelikle oğlum salı günü 6 aylık olacak sadece mama yediği için 1 hafta önce ek gıdaya geçtim yoğurt sebzeler yumurta peynir meyveler falan ama gel gelelim oğlum beğenmiyor yemek istemiyo kafayı yicem mamayı da içmek istemiyo zorla içiyorum artık yoruldum çok mızmız zaten dogdundan beri ağlayan bı bebek kusması hâlâ devam ediyor heryer batıyo (reflü galiba randevu alıp göturcem) ne yapim kızlar dişlerimi çıkıyor da huysuz yoksa ek gıda istemiyo mu bugün patates başladım yoğurtla karıştırdim bı çay kaşığı da z.yaği koydum kabız olmasın diye beğenmedi öğürdü iki kaşık zorla yedi kustu ben nasıl alıştırcam bacılar 4 yaşında kızım var ona ne versem yerdi bu öyle değil 6 ay da canımdan bezdim hem kızım hem oğlum durmuyorlar yinede iyi olsunlar canları sağolsun bana bı yardım edin ne yapim nasıl yapım 

7 Cevaplar

0 oy
(1,859 puan) tarafından
Postum üstte çıksın belki bilen vardır 
-Reklam-
0 oy
(150 puan) tarafından
Bu zamanlar da ki çoğu bebek böyle malesef hem diş hem atak derken istah kaybı çok oluyor bende çok çektim ama ne yapsam olmadı 6 yaşında hala çok seçici :) 
(1,859 puan) tarafından
İnşallah geçicidir canım valla çok bunalttı çünkü beni artık hasta mı bı yerimi Ağrıyor diye düşünüyorum sürekli
0 oy
(1,457 puan) tarafından
Sade meyve dene canım ek gıda emzigi ile elma veriyorum ben 

Bisyleri karistirmadan veriyorum ya da 

Kabak tek sade verdim yoğurt sade verdim 

Elma verdim öyle 
(1,859 puan) tarafından
Zaten meyveleri yiyo meyve emziği de yiyo bı güzel ama sebzelere geldi mi istemiyo öğüruyo beğenmiyor
(1,457 puan) tarafından
Tek sade vermeyi denediniz mi
(1,859 puan) tarafından
Yumurta sarısıni denemedim yutamaz diye patates de keza öyle labne tek verdim yedi yoğurtu da pek beğenmiyo zorla yiyo meyveleri yiyo oda meyve emzigiyle ezip verince beğenmiyor bu beyfendi çok fena bı görsen işine geleni yiyo işine gelmeyeni yüzünü buruşturuyo hemen
0 oy
(284 puan) tarafından
Benimki de 7 aylık doktora götürmende fayda var kusması için doktorumuz motıs şurup verdi birde mama içine karıştırılan toz gavıscon bizimkide mama içmek istemiyor sadece ek gıda alayım diyor ama öyle her ek gıdayı da almıyor mamasını tatlandırmayı düşünüyorum bende. Her bebek zeytinyağını sevmeyebiliyor ilk oğlum öyleydi normal yağdan yapardım. E bebekte satılan keçisütlü şekersiz cicibebe aldım içine süzme peynir ve haşlanmış yumurta sarısı koyulacak suyla açıyorum severek yedi yoğurdu pekmezle karıştırıp veriyorum meyve olarakta ilk elma püresi verdim tatlı olanından sebze çorbası deneyin her bebek mutalaka sever patates havuç soğan haşlayıp robottan geçiriyorum sizde öyle deneyin belki işe yarar. Mama içinde tatlandırıcı dışında aklıma bişi gelmyor
(1,859 puan) tarafından
Yapayım canım yerse yaparim yeter ki yesin diye valla canımdan bezdim mamayı ağlaya ağlaya yiyo ek gıda desen öyle labne muz yumurta sarısı z.yagi karıştırıp veriyorum onu da bin türlü yiyo yine senin dediklerini alayım deneyeyim doktora da göturcem bakalım ne dicek
(284 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım hepimize
(1,859 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun ❤️
0 oy
(1,650 puan) tarafından

Sende sorun yok canim bizimki 4yasinda hala zorla yemek yiyor. 

Yani belki  zıt gelcek ama kendine pisirdiginde. Tadımlık ver bakalım ne yapacak. 

İştahsiz bebek cok zor Allah kolaylik versin 
(1,859 puan) tarafından
Bizim yediklerimizi istiyo yiyo tadım yaptırınca ama ona yaptığım seyleri beğenmiyor bizim yediklerimiz onun için şuan sağlıklı değil diye vermek istiyorum istemiyorum içinde tuz var salça var diye valla zor bacım ya çok yordu beni
(1,650 puan) tarafından
Valla canım salcasını tuzunu az kat  o sekilde ver.  İki ay sonra cocuklar tatsiz tutsuz yedikce sanirim iyice yemektem soguyolar. Doktorlari dinleyelim diyoruz ama bebelere uymuyor.

Bide  zaten en az 9. Ayina kadar lapur lupur yemesi şart degil. Sabrin varsa blw yap en azindan dokusunu tadını kokusunu hisseder. Ama zorlama bu donemler tadımlık donemler.
(1,859 puan) tarafından
Denerim canım böyle de yaparım yeter ki yesin zaten yemeğide bilmiyo ki az bişey versem öğüruyo midesi bulanıyor püre şeyi yiyemiyo inşallah düzelir de ilk iş doktora götüreyim bı sorayım ondan sonra ona göre hareket ederim en iyisi
0 oy
(794 puan) tarafından
Canım soruyla alakasız ama kaç ay emzirdin mama hangi mama kullaniyorsnz 
(1,859 puan) tarafından
4 ay emdi sadece sma optipro kullanıyorum
0 oy
(11,102 puan) tarafından
canım başta reddetmesi doğal. yavaş yavaş pes etmedem tekrar tekrar vereceksin
(1,859 puan) tarafından
Hergun veriyorum canım inşallah dediğin gibi doğaldır

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 131 göst.
20 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cngls (899 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 186 göst.
2 Ocak 2021 Diğer kategorisinde zeynepcelik (2,458 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 182 göst.
20 Haziran 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 294 göst.
10 saat önce Diğer kategorisinde Hayalperestt (2,897 puan) tarafından soruldu

403,975 soru

12,102,024 cevap

36,418 kullanıcı