+1 oy
284 göst.
Diğer kategorisinde (1,034 puan) tarafından
Uzun süredir bu vardı ama bu aralar bayağı arttı ailemden uzakta yaşıyorum çok uzak değil istediğim zaman eşim gönderir kalirim özlersem gideriz 3 4 saatlik bir mesafe asıl konum bu değil sadece yalnızlıktan dolayı böyleyim belkide yada onlardan uzak olduğum için çok vesveselerim var mesela onları arıyorum bakmayınca hemen aklıma kötü şeyler geliyor annemi arıyorum mesela o bakmazsa babamı babam bakmazsa kız kardesimi onlarda diyor ne kadar abartiyorsun ama elimde değil geçen annemlerin orada 22 yaşında bir genç öldü günlerce düşündüm ağladım cok genç yeni evlenmiş diye karısına ağladım kız kardeşlerine ağladım annesine ağladım o günden beri içimde hep bir sıkıntı var dünyanın ne kadar boş anlamsiz olduğunu düşünüp duruyorum birseyler yapıyorum ama boşuna yapıyorum gibi bir his var hayal falan kuramıyorum içimden hiçbirsey yapmak gelmiyor bilmiyorum namaz falan kılmiyorum belkide bunların hepsi ondann:(

5 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Selamün aleyküm güzelim, namaz konusunda çok haklısın çünkü namaz şeytandan korur dolayısıyla da vesveseden korumuş olur.

Ölüm hak, miras helal demiş fıkıh büyüklerimiz. Senin gömdüğün kimse başka yerde, Berzah aleminde uyanış yaşıyor aslında.

Korkman doğru ama korktuğun şey yanlış. Korkunun ecele faydası yok demişler, çok haklılar. Ama korku, imanı arttırmak için çok büyük vesiledir. Ya öldükten sonrası? Ya ebedi cenneti kazanamama korkusu? Ya cehennemde sonsuz kalırsak düşüncesi? Bunlar imanı arttırmak için birer sebeptir.

Öyle ya da böyle, öleceğiz. Herkes ölecek. Hani ciğerimizi istese vereceğimiz kucağımızdaki bebek var ya, o bile ölecek. Yalnız şunu akılda tutmakta fayda var; ölüm olduğu gibi sonsuz bir diriliş de vardır.

Şayet anne gibi merhametli bir kadına, Allahü teala evladının canını almasını emretseydi ne yapardı? Reddetme şansı yok, Allahın emri neticede. Gider en nazik ve hissiz şekilde alırdı. Canı yanmasın diye.

İşte anneye bu merhameti veren Rabbim, yarattığı her şeyden kat be kat daha merhametlidir.

Ben babamı kaybettim, geçmeyecek sandım ve haklıymışım. Geçmedi. Ama İslam olmasa asla ayakta duramayacağımı bu ölümle idrak ettim. Benim babam çok güzel öldü, şehit gitti, rüyalarımızda da hep onu peygamberlerle birlikte gördük. Ben şimdi ona mı ağlayayım, kendime mi?

Gidenler değil, kalanlar kendini düşünsün. Babam 5 kız 1 oğlanı Allah yolunda büyüttü, kazandı. Benim ardımdan dua edenim olacak mı? Kuran okuyanım, sadaka verenim var mı?

O sebeple böyle düşünerek kendini harap etme. Babamın ölümünden öğrendiğim bir şey varsa o da ölümü vaktinden evvel hayal ederek kendini yıpratmak akıl işi değil. Zaten ölecek ve sen o hissi zaten yaşayacaksın. Şimdiden yaşayıp harap etme kendini.
tarafından
"İman edenler Allah yolunda savaşırlar. Kâfirler ise şeytan yolunda savaşırlar. Öyle ise ey müminler haydi, şeytanın taraftarlarıyla muharebe edin. Şeytanın hilesi, cidden zayıftır." (Nisa, 4/76)
Bu ayeti kerime var ya bu ayeti kerime, insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor.
Şeytanın kendi adamıyla uğraştığı nerede görülmüş? Ayette diyor ya "iman edenler Allah yolunda savaşırlar." Bu Cihad olarak da algılanabilir ama esas büyük Cihad, şeytan ve nefisle olan savaştır.
"ŞEYTANIN HİLESİ, CİDDEN ZAYIFTIR." Üfüfüf, şimdi biz şeytanın kalbimize yaptığı zayıf fısıltılardan daha mı zayıfız yani? Bizim imanımızın kalorisi mi düşük? Gramajı mı eksik? HAYIR. Bilakis efendimizin bir hadisinde "Vesvese imanın kuvvetindendir" diye geçer. Çünkü boş eve hırsız girmez derler.
Allahü Ekber dediğimiz, namaza başladığımız yerde o şeytanı kovamadığımız an yazıklar olsun bize. Çok güçlü bir savunmamız varken zayıf bir saldırıya kurban gitmemeliyiz.
Hayır, vesvese insanın iradesini etkilemez. Ben gelir gider sana çay çay derim, 2 dk sonra canın çekti sanar gider çay koyarsın. Vesvese de budur. İrade senindir ama ben aklına hatırlatma amaçlı söyleye söyleye komut vermiş gibi oldum. Ancak İRADE SENİN. Dilersen tak diye kesersin, yapmıyorum dersin. Şeytan da öyle bakakalır.
Hazreti Ömer'i (ra) sokağın ucunda gördüğü için kaçan bir şeytandan bahsediyoruz. Tamam biz bir Ömer değiliz (ra) ama şeytan aynı korkak şeytan.
Banyo yapılan yere afedersin işemek vesvese ve unutkanlık yapar. Bu tür durumlara dikkat etmek lazım.
(1,034 puan) tarafından
O kadar güzel dedin ki vesvese imanın kuvvetindendir boş eve hırsız girmez kendi içimde şeytanla savaş veriyorum bu vesvese yüzünden vesvese geldiği zaman açıp bir dua okusam namaz kılsam geçecek belki de ama ben yapmıyorum hep en kötüyü düşünüp ona yenik düşüyorum
(1,589 puan) tarafından
Banyoya öyle yapmıyoruz ama üstüne gidiyorum kılıyorum ve uzun oluyor buda sinirimi bozuyor kahroluyorum
tarafından
Namaza başlamadan evvel salavat çek, Allah rasulü (sav) salavatı bizzat kendisi alır. Onun olduğu yere de şeytan gelmez. O mübareğin (sav) Ölüsü de, dirisi de birdir. Ayrıca namazda da tam huşu için KİMİN HUZURUNDA olduğunu bilerek başla.
Allahü Ekber diyerek eli kaldırmanın manası, dünyayı geriye attım ya Rab, huzuruna geldim kabul et demektir. Bilinçli namaz ve tabi ki gafletten uzaklaşmak.
Kalpten kalbe yol vardır. "Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin.” (Ebu Davud, Edeb, 19, Tirmizi, Zühd, 45) Bak dikkat edersen bu hadisi şerifi Tirmizi "Zühd" başlığı altında toplamış.
Zühd: Allah'tan başka her şeyi gönülden çıkarmak ve O'nun dışındaki hiçbir varlığa hak ettiğinden daha fazla değer vermemektir.
Demek ki arkadaşını, dini için seçmelisin. Kimsenin kalbinde ne var bilemeyiz, açıp da bakamayız. Ancak her kap içindekini sızdırır, dışı, hareketleri ve olaylara bakış açısı islamiyse tamam o zaman. Ancak değilse ve kalbi kirliyse o zaman kaçma vakti.
"Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."(Ankebût, 29/45) Bu ayette her şey barizdir ama HER ŞEY ZIDDIYLA KAİMDİR.
Yani namaz kötülükten alıkoyarsa, kötülük de namazdan alıkoyar.
(1,034 puan) tarafından
İnşallah en kısa zamanda başlayacam namazima kendime yapacağım en büyük iyilik olacak farkındayım
-Reklam-
0 oy
(20,226 puan) tarafından
Bi meşgale bulsan yada çıkıp yürüsen ama kötü şeyler düşünmesen olurmu 
(1,034 puan) tarafından
Elimde değil canim meşgulken bile aklıma gelir kötü şey bilmiyorum önceden apartmanda oturuyordum etrafımda insan yoktu tanıdık kimse yoktu depremden bu yana köyde yaşıyorum etrafım insan dolu ama yine aynıyım bu arada kaynanamla oturuyorum belki onunda bu psikolojime etkisi vardır
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Yanlız değilsin bende var bu sene hep öyleyim hep evdeyim diyemi hep kötü şeyler aklıma geliyor hep kötü haber alcam gibi eşime dün anltyom oda diyor anliyom hep evdesin  bebekle tek aynı şeyelri yaşayıp duryorsun bı yakın arkdasin yok yanında kimsen yok hamileikde hep evdeydim kötü geçti hamileliğim pek temizlik yapmadım şimdide 3 aylık bebeğim var pek iş yapmıyom kaba taslak işler firsad buldukça yapyom evde ruh gibiyim sanki ne gelen var ne giden ne ben cikyorumu bir yere eşim evde oldukça bı yere çıkıyoruz eskisi gibi komslşumda yok taşındım kendimi bazen o kdar yanlız his ediyomki sanki herşey analmsiz bana göre ama cevrye bakyom herkes mutlu neşeli sanki bı tek ben böyleyim dün bı turşu yaptım yorgun argın nasıl yaptım anlamdım kafam doluydu sanki bgunde içime sıkntı var agliyasim geliyor  neden bilmiyorum bende buna benzer post açmayi düşünüyordum  birileri arasa konuşsam istyom hep sizi çok iyi anliyom
(1,034 puan) tarafından
Ben önceden tektim qma simdi değilim depremden önce apartmanda oturuyordum alışık değildim apartmanda oturmaya sonra depremde evimiz yıkıldı enkazdan çıktık köye tek katlı müstakil ev yaptırdık hayalimdeki gibi ama ben mutlu değilim
(1,097 puan) tarafından
Anlıyorum vallh sizi Aslında insan bazen isteğini elde etmek ister oluncada insanda rahat olmaz bende mesle kaç yıldır çocuk istyirduk çok şükür Rabbime bı kizm var ya ben diyordum çocuğum olsa ben çok farklı olurum simdidie gayet noraml hayatıma devam ediyorum sıradan geçiyor gibi ne bilim aslında bu en çokda hep evde kalmakda sosyaleşmemek"de oluyor ben hamilegim"den bu yana hep böyleyim bide ev taşıdık bir türlü o eve adepte olmadim değişik geliyor bana  sizinde depremden dolayı farklı olmuş die düşünüyorum
(1,034 puan) tarafından
Evet canım kaynanamla oturuyorum bu evde yabancı gibiyim hiçbir eşya bana ait değil belki de bundan kaynaklanıyor hersey eve dört elle sarilamiyorum sanki kaynanamin evimdeyim geri eski evime gitcem gibi hissediyorum
(1,097 puan) tarafından
He kaynanyla birlikdeydeniz insan yabanciliyor  tekrar ayrılma gibi bı durum olmazmi canm bende kiraciyim ilk defa bu evde garibsiyorum hani daha öncede yasadigim bı evde komşuluk yoktu o evi sevyordum seveek iş temizlik yemek yapyordum 2. ci taşındığm evde komşuluk vardı baya o evi o oratami sevdim 5 yıl kaldım burya taşındığmbda hamileydim zor geçti benim eşim tek başına dizdi belki ondan dolayı da kaynakali benim böyle dip köşe iş yapan ben şimdi yapamıyorum kizm yatınca ancak mutfağı topalarim yemek  elbibse topla yıka kızla ilgilen iş yapmaya yapmya hantalastim bide burda
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Hiç normal değil psikolojik destek şart bence 
(1,034 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun ilerler çocuklarıma bakamam diye korkuyorum :(
(1,452 puan) tarafından
Okb olabilir. Başka takıntılarınız var mı?
0 oy
(153 puan) tarafından
Bu biraz evde boş boş oturmaktan olur canım inan insan yoğun olunca ne kuruntu yapmaya ne dedikodu yapmaya ne kıskançlık kuruntu yapmaya zaman ayiramiyor bile. Evde oturup kadın programları ve haber izlemek psikolojiyi böyle etkileyebiliyor. Musaitsen bı işe gir evi badana boya yap yürüyüş yap hicbisey yapamadan bı kitaba başla komedi romantik fantastik olabilir. Ve ibadette önemli tabi kişiye kalmış oralara karismam
(1,034 puan) tarafından
İki tane çocukla kitap boya badana imkansız kuzum :(
(153 puan) tarafından
Çocuklarla faaliyet yap kız iki çocuk yormuyor mu seni

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 686 göst.
27 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Mizginhavin (895 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 533 göst.
6 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Ceylin16 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy