0 oy
148 göst.
Diğer kategorisinde (1,136 puan) tarafından
Kızım 26 aylık. Kelime olarak anne, baba, dede, bebe, hav hav, ayağım, git, gel, alma, mama kullanıyor. Anne git ve  baba gel olarak ikili cümlesi var. 2 yaş aşısında hemşireye sordum ikili cümlesi var iyi dedi. Ama benim aklıma takılıyor az gibi geliyor. Ablamın 2 ay küçük erkek bebeği var kelime olarak cok önde kızımdan. Doktora götürelim mi bekleyelim mi sizce? 

7 Cevaplar

+1 oy
(233 puan) tarafından
her hebek aynı olacak diye bir şey yok. henüz daha erken gibi hem ikili cümleleri de varmış sağlık ocağındakiler sıkıntı görseydi söylerlerdi
(1,136 puan) tarafından
Daha önce kullandığı kelimeleri kullanmıyor mesela sizce bu normal mi
(299 puan) tarafından
Bunun yanında davranış bozukluğu var mı mesela yaşıtlarıyla uyumsuzluk,yitme vurma ,çağırınca ismine bakmama birden ağlama öfke halı vsvs
(233 puan) tarafından
içiniz her türlü rahat etmeyecek hastaneye götürmeden. götürün isterseniz detaylıca anlatın onlar size gerekeni söyler zaten
(1,136 puan) tarafından
İsmine falan bakıyor ne söylesem anlıyor. İşaretlerle bir çok şeyi anlatıyor. Yaşıtlarıyla oynamayı seviyor ama bu ara oyuncaklarını paylaşmak istemiyor.
-Reklam-
0 oy
tarafından
4 yaşına kadar normal diye biliyorum canım bence dert etme hastanelerde çok salgın var boşuna hasta etme bence sağlık ocağı söylerdi birşey olsaydı 
0 oy
(691 puan) tarafından
Biraz üstüne düşün bol bol konuşmaya konuşturmaya çalışın. Kelime kullanmadan size bir şeyler anlatıyor mu ıh ıh ile o zaman onları düzgünce tekrar edin su mu istiyorsun kızım, su verir misin diyebilirsin gibi. Kitap okuyun. Resimli kartlarla oynayabilirsiniz kelimeleri söyleyip eşleşme olabilir siz eşlersiniz bak bir ördek hadi diğerini bulalım bu da ördek ördekler ne der vak vak eğlenceli hale getirebilirsiniz. Tabi belki yapıyorsunuzdur bunları. Her bebek bir değil kimiçabuk konulur kimi geç. Hiç kelimesi 2li cümlesi olmasa endişe edebilirsiniz ama varmış. TV den uzak durabilirsiniz bir süre
(1,136 puan) tarafından
Herşeyi işaretlerle anlatıyor işine gelmiyor sanki konuşmak mesela su isterken yaptığı bir ağız işareti var. Ben anlamamış gibi yapıp soruyorum yine de söylemiyor. Eşleştirme kartlarımız var hepsini tanıyor ver deyince veriyor ama isim tekrar etme yok maalesef
(691 puan) tarafından
İşaretle anlattığı için kendini yormak istemiyor demekki :) bu sık oluyor çocuklarda , çünkü anlaşıldığını biliyor. Anlamamazlıktan gelin dicem ama bu seferde çocuk sinirli oluyor anlaşılmadığı için. Siz yine de devam edin her su istediğinde su mu istiyorsun kızım bu su ismini söyleyebilirsen daha güzel olur deyin
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Ekrana maruz kalıyorsa onu biraktir canım bol bol konuşma yap her ne iş yapiyorsan ona anlat karşındaki bir yetiskinmis gibi konuş dur her bebek farklı gelisimler gösterir 
(1,136 puan) tarafından
Ekran sadece yemek yerken vermek zorunda kalıyorum malesef çünkü yemek yeme sıkıntımız da var
0 oy
(299 puan) tarafından
Her çocuk bir değil sakın kıyaslama yapmayın TV'den telefondan uzak tutun bol bol konuşun ve büyük resimler kitaplar var hikaye kitabı gibi onlardan alıp okuyun ordaki resimleri anlatın ama içinizde supe de varsa geç kalmadan Dr gidin derim 
(1,136 puan) tarafından
Ya aslında yeğenim uzun zamandır tv telefon bakıyor. Hatta ben ablama verme falan diyordum. Ben kızıma sadece yemek yerken vermek zorunda kaldım. İşin garibi daha çok izleyen yeğenim ama daha çok konuşuyor :) kızımın motor gelişimi konusunda bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum açıkçası konuşmasa da herşeyi anlatıyor işaretlerle fln neyi getir desem getirir bu yüzden çok takmıyordum ama gelişme olmayınca acaba mı dedim
(13,559 puan) tarafından
Canim işaretlerle anlatıyor demişsin bu da bi etken elini işaret edip ıh dediğinde sen de anlayıp istediğini yapıyorsan o zaman da konuşmaya çabalamak ne istediğini anlamiyorum diyerek teşvik edebilirsin adını söyle gibi gibi
0 oy
(1,409 puan) tarafından

Bizimki de 26 aylık erkek bebek ingilizce cümle kuruyor bizimkide Türkçe sadece bana gitti anne gitti nene gitti bumbat ( murat) gitti dede gitti der İngilizce olarak Where are you how do you do diyor lesgo der eymence :D apuz (karpuz) avun (kavun) der aklıma bunlar geldi tek hiç strese sokmuyorum kendimi daha yeni yeni öğrenecekler bülbül gibi olmazlar zamanla açılırlar ya arkadaşımın oğlu 3 yaşına geçti birden açıldı konuşması o hiç konusmazdi

(1,136 puan) tarafından
Umarım öyle olurlar cnm:)
(1,409 puan) tarafından
Tv'de izliyoruz bu arada ben o kadar takılmıyor takılma sende
0 oy
(1,842 puan) tarafından
Canım bir anda açılıyor. Benim oğlan 23 aylık olacak bu hafta mesela 3 4 farklı  kelime birden söyledi. Eskiden söylediği bazı kelimeleri o da söylemiyor 
(1,136 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ınsallah açılır benimki de

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 227 göst.
0 oy
2 cevap 28 göst.
1 gün önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Filizsena (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 28 göst.
0 oy
4 cevap 127 göst.

408,338 soru

12,267,584 cevap

37,510 kullanıcı

Kategoriler

...