+1 oy
881 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Arkadaşlar gorumcemle konusmuyoruz ki bu sorduğum soru konuşmamakla alakalı değil 5 aylık bebeğim var ben ya da babası olmadığı sürece bir yere götürülmesine izin vermiyorum gorumcemle aynı mahallede kaynanam da görümceme götürmek istedi bende olmaz dedim hani bu görümcem değil de başkası da olsa aynı şeyi derdim çünkü bebegim rahatsız ve hijyen açısından dikkat etmem gerekiyor ayrıca sanki ben ya da babası olmazsa bişey olacakms gibi bi hisse kapılıyorum ben yanlış mı yapıyorum siz de öyle misiniz 

53 Cevaplar

0 oy
(28 puan) tarafından
Bende asla izin vermiyordum 20 gün sonra 1 yaşında olacak 10 - 11 aylığa kadar izin vermedim son zamanlar götürüyor eşim kaynanamlar köyde aramızda 5 dakikalık 2 defa izin verdim eşim götürdü o da artık sorumluluk alsın diye tabi sürekli arıyorum soruyorum iyi mi diye ama kayınbabam kaynanam gözü gibi bakar hatta kayınbabam daha fazla dikkatlidir bu konu da bazen kaynanam öper falan kayınbabam kızar öpme küçük çocuğu öyle yapmayın böyle yapmayın diye sıkmayın darlamayın kucağına alıp gezdirir ama haberlere çıkan son olan olaylar gördüklerimiz tam bir vahşet gerçekten çok tedirgin oluyoruz kime güveneceğimizi şaşırdık Allahım evlatlarımızı korusun kötülüklerden bu olaylar son bulsun inşallah 
tarafından
Ne güzel bak bilinçli insanlar çocuğa dikkat ediyorlar keşke bende gönül rahatlığıyla bırakıp 20 dk uyusam misafirim ama çocuğumu babası gelmeden uyuyamıyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
5 aylık bebek babası ile bir yere gidemez sonuçta emzirmesi maması altını değiştirmesi daha çok küçük anne dışında kimse ile bir yere gitmemeli 
tarafından
Evet onu söylüyorum bı de etraf hastalık pislik dolu hasta olup öpmeye kucaklamaya çalışanlar oluyor cocuklari
0 oy
tarafından
Benim oglum 1 yasini gecene kadar yanimdan ayrilmadi babasiyla parka bile gitmedi bazi sebeplerden dolayi 1 bucuk yas civariydi sanirim ikk defa dedesiyle (kayinbabam) parka gittiler icim cok kotu olmustu suan 2 bucuk olmak uzere babasiyla parka markete falan gidiyolar dedesi amcasi dayisi ananesi kim olursa parka götürebilir ama bu kadar daha fazlasina izin veremem bu devirde kimseye gozum kapali guvenmem zaten en fazla 1 1 bucuk saat disarda oluyo ondada *** *** arar durum bildirimi yaparlar video cekip atarlar heleki narin olayindan sonra kimse cocugunu kimseye emanet etmesin ne kadar dogru yapiyorum bilmiyorum ama benim boyle icime siniyo daha su gun oldu ananesine bavanesine birakip 1 saat disari cikmadin nereye gitmem gerekirse cocukla gittim mecbur degilsem gitmedim evladimdan onemli degil 
tarafından
Aynen öyle çok doğru o an Allah korusun bişey olsa bitti
0 oy
(1,783 puan) tarafından
5 aylık bebegi götürüp napıcak o kadın kafayımı yemiş hey allahım yaa
tarafından
Ben defalalarca uyardım eşim de uyardı inanın afedersiniz tuvalete bile gitmeye korkuyorum bı yere götürür diye
0 oy
tarafından

Kimseye güvenim yok açık ve net 

Bizim olmadığımız yerde çocuklarımızın da işi yok
tarafından
Öyle gerçekten bende guvenmiyorum
tarafından
Ne anneme ne kaynanama ikiside sırtımdan vurdu Allah'a havale ediyorum
tarafından
Allah yardımcın olsun
tarafından
Saoalsin canım Rabbime çok dua  ediyorum
Elimedusmesinler ellerine dusmeyeyim doye
0 oy
tarafından
Görümceme vermezdim açıkçası aile bireyin sende sadece annem ablama verirdim. Evet sensiz olabilir bi şeyler çünkü kimse anne yerini tutmaz babada dahil. 
tarafından
Ben isteyen gelip sevebilir aile bireyleri ama çocuğumu ev ev bensiz gezdirmeyin karşıyım
0 oy
(7,196 puan) tarafından
Etrafındakiler pimpirikli vs diyor ama 4 yaşını geçti gözümün görmediği yerde asla bırakmadım bırakmamda 
0 oy
tarafından
Asla. Ne eşim tarafi ne kendi tarafim kendim ve eşim dışında kimseye guvenmem aynı ortamdayken bile yalnız bırakmam. Dünyanın bin bir türlü halı var. Bir bebeğin yeri annesinin yanıdır. Onlar kendilerini bilene kadar biz gözümüzü bile bir an onlardan ayiramayiz. Daha kendini bile koruyamaz savunamaz. Onun bir saç teline zarar gelmesi bizim sorumluluğumuzda. Allah demez mi emanetime böyle mi Sahip çıktınız diye. Ben asla giremem böyle birşeyin altına. 
tarafından
Bende ve buraya misafir geldik artık hem bebekle uğraşmak ayrı bı yorgunluk bilirsinz üstüne sürekli diken üstünde olmak ve tek başımayım yapmayın etmeyin diye diye bittim
tarafından
Seni anlatabiliyorum Allah yardımcın olsun. Biraz kesin net konuşmak iyi sonuç veriyor
0 oy
(1,749 puan) tarafından
Bebeğimi bu zamana kadar çok kısa süreliğine iki kez aile büyüklerime emanet ettim. Çok zorda kalmadığım sürece kimseye bırakamam. Yalnız da bir yere asla göndermem. Kim olduğuyla bir alakası yok. Babası ya da ben yoksam bir yere gidemez bebeğim.
tarafından
Evet bende öyleyim ama düşünsenize siz lavaboya gideceksin evde kaynananiz siz lavabodayken çocuğu alıp gidiyor naparsnz
(1,749 puan) tarafından
Direk gidip çocuğumu alırım eğer alamayacaksam yanında dururum. Bu devirde eşim hariç kimseye de güvenmem.
0 oy
(14,897 puan) tarafından
Bebek olarak da büyük olarak da genelde hayır izin vermiyorum annem babaannesi harici asla onlar da kendi evladı gibi bakacağını bildiğim için izin veririm içime sinmezse o da yok maalesef 
0 oy
(178 puan) tarafından
Aslaaa aslaaaaa katiyyen kimseyle göndermem çocuğumu arttik kimseye güvenmiyorum 
tarafından
Bazıları bu durumu normal karşılıyor bende anlamyrm
0 oy
(2,246 puan) tarafından
Ne 5 aylığı 7 yaşındaki kızımı asla ve asla göndermem kendi ailme de eşimin ailesinde de kendim yanında gideim ha baktım konusmadigim biriyse eşimle bı saatligine yıllarım oda 39227266 kere telefon açarım yani
tarafından
Daha ilk. Çocuğumuz baba da malesef çok bilgili değil bu konuda anca sen uyarirsan öğrenip bi daha dikkat eder
0 oy
(694 puan) tarafından
Sakın sakın sakın kimseye emanet etmeyin heleki bu son olanlardan sonra asla kimseye bırakmam zaten bırakmıyorum ama daha hiç bırakmam kim küserse küssün umrumda değil valla 
0 oy
(889 puan) tarafından
Bu devirde kimseye güven olmayacağını narin ve sılanın annelerinden öğrendik diyeceklerim bu kadar 
0 oy
(1,099 puan) tarafından
Yanlış yapmıyorsun doğruyu yapıyorsun sen asla göndermem demiyorsun ki ben ya da babası olsun diyorsun. 
0 oy
(713 puan) tarafından
Kızıma babannesi bakıyor o nereye kızım oraya :) gereksiz gezdirmez ama gorumceye de götürür senin durum farklı ama ben olsam o durumda izin vermezdim 
0 oy
tarafından
Bu zamanda çocuğumu gözümün önünden ayırmam ne oluyorsa akrabadan oluyor çocuklarınıza dikkat edin lütfen 
0 oy
(3,655 puan) tarafından
Kesinlikle katiyen göndermem 
0 oy
tarafından
Bebeğin çocuğun yanı annesinin yanıdır asla bir yere kimse götüremez ne benm annem nede kaynanam . 
0 oy
(957 puan) tarafından
Bnde izin vermiyorum çocuğum şuan 3 yaşında halen daha bensiz izin vermem bir yere gitmesine kimse anne yada baba kadar dikkatli olamıyor malesef 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 370 göst.
18 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde ftma (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 243 göst.
7 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Prensesp (8,882 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 260 göst.
7 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Meyross (426 puan) tarafından soruldu

411,426 soru

12,385,089 cevap