0 oy
423 göst.
Diğer kategorisinde (540 puan) tarafından

Ben eskiden deli gibi Sagopa Kajmer fânı idim Instagram'da fan sayfam vardı Bir gün orada bir poz paylaştım eşim de o posta yorum yaptı şiir yazdı altına paylaştığım şarkı ile alakalı avutsun bahaneler Sagopa Kajmer şarkısını paylaşmıştım yoruma yazdığı söz çok hoşuma gitti bana bunu özelden mesaj olarak atar mısın dedim ben de Twitter'da paylaşacağım dedim bana yazdı etti sonra konuşmaya başladık ben ilk başta kıskanmıştım profilini kendi ismi olmadığı için meğersem erkekmiş :D 

İlk beni sesiyle etkiledi sesi çok güzeldi şarkı söyledi etkilendim hoşlanmaya başladım sonra çıkmaya başladık ama o hatay'daydı ben de Yalova'da 5-6 ay uzaktan ilişki yaşadık Bir de o zamanlar Korona  zamanla denk geldiği için öyle kolay kolay seyahat edilmiyordu. Sonra ilk buluşma oldu bana yakın olsun diye İstanbul'da iş bulup çalışmaya başladı derken 9 ay sonra evlendik 17'imde tanıdım 18'imize evlendim 19'unda anne oldum şu an 20 yaşındayım ( yıl olarak 21 ama Ekim'de Doğanlar beni anladı yaşımıza geç giriyoruz) :D

Siz nasıl tanıştınız eşlerinizle

19 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Görücü usulü tanıştık. Öyle anlatacak pek bişey yok o yüzden:) 
(540 puan) tarafından
Nasıl peki görücü usulü evlilik senin bakımından
tarafından
Tanışma görücü usulüyle oldu, yoksa olup olmayacağına biz konuşup karar verdik.
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Görücü usulü.

9 yaşımdan beri "Allahım sadece kocam olacak adamla görüşeyim" diye dua ediyordum, yaş 24 oldu. Babam vefat etmiş, evin tek erkeği kardeşim de askerde.

Ablamın 15 senelik bir arkadaşı var, medreseden. Ne zaman görsem kadını çok beğenirim, bir içim sudur. Her azası yapma gibi duruyor ama değil. Sima olarak çok estetik biri. Onun annesiyle tanıştık.

Onun da kız kardeşinin (kaynanam) 5 oğlu var, 2si evli. 3. İçin kız arıyorlar ama eşim öyle uzak, öyle zor kriterler veriyor ki kimse bulamıyor. Hatta kriterleri duydukça amcaları bile yok öyle bir kız unut diye karşılarına alıp konuşma yapıyorlar.

Eşim de "Ben kimseyle görüşmedim, hiç karı kız peşinde koşmadım" diyerek Allahtan istemeye devam ediyor.

Bu 15 senelik ablanın annesi, teyzesi olan kaynanama beni anlatıyor. "Bir kız var işte tam ona göre, kriterleri de tutuyor." Kaynanam 1 sene boyunca ablamın arkadaşına ayarla diye yalvarıyor. En son ben 25 yaşındayken başından savmak için "Tamam," diyor ama ben evlenmeyeceğimi bas bas söyledim diye de bu mevzuyu anneme söylüyor sadece.

Annem de birgün biz ablamla güreşirken bana söyledi, ben o vakte kadar değil evet demek, bir tane görücünün adını bile duymamışım. Direkt ret.

Dalga geçmek için "E foto atsınlar bari" dedim, o lafımla birden her şey hızla gelişti.

Meğer oğlanın haberi yok, yurtdışında. Annesi ve ablaları durmadan sana kız bulduk diye arayıp rahatsız ediyorlarmış, hep reddediyormuş.

Bir senenin sonunda ben okeyleyince resim attılar, adam tıpatıp ben.

Ben daha resmin benzerliğinden çıkamamışken eşime haber vermişler, daha da aramayacağız sana kız mız yok diye. O da "İlk siz görün sonra bana haber edersiniz" diyerek başından savmış.

Annesi ve ablaları geldiler, gittiler. Öve öve anlatmışlar "Aynı senin istediğin gibi" diye. Eşim resim istemiş, ben vermedim. Demiş "Kim bu kendini beğenen?"

Halbuki ben bu iş olmazsa aklında kalmamak için resim vermeyi reddetmiştim.

Yurtdışından geldi, evlenmek istemediğimi fark ettim ve reddetmeye gittim. O da beni reddetmeye gelmiş, diğer görüşmeler gibi olacak sanmış. Daha 10 dk geçti, "Normalde bunu söylemem ama ben olumlu düşünüyorum" dedi.

3 saat konuşmuşuz, 2 gün sonra bir 7 saat daha konuştuk. Evlatlarımızın isimlerine kadar. Körkütük aşık olmuştuk zaten, 3.görüşmeye gerek duymadık. Tanıştıktan 41 gün sonra nişan yaptık, nişanla birlikte imam nikahımız da kıyıldı. O da hemen yurtdışındaki işlerine geri döndü. 2.5 3 ay sonra da düğün yaptık.

Eşim, ablamın 15 senelik arkadaşına çok benziyor. Allah bana o kadını boşuna sevdirmemiş. Zaten anneleri kardeş, babaları kardeş. Amca ve teyze çocukları oluyorlar birbirlerinin. Benzerlik büyük.
(540 puan) tarafından
Ne güzel ikiniz de tertemiz nasibinizi beklemiş ve kavuşmuşsunuz
0 oy
(12,636 puan) tarafından

dümdüz üniversiteden sınıf arkadaşım :) sizinki değişikmiş, evlenmek için acele etmişsiniz ama 18 ne kız

(12,636 puan) tarafından
gdasgsaaa :) 10sene çıktık ( üniversite birinci sınıfta başladı, sonra okul uzadı okulu bitir iş bul düzen oturt 10 sene devirdik)
3 senedir de evliyiz işte 14 aylık da kızım var miss :)
(20,467 puan) tarafından
:D neeee 10 senemiiii hoaaaay maşallaaah
(12,636 puan) tarafından
sevgili romantizmini uzun tuttuk işte :) evlenince bitti :)
(20,467 puan) tarafından
:))) Allah aşkınızı huzurunuzu artırsın
(12,636 puan) tarafından
Amin canım hepimizin :)
0 oy
(1,804 puan) tarafından
İnstadan ekledi beni bir iki sohbet muhabbet tabi o ara askerde neyse konuştuk birkaç gün sonra askerden geldi ilk buluşmada evlenme teklifi etti ve ilk görüşte aşk ne demek onda tattım ♥️
(540 puan) tarafından
Allah mutluluğunuzu daim etsin ♥️
0 oy
(889 puan) tarafından
üniversitede okurken bilgisayarı fakirlikten bilgisayarcıya yaptıramayınca arkadaşlarımın arkadaşlarını deniyordum. bilgisayar okuyan yapamadı. başka bölüm okuyan eşim yaptı. baktım iyi hallediyor her arızada ona gidiyordum. meğer o da bilerek eksik yapıyormuş geri gelsin diye... işte öyle başladık. 6 sene sonra evlendik 5 yıldır evliyiz... Allah 2 de prenses verdi... çok şükür
(540 puan) tarafından
Vayyy taktiğe bakk
(51,345 puan) tarafından
is ciddiye binince tamirat bitti mi ☺️
(889 puan) tarafından
yok kız biter mi birlikte okuduğumuz dönemde herşey çok güzeldi. sonra ben başka okula geçtim şehir değişince benim bilgisayar iflah olmadı bir daha. okulum için de şart olduğu için yeni bilgisayara geçmiştim.
eksik yapıyordum diyor da benim bilgisayar da dertliydi cidden kendiliğinden de bozuluyordu.
0 oy
(666 puan) tarafından
Aynı köylüyüz görücü usulü evlendik ama tanışmamız için 2 ay süre verdiler konuştuk 
(540 puan) tarafından
(666 puan) tarafından
Amin cnm sağol cumlemiz
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Arkadas ortamında tanıstık faceden konusmaya başladık ilk basbasa buluşmamızda numaraları verdik birbirimize oyle devam etti 6 Cı ayımızda evlendik
(540 puan) tarafından
(1,644 puan) tarafından
Amin inşallah cümlemizinki 8 ci seneyi devirdik gecen ay
0 oy
tarafından
Benim kafam bozuldu 6 yıl çalıştım iş yerine sadece bir anlık sinirim ne istifa edip çıktım 3 gün sonra başka bir yere girdim kalite güvence sorumlusuydum eşimle orada tanıştım ilk bakısta kışta aşk gibi sonra konuştuk görüştük ve evlendik 3 ay içinde evlendik 
(540 puan) tarafından

Hiç uzatmadan işi bitirmişsiniz ne güzel
0 oy
(4,307 puan) tarafından

Nöbet öncesi atılmak için cafeye kahve içmeye gitmiştim orda görmüş cafede bizim kızlar çalışıyor du onlardan numaramı bulmuş almış ilk bir ay o yazdıkça ben küfür ettim engelledim yeni hat aldı yine yazdı meğer 2.3 ay konuşur yol veririm demiş yani öylesine yazmış sonra ben işten ayrıldım memlekete gittim orda teyzemin kızı ile otururken yine yazdı dur dedim şununla Biraz dalga geçeyim 1 2 ay konuşur yol veririm sonra konuşmaya başladık suan 6 yıl bitti evliyiz 1 yilda sevgili kaldik 

(540 puan) tarafından
yolunuz açık olmuş demmeki ♥️
(4,307 puan) tarafından
İyiki olmuş Rabbime şükürler olsun ♥️
0 oy
(2,301 puan) tarafından

İş ortamında tanıştık, kusursuz bir yazım dili vardı. Aynı firmada değildik o başka bir yerdeydi ama yazışırken aşık oldum kendisine :D Yazım yanlışı yapmıyor, anlatım bozukluğu yok. Cümleler net, anlaşılır. Uzaktan uzağa sevdim öyle ama acaba evli mi değil mi haberim yok. İlk yüz yüze toplantıda çok fena oldum. Yanaklarım kızarmaz normalde ama o gün elma gibi gezdim :D Ama öğrendim ki sigara kullanıyor. Orada bitti hoşlanmam. Bu kadarmış dedim. 6 ay sonra durup dururken şahsi numarama mesaj attı nasılsınız diye. Ben hala sigarada takılıydım. Mesafeli durdum ama baktım görüşmek istiyor, sigara içtiğin sürece değil görüşmek yazışamam bile hoşçakal dedim. "Ee ben bıraktım ki 2 ay oldu" İşte ilişkimizin mimarı bu cümledir :D 9.senemize girdik, 4'ü flört.

(540 puan) tarafından
Haha çok ilginç ama güzel alo sigara bırakma hattı
(2,301 puan) tarafından
Sigara no :D Şükür bir daha da içmedi hiç
(51,345 puan) tarafından
sigara benimde kirmizi cizgim esim tek tük icer yanimda hic icmedi kizimda bilmiyordu içtiğini gecen hafta hem dayisini hem babasini sigara içerken görmüş söyleyip duruyor ☺️
0 oy
(17,948 puan) tarafından
Onun iş yerine işe başlayacaktım o bizde sizi bekliyoruz yazmış ben bizde bekliyoruz diye algıladım öyle konuştuk sonra bir baktım bu zaten çalışıyormuş orda bende tabi heyecanlıyım işe dair şehre dair bir sürü şey sordum başladıktan sonra da işim düştükçe bunu nerden alabilirim diye konuşuyorduk her seferinde üşünmeden kalkıp geliyordu çok emek verdi sevgili olup ikna edene kadar :)
0 oy
(923 puan) tarafından
Bizde dugunde gördüler istediler ben istemedim o zamanlar tabi esiminde tipi var yakışıklı ama okuyordum daha bitmemişti ondan sonra annem eşimi tanıyor ısrar etti bende eşimi instegram dan sözde işletmeye başladım yabancı kızlarla konuşma şekli nasıl diye sonradan baktım.soguk.kanli konuşuyor 3 hafta sonra filan benim olduğumu anladi sonra direk evlilik konularına geçti bu sefer ben soğuk baktım çünkü amacım evlenmek için değil denemek içindi sözde anneme.gosterecem bak istediğin kişi nasıl kızlarla konuşuyor diye sjsjs ondan sonra konuşmayı kestim bana dediki.eger sen istemiyorsan bişey yapamam ama eğer ailen karşı çıkıyorsa her türlü alırım seni büyükleri araya sokup.bende kendim istemiyorum dedim orda konu kapandı 1 hafta sonradan düşündüm taşındım iyi bı adamdı çünkü tekardan konuştum 1hafta sonra nişan oldu 5 ay içinde de düğün sjsjsjs
0 oy
(2,497 puan) tarafından
Gorumcemin yaninda gormus beni deli bu demis benm  icin sonra nerden esti bilmem ama pesimden kosmaya basladi gorumcemle yengem arkadsti yunleri varmis benide goturdu yengem derken ben evdeyim diye beni gormek icn elma agacina falan cikmjs sonra aksam eve geldgnde gorumcem mesaj atti abim senle evlenmek istiyir diye.kabuk ettik 10senelik evliyiz 3de cocugmz var iyiki diyorum iyiki  rabbm karsima cikarmista evlenmisiz
0 oy
tarafından
İş arkadaşımdı 1 ay sonra evlilik teklifi etti 3 sene sonra evlendik ❤️❤️ 
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Görücü usulü ilk geldiğinde biraz yargılarım vardı ama tanıdıkça geçti 
0 oy
(1,291 puan) tarafından
Sınıf arkadaşım aynı zamanda sıra arkadasim dediki kuzenim var kuş satıyor bende kuş Alcam sende gelsene kuşlara bakmaya gidelim  servis vakti gelene dedi  bende evde erkek birileri varsa gitmeyelim şimdi babası abisi birileri vardir dedim iştedir onlar dedi sadece kuzenim var dedi gittiik arkadaşım kuşlara baktı falan birer bardak çay ictik biskivi faaln ikram etti çıktık ordan arkadaşım dedi ben hergun halamlara kuzenimgile çıkıyorum burdan geliyorum okula dedi  yolda o kadar merdivenli bir yolki eve çıkana kadar merdivenli hep bıde başka yol var eve çıkmak için orasida full yokuş eve cıkana kadar aman hergun burayı çıkmak zor olur nasıl çıkıyorsun hergun ben iyiki burda oturmuyorum yapamam dedim sonra arkadaşım dediki kuzenim seni göstermiş internetten kardesine böyle böyle arkadaşı ile kuş bakmaya geldiler işte bu kız falan iyi oturaklı düzgün biri gibi demiş eşimde bakmış beğenmis tanışmak istemiş öyle tanıştık konuştuk Anlastik evlendik şimdi bu yerde iyiki oturmuyorum çok yokuş merdiven hep yorucu dedim yere gelin geldim sekiz senedir oturuyorum ☺️
(540 puan) tarafından
Hahah manifest olmuş o sözün
0 oy
(20,467 puan) tarafından
Annemin halasının torunu oluyor kocam akrabayız ama tanışmıyorduk düğünde görmüş beğenmiş eklemiş facebooktan kabul ettim akraba sonra kocam oldu djdjdhj
0 oy
(51,345 puan) tarafından
sagopa deyince baytar sarkisini cok dinlerdim dedim yoruma onu yazayim 

okudukca dedim siiri kendin alamiyormusun ozelden at dedin diye yazayim dedim 

sonra yalova dedin bende orhangaziliyim bir ayağımız yalova da orda doğum yaptim hepsini geçtim senin yasin ne bacim yavrum kardesim gitti butun kafamdakiler ☺️☺️☺️❤️
(540 puan) tarafından
Yorumdaki yazıyı kopyalama yapamıyordum bir yandan da öyle bir şiir yazması dikkatimi çekti

Ben şu an 20 yaşındayım 10 Ekim'de 21 oluyorum
0 oy
(11,493 puan) tarafından

Öğretmenlik yaptığım dönemlerde 5 6 kişi bir arabada eve geliyoruz arkadaşlardan biri azara girdi asker grubu çıktı önümüze eşim arkada oturuyor telefonla oynuyordu bende kendim gozukmuyorum baktım arkada oturuyor ben o çocuğu tanıyorum dedim oda nerden nerden derken arkadaşından sürekli mj yazmış arkadaşımın hesabına numarasını versin diye vermedim baktım çok israrcilar numaramin son 2 hanesini vermedim 85 son hanede al sana bu yeter daha da ısrar etme dedim 1 gece 3 sularında telefonum çaldı işsiz bulmuş o gün bugündür başıma bela kendisi <3 bu arada gerçekten tanıyordum bir dönem kuzenimle aynı iş yerinde çalışmışti ama o zamanlar hiç dikkatimi çekmemişti kısmet yıllar sonrasınaymis :)

İlgili sorular

0 oy
46 cevap 936 göst.
28 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 665 göst.
2 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Nagiş❤️ (13,060 puan) tarafından soruldu
+7 oy
36 cevap 1,020 göst.
17 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,506 soru

12,274,378 cevap