+1 oy
706 göst.
Diğer kategorisinde (2,265 puan) tarafından
Bebeğim 20 günlük. 20 gündür gece uykum yok. Yatağına koyduğum gibi ağlıyor ya meme ya kucak istiyor. O bi yarim saat uyusa büyük oglum o sırada uyaniyor 4 yaşında o da ona gidiyorum. Tuvalete bile gitsem koştur koştur çıkıyorum çok zorlanıyorum tükendim artık 

23 Cevaplar

+1 oy
(451 puan) tarafından
Bir süre sonra alışıyorsun günde iki saat uyumak bile yetmeye başliyor
-Reklam-
0 oy
(12,534 puan) tarafından
Geçeceeeek geçeceeeek bu gunler çok yakinda gececek. Insan icinde yasarken malesef anlamiyor ama zaman öyle hizli geciyorki :)
(2,265 puan) tarafından
Hic bitmeyecek gibi hissediyorum. Ben de hicbir seye yetemiyorum gibi hissediyorum. Bağıra bağıra aglamak istiyorum
(12,534 puan) tarafından
Au bu gecen sene ben :)) geciyo canim. Yaklasik 10 ay istisnasiz her gun aglamis bir anne olarak diyorumki sana geciyor. Şu hayatta caninin sikilipta gecmeyen bello bi sure sonra unutmadigin hafiflemeyen biseyin oldumu yok :)
(2,265 puan) tarafından
İnşallah canim teşekkür ederim ❤️
(420 puan) tarafından
İkiz bebek büyüten ben bile diyorum geçecek geçiyor içindeyken hep böyle kalacak gibi geliyor zaman çakıldı kaldı sanki diyorsun ikisine birden koşturmak gece sıfır uykuyla gün içinde zinde durabilmek üstüne birde yanlız büyüte bilmek çok zordu bi ara kendime sohbet arkadaşı bulmuştum yanımda hayali biri vardı ve onunla konuşuyor bebeklerin sorunlarını anlatıyordum hatta bana yardım ediyordu sanki düşün kafayı nasıl yemiştim ama öyle bir geçmiş ki zaman dönüp o günlerin fotoğraflarına bakıyorum bunlar bu ne ara bu kadar büyüdü diyorum sanki o krizleri hiç yaşayan ben değilim. Biraz sabret lütfen göreceksin hız büyüdüğünü anladığın an üzüleceksin bile:)
0 oy
(2,392 puan) tarafından
Emzik versen bir yandan ninni açsan sakinleşmez mi canım 
(2,265 puan) tarafından
Sürekli emmek istiyor zaten muhtemelen emzik rahatlatacak ama bu sefer memeden uzaklasirsa diye korkuyorum
(81 puan) tarafından
Sadece anne sütü alıyorsa uzaklasmaz canım aç olduğu için ve senin kokunu bildiği için emmeyi bırakmaz biberon olsa belki de emzikte sanmıyorum
(4,910 puan) tarafından
Benimkiler emzik tutmadı cok uğraştım sureklı emmek istiyorlardı. Kucagımda olmak istiyordu. Ama ne olursa olsun emzirrikten sonra besıgıne koyardım yanıma alısmasın diye hep öyle yaptım. Besıgıne koyardim uyurlar Dı. Senin bebeğin sana memene alısmıs
(7,712 puan) tarafından
Emzik alırsa ver kesinlikle ben çok uğraştım almadı daha çok ağladı bence büyük rahatlık emzik
(2,165 puan) tarafından
Emzik alırsa verin bilindiği gibi emzik bağımlılık falan yapmıyor şuan bu zamanı kurtarmaya bakın bir emzik bir adam insana resmen. Keşke benimki de alsa benim de 3 yaş kızım.ve 2 aylık olmak üzere bebeğim var bende tükendim inan
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Çok haklısın ama sabretmekten başka çaremiz yok canım bu günler de geçecek inşallah eminim etrafında destek olacak kimse yok olsa bu kadar yorulmazdın zaten ama lütfen sakin ol yanlış bişey söyleme kendini iyice doldurma gece gündüz ne zaman fırsat bulursan o zaman uyumaya çalış yemek ev temizlik falan düşünme bi düzen oturacak ve alışacaksınız. Bide sen ne kadar stresli olursan bebeğin de bunu o kadar hissedecek böyle düşün ve sakin olmaya çalış 
(2,265 puan) tarafından
İnşallah hakkıyla gecirebilirim bu zamanı simdi hic gecmeyecek gibi geliyor
(4,173 puan) tarafından
Hakkıyla yada değil ne fark eder her zaman çok güçlü olmamıza gerek yok her zaman her şeye yetmemize gerek yok eksik olabiliriz yanlış olabiliriz bu seni mutsuz etmesin. Şu an bi tek sana ihtiyacı olan sadece seni tanıyan kokunu bilen seni daha net bile göremeyen bi evladın var hayatında ki en önemli şey çocukların ve kendin geri kalanı bi şekilde olur inan ki olmasa da olur
(2,265 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Destek alabilicegin kimse yok mu canim annen kayinvaliden en azindan günduz bir kac saat baksalar dinlensen daha iyi hissedersin 
(2,265 puan) tarafından
Esim izinde ama onda durmuyor bebek
0 oy
(817 puan) tarafından
Beyaz gürültü, piş pis sesi açabilirsin keyfi açmıyorsun sonuçta belki sakinlesir, gaz damlası kullanıyomusun. 

Annelik çok zor Rabbım sabır versin tum annelere ,geçiyor bugünler oğlum 4 yaşında ne çabuk büyümüş diyorum çok zor bi bebekti ama özlüyorum bebekligini:)
(2,265 puan) tarafından
Gaz damlasi kullanmiyorum cok gazli olduğunu düşünmüyorum ama bilemiyorum. Benim de oglum 4 yaşında büyüğü sanki o direk boyle doğmuş bebekloginde yaşadığım zorluklark hatirlamiyorum o yüzden belki bi kadar zorlandım
0 oy
(608 puan) tarafından
Bebeğin gazı olabilir canım gazı olmasa o kadar bunaltmaz seni benim ki de üç aylık gaz damlasi ilk bir ay kullandım sonra bıraktım şimdi iki gündür biraz rahatsiz aniden havalar soğudu bebek usuttu gaz sıkıntısı çekmeye başladı memede uyuyor yada çok huysuzdu duş aldırdım gaz damlasi verdim iyice sardım şimdilik şükür iyi belki sen usutuyorsan bebekte usuyordur sütten alır doğadan emziren anneler için çay var ondn iç bebekte uyku yapıyor baya iyi ise yarıyor bebeği sıcak tutmaya çalış emerken hırslı mi emiyor ona dikkat et hırslı emiyorsa gazı vardir yoksa onun şimdi sürekli uyuması lazım 
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Ben 14 aydır böyleyim ciddi söylüyorum ,uykusu 10 dk sabaha kadar 348873356 kere uyanır tuvalete benimle girer yada çığlık çığlığa ağlar ben çıkana kadar
0 oy
(20,454 puan) tarafından
Alışırsın bu süreç biraz zor ama 
0 oy
(7,712 puan) tarafından
Geçecek canım aynılarını yaşadım kızım 7.5 aylık oldu hala iki çocuk arası mekik dokuyrm yalan yok ama hem sen alışıyorsun hemde uykuları bir tık düzene giriyor 
0 oy
(2,058 puan) tarafından
Allah binlerce kez yardımcın olsun inşallah çok çok zor ama inan geçiyor düzene  oturacak herşey sadece sürecin geçici olduğunu düşünerek sabret. çevrende yardımcı olacak kimsen yokmu kuzum
0 oy
(84 puan) tarafından
Rabbim kolaylıklar versin sana . Gerçekten çok zor ama bir gün dönüp arkana baktığın zaman bu günleri bile unutacaksın.. 
0 oy
(7,465 puan) tarafından
5 ay önce bnde öyle diken ustundeydim. Suan 6 aylık azıcık rahatım. Stres yapınca süte geçiyor bebekte huzursuzluk yapıyor.  
0 oy
(856 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

İlk oğlum 5.5 yaşında 2. Oğlum 2.5 aylık olmak üzere ve ben 2. Çocuğa yeni yeni alışıyorum aynı ben gibi kucaktan indiği an öyle bir ağliyor ki sanki etini kesiyorlar wc girmek bile lüks benim için üstelik büyük oğlum ana okuluna başladi düzgün hiç birşeyiyle ilgilenemiyorum çok ağladım sütüm gitti aslında ilk oğlum daha beterdi bu gene kucakta duruyor ilk oğlum asla kucakta bile durmazdın 6 ay gece gündüz susmadan ağladı en azından bu kucakta duruyor ama bu sefer her iş kalıyor hiç bir işe yetişemiyorum oğlumu ne kadar çabalasamda eskiye göre ihmal ediyorum mecbur birde lohusa depresyonuna girdim sütüm gitti ve ben malesef destek almaya başladim kafayı yicem gibi olmuştum ama şimdi çok zorda olsa yeni düzene alıştım bana da zaman sanki hiç geçmicek gibi geliyor ilk oğlumda ki herşeyi unuttum sanki sadece çok ama çok kucakta bile çok ağladığını hatırlıyorum. Herkes geçecek diyor bılıyorum geçecek ama inşallah akıl sağlığım gitmez :) emzikte almıyor malesef gerçekten çok rezilin dün oğlumun okuluna yemek sırası bendeydi altı üstü bir makarna ama onu yapmak bile lüks annemi çağırdım o baktı ben makarna yaptım geçecek inşallah yalnız değilsin yani canım vallahi ben bu kadar zorlanacağımı düşünmedim hiç millet nasıl akıllı çocuk doğuruyor anlamiyorum gündüz uyumuyorda artık  belim kolum pert tutmaktan uzanamamaktan ay içim çok dolmuş. Eşimde yorgun geliyor hoş erken gelsede o hiç baş edemiyor dahada çıldırıyorum beceriksiz oluşuna:))  gece uykusu bir tık düzeldi şükür ama günü gününü tutmuyor tabi

(2,265 puan) tarafından
Kimsede durmuyorlar ki o yuzden kimsenin faydası olamiyor. Gerçekten çok cocuk yapanlar nasil yapiyor anlamiyorum
0 oy
(399 puan) tarafından
Aynısını yaşamış hergün ağlayan bir bendim bu bir zamanlar hatta kendimi artık asla dışarı çıkamayacak bu hengame arasında boğulup gidiyorum hayatım artık benim değil bittim ben demeye başlamıştım psikoloğa gittim hatta sürekli ağlıyorum diye :) ama geçti gitti şükür o günler büyüdü küçükte artık ikisi daha uzun ve güzel zaman geçiriyor bende rahatladım, sende kendini ferahlat bu günler geçecek de :) 
(856 puan) tarafından
Kaç aydan sonra rahatladınız vallahi insan zaman geçince unutur post sahibi değilim ama aynı durumdayım ilk oğlum 5.5 yaşında 6 ayda düzelmişti
(399 puan) tarafından
2 çocuk olunca yetişme anlamında küçük 7-8 ay olup bide yürüyünce rahatladıüımu hissetmiştim. Yine öyle aman aman bir rahatlama değil ama benden bağımsızlık hareket edince başka şeylere biraz vakit ayırdım
0 oy
tarafından
Lohusalık bitince alışırsın az daha sabret 
0 oy
(199 puan) tarafından
Beyaz gürültü , karnına masaj , gaz damlası ve emzik bunlari denedin mi canım 
(2,265 puan) tarafından
Hicbirini denemedim daha emzik vermeyin diyorlar ama ne yapacagimi sasirdim
(199 puan) tarafından
Ben doğduğu ilk gün vermiştim tabi sen bilirsin canım büyüdükçe düzene binecek biraz sabret
0 oy
(4,257 puan) tarafından
Ilk zamanlar delirme noktasina geliyo insan ama bebekte buyudukce duzen oturuyo merak etme canim. Henuz cok yeni.
0 oy
(3,331 puan) tarafından
Bebeğim 2.5 aylık. Hala uyku sevmez hep sütle bağımlı yasar yanından 1 saniye kalksam ağlama krizine geçer. Ama geçiyor, geçecek. Beyaz gürültü iyi geliyor bazen benim oğluma, emzir tam doyur, gazını çıkar kundak yap. Beyaz gürültü aç, ileri geri kollarında götür getir muhtemelen ise yarayacaktir
0 oy
(9,676 puan) tarafından
Ya sabır de ve devam et. Ufaklık buyudukce duzelecek. Bir iki ay daha sabret 

İlgili sorular

+3 oy
13 cevap 331 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Su misali (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 906 göst.
4 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zelihaanne (1,409 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 289 göst.
18 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde _Forbidden_ (1,185 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 271 göst.
15 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melekkk34 (6,857 puan) tarafından soruldu

408,434 soru

12,271,628 cevap

37,612 kullanıcı

Kategoriler

...