0 oy
115 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (203 puan) tarafından
25 aylık kızıma 21 aylıkken tuvalet eğitimi vermiştim. Konuşabiliyorum ve eğitime hazır olduğunu bildiğim için verdim .MaşaAllah hiç zorlamadj beni ilk günden söylemeye başladı uykuda bile yapmazdı fakat son 1 aydır uykuda yapmaya başladı neyse uykuda olabilir çocuktur daha çok küçük diye ben gece kaldırıp götürmeye başladım neyse ki gece 1 defa götürmem yetiyor birde uyanınca yapıyor. Fakat 15 gündür gün içinde de altına yapmaya başladı ve farkında olarak yapıyor çünkü sonrasında "hani altıma değil de tuvalete yapacaktım " diyor .Şimdiye kadar hiç kızmadım güzelce anlattım fakat bugün artık patladım. 

Disardab geldik bir güzel çitiledim çıkınca vücuduna nemlendirici sürdüm özene bezene giydirdim mis gibi , ayağa kalkar kalkmaz altına saldı bende artık niye yapıyorsun daha yeni yikandiin diye kizdim çünkü artık yenj yıkanan kıyafetleri bile çiş kokmaya başladı. Hemen ardından benden dondurma istedi bende yok sana dondurma altına yapıyorsun , altına bebekler yapar ve bebekler de dondurma yemez dedim bira, mizirdadi sustu sonra çişi gelince söyledi tuvalete yaptı "artık dondurma yiyebilirim çişimi tuvalete yaptım " dedi bende evet artık yiyebilirsin dedim ve verdim .

Biliyorum belki katı davrandım hatta şuan vicdan azabı çekiyorum fakat bilerek oyun yapmıştı artık bu işi bende kaç günün sonunda ilk kez böyle tepki gösterdim.Onda travma kalmasın, psikolojisi bozulmasın diye benim psikolojim bozuldu artık var mı böyle bir durum yaşayan. Lincleyecek yazmasin kesinlikle uğraşamam. BENIM COCUGUMU KIMSE BENDEN DAHA COK DUSUNEMEZ KALDI KI HER KONUDA COK HASSAS DAVRANAN BIRIYIM AMA SABRIM KALMADI CUNKU BILEREK YAPIYOR 

3 Cevaplar

0 oy
(299 puan) tarafından
Hiç kafaya takacak birşey yok alt tarfi kizmisiniz aman kizmayim etmeyin diye diye büyütülen her istediği yapılan çocuklarda aşırı dediğim dedik oluyor 
(203 puan) tarafından
Evet orta yolu bulmak çok zor inanın bu devirde çocuk yetiştirmek memleket meselesi .Allah yardımcımız olsun , canları sağolsun ne diyeyim
-Reklam-
0 oy
(218 puan) tarafından
Benim de oğlum bezi istemiyordu 20 aylıkken eğitim verdim her şey çok iyiydi çarşıda pazarda falan söylüyordu. Ama Haziran ayında doğum yaptım. O süreçte görümcem, kaynanam, abim, ablam falan geldi. Ben küçük bebeğimle bir hafta hastanede kalmak zorunda kaldım. Büyük oğluma evde sürekli cişin var mı tuvalete gidelim mi diye sormuşlar. Çocuk usanmis şimdi kesinlikle söylemiyor sürekli altına yapıyor. Diğer çocuğum da küçük artık temizlemeye yetişemiyorum diye bezi geri bağladım. Şu an 25 aylık ve 3-4 ay sonra tekrar deneyeceğim tuvalet eğitimini. Yani çok sık soruyorsanız belki ondan etkilenmiş olabilir veya usutmuste olabilir. Kızmayın diyemem çünkü bizde insanız bende bazen kızıyorum sabrım catliyor artık 
(203 puan) tarafından
Yok canım sormuyorum hayatımızda herhangi bir değişiklik yok yani onu etkileyecek
Oyundan koymamak için ara sıra tuvalete gitmemek için yapıyordu ama artık çok sıklaştırdı ve bunu da oyun haline getirdi .Yeni eğitim veriyor olsam kızmam anca öğrenecek diye ama bile bile yapınca birde banyodan çıktı tertemizken yaptı ona aşırı sinirlendim .Annelik o kadar zor ki yemin ederim bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum .Sabretsin sabır kalmıyor patliyorsun .Patlayınca vicdan azabından geberiyorsun .Beni en çok anneliğin bu psikolojik yönü yıprattı. ALLAH sağlıklı ömürlerini versin .Sizinde yardımcınız olsun
0 oy
(890 puan) tarafından
Oofff benim oğlum aynı postu ben de açacaktım. 19 aylıkken verdim eğitimini şükür alıştı çünkü kendi istedi bezi taktırmıyordu. Şu an 26 aylık şu 15 20 gündür dediğin gibi sürekli altına kaçırıyor aaka tamamını değil azıcık kaçırıyor ya ben görünce kızıp götürüyorum ya da kendi farkına varınca koşuyor çiş geldi diye 

İnan yeni eğitim veriyorum gibi çamaşır çıkıyor don pijama  yıkıyorum durmadan. Bir yere gitmeyi bile bıraktım gittiğim yerde ee bu altına kaçırdı hani tuvalete gidiyordu diyorlar sinir oluyorum. Ne yapacam ben de bilmiyorum ama kızıyorum da elimde değil. Az önce banyo yaptırdım misafir geldi çayı ikramlıklaei hazırlarken baktım eşim üstünü değiştiriyor yine kaçırmış. Bazen diyorum oyuna mı dalıyor unutuyor ama yok yani sürekli unutmaz ya 
(203 puan) tarafından
Ahh bacım anlamadım gerçekten ya kızıyorum olmuyor anlatıyorum olmuyor ne olacak böyle bilmiyorum .galiba bende misafirliğe gitmeyi falan bırakıcam çünkü bugün kayinvalidenin evinde de altına çiş yaptı o bile şaşırıyor hiç yapmazdı diye.Aylari da aynı. Acaba bu aylarda böyle mi oluyor ne dusunerek ne hissederek yapıyorlar bilmem ki
Bir gelişme olursa yaz bana da olur mu
(890 puan) tarafından
Olur canım yazarım mutlaka. Ben de şaşırdım kaldım kac ay oldu çünkü her yere parka markete bile rahat rahat gider olmuştuk çişi gelince hemen söyler koşardı tuvalete. İnşallah geçici bir durumdur

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 72 göst.
24 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 453 göst.
5 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Ozgen (1,011 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 311 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Ozgen (1,011 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 176 göst.