+1 oy
803 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Arkadaşlar gorumcemle konusmuyoruz ki bu sorduğum soru konuşmamakla alakalı değil 5 aylık bebeğim var ben ya da babası olmadığı sürece bir yere götürülmesine izin vermiyorum gorumcemle aynı mahallede kaynanam da görümceme götürmek istedi bende olmaz dedim hani bu görümcem değil de başkası da olsa aynı şeyi derdim çünkü bebegim rahatsız ve hijyen açısından dikkat etmem gerekiyor ayrıca sanki ben ya da babası olmazsa bişey olacakms gibi bi hisse kapılıyorum ben yanlış mı yapıyorum siz de öyle misiniz 

53 Cevaplar

+3 oy
(153 puan) tarafından
SİZ HABER FALAN OKUMUYO MUSUNUZ UZAYDA Mİ YAŞIYORSUNUZ? 5 aylık bebek nasıl sizden ayrilicak nasıl başkasına güvenip verceksiniz kim olursa olsun o kayınvalide de nasıl öyle bir sorumluluk almaya cesaret ediyor. Hala yanlış mıyım öyle mi böyle mi diye soranlarin beynine tüküreyim
tarafından
Öncelikle uslubunuza dikkat edin çocuğu verdim demedim bazı yerlerde bu normal karşılanıyor bunu sormanın neresi kötü o  zaman siz bu platformda hiçbir soru sormayın doğru veya yanlış
(153 puan) tarafından
Bunu normal karşılayan yerler mi var neresiyse ordakilerinde beynine tüküreyim. Bu gündemde böyle post açarsan böyle tepki alırsın.
tarafından
Umarım birgün sende buna benzer post acmazsin o zamanda kendi beynine tükürürsün
-Reklam-
+1 oy
(13,105 puan) tarafından
Ananesi ile mahallede gezerdi ya ama uzak mesafe no
tarafından
O normal en azından gözünün önünde ama gidipte başka evlere goturmiyordur
0 oy
tarafından
Şu son olaylardan asla ve asla.
tarafından
Ayy evet uyuyamıyorum düşünmekten akla mantığa sığmıyor kendi evinde güvende olamıyor bebekler
tarafından
Oğlum okula başladı utanmasam sınıfta beklerim çıkana kadar.
0 oy
tarafından
Gözümden ayıramıyorum ne yollaması
tarafından
Bende öyleyim hep gözümün önünde ama üst katta kayinim var bazen eşim alır bı yarım saatliğine götürür ama tembihlerim gözünün önünde ve kucağında olsun diye ama asla başkasıyla bı yere gondermiyorum
0 oy
(4,917 puan) tarafından
Valla salmiyordum bu saatten sonra artık hiç salmam hani biraz büyük olup derdini anlatsa belki ama küçük yani daha 5 aylik
tarafından
Büyükler de dert anlatamiyor ki bugün Ankara'daki olayda erkek çocuk 8 yaşından beri annesinin kuzeni istismar ediyormuş korkudan çocuk kimseye soyleyemiyordu annesi öğrenip şikayetçi olmuş
(4,917 puan) tarafından
Ayyyy Allah im artık inanın patliyacm noluyor böyle yaa
0 oy
(19,494 puan) tarafından
5 aylık bebeği nereye gondercen bacım. En fazla evin önüne dolastirmaya gönderilir. Zaten 2 dk sonra başlar meme diye ağlamaya

Ben oğlumu babamlarla kardeşimle ksyinbsbsmls gönderirim. Gezerler bazen. Camiye giderler markete deniz kenarına falan filan. Teyzesi AVM ye götürür Amcasi markete. Ama senin bebeğin daha çok küçük 
tarafından
Ya belki sizinkiler bilincidir emanet edebiliyorsunuz benim de kardeşim çok hassas ona güvenim duşa girerim işlerimi hallederim ne bilim sizinki gibi büyük olsa gezmeye gönderirim ama bunlar bilinçli değil püfür püfür tütün içerler çocuğu düşünmezler ellerini ağızlarını operler hicbirseye dikkat etmezler illa yanımda gözümün önünde olsun en fazla bahçede olur bundan öteye izin vermiyorm.ama ben mi abartıyorum diye düşündüm
(19,494 puan) tarafından
Hayır dostum senin çocuğun küçük daha. Sen olmadan öyle hicbiryere gönderme. Durmaz zaten. Benim oğlum büyüdü. 4 yaşında. Ha 2 yaşından beri bensiz dedesiyle teyzeleriyle takilirlar. Sen çocuğun büyüdükçe sınırlarınızı daha net belirlersin. Ben onlara güvenmesem göndermem. Ha ama bak gözün her zaman açık olsun ama çevrede böyle olaylar duyuyoruz diye kendi anamizdan babamızi da sapık yerine koyacak degiliz. Kendim kadar güvenirim onlara. Sen de guvenirsen o zamsn gonderirisin büyüdüğün zaman. Mesela kayinbabamlar gel bizde kal yazın diyolar oğluma hep. Ben biraz daha büyüsün diyerek gecistiriyorum. Çünkü küçük daha. Beni ister. 4 yaşında da olsa gece ayrı kalmak için küçük yani. Gündüz ayrı durabilir ama gece kalmaya izin vermem. Kızım 14 aylık. Annemlerle markete gönderirim sadece
tarafından
Öyle tabi herkes sapık olacak diye bişey yok sonuçta ailemizi biz biliriz ama kendini ifade edebilecek yasa gelse hani yine sorun etmezsin ama daha 5 aylık diyorum biz konuşmuyor olabiliriz ama sevmek isteyen gelir görür sever ben çocuğumu gondermem bı yere
0 oy
(499 puan) tarafından
Ayy hayır tabiki.mumkün degil izin vermem haklısın ben bir akrabamızın bebegini bir tanıdıkla kaynanasına gönderdiğine şahit oldum çok şaşırdım yaa yemin ederim sonra etrafımda çoğu normal karşıladı dedimki heralde ben paranoyak biriyim babası olmadan kayinvalidemlere dahi gönderiyorum 
tarafından
Özellikle doğu kısmında normal karşılıyorlar o yüzden bı ben mi tuhafim dedim olur mu bı anne baba gibi kim dikkat edebilir çocuğa bıseyler atar ağzına düşer ya da birileri onlardan alır kucağında sevmek adı altında neler neler inan kafamın içi bu tür şeylerle dolu
0 oy
(780 puan) tarafından
Bı Saniye bile gözümün önünden başka hiç bir yere asla götüremez vermem bu iğrenç devirde heleki heryerde pedifili sapik köpekler dolasiyorken 
tarafından
Sorma zaten son günlerde olanlar ve özellikle aile içi en yakinlar kuzenmis amcayms dedeymis Rabbim çocuklarımızı böyle pisliklerden korusun
(780 puan) tarafından
Amin amiiin inşallah
0 oy
(3,459 puan) tarafından

Başlığa göre cevap vereyim 2,5 yaşında oğlumu babasıyla zar zor gönderiyorum dikkat ediyor mu napıyor vs diye. Bu tamamen benim pimpirikli halim tabi daha küçükken hiç göndermiyordum:D

tarafından
yok aslında doğru olan sizin yaptığınız benimde ilk çocuk ve eşim de hicbirsey bilmiyor bana da söyledi acemiyim bilmeyebilirim ama sen uyar beni diye
(3,459 puan) tarafından
Yok ya gözünden ayırma zaman öyle bi zaman ki kimseye güvenemiyor insan yeri geliyor anne çocuğuna neler yapıyor görüyoruz:(
0 oy
tarafından
Bu hayatta benden sonra oğluma en iyi bakacak kişi babasıdır.Ona verdiğimde bile kaç defa kontrol ediyorum sen düşün 
tarafından
Gerçekten bende öyleyim hani babadan zarar gelir diye değil çoğu şeyi anneler kadar bilmiyorlar düşünmüyorlar
tarafından
Aynen öyle biz akşama kadar başındayız hani hareketlerini ne yapacağını biliyoruz.Babalar akşam görüyor sadece.mesela oğlum tek bırakınca kendini öne doğru attiyor babası bilmiyor yada kendini geri atıyor. Babası bilmediği için bizim kadar düşünmüyorlar .Yoksa babası çok çok seviyor oğlunu
0 oy
(12,609 puan) tarafından
çalışıyor olsam yakınlarım bakacak olsa, yine de götürürlerse haberim olmalı. onun dışında ben nerdeysem bebeğim orda. tamm konuşmuyor olabilirsin, gelsin anasının evinde görsün yeğenini, senle konuşmasın. 

amne ya da baba yokken hayır göndermem 
tarafından
Aynen öyle gerekirse 24 saat gelip görsünler asla sorun etmem sadece benim gözümün önünde olacak
0 oy
(743 puan) tarafından
5 aylık bebek anneden ayrı bi yere götürülürmü görümcende görmek istiyosa kendi gelsin madem ben olsam bırakmam asla hani büyük yürüyo konuşuyo olsa çok seviyosam güveniyosam izin veririm. Bende görümceyim yeğenimle gezmeye çıkıyorum 3 yaşında ama yeğenim ve yengeme dk başı foto atıyorum ne yaptıysak abla sana güveniyorum içim rahat der başkada kimseye izin vermez zaten . Bende onun saçına zarar gelecek olsa dünyayı yıkarım yegenime düşkünlüğümü tüm sülale bilir ama bu kadar seviyo olmasam kimse izin vermezdi. Bende izin vermem 
tarafından
Sizinki 3 yaşında hani dediğiniz gibi sevmezseniz o yaşta bile izin vermezdi ama ben 5 aylık bebeğim için sigara içenler kucağa almasın veya ben le babası olmadan bı yere götürülmesin diyorum diye tepki aliyorum
(743 puan) tarafından
Hiç umursama tepkilerini Allah korusun bişey olsa kimin canı yanar yine senin bırak sen ağlayacağına onlar konuşsun dursun 5 aylık bebeği ver gezdireyim denmez yani seni davet etmeye çekiniyorlar ama bebeğini istiyorlar hadi ordan de hiç takma kafana valla en iyisini yapıyorsun
tarafından
Öyle gerçekten ben zaten müsade etmiyorum valla adam akıllı uyumuyorum bile ya ben uyursam alıp gezdirirlerse diye
0 oy
(1,648 puan) tarafından
5-10 -20 ay 1-2-5 yaş ne olursa olsun hiiiiiiiççç ama hiç farketmez benim olmadığım yerde çocuğumun işi yok, benim çocuğum benim gözümün önünde olacak, sesini duyacam, yüzünü görecem,evlat bu evlat en değerlim kimseye emanet edemem...

Rabbim gelmeden esirgesin eski zamanlarda değiliz artık bizde isteriz çocuklarımiz bizim  dönemimizdeki gibi konu komşu akraba ile haşır neşir olsun , sokaklarda oynasın coşsun ama devir buna müsaade etmiyor maalesef
tarafından
Öyle ve emin olun herkesin çocukluğu da aynı değil eskiden evet komşuluk akraba sokak kültürü vardı ama o zamanlarda bile çocuklar istismar ediliyordu medya bu kadar yaygın değildi bı de soyleyemiyorlardi ama bu devir de çok çok kötü dede amca dayı artık onlardan da sapık türedi
0 oy
(1,713 puan) tarafından
5 aylık bebeğimi babası bile ben yanlarında değilken bir yere götürmez
tarafından
Bende dedim götürme bulaşık yıkıyordum bı baktım söylemeden eltime götürmüş iyice dellendim eşime kızdım bu defa
0 oy
(2,056 puan) tarafından
Kızım 2 yaşında ben izin vermiyorum. Yanında babası bile olsa uzak bir yere bensiz gidemez.
tarafından
Olması gereken o gerçekten tek amacımız çocuklarımızı kirli dünyada ve pis ellerden korumak o kadar kötü bı zamanki bı saniye bile ayrı kalsan beyin direk senaryolar yazıyor eminim çoğumuz oyleyiz
0 oy
(912 puan) tarafından
11 aylık kızımı ilk defa dün babasıyla dışarı yolladım :)) başkasıyla asla 
0 oy
(1,853 puan) tarafından
2 yaşına gelecek odasını bile ayıramadım bırak milletin evine yollamayı :D
0 oy
(106 puan) tarafından
5 aylık bebek diyorsunuz nasıl gönderilir ki. Mesela oğlum 8  yaşında amcası traşa falan götürür o kadar başkasına emanet edilmez
tarafından
Gönderilmez zaten de ben yok diyince gönül koyuyorlar görmemişin çocuğu olmuş der gibi ama takmıyorum
0 oy
(2,725 puan) tarafından
En doğrusunu yapıyorsun ben olsam bende izin vermezdim 
0 oy
(4,606 puan) tarafından
Benim oglum 10 yasinda yeni yeni amcasiyla gonderiyorum kimseye emanet etmem edemem aklim kalir
tarafından
Gerçekten öyle insanın aklı kalıyor kaç yaşında olursa olsun

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 351 göst.
18 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde ftma (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 243 göst.
7 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Prensesp (8,662 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 258 göst.
7 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Meyross (426 puan) tarafından soruldu