0 oy
834 göst.
Aile kategorisinde (387 puan) tarafından
Hanımlar 12+3 haftalığım spiralim kaymadan hamileyim aylarca doktor gezdim dediler spiral çekilecek yerde değil arkada bebek önde sürekli kanamalarım oluyor çamur akıntılar adet sancılarım bugün yine acile gittim dedi normal değil bu çamurlu akıntı kanama beni başka doktora gönderdi doktor dedi spiral bebeğin eşine yani plesantaya saplanmış dedi canım bebeğine çok yakın her an gözüne yüzüne vücuduna saplanıp bebeği sakat bırakabilir.dedi çekelim mi çekilecek yere gelmiş dedi çekersem %90 düşecek,böyle kalırsada sakat kalabilir kalktım düşündüm dedim rabbim o bebeğim gözüne saplansa ömür boyu ben ona ağlayacağım ciğerim yanacak ha rabbim sen nasip edersen baş göz üstüne ama diyorum rabbim nasip ederse böyle de kalacak yaşayacak yavrum gördüm kıpır kıpır oynuyor eşim diyor çekelim en azından sakat riski kalksın ebelerde dedi eşine saplanmış ahh rabbim çok yorgunum her hafta farklı doktorlardayım sağlıkla gelecekse doğsun ama sakat kalırsa ömür boyu vicdan azabı çekerim eşimin imzası lazımdı şehir dışındaydı diye erteledim şuan 

21 Cevaplar

+2 oy
(571 puan) tarafından
Canım bebişinim yiyecek ekmeği içecek suyu varsa yaşar zaten ❤️ spirali çıkarttırın derim ben, sonra bol bol dinlenmece
(571 puan) tarafından
Tabiki canım , spiralin kalması onun hayatı geleceği söz konusu
(387 puan) tarafından
Hayırlısı neyse o olsun artık iyi olsun yaşasın istiyorum
(547 puan) tarafından
Yorumları okumadan yazmıştım. Ayni şeyi yazmisiz
(571 puan) tarafından
Olsun canım fikirler bir ❤️ bende spiral ile hamile kaldım çıkarttırdım ama bende risk yoktu yani varsa bile bana söylemediler
(387 puan) tarafından
İnş bende de sorunsuz çıkar bebeğe de zarar gelmez
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun kardeşim Her ikisi de öyle zor ki. Bilmiyorum yaşamadan böyle yaparim diyemem kendi adıma ama belki de bu bir sınavdır sizin için. İçini gönlünü ferah tut. Dediğim gibi belki de bir sınav ve sen onu yaşatmayi seçersen Rabbim de seni bebeğini ödüllendirir. Rabbim sağlık sıhhat versin 
(387 puan) tarafından
Öyle içim sıkılıyor nasıl olacak hiç bilmiyorum her an keseyide patlatabilir bebeğide sakat bırakabilir ahh ahh rabbim sağ salim kucağıma almamı nasip etse
+1 oy
(2,593 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun Allah sag saglim sağlıklı doğmayı nasip eder insaallah ama düşme ihtimalini göze ala ala spirali çektirmek hasta bir bebeği hasta diye aldırmak gibi bir şey bence o yüzden akışına bırakmak doğru geliyor bana
(387 puan) tarafından
İnanın zor bi durum karar hep bende bitiyor ,keşke dememek için karar aldık bakalım ne olacak biz o sakat kalmasın diye çektirelim istiyoruz
+1 oy
(378 puan) tarafından
Ah çok zor gerçekten başına gelmeyen bilemez. 

Sadece şöyle düşünürdüm Allah beni bizi bir sınava soktu. eğer benim yaşayan sapasağlam bir çocuğum olsaydı ve  bir kaza sonucu sakat kalsaydı onunda ölümüne karar vermek bana mı düşerdi. Hepimiz engelli adayıyız şu hayatta değilmi. O yüzden onun da öyle bir ihtimal üzerine ölmesine karar vermek bize mi düşer. göz göre göre de doğum yapmak seni korkutuyor ama belki karnında kendi kendine kalbi duracak öyle vefat edecek bilemeyiz ki. 

Hareket ediyo kıpır kıpır diyosunuz ben olsam eğer annenin de hayatını tehlikeye atacaksa o zaman kabul ederdim çekmelerini, yoksa istemezdim heralde. 

Allah kimseyi evladıyla sınamasın Amin 
(387 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun, benim hayatımı tehlikeye sokmuyor dedi doktor ama dedi sakat kalabilir riskliisn haklısınız sizde inanın çok zor bi sınav çok üzülüyorum çok yorgunum keşke mucize olsa spiralli normal doğsa sakat kalmadan
(387 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun, benim hayatımı tehlikeye sokmuyor dedi doktor ama dedi sakat kalabilir riskliisn haklısınız sizde inanın çok zor bi sınav çok üzülüyorum çok yorgunum keşke mucize olsa spiralli normal doğsa sakat kalmadan inş
(378 puan) tarafından
İnşallah canım belli olmaz ki Rabbim ol derse sağlıklı olur bilemeyiz, belki de aldırdıktan sonra vicdan azabı çekeceksin bir ihtimal ama sağlıklı olurmuydu acaba diye aklına gelecek. Doktorlar ense kalınlığından bebeğiniz down sendromlu olacak kesin diyen akrabam var ama sapasağlam doğdu bebek. Meğer genetik babanın d a ensesi kalınmış tabi down sendromla alakası yok.
Hakkınızda hayırlısı olsun canım
(387 puan) tarafından
Aynen her şeyin hayırlısını versin rabbim sağlıkla gelsin pişman olmayayım
+1 oy
(1,908 puan) tarafından
Rabbim imtihan ediyor. Aslinda secim belli, bir cana ne olursa olsun kiyamazsin. Onlar risk dedikleri, ama illa olacak diye birsey yok. Allah rizasinicin cocuguna kiyma ve teslimiyet gostermeni onerebilirim sadece. Siylemesi kolaydir belki ama belkide o bebeis hicbirsey olmadan sapasaglam gelecek insaAllah. Ben hamileyken baska bir risk vardi neler neler dediler bir bilsen, elhamdulillah hicbirseyi yok kocaman oldu :)
(387 puan) tarafından
Bende kaybetmek istemiyorum ,sağ salim kucağıma almak istiyorum sırf bu kadar risk yüzünden bağlanamıyorum bebeğime çünkü her gün kanamam oluyor acaba ölmüş mü diye acile koşuyorum sapa sağlam diyor  bi daha seviniyorum 2 aydır artık hep doktorlardayım hakkımızda hayırlı olmasını istiyorum hep yaşama tutunuyo
(1,908 puan) tarafından
Amin canim Rabbim sağlıkla gondersin yavrucagi gelecekse. Perinatolojiye gitmeni oneririm
(387 puan) tarafından
Direk sıra alamadım doktor sevk etmesi gerekiyormuş
(1,908 puan) tarafından
Evet doktorun yonlendirmeli
+1 oy
(299 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun.oncelikle spiral bı yerine saplansa bebeğin acı cekmicekmi öbür türlü de bilemedim ya.
(970 puan) tarafından
Evet yaa aylarca çocuğu o acıyla içinde yasatmakta zor. Çok zor bı imtihan gercekten
(299 puan) tarafından
Ayben bebek bildiğin doğana kadar acı içinde olucak
(387 puan) tarafından
Karnımda ve çok küçük olduğu için hiç bir müdahale de bulunmazlar öylece kalır yavrum Doğana kadar daha 6 ay var ve eşine saplı biraz daha gitse bebeği sakatlıyacak artık rabbim yardım etsin dua edin hayırlısı ile alınsın bebekte sağlıkla gelsin
(970 puan) tarafından
Bencede en doğrusu spiralin alınması. Kararını etkilemek istemem ama rabbim yasatacak olursa her türlü yaşatır
(387 puan) tarafından
Benim de düşüncem o yönde eşimde,Yaşarsa rabbim onu koruyacak bir şekilde giderse de en azından ben. Onu öldürmüş olmayacağım
0 oy
(375 puan) tarafından
Düşmeme ihtimali yokmu ha hah çok zor :(
(387 puan) tarafından
%10 ihtimali var dedi balık gibi kıpır kıpır oynuyordu,eşimle birlikte düşündük çekelim spirali diye ama ölsünde istemiyorum sakat kalsında
0 oy
(833 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım çok zor bir karar ama en doğrusu verdiğiniz karar. Eğer sakat doğarsa her gün vicdan azabı çekeceksin ve çocuğun geleceğine bile bile müdahale etmiş olacaksınız. Bu şekilde bu dünyada rıskı varsa Allah korur. 
(387 puan) tarafından
Ortak karar verdik 2 oğlumuz var ,eşim şehir gelsin haftaya yine gideceğim inş alır ama dedi bebeğin eşine zarar gelse bebek ölür
(833 puan) tarafından
Doktorlar en kötüsünü söylemek zorunda. Bende geçirdiğim bir kazadan dolayı anestezi alamıyorum. Alınca nefes alamıyorum, boğazımı delmek zorunda kalacaklar. Sezaryen oldum, eğer belden tutmazsa genel anestezi olursun , boğazın delinir yoğun bakımda yatarsın vs dediler. Nasıl korktuk anlatamam. O ameliyat odasından çıkana kadar doğum yaptığıma inanamadım. Travma oldu resmen. Bebeğimi getirdiler öyle bir duruma geldim ki bebeğimi öpüp koklayamadim o ilk an. Götürün, korkuyorum dedim. O yüzden korkutma kendini. Mecburen en kötüsünü söylemeleri lazım. Kendine de bebeğine de stres yükleme.
(387 puan) tarafından
Onu sakat görsem çok vicdan azabı çekerim bilmiyorum inş sağlıkla doğar
0 oy
(342 puan) tarafından
Sipralle hamıle nasıl kaldın yani vallah ne zor bı karar doktora çokta inanma  banada nlr dedi hepsi yalan çıktı
(387 puan) tarafından
Spiral +hap ile hemde oldu mu oluyor zor bi karar ama korkuyorum bebeğimi sakat kendim bırakmak istemiyorum
0 oy
(3,740 puan) tarafından
Gozune nasil saplanicak anlayamadim? Ozel kese icinde cocuk ve zaten saplanirsa o kesenin patlamasi demek. Benim mantigima uymadi doktorun dedigi, tabi onlar daha iyi bilir ama. Bence sen oyle bi uzman veya acil doktoru yerine docent veya profesore gorun.
(387 puan) tarafından
Doçente de gittim dedi ben ellemem ,gelen bi hasta dedi arabamızın bebeğin sırtından ameliyat ile çıkardılar sanırım doğum esnasında mı oluyor bende bilmiyorum
(3,740 puan) tarafından
Normal dogum yapacaksan evet o an olabilir cunku keseden cikacak cocuk ama sakat dogurup eziyet cekmesindense %10 sansimi denerdim veya sezaryen mumkunse onu olurdum ben. Yiyecek ekmegi varsa oyle de boyle de yasayacak. Spiralle de dogumun sonuna kadar saglikli gideceginin anladigim kadariyla olasiligi dusuk. Zor bi karar rabbim hayirlisi ve saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah
(387 puan) tarafından
Amin normal doğum benim doktor diyor spiralli normal doğar ama ben çok korkuyorum eşim gelsin bakalım söyleyeceğim çeksinler rabbim sağlıklı nasip etsin duanız için de teşekkür ederim öyle içim dolu dolu
0 oy
(2,188 puan) tarafından
Benim arkadaşımda spiralli hamile kaldı doğuma kadar kanaması oldu spiralde doğumda çıktı
(387 puan) tarafından
Bebeğe zararı oldu mu
(2,188 puan) tarafından
Yok canım tek sıkıntı sürekli kan taktırdı doğuma kadar kesilmedi kanaması dnlendi ayağa kalkmado filan
(2,188 puan) tarafından
Oğlu şuan 6 yaşında olması lazım
(387 puan) tarafından
Allah bağışlasın inş benim bebeğimde yaşar
(2,188 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(4,883 puan) tarafından
Perinotolojiye göründünüz mü sadece normal kadın dogum bölümüne mi gittiniz
(387 puan) tarafından
Perinatolojiye hiç gitmedim normal hep doğum ve aciller
(4,883 puan) tarafından
O bölüme git birde onlarin uzmanligi riskli gebelikler birde onlar ne yorumlicak bir bak canım iyi arastir
(387 puan) tarafından
Tmm cnm sıra alayım bide o görsün bebek iyi şükür ama 6 ay var daha böyle nereye kadar gider Allahın bileceği
(322 puan) tarafından
Kesinlikle öyle cnm sen yinede oraya git  Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
0 oy
(845 puan) tarafından
Canim benimde oyleydi imza atip oyle cektiler cunku dr demisti bebegin kor olma ihtimali bile var buyudukce gozune bi yerine zarar verir cekersekte dusebilir dedi sorumlulugu ben kabul ettim ve hicbir sorun yasamadim saglikli dogurdum
(387 puan) tarafından
Ayy çok sevindim evet sakat kalabilir bebeği korumak için yoksa kanama falan umurumda değil o iyi olsunda
(387 puan) tarafından
Kaçıncı haftada çektiler
(845 puan) tarafından
Kanama icin ilac vermisti ama oyle olmadi ilk gun hafif.oldu.gecti ben bekletmedim canim 8.haftaydi ara ara kanamam oluyodu die.fark etmedim hamile olacagim aklima gelmedi 8 haftafa ogrendim 2 gun icinde cektirdim
(387 puan) tarafından
Geçen ay gittim dedi spiral arkada bebek önde çekemeyiz şimdi yeri değişip eşine saplanmış bende bilmiyorum bakalım nasip
0 oy
(1,546 puan) tarafından
Benim oğlumun bir parmağı altta doğdu. İnan adım atıp yürüyene kadar yuruyecek mi acaba diye kendimi yedim bitirdim. Acaba ben mi sebep oldum, yediklerim mi sebep oldu acaba dedim öldüm vicdan azabından. Seni çok iyi anlıyorum. Çekilse en azından sağlam ve sağ kalma ihtimali de var. Ama bebeğin engelli olursa ömür boyu kendini suçlayacaksın. Prof Dr Ali Ergün instadan bakıp bu hocayla bir gorussene canım mesaj atınca bile fikir veriyor
(387 puan) tarafından
Tmm cnm bi sorayım artık psikolojim iyice bozuldu çünkü doktor hem diyor sakat kalır hem diyor bence çıkarma e ben ne yapacağımı şaşırdım kaldım
0 oy
(2,999 puan) tarafından
Benim de 14 haftalıkken görme kaybı yaşadım doktor ilaç yapmamız lazım ama bebek sakat doğar dedi .. bebeği alamayiz haftası büyümüş dedi kararı bana bıraktı bende bebeğimi seçtim ilaç istemedim 15 gün kör gezdim :) sonunda şükürler olsun gözüm de açıldı bebegime de bişey olmadı sende Allahtan ümidini kesme 
(387 puan) tarafından
Bebeğe bir şey olmasın da ben böyle doğuma kadar kanamalar sancılar ile giderim ama zor kararları bize bırakıyorlar
0 oy
(28,732 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun iyi bir Dr bulup git 

(387 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun araştırıyorum başka doktorlara da gideyim artık bakalım nasip
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Allah'ım iki türlü de zor rabbim imtihanını Sabrindan zor eylemesin inşaallah hakkında hayırlısı olsun 
(387 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun insanlar diyor sakat bebekse aldır ya aldıracak durum yok bebeği niye öldürelim şuan da sakat değil ama spiral batarsa sakat olabilir hiç bir şey yapmasam da doğsa rabbim uzak etsin gözü kör kendimi suçlar dururum
(2,075 puan) tarafından
Ne desek zor gerçekten şu anda
0 oy
(86 puan) tarafından
Cnm onu Allah bilir 100 90 demişya annem hamileliğimi öğrenmiş Dr çıkartmış düşe bilir demiş ama düşmeyede bilir demiş kardesim doğdu suan evli 27 yasında aynı sekil aynı sene teyzesinin kızı kalmış spiralden onunkinide çıkarttılar  kız büyüdü evlendi illa düşecek diye birsey yok annem çıkarttıktan sonra 1 hafta ıstırat etmiş 
(387 puan) tarafından
Ayy çok sevindim bende de öyle olur inş doktorlar beni çok korkutuyor rabbim nasip ederse böyle de yaşar ama onu o spiralden kurtarmam lazım eşim yok diye çekemediler dediler imza alacağız, benim korkum bebeğin eşine saplı eşine zarar verse çekerken bebeği öldürür mü
0 oy
(3,782 puan) tarafından
İyi bi hastaneye gidip çektirin belki%10 ihtimal biraz daha artar. 
(387 puan) tarafından
4 hastane var bulunduğum şehirde 2 özel 2 devlet 2 özele gittim dedi çekmeyelim 2 devlette öyle dedi kürtaja girer dedi ama özel klinik doktorları araştırıyorum inş iyi bi doktor çıkar çocukta kurtulur sağlıkla gelir
0 oy
(547 puan) tarafından
Benim fikrim şu ki canı verecek olan rabbim her türlü verir. Alacak nefesi varsa yaşar, rabbim ömür verdiyse. Ama diğer şeyleri bizim irademize bırakmıştır. Benim fikrim Allah'a güvenip cektirmen. Ömür boyu vicdan azabı cekmektense. Rabbim verdi rabbim aldı dersin çünkü Allah yaşanacak ömür verdiyse ona her türlü gelir dünyaya Allah'ın izniyle. Ömür vermediyse spiral ordayken de düşer 
(387 puan) tarafından
Haklısınız rabbim zaten %99 koruyan spiral ile kaymadan bize %1 ihtimalle verdi bize onu bu kadar kanama olmasına rağmen direniyor çıkarttıracağım en azından sağlıkla gelsin yaşayacak da düşerse de en azından ben onu aldırmadım onun iyiliği için spirali çektim
(547 puan) tarafından
Hakkınızda hayırlısı olsun canım herşey hayırlısıyla istediğiniz gibi olsun. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim. Savaşçı ve inatçı bir bebek anlaşılan spirale rağmen oraya yerleşip bu zamana kadar gelmiş :)
(387 puan) tarafından
Evet resmen adet olur gibi kan görüp gidiyorum 3 günde bir diyor kalp atışı güzel bebek kıpır kıpır oynuyor inat etmiş gelmek istiyor bazen diyorum acaba kız mı böyle inatçı
(547 puan) tarafından
Rabbim inşallah hayırlı ise sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım cok heyecanlı bir duygu :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 254 göst.
18 Eylül 2024 Aile kategorisinde Meryemburak1453 (387 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 47 göst.
9 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 43 göst.
25 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Suullee (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 15 göst.

401,534 soru

12,018,753 cevap

36,224 kullanıcı

...