0 oy
417 göst.
Diğer kategorisinde (214 puan) tarafından
Merak ediyorim düşünceniz ne 3 çocuğu olan anneler nasil zorluğu benim 2 oglum var kizim olmasını cok isterdim hemde çok nasip olmadi 3. Ye cesaretim asla yok esimde istemiyo icimde kaldi ama 

28 Cevaplar

+3 oy
(6,365 puan) tarafından
2. Ye cesaretim yok 3 hiç düşünemiyorum 
-Reklam-
+3 oy
(772 puan) tarafından
Önemli olan standartlarınız. Maddi olarak özel ders, kreş, kurs vs düşünmüyorsanız, herşeyi ikinci el alacaksanız, kitap almayı sevmiyorsanız, servise vermeyecekseniz vs vs 2ye bakan 3e de bakar. Manevi olarak da, yürümeye başlayan çocuğu sokağa salacaksanız, iş yapmak için yemek yedirmek için telefon TV tablet verecekseniz, sinirlendiğinizde beş kardeş geliyor diyeceksiniz vs vs yine aynı şekilde 3e de bakılır. Çocuğunuza nasıl bir gelecek ve psikoloji miras bırakmak istediğinize bağlı. 
(772 puan) tarafından
Tek çocuk bile zor, ben de her zaman o kadar sakin olamıyorum. Ama iki tane olsa çook daha zor olurdu işim. Çocuk sayısı arttıkça standartlar ister istemez düşüyor maalesef.
(5,254 puan) tarafından
Bende sakin kalamiyorum her zaman bi noktadan sonra yeter diyorum yani. Bu hafta cok yogun calistim okuldan al gel yika yedir derken cogu aksam ben yemek yiyemedim. Nazını cekmekte ayri mesele. 8:30 da cocuk uyuyo sonra bi de evle ugras yemek ,camasir falan. Zor yani.
(772 puan) tarafından
Ben çalışmıyorum mesela, fiziksel olarak sizin kadar yorulmuyorum ama inanın psikolojik olarak çöküyorum bazen. Bir de çalışan bir kadındım ben, şimdi evde oturmak çok zor geliyor. Çalışınca yetememe durumu var gerçi. Çok zormuş ya anne olmak. Bir dahaki sefere ben baba olucam :D
(5,254 puan) tarafından
Evde olmak daha zor. 25 ay kendim baktim. Psikolojik olarak cokmustum. Sukur ise basladim da biraz kendime geldim. En azindan is ortaminda sosyallesiyorum evden uzaklasiyorum bebegimi ozluyorum. Daha anlayisli yaklasmaya calisiyorum. Ama tabi fiziksel yorgunluk tahammul edememe durumlari da oluyo.
Bence annelik dunyanin en zor isi. Buyuk delilik. 2.yi dusunenleri tebrik ediyorum heralde cocuklari cok kolay buyuyo. Herseyi gectim ben 2 sene uyumadim.
(772 puan) tarafından
Çalışırken ki o ruh halini çok özlüyorum ben de.. Evde dön dolaş aynı şeyler, evde olduğum için asla bitmeyen işler, yapılan işten tatmin olamama.. Öte yandan çalışmak da bir ipte iki cambaz yürütmek gibi.. Ben düşünüyordum da, valla caymaya başladım.
+1 oy
(4,557 puan) tarafından
Ben birinci  çocukta elendim yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum :)  3 çocuğu olan arkadaşlar daha tecrübelidir ama bence zordur maddi açıdan geç manevi açıdan yorucu insan bazen sadece ayağını uzatıp sessizlik istiyor dinlenmek istiyor
+1 oy
(5,676 puan) tarafından

4 çocuğum var 5. Yolda maddi manevi yetiyoruz elhamdülillah :)

+1 oy
(50,783 puan) tarafından
bana ikinci bile deli cesareti geliyor uc ne ki ☺️
(6,365 puan) tarafından
Bu şey değilmi ya ben
(50,783 puan) tarafından
aynen ben yorum yapip yorumlara bakiyorum baktim sende benzerini yazmissin ☺️
0 oy
(1,567 puan) tarafından
3. De erkek olursa abooooğğ uzak dur. Ben de 2. Ye hamileyim nasip değilmiş deyip susuyorum. 
(214 puan) tarafından
Bende nasip değilmiş diyorum maddi manevi bakamam 3.cocuga zaten
0 oy
(13,119 puan) tarafından
Maddi ve manevi şuan tek çocuk ama ben 3 tane olsun isterim kesinlikle 2. Ye eşimi ikna edemiyorum ama.
0 oy
(1,204 puan) tarafından
2 oğlum var biri 3 diğeri 4.5 yaşında henüz okula baslamadilar maddi açıdan çok şükür şuanlık zorluğu yok yetiyoruz okul oluncada yeteriz 3 ü bende düşünüyorum ama 4 okul falan bilemicem yani şimdi daha okul hayatina atilmadigimiz için cnm 
(1,204 puan) tarafından
Manevi boyutu zor açıkçası yetebilmek 2 sine bile tam yetebildigimi düşünmüyorum:/ benim durumlar karışık şuan ama 3 ü olursa kız için denemek isitiyorum
0 oy
(589 puan) tarafından
3 tane var canları sağ olsun maddi konuda şükür yetisiyoruz elimizden geldikçe ama büyüdükçe ne istekleri bitiyor nede huylarıyla başa çıkılıyor psikolojik ve beden olarak cok yorgunum 
0 oy
(406 puan) tarafından
Bende ikinci oğluma hamileyim annem diyor 3.kiz olur inşallah diyorum yzude yuz garantisi var mı yok. ya erkek olursa sırf kız için 3.cocuk bana mantıklı gelmiyor maddi manevi de zor olur bence durumun çok iyiyse yardımcın varsa o ayrı bir konu :) 

2sini sağlıklı ahlaklı güzel bir şekilde yetiştirip buyutsem yeter bana bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor 
0 oy
tarafından
Benim ilk gebeliğim inan çok zor bilmiyorum benimkimi zor sadece diyorum bazen yani belki inanmazsınız diğer postlarimda kan kusuyordum artık eşime şimdiden diyorum ilk ve son yani ben istemiyorum ama eşim 3 oldun diyor
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Bence 3 çocuk çok.  2 ideal . Devir değişti iyi düşünün 
0 oy
(2,301 puan) tarafından
Maneviyatı bilmiyorum ama 3 çocuk bence riskli. Sonuçta birisi ortanca olacak ve onun psikolojik sorunlarını düşünüp ben kafayı yerdim
0 oy
(2,212 puan) tarafından
3 cocugum var 2si buyuk oyuzden cok zorlanmiyorm diyebilirim kucugn yaramazligi disinda tabi.maddi acidanda bu size bagli canm sizin maddi kazanciniza bagli tabi.eger 3unedw esit sekilde verebilceksenjz her ikisinide sorun olmaz canm tabi senin sabir zeviyenedw bagli.
0 oy
(1,476 puan) tarafından
Maddi olarak çok şükür zorlanmadım. , zorlanmıyorum...

7 aylık 5 yaş 8 yaş çocuklarım var..

Daha büyük değiller diye heralde zorlanmadım henüz..

Ama manevi olarak çoğu zaman buhran geçiriyorum.

Zorlanıyorum .özellikle kızım yüzünden..

Ama buna da şükür
0 oy
tarafından
Bana göre çok herkes aynı olmaz kendi hayatiniza göre mantiklii olan neyse onu yapın duygusal yaklasmayin
0 oy
(588 puan) tarafından
Şuan üçüncüye hamileyim Rabbim bi şekilde yardım ediyor ama zormu zor yani daha doğmadan 
0 oy
(2,472 puan) tarafından
Üç çocuğum var hepsine yetişemiyorum zorlanıyorum ama zamanla alıştım 
0 oy
(487 puan) tarafından
Rabbim nasip ederse 4 üncü oğlumu kucağıma alicam çok az kaldı 38+5 iz maddi olarak çok şükür sıkıntı çekmedim ama eşimde bende sürekli kendi ailemizden uzakta idik bu yıl tayinimiz çok şükür memleketimize çıktı biraz yanlız büyüttüğü muz için çok bagliyiz tutucu olduk herşey önce çekirdek ailemiz büyütmek çok güzel ama 
0 oy
(2,944 puan) tarafından
Biz bir tanesine yetemiyoruz. Hele ki ortam şu şekildeyken istemem. Rabbim bilir ama cesaret edemem. 

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 644 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde yesmesn (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 184 göst.
26 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Mislimisli003 (3,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 556 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Hayalperestt (2,897 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 202 göst.
6 Şubat 2023 Aile kategorisinde Selma&furkan (1,004 puan) tarafından soruldu

403,975 soru

12,101,999 cevap

36,418 kullanıcı

...