Selamün aleyküm güzelim, namaz konusunda çok haklısın çünkü namaz şeytandan korur dolayısıyla da vesveseden korumuş olur.
Ölüm hak, miras helal demiş fıkıh büyüklerimiz. Senin gömdüğün kimse başka yerde, Berzah aleminde uyanış yaşıyor aslında.
Korkman doğru ama korktuğun şey yanlış. Korkunun ecele faydası yok demişler, çok haklılar. Ama korku, imanı arttırmak için çok büyük vesiledir. Ya öldükten sonrası? Ya ebedi cenneti kazanamama korkusu? Ya cehennemde sonsuz kalırsak düşüncesi? Bunlar imanı arttırmak için birer sebeptir.
Öyle ya da böyle, öleceğiz. Herkes ölecek. Hani ciğerimizi istese vereceğimiz kucağımızdaki bebek var ya, o bile ölecek. Yalnız şunu akılda tutmakta fayda var; ölüm olduğu gibi sonsuz bir diriliş de vardır.
Şayet anne gibi merhametli bir kadına, Allahü teala evladının canını almasını emretseydi ne yapardı? Reddetme şansı yok, Allahın emri neticede. Gider en nazik ve hissiz şekilde alırdı. Canı yanmasın diye.
İşte anneye bu merhameti veren Rabbim, yarattığı her şeyden kat be kat daha merhametlidir.
Ben babamı kaybettim, geçmeyecek sandım ve haklıymışım. Geçmedi. Ama İslam olmasa asla ayakta duramayacağımı bu ölümle idrak ettim. Benim babam çok güzel öldü, şehit gitti, rüyalarımızda da hep onu peygamberlerle birlikte gördük. Ben şimdi ona mı ağlayayım, kendime mi?
Gidenler değil, kalanlar kendini düşünsün. Babam 5 kız 1 oğlanı Allah yolunda büyüttü, kazandı. Benim ardımdan dua edenim olacak mı? Kuran okuyanım, sadaka verenim var mı?
O sebeple böyle düşünerek kendini harap etme. Babamın ölümünden öğrendiğim bir şey varsa o da ölümü vaktinden evvel hayal ederek kendini yıpratmak akıl işi değil. Zaten ölecek ve sen o hissi zaten yaşayacaksın. Şimdiden yaşayıp harap etme kendini.