0 oy
610 göst.
Diğer kategorisinde (8,662 puan) tarafından
Acil paraya ihtiyacımız oldu aldık ama bana eşim dedmedi faiziyle ödecez diye 800 TL almıştık 1500 TL olarak ödecekmişiz önümüzdeki ay bir yer bitiyo diyom başka bişey cıkıyo  çok sinirlendim haksızmıyım

20 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Yani kusura bakma ama kumar oynuyorsunuz , oradan gelen para ile çocuğuna haram para yediriyorsun . Eee bu paralar nereden çıkacak ? Allah öyle böyle çıkarıyor. Çok yanlış yollardasınız, Allah sizi fakirlikle imtihan ediyor ama sanırım siz bu imtihanı kazanamayacaksınız. Tövbe edin yarın birgün çoluğundan çocuğundan çıkar bunlar .
tarafından
Bilirim canım bizde o dönemlerden geçtik , çocuğuna birinin bakma imkânı yok mu sende çalışsan
(8,662 puan) tarafından
Yok canım annem varda oda bakamam diyo başkada. Kimsem yok öyle keşke calıştam hiç olmadı toplanırız da
(8,662 puan) tarafından
Oynanmam artık maç kuponu yapmam yaramadığını anladım isallah kurtulurum şu borçlardan
tarafından
İnşallah canım merak etme geçiyor bu günlerde, yeter ki tövbe et "Çok şükür bu günlerde geçti" diyeceksin yani. Rabbim yardımcınız olsun inşallah ❤️
(8,662 puan) tarafından
Aynen canım haklısın etim zaten yatırmam da bu ay öyle bı hata yapmadım hiç para kalmıyo ama yapacak bişey yok bir yerden cıkıyo şu adamın parasını ödersem sonraki aylar 5 bin kalacak elime hiç kalmiyodu para zam geldi biraz maşa eşimin
-Reklam-
+1 oy
(1,105 puan) tarafından
O nasıl arkadaşmiş öyle? 
(8,662 puan) tarafından
Vala bilmiyom bilseydim aldırmazdım
(1,105 puan) tarafından
Canim eşinin arkadaşı hiç sağlam pabuç değil eşine önce onu söyle ve uzak dursun. 800 lirayı iki katı geri almak nedir. İnsanın insana hiç işi düşmeyecek mi? Kredi kartından kullansa daha karlı.
(4,682 puan) tarafından
Bence arkadaş değilde tefeci gibi birinden almıştır
(8,662 puan) tarafından
Kredi kartı yok şuan canım
(8,662 puan) tarafından
İş arkadaşı bildiğin ama eşim faiz uyguladı dedi
+1 oy
(17,913 puan) tarafından
Arkadaşı tefecilik falan mı yapıyor 
(8,662 puan) tarafından
Cingenmiş sanırım adam
+1 oy
(4,253 puan) tarafından
Arkadasi tefeci miymis? Ne faizi bu kardesim bi ayda. Banka bu kadar almiyo.
(8,662 puan) tarafından
İş yerinden biri canım adamı bende biliyom cingen kendisi ben faiziyle ödeyeceğimi bilseydim almazdım
+1 oy
(4,096 puan) tarafından
O haram parayı nasıl yiyecek arkadaşı merak ettim altın verip altın istiyorum dese anlarım da 2 katını istiyor birde
(8,662 puan) tarafından
Kızdım eşime öyle bişey varsa niye aldım diye o an zor durumdaydık dedi oğlan için aldım az da olsa biseyler alem de yesin diye ama bilseydim almazdım.
+1 oy
(1,167 puan) tarafından
Eşinizin arkadaşı tefeci sanırim
(8,662 puan) tarafından
Bilmiyom canım cingen sadece kendisi onu biliyom sadece
+1 oy
(886 puan) tarafından
Ne biçim bi durum Türk parası durdukça değer mi kazanıyormuş haberıöiz yok
(8,662 puan) tarafından
Öyleymiş canım  adam için şaşırdım bende bida alma dedim odecem artık yapacak bişey yok ki
0 oy
(1,265 puan) tarafından
Bence simdi borçlar altin olarak alınmali zaten cnm para değer kaybediyor normal 
(1,265 puan) tarafından
Ama 1 aylada 2 takı olarak ödenmez
(8,662 puan) tarafından
Altın almadım para olarak aldık
(1,265 puan) tarafından
Bende onu diyorum para olarak değil altın olarak alınmali para değer kaybediyor
0 oy
(4,135 puan) tarafından
Arkadaş dediğin kara gün dostudur faizle para vermek nedir yahu tefecimiymiş bu şahıs 
(8,662 puan) tarafından
Bilmiyom canım kendisi cingen ama  ben faizini bilmiyodum bilsem almazdım
0 oy
(7,450 puan) tarafından
Ah şu erkeklerin borç sevdası.  Kadınların nedir çektiği.  
(8,662 puan) tarafından
Delirecem bende yakında
0 oy
(1,853 puan) tarafından
Altın olarak alsa bile 800 TL 1/ 3 gram yapar gram 200 300 artsa bile faiz olarak max 100 lira vermesi gerekir. Bu nasıl faiz uygulamak 
(8,662 puan) tarafından
Bida aldırmam canım
0 oy
(4,722 puan) tarafından
O arkadaş arkadaş değil net!! Tefeci mi bu faizle alıyo töbe töbe haramdan da korkmuyorlar
(8,662 puan) tarafından
Tefecimi bilmem canım kendisi cingen ama
0 oy
(7,638 puan) tarafından
 Emin misin  tefeci olmasın o  arkadaş   değil bence
(8,662 puan) tarafından
İş yerinden eminim adamı gördüm kackere iş icinde çok konuşur ekip baslığı yaptılar hata o adamla
(7,638 puan) tarafından
Onu demiyorum tefecımı bu faizli borç veriyor arkadasına demek istedım
(8,662 puan) tarafından
Bilmiyom canım bence tefeci gibi bida aldırmam artık
0 oy
(4,606 puan) tarafından
Bir ayda o nasil faizmis öyle ne anladim o arkadasliktan?

Esin seni kekliyor olmasin
(8,662 puan) tarafından
Yok canım oyle insan diğil kekleyemez beni durumuz beli
0 oy
(46 puan) tarafından
Canm yanlış anlama sadce meraktan soruyorum senin eşin bu kadar borcu ne için yaptı 
(8,662 puan) tarafından
Motor borcu var canım buzdalap borcu bide en önemlisi biz turcell borcuna batık en çok parcell üzerinden ikimizde para çektik bı ara eksik maş aldı diye sonra daha çok borca girdik şimdi işin icinden cıkamıyoz
(46 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canm
(8,662 puan) tarafından
Amin canım isallah sağol
0 oy
(5,751 puan) tarafından
Resmen faiz almış Allah ıslah etsin inşallah. Esinde kabul etmiş yani.
(8,662 puan) tarafından
Aynen o an cazip gelmiş demeki aldı yapack bişey yok öderiz bida o adamdan para almam maşada azda olsa zam geldi önümüzdeki ayıda sıkarım biraz sonraki ay 5 bin kalacak hiç olmadı bı işe yarar para
0 oy
(2,329 puan) tarafından
Arkadaşı tefeciliğe mi başlamış ne kadar ayıp. Eşinin bir daha ona arkadaşım dememesi gerekir. Arkadaşa benzemiyor çünkü 
(8,662 puan) tarafından
Yok bida almam para Allah korusun ödeyip gecerim artık 1 ay daha sıkarım kendimi sonra ki ay biraz elime para kalacak maşa zam gelmisti biraz Allahtan
0 oy
tarafından
Şaka gbi sanki bankadan borç almış gibi vermeyin yaa 800 verin sadece dahada eşin konuşmasın bencee hak yiyor
(8,662 puan) tarafından
Aynı ortamda calışılıyo canım konuşur mecburluktan yükleme yapıyolar tırlara
tarafından
Mesafesini koyar o zmn cnku saçma yaptığı
(8,662 puan) tarafından
Aynen canım bida aldırmam para ekmek yirim dahi iyi
0 oy
(7,980 puan) tarafından
Bence eşin o arkadaşının parasını verip uzaklaşsin ne biçim arkadaşmiş bu öyle 
(8,662 puan) tarafından
Öyle olacak canım
0 oy
tarafından
Paraya sıkışan insana verilen 800 TL nasıl iki katı olarak alınır. Ben herkese borç vermem ama  arkadaşımın ihtiyacı olsa benden 800tl istese ben borç vermem açıkçası helal hoş olsun derim. Büyük bı meblağ da değil saçma olmus
(8,662 puan) tarafından
Öyle canım kimseden borç para almıcen istersen taş kemir genede  alma bende öyle yapcam sadece ekmek yerim yine almicem kimseden borç

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 168 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Anne.adayii (934 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 491 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Vidividi (1,537 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 306 göst.
20 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Prensesp (8,662 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,031 göst.