Çocuğumun burnu sürekli kanıyor, hangi doktora gitmeliyim?

0 oy
288 göst.
Diğer kategorisinde (919 puan) tarafından

2 gundur durduk yere burnu kanıyor ve gun ıcınde tekrarlıyor hemen kesilmıyorda suan yine kanadı kulak burun boğazda sıra yok cocuk doktoruna götürsem anlar mı acaba acayip kafaya taktım midem ağrıyor stresten . Cocukken benimde cok kanardı bırsey cıkmamıstı bıraz o rahatlatıyor beni 

9 Cevaplar

0 oy
(666 puan) tarafından

onlar da çocuk KBB götür derler 

(919 puan) tarafından

Cocuk KBB cıkmıyo canım baktım normal yetişkinlerin gittiği bölüm var 

(666 puan) tarafından

çok geçmiş olsun kaç yaşında 

(919 puan) tarafından

Tesekkur ederim canım 8 yasında 

(16,319 puan) tarafından

Çocuk için ayrı KBB yok canım yetişkin olana götürmen lâzım benimde çok kanardı birşey var burunda onun yakılması lazım demişti doktor sonra kanama durunca bir daha gitmedik ilaç vermişti galiba

(919 puan) tarafından

Cocuk doktoruna goturdum tahlil aldı muayene etti bır sorun yok yınede kbb baksın dedi 

-Reklam-
0 oy
(3,372 puan) tarafından

Burundaki kılcal damarlar catladigi için kanama oluyor KBB götür genede ama korkma 

(919 puan) tarafından

Randevu yok baktım erken gıdıp hastaneden almaya calıscam

(3,372 puan) tarafından

Evet erken gidince sıra açıyorlar en olmadı sağlık ocağına götür için rahat etsin 

(919 puan) tarafından

Bi sabah olaydı hayırlısıyla 🤲🏻

0 oy
(30 puan) tarafından

Canım benim oğlumda da öyle oluyordu ben direk çocuk doktoruna sıra almıştım oda bakti

(919 puan) tarafından

Tesekkur ederim canım cocuk doktoruna sıra aldım ogleden sonra goturcem sızede gecmıs olsun 

(30 puan) tarafından

Götür kanını alırlar büyük ihtimalle sonra sonuçtan sonra yönlendirebilir KBB ye geçmiş olsun sizede 

(919 puan) tarafından

Tesekkur ederim 🌸

0 oy
(122 puan) tarafından

Canım gece 12 den sonra randevü yenileniyo ben öyle alıyorum.

Sabah 09 55 de tekrar yenileniyo.

Geçmiş olsun.

(919 puan) tarafından

Tesekkur ederim canım Allah razı olsun 

0 oy
(2,908 puan) tarafından

ben kbb ye gittim öocuk doktoru sevk etsin böyle gelme bidaha dedi

(919 puan) tarafından

Bende cocuk doktoruna sıra aldım o sevk ederse randevu almamda kolay olur aslında aıle hekimide randevu açabiliyormus yenı öğrendim 

0 oy
(918 puan) tarafından

Buna çocuk doktoru bakar zaten, çocuk KBB, çocuk endokrin gibi alt uzmanlık dallarına doğrudan gidemezsin, çocuk doktoru sevk etmesi lazım. Bugünlerde poyraz var, hava kuru olunca burun kanaması yapar, evi nemlendirirsen faydası olur. Daha önce burun tıkanıklığı için olan spreylerden çok kullandıysan onlar burun damarlarını inceltiyor, o da kanama yapıyor. İzin veriyorsa burnunun içine kulak çöpüyle azıcık vazelin sür

(919 puan) tarafından

Sprey hıc kullanmadık canım kanama miktarı cok olunca korkutuyor beni cocuk doktoruna randevu aldım öğleden sonra goturcem tesekkur ederim 

(728 puan) tarafından

Nasıl gidemez KBB ben üç yaşında götürdüm oğlumu direk oğlum adına randevu aldım gittim. Çocuk doktoru KBB baksın dedi .

(918 puan) tarafından

Ben kbb'ye gidemez demedim çocuk kbb'ye (özel hastane değilse) doğrudan gidemez dedim. Alt dallara genel çocuk sevk ediyor

0 oy
(8,152 puan) tarafından

catlak vardir buyuk ihtimal bizdede var dun durduk yere yine kanadi surekli yumusak tut fito kullan bize vermisti doktor 

(919 puan) tarafından

İnşallah oyledır Allah kimseyi evladyla sınamasın cocuklar hasta olmasın 🤲🏻

(8,152 puan) tarafından

nemlendir cnm ..amin inşaallah 🙏 

0 oy
(728 puan) tarafından

Anlamaz KBB götür benim oglumund kanar kılcal damarları İnce dedi. İçi kuruyunca da hemen kanıyor . Etkileniyor yani korkulacak bişi yok dedi

(919 puan) tarafından

Tahlilleri temiz cıktı alerjik olabilir dedi kbb de baksın dedi cok sukur bugun hıc kanamadı🤲🏻

0 oy
(3,069 puan) tarafından

Erkek kardeşimin yaz aylarında burnu çok kanıyordu şu an hangi doktora götürdüğümüzü hatırlamıyorum ama yakma gibi bir işlem yapmışlardı burnuna kılcal damarlarını sıcaktan çatlayıp kanama yapıyormuş

(919 puan) tarafından

Alerjik olabilir dedi tahlilleri temiz cıktı sukur 

önce (3,069 puan) tarafından

Anladım canım geçmiş olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğumun burnu durduk yere kanıyor hangi bölüme gitmeliyim?
Çocuğunuzun burun kanaması şikayeti için ilk başvurmanız gereken branş Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanıdır. KBB doktoru, burun içindeki kılcal damarları ve mukoza yapısını detaylı inceleyerek kanamanın nedenini teşhis edebilir. Eğer kanama durdurulamıyorsa veya genel bir sağlık sorunu şüphesi varsa KBB uzmanı sizi çocuk hastalıkları uzmanına yönlendirebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda sık tekrarlayan burun kanaması neden olur?
Çocuklarda sık tekrarlayan burun kanaması genellikle burun içindeki kılcal damarların hassasiyeti, kuru hava, alerjik nezle veya burnu karıştırma gibi alışkanlıklardan kaynaklanır. Çoğu vakada damarların yüzeyel olması nedeniyle hafif darbelerle bile kanama gerçekleşebilir. Ancak, kanama 20 dakikadan uzun sürüyorsa veya çok sık tekrarlıyorsa mutlaka bir uzman muayenesi gereklidir.
Evde burun kanaması nasıl durdurulur ve ne yapılmalı?
Burun kanaması başladığında çocuğunuzu dik oturtun ve başını hafifçe öne doğru eğin; asla arkaya yaslamayın. Baş ve işaret parmağınızla burnun yumuşak kısmına 5-10 dakika boyunca kesintisiz baskı uygulayın. Kanamanın durması için bu süre boyunca burnu sık sık bırakıp kontrol etmemeniz çok önemlidir. Kanama durduktan sonra ise burun içini nemli tutmak için doktor önerisiyle spreyler kullanılabilir.
Çocuğun burnu kanadığında acile ne zaman gitmek gerekir?
Burun kanaması uygulanan baskıya rağmen 20 dakikadan uzun süredir durmuyorsa acil servise başvurmalısınız. Ayrıca kanama miktarı çok fazlaysa, çocuk solgun görünüyorsa, bilincinde değişiklik varsa veya şiddetli bir darbe sonrası gerçekleştiyse vakit kaybetmeden tıbbi destek alınmalıdır. Bu belirtiler ciddi bir kanama bozukluğu veya travma ihtimalini gösterebilir.
Çocuk doktoru burun kanaması teşhisinde yeterli olur mu?
Çocuk doktoru, genel muayene ve kan tahlilleriyle kanamanın altında yatan vitamin eksikliği veya kan değerlerindeki bir anormalliği tespit edebilir. Ancak burun içinin anatomik yapısının detaylı incelenmesi için KBB uzmanı en doğru tercih olacaktır. Özellikle tekrarlayan kanamalarda KBB muayenesi sayesinde burun içinde damar genişlemesi veya yabancı cisim olup olmadığı kesin olarak belirlenebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 206 göst.
6 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Sizden birisiii (705 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 203 göst.
0 oy
4 cevap 341 göst.
17 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Sevgi guzel (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 176 göst.
17 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kirazebru (598 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,233 soru

24,666,635 cevap

367,026 kullanıcı

...